gönderen hakangur tarih 04 Şub 2008, 11:19
Arkadaşlar bu konuyla ilgili yazmayacaktım ama değinmek istediğim noktayı tam olarak anlatamadığımdan açıklık getirmek istedim. Orhan Gencebay'ı böylesine seven, ona böylesine saygı duyan bir insan olarak kendisini daha kaliteli, daha düzeyli programlarda görmeyi hepimiz isteriz. Ben Gencebay'ın orada olmasına farklı bir açıdan bakarak Pospstar Alaturka yarışmasında Orhan Abi'ye yönelik eleştirilere katılmadığımı söyledim. Bugün Türk televizyonculuğunda en fazla izlenen kanallar bellidir ve bu kanallardaki programların seviyesi ortadadır. Bugün o çok izlenen kanallardan birinde Gencebay bir programda yer alıyor. Ve onu tanıyan bizim neslimizin yanısıra, tanımayan yeni nesil de dolaylı olarak tanıma şansı yakalıyor.
Hayranı çok olan üstadlar Türkiye'de son günlerini hep gizli saklı yaşadılar. En verimli dönemlerinde bir köşeye çekildiler. Ama Orhan Abi köşeye çekilmektense bizlerin karşısına çıktı. Daha kaliteli bir programda yer alsaydı daha iyi olmaz mıydı? Şüphesiz daha iyi olurdu. Ama o program Türkiye'nin çok izlenen kanalları dediğimiz o kanallarda yer almazdı. O programın günü ve saatinden ancak ve ancak bizler ilgilendiğimiz için haberimiz olurdu.
Daha kaliteli bir programdan teklif geldi ve Orhan Abi "hayır, ben Bülent Ersoy ile program yaparım" dedi ise o zaman eleştirilerinizde size sonuna kadar katılırım.
Sual de bilgiden doğar, cevap da.
Mevlana