Arkadaşlar, Orhan abimizin güldüren ve düşündüren fıkralarını bu bölümde paylaşalım..
Önce kendisine ilişkin iki fıkra aktaracağım... Bu iki fıkrayı son bir iki yıldır sitelerde görüyorum ama ben 2000 yılı başlarında Lisenin resim hocasından dinlemiştim. Gülmüştüm
Kim bilir belkide gerçektir bunlar
Gencebay ve Kemanist
Gencebay Klasikleri 1. Albüm çalışmaları yapılmaktadır
Gencebay saz arkadaşlarına derki;, "Arkadaşlar ben bir açılış konuşması yapacağım ardından hep birlikte Batsın Bu Dünya şarkısına gireceğiz" der ve ekler "Lâkin ben cümlenin bir yerinde, "ARKADAŞLAR HAZIR MISINIZ... ?" diyeceğim. "Sakın ola ses çıkarmayın orada" der..
Gencebay kayda başlar ve konuşmasını yapar;" Sevgili gönul dostlarım.. ben ORHAN GENCEBAY..."
Tam bu konuşmayı yaparken orkestra'dan bir kemanist aniden içeri girer.. Stütyo çalışmalarına geç kalmıştır, kan revan içindedir. Orhan Abi kızmasın diye hemen kemanini çıkarır.. Yerine oturur ve çalacagi anı bekler.
Gencebay konuşmasına devam etmekdedir ..." Yıllardır size seslenen dertlerinizi acılarınızı sizlerle paylaşan sizlerle ağlayip sizlerle gülen, alkışlarınızla ilginizle büyüyen ORHAN GENCEBAY. Sizlere şükranlarımı sunuyorum. Anılarınıza kattığınız bestelerim artık benim değil, sizlerindir... Sevgili dostlarim, şimdi şöyle eskilere giderek 970'lerde yaptığım bir bestemle, saz arkadaşlarım eşliğinde albümüme başlamak istiyorum....
"ARKADAŞLAR HAZIR MISINIZ ?"
yeni gelen kemanist:
"Bi dakka Orhan abi! Kemanın Fişini takmadım.."
Gelde Gencebay'ı Dinleme
Adamın biri bizler gibi Gencebay müptelasıymış...
Bir gün bir araştırmacı sormuş;
- Neden gencebay'ı bu kadar seviyorsunuz/dinliyorsunuz ? demiş
Adam demiş ki:
- Kardeş, zamanında bir kıza aşık oldum..Gencebay "bir görüşte aşık oldum" şarkısı çıkardı demiş.. Sonra kızı istedim vermediler, Gencebay "bir araya gelemeyiz" şarkısı çıkardı demiş.. Sonra kızı kaçırdım evlendim. Ama pişman oldum, hayal ettiğim gibi çıkmadı demiş.. Gencebay "BEN SEVDİMDE NE OLDU" şarkısı çıkardı demiş..
BU ADAM DİNLENİLMEZ Mİ KARDEŞİM ? Demiş
Berhüdar Ol'un.

(0%)

News