asical yazdı:Hele bir de üstüne Gencebay Orhan gibi bu ülkede doğmak bahtsızlığına erişmiş...........
Bu ifadeye koptum ya
asical yazdı:Hele bir de üstüne Gencebay Orhan gibi bu ülkede doğmak bahtsızlığına erişmiş...........

(0%)topraktanbircan yazdı:asical yazdı:Hele bir de üstüne Gencebay Orhan gibi bu ülkede doğmak bahtsızlığına erişmiş...........
Bu ifadeye koptum ya![]()
![]()
ama çok doğru...

(0%)asical yazdı:topraktanbircan yazdı:asical yazdı:Hele bir de üstüne Gencebay Orhan gibi bu ülkede doğmak bahtsızlığına erişmiş...........
Bu ifadeye koptum ya![]()
![]()
ama çok doğru...
Orhan Gencebay gibi bir dev hala tartışılıyor ve bazı çevrelerce burun kıvırılıyorsa,Gerçekten bahtsızdır.Haa biz onun gibi bir Müzik insanının engin yağmuru altında çok ıslandıksa da,Kendisi ne kazandı ne kadar kazandı bilmem ama az.Elin adamları dört şarkı yapıp havai de ada satın alırken Orhan Baba Gittiyse oraya tatile gitmiştir ancak.Bir de iyi koptunda nesine koptun anlasam.Ben kopacak birşey göremedim![]()

(0%)
(0%)SerdarYılmaz yazdı:Sunu unutmayalim ki, yineleyecek olursam - bu konuda mütevazi olmamiz gerektigini düsünmüyorum - Türk müzigi çok büyük ve nadide bir müzik türüdür.

(0%)
(0%)
(0%)
(0%)birolozen67 yazdı:Onu hakkıyla anlayabilmek gerçekten bir ayrıcalık bence...Ben edebiyat öğretmeniyim ve Genecebay'ın bazı şarkı sözlerini duyduğumda hayretler içinde kalıyorum.Onun şarkı sözlerindeki derin anlamlara ulaşamamış hatta yanına bile yaklaşamamış bir çok şair (!) var edebiyat tarihimizde..."Ben kendim bir alemim şu alemin içinde..." dizesindeki anlam derinliğine bakar mısınız lütfen.Sırf bu dize için bile sayfalarca açıklama yapılabilir.Tasavvufla da ilgilenen bir kişi olarak bu mısrayı her duyduğumda ona bir kez daha hayran oluyorum...

(0%)
(0%)Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir