klasiklerde aynen okunan tek şarkı

Bilinen Bilinmeyen Eserleri ve Bunların Sözleri...

klasiklerde aynen okunan tek şarkı

İleti nezihi kadak 16 Nis 2008, 18:54

kasikler2de tüm eserler yeniden okundu. yeniden düzenlendi. bir eser hariç .o eser aynen kondu.hatırladınızmı .biraz değişiklik olsun dedim.sevgilerimle.
nezihi kadak
Usta Üye
Usta Üye

Re: klasiklerde aynen okunan tek şarkı

İleti hayat kavgası 16 Nis 2008, 19:03

Ayşen
Kullanıcı avatarı
hayat kavgası
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti nezihi kadak 16 Nis 2008, 19:07

hayat kavgası yazdı:Ayşen

ne çabuk be kardeşim.maksat renk olsun.ama bunun farkında olan gönül dostu azdır.harikasın.
nezihi kadak
Usta Üye
Usta Üye

İleti yaşamak_bu_değil 16 Nis 2008, 19:21

Bende farketmiştim çok önceden. :) Zaten 3 yıllık fark var ya :)
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti SerdarYılmaz 16 Nis 2008, 19:32

1992´da çikan Aysen parçasini 2002´de çikan Klasikler 2´de görmek istemek bence biraz tuhaf idi.. Yeniden okunmasi da tuhaf olurdu.. Ben Dilenci eserinin bile okunmasini tuhaf bulmustum. Klasikler derken bana göre belli bir zaman araligi sarti da konmaliydi; derken burada sanki yeni eserlere "klasik niteliginde degil" demek degil istedigim; demek istedigim en eskileri söyle yeniden bir canlandirmak olmaliydi amaç.. Ama böyle bir tercih yapildi, saygi duyariz. Bence de Gencebay, eseri yeniden okumayarak kötü bir is yapmamistir.. Çalismanin düzenlemesine bazi ekler yapildi; davul programi ve bass güçlendirildi, ufak melodik ekler de oldu ve sonunda bu sekil yeniden yayinlanmisti. Fakat yeni versiyondaki Gencebay´in okudugu son siir kismi (sarkiyi bitiren kisimdaki siir kismi) yeniden okunmustu Gencebay tarafindan Klasikler 2 versiyonuna özel.. Yani eser bu bakimdan komple "kopyala yapistir" degildi yani :)
En son SerdarYılmaz tarafından, 16 Nis 2008, 19:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti yaşamak_bu_değil 16 Nis 2008, 19:35

ya bi dakka... aynı olan ayşen mi yoksa ayşemi? :D :D

Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti SerdarYılmaz 16 Nis 2008, 19:36

yaşamak_bu_değil yazdı:ya bi dakka... aynı olan ayşen mi yoksa ayşemi? :D :D

"Ayşen" tabiiki, "Ayşe" Klasikler´de okunmadi ki. (Klasiklik bir tarafi da yok bence :roll: )
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti yaşamak_bu_değil 16 Nis 2008, 19:37

:D :D :D Bilgisayarda ayşe var... cevap verdekini koymuşlar içine bende aynı diyorum :)

Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti hayat kavgası 16 Nis 2008, 19:54

SerdarYılmaz yazdı:1992´da çikan Aysen parçasini 2002´de çikan Klasikler 2´de görmek istemek bence biraz tuhaf idi.. Yeniden okunmasi da tuhaf olurdu.. Ben Dilenci eserinin bile okunmasini tuhaf bulmustum. Klasikler derken bana göre belli bir zaman araligi sarti da konmaliydi; derken burada sanki yeni eserlere "klasik niteliginde degil" demek degil istedigim; demek istedigim en eskileri söyle yeniden bir canlandirmak olmaliydi amaç.. Ama böyle bir tercih yapildi, saygi duyariz. Bence de Gencebay, eseri yeniden okumayarak kötü bir is yapmamistir.. Çalismanin düzenlemesine bazi ekler yapildi; davul programi ve bass güçlendirildi, ufak melodik ekler de oldu ve sonunda bu sekil yeniden yayinlanmisti. Fakat yeni versiyondaki Gencebay´in okudugu son siir kismi (sarkiyi bitiren kisimdaki siir kismi) yeniden okunmustu Gencebay tarafindan Klasikler 2 versiyonuna özel.. Yani eser bu bakimdan komple "kopyala yapistir" degildi yani :)

Ben yazmaya üşendim,sen küçük farkları çok iyi anlatmışsın.Berhudar ol arkadaşım.Fakat bana kalırsa 1992 yılında ki orjinal hali klasikler 2 versiyonundan çok daha iyi.Ufacık farklılıklar bile eseri çok değiştiriyor.Tabii ki bu benim düşüncem.Klasikler 2 çalışmasında bana göre,orjinaline yakın ve ya daha iyi olan DÜZENLEMELER
1-Dil yarası
2-Tanrıya feryat
3-Kahrolayım
4-Leyla ile Mecnun
Kullanıcı avatarı
hayat kavgası
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti SerdarYılmaz 16 Nis 2008, 19:58

hayat kavgası yazdı:Klasikler 2 çalışmasında bana göre,orjinaline yakın ve ya daha iyi olan DÜZENLEMELER
1-Dil yarası
2-Tanrıya feryat
3-Kahrolayım
4-Leyla ile Mecnun

Uzun zamandir açmayi düsündügüm bir konuya degindin hayat kavgasi :) Bu da vesile olsun, simdi bir konu açayim buna dair.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

Sonraki

Eserleri ve Şarkı Sözleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir