Rüyalarımızda Gencebay

Gencebay İle İlgili Diğer Mevzular...
Forum kuralları
Buraya yalnızca ORHAN GENCEBAY İLE İLGİLİ olan ve diğer Gencebay kategorilerine uygun olmayan konuları açınız.
Orhan Gencebay ile ilgili olmayan konular için Serbest Kürsü forumlarını kullanınız.

Rüyalarımızda Gencebay

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 14 Nis 2008, 23:06

Değerli arkadaşlar,

Hepimiz sevgimizden ötürü çok defa Orhan abimizi rüyalarımızda görmüşüzdür. Belki çoğunu zamanla unuttuk. Ama unutamadığımız özel rüyalarda olmuştur. Nedir bunlar, anlatır mısınız...

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1195
Uyarılar: (0%)
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3724 / 3828
3724 / 3828

Re: Rüyalarımızda Gencebay

Mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 14 Nis 2008, 23:56

idam_mahkumu yazdı:Değerli arkadaşlar,

Hepimiz sevgimizden ötürü çok defa Orhan abimizi rüyalarımızda görmüşüzdür. Belki çoğunu zamanla unuttuk. Ama unutamadığımız özel rüyalarda olmuştur. Nedir bunlar, anlatır mısınız...

Güzel bir konu Ömer.. Rüyalar çok.

Bir keresinde bir havalimaninda Gencebay´i görüyorum, afalliyorum, diyecek birsey bulamiyorum, ama o dostane ve bildigimiz sicaklikla bana yaklasiyor, saatlerce sohbet ediyoruz, soruyorum cevapliyor, soruyorum cevapliyor.. :) Rüya da olsa güzeldi. Belki Allah gerçekten görmeyi nasip eder.

En son dün gördüm, bir eser okuyordu  :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 169
Teşekkür aldi: 106
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1050 / 1087
1050 / 1087

Mesajgönderen topraktanbircan tarih 15 Nis 2008, 00:07

Ben çok gördüm,defalarca.Aklıma ilk geleni anlatayım.Diğerlerini de anlatırım sonra.

Otobüs yolculuğu yapıyordum.Cam kenarına oturmuştum en ön sırada.Bir de ne göreyim;yanımda da Orhan abi vardı.Ama ilginç olarak elinde sazı,önünde de nota kağıtları vardı.Hangi eserinizi besteliyorsunuz Orhan abi diye sordum.O da bana "Ben Topraktan Bir Canım" dedi.
En son topraktanbircan tarafından 15 Nis 2008, 00:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 16
Teşekkür aldi: 89
Level: 32
HP: 220 / 2753
220 / 2753
MP: 1314 / 1314
1314 / 1314
EXP: 1427 / 1495
1427 / 1495

Mesajgönderen AŞK_MEZARI tarih 15 Nis 2008, 00:08

AKLIMA GELEN 1 TANESİİNİ ANLATİİM HEMEN...
BABA BURSAYA GELİYO SEVENLERİNE İMZA DAITMAYA,İNANILMAZ KALABALIK SIRA BANA GELİO BEN EVE DAVET EDİOM BABAA ÇOK BÜYÜK HAYRANINIZIZ BİZ AİLECE NOLUR GEL Bİ ÇAYIMIZI İÇ DİE,BABA GELİYO BİZE BEN HEMEN TAKİOM Bİ KASET ( BENİ BİRAZ ANLASAYDIN ) O SEN MİYDİN ÇALİO.ANNEM ÇAYLARI GETİRİO.Bİ YANDAN DİNLİOZ DİER YANDAN BABA ANLATİO.ODAMI GEZİO POSTERLER FALAN.SONRA BİR SES HAKANN Şİİ OLM KALK HADİ OKULA GEÇ KALCAN HADİ AMAA  :)  :ugeek:
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
Kullanıcı avatarı
AŞK_MEZARI
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 159
Teşekkür aldi: 67
Level: 31
HP: 202 / 2536
202 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211
EXP: 1344 / 1384
1344 / 1384

Mesajgönderen asical tarih 15 Nis 2008, 00:27

Yaklaşık iki ay kadar önceydi arkadaşlar.Bir gece sabaha karşı rüyamda kimi gördüm tahmin edin.Tabii ki Babamı.Yanında kim vardı onu tahmin edin.Orhan Babayı.Vaaaaaav diye heyecana kapılmayın benin için nasıl bir hüsrandı bilemezsiniz.Şimdi Babamla Orhan Baba eskiden arkadaşmışlar ve Orhan Baba Babamı ziyarete gelmiş.Ben de O sırada eve geliyorum.Ve sanıyorum ki Orhan Baba benim için gelmiş.Hemem kamerama  sarılıyorum heyecanla Orhan Baba Babamla bağlama çalacak kaçırmayayım kaydedeyim diye.Bekle Allah bekla bizimkiler hiç kıpırdamıyorlar bir muhabbet bir muhabbet sormayın.Ben birşey diyecek oluyorum Baba saz,bağlama hani çalınıyor ya mızrap falan;ı ıh hiç oralı olmuyorlar ne Babam nede Gencebay Orhan.Babam Hadi biz kahveye gidelim diyerek Orhan Babayı kaldırıyor içimde Orhan Baba bağlama çalacak hissi hiç geçmiyor peşlerinden gideyim belki çalarlar diyorum elde kamera daha kapıdan çıkmadan kaybediyorum onları. :cry:  :cry:  :cry: Ya olamaz böyle şey Orhan Baba rüyana kadar gelsin bir saz çalmadan gitsin.Valla nasıl sinirle uyandığımı eşim gördü.Anlattım hayırdırla başlayan cümlesi benim bitirmemle ''bu kadar Orhanla yatar kalkarsan görürsün tabii''diyerek beni çok şaşırttı..Bir not daha rüyamda kimi gördüm bil bakalım der demez ''Orhan Gencebay''diyerek benide daha başta fecii ofsayta düşürmüştü o ayrı. :(
    Yani şimdi bile sevineyimmi üzüleyim mi bilemiyorum.
Kullanıcı avatarı
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 2
Level: 21
HP: 29 / 996
29 / 996
MP: 475 / 475
475 / 475
EXP: 562 / 574
562 / 574

Mesajgönderen yaşamak_bu_değil tarih 15 Nis 2008, 01:29

:D :D :D
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 4
Teşekkür aldi: 12
Level: 23
HP: 36 / 1225
36 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 651 / 698
651 / 698

Mesajgönderen mecnun_murat tarih 15 Nis 2008, 16:38

YAKLAŞIK BİR AY ÖNCE BEN Bİ SÖZ ALDIM.ALLAH KISMET EDERSE BU YAZ ORHAN GENCEBAY'I GÖREBİLECEM.
BU SÖZÜ ALDIĞIM GECE BİR RÜYA GÖRDÜM.ORHAN GENCEBAY , SEVİM EMRE , BAYRAM ABİ ( GENBAY ) VE BEN İSTANBULDA BİR RESTURANTTA YEMEĞE GİTTİK.YEMEKTE KONUŞULANLAR TAM OLARAK HATIRLAYAMIYORUM AMA HAYATIMDA YEDİĞİM EN GÜZEL YEMEKTİ...
Kullanıcı avatarı
mecnun_murat
Dombra
Dombra

Teşekkür aldi: 3
Level: 10
HP: 0 / 230
0 / 230
MP: 110 / 110
110 / 110
EXP: 126 / 142
126 / 142

Mesajgönderen Hatasız_Kul_Olmaz tarih 16 Nis 2008, 01:55

Valla süper konu ömercim ben çok acayip bir rüya gördüm acayipinde ötesinde orhan gencebayla beraber konser verip söylüyoruz o  çalıyo ben söylüyorum ben çalıyorum o süylüyo  :D  :D  rüya işte halk birbirinden geçmiş bir şekilde süperdi ya hiç uyanmak istemiyodum taki annem kalk oğlum işe geç kalıcan diyene kadar  :D  :D yaktın anne beni :D
Bu feryat bu hasret öldürür aşk beni
Uzaktan olsada razıyım sev beni...
''CAN DEMEK SEN DEMEK''
Kullanıcı avatarı
Hatasız_Kul_Olmaz
Dombra
Dombra

Teşekkür aldi: 6
Level: 10
HP: 0 / 230
0 / 230
MP: 110 / 110
110 / 110
EXP: 130 / 142
130 / 142

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 18 Nis 2008, 11:25

Arkadaşlar ben belki 500 defa rüyamda Orhan abiyi görmüşümdür. Tabii zaman içerisinde bir çoğunu unutmuşumdur. Bir de tabii bu rüyalar irili ufaklı. Bazıları varki unutamıyorum, benim için çok özeller..

Şimdi bunları bir bir anlatacağım. İlk önce size daha bu gece gördüğüm bir rüyayı hemen sıcağı sıcağına aktarayım :)

Rüyamda Orhan abi bir işi için Antebe geliyormuş. Antebe çok az kala talihsiz bir trafik kazası geçirmiş ve hemen Antep'e, özel bir hastaneye getirmişler abimizi. Bu haberi ilk öğrenenlerden biri oluyorum. Hemen hangi hastanede olduğunu öğreniyorum ve koşuyorum. Sanko hastanesinde imiş.

Pek bilen olmadığı için basın, medya felan daha ortada yok. Ama meraklı insanlar hastane kapısında felan.. İçeri kimseyi almıyorlar. Ben ısrar ediyorum ve bir baştan da ağlıyorum. Olmaz, giremezsiniz dinlenmesi lazım diyorlar ama ben sevginin verdiği güç ile kalabalığı yarıp giriyorum içeriye. Katları bir bir çıkıp araya araya babanın odasını buluyorum. Yoğun bakımdan çıkmış, özel odasında dinlenmeye çekilmiş. Yatmaktan sıkılmış olsa gerek, yatağında inip yatağın yanındaki koltuğa oturmuş, Tv seyrediyor. Üzeride de aşortman var. Odanın camından bakıyorum kendisine, beni görünce sıcak bir tebessüm atıyor. Hemen kapıyı açıp giriyorum içeri. Ama gözlerim ağlamaktan şişmiş. Hemen gidiyorum yanına önüne diz çöküp o mübarek elleni öpüyorum.

Abi kahroldum, ne oluy iyiyim de, iyi olduğunu söyle diyorum.. O tok ve kararlı ses tonu ile, İyiyim Ömer'im diyor. Çok şükür atlattık, sevenlerimin dualarını hissettim diyor. Elleri, ellerimde. Yanına hemen oturu veriyorum. Ve konuşuyoruz. Lafı dönderip dolandırıp son albüme getiriyorum. Eserlerin ismini sordum, "Onlar şimdilik bende kalsın..." şeklinde politik bir cevap verdi...  Ah Türkiyem'de olacak mı dedim? "Hayır ama, o eserdeki bozlağa benzer bir bozlak olacak..." dedi... Sonra fazla yormamak için vedalaştım. Tekrar elini öptüm ve sarıldım. O da beni sıkıca sardı, "Geçmiş olsun abi.." "Seni canımızdan çok seviyoruz, sen herşeyimizsin..." Dedim ve odasından çıkmış... Sonrasında da uyandım zaten... İşte böyle bir rüya...

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1195
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3724 / 3828
3724 / 3828

Mesajgönderen nezihi kadak tarih 18 Nis 2008, 12:29

idam_mahkumu yazdı:Arkadaşlar ben belki 500 defa rüyamda Orhan abiyi görmüşümdür. Tabii zaman içerisinde bir çoğunu unutmuşumdur. Bir de tabii bu rüyalar irili ufaklı. Bazıları varki unutamıyorum, benim için çok özeller..

Şimdi bunları bir bir anlatacağım. İlk önce size daha bu gece gördüğüm bir rüyayı hemen sıcağı sıcağına aktarayım :)

Rüyamda Orhan abi bir işi için Antebe geliyormuş. Antebe çok az kala talihsiz bir trafik kazası geçirmiş ve hemen Antep'e, özel bir hastaneye getirmişler abimizi. Bu haberi ilk öğrenenlerden biri oluyorum. Hemen hangi hastanede olduğunu öğreniyorum ve koşuyorum. Sanko hastanesinde imiş.

Pek bilen olmadığı için basın, medya felan daha ortada yok. Ama meraklı insanlar hastane kapısında felan.. İçeri kimseyi almıyorlar. Ben ısrar ediyorum ve bir baştan da ağlıyorum. Olmaz, giremezsiniz dinlenmesi lazım diyorlar ama ben sevginin verdiği güç ile kalabalığı yarıp giriyorum içeriye. Katları bir bir çıkıp araya araya babanın odasını buluyorum. Yoğun bakımdan çıkmış, özel odasında dinlenmeye çekilmiş. Yatmaktan sıkılmış olsa gerek, yatağında inip yatağın yanındaki koltuğa oturmuş, Tv seyrediyor. Üzeride de aşortman var. Odanın camından bakıyorum kendisine, beni görünce sıcak bir tebessüm atıyor. Hemen kapıyı açıp giriyorum içeri. Ama gözlerim ağlamaktan şişmiş. Hemen gidiyorum yanına önüne diz çöküp o mübarek elleni öpüyorum.

Abi kahroldum, ne oluy iyiyim de, iyi olduğunu söyle diyorum.. O tok ve kararlı ses tonu ile, İyiyim Ömer'im diyor. Çok şükür atlattık, sevenlerimin dualarını hissettim diyor. Elleri, ellerimde. Yanına hemen oturu veriyorum. Ve konuşuyoruz. Lafı dönderip dolandırıp son albüme getiriyorum. Eserlerin ismini sordum, "Onlar şimdilik bende kalsın..." şeklinde politik bir cevap verdi...  Ah Türkiyem'de olacak mı dedim? "Hayır ama, o eserdeki bozlağa benzer bir bozlak olacak..." dedi... Sonra fazla yormamak için vedalaştım. Tekrar elini öptüm ve sarıldım. O da beni sıkıca sardı, "Geçmiş olsun abi.." "Seni canımızdan çok seviyoruz, sen herşeyimizsin..." Dedim ve odasından çıkmış... Sonrasında da uyandım zaten... İşte böyle bir rüya...

çok duygulandım.insan etkileniyor.benimde hemen hemen sürekli gördüğüm aynı rüya var.gencebayın gizli bir kaseti varmış.sadece sevenlerinde var.bir tek bende yok.nasıl olur diyorum herkesde var bende yok. deliriyorum.ama bir türlü kaseti elde edemiyorum.kimsede vermiyor.bu bize özel diyorlar. bu garip rüyayı sık sık görürüm.
Kullanıcı avatarı
nezihi kadak
Onursal Üye
Onursal Üye
Divane
Divane

Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldi: 16
Level: 18
HP: 14 / 711
14 / 711