Herkese selamlar değerli Gönül Dostlarım...
Takdir edersiniz ki; her müzik severin bir arşivi vardır...
Konu Gencebay olunca arşivlerimizde ister istemez özel olsun istiyoruz...
Arşiv yapmak, hayatımız devam ettiği sürece ya da bizden sonra bırakmak istediğimiz kişilere güzel ve özel işlerden biridir...
Şahsi olarak arşiv konusunda başarılı olamadım... Var olan tek tek her birini numaralayıp kategorilere ayırdığım, bir çok albüm, resim, vs. dökümanlarım; sağolsun kıramadığım arkadaş ve çeşitli sebeplerle elimden uçtu gitti...
Biliyorum ki çoğunuzda arşiv tutma zevki ve koruma derdi vardır... Bu şu an da bilgisayarda (sanal) ya da elle tutulur gerçek materyallar olsun çalışmalarınız nasıl oluşuyor ?...
Acaba; Sizler nasıl arşiv yapıyorsunuz... Gencebay ile ilgili arşiv konusu acaba sadece benim sorunum mu?... Yanlış anlaşılmasın elimde beste ve müzikler vs. hemen hemen hepsi var...
Ancak;
1-Bunları ileriye dönük kalıcı bir şekilde nasıl koruyabiliriz?...
2-Arşiv yaparken nelere dikkat etmek gerekir?...
3-Elimizdeki materyallerin (plak, kaset, resim, CD, vs.) bakımını korumasını nasıl yapabiliriz.
4-Antika değerde olan yukarıdaki materyallere (çıkmış olduğu gercek zamanlı orj. hallerine) nasıl sahip olabiliriz?...
5-Tasnif ve düzeni nasıl sağlarız?...
6- vs. arşiv işleri nasıl olmalı?..
7- Sizlerin arşiv çalışmaları nasıl?
Geçmişte çok çok değerli bir arşivini kaybetmiş ve bu büyük acıyı tekrar yaşamak istemeyen bir üye olarak bunları soruyorum...
Ve lütfen kendinizi benim yerime koyun... Şu an elinizdeki Gencebay arşivi yok olsa, ne yapardınız?...
Sanıyorum bu isteğim, sadece benim isteğim olarak değer kazanmaz... Başka dorslarımıza da faydası olur tahmini içindeyim...
Saygılarımla levon10

(0%)

News