sene 1968:
orhan gencebay diye bir adam çıkıyor. kısa sürede halkın sevgilisi olup ortalığı kasıp kavuruyor, plakları milyonlar satıyor. ama bir kesim tabaka tarafından "arabeskçi bu, basit müzik yapıyor anca minibüsçüler diner bunu" diye eleştiriliyor. o kadar ki, yıllarca trt'ye çıkması bile yasaklanıyor. her yılbaşı vatandaşın birbirine sorduğu iki soru var:1. "trt'ye dansöz çıkacak mı?", 2. "orhan gencebay'ı bu yılbaşında izleyebilecek miyiz?"
aradan 40 yıl geçiyor,
sene 2008:
hala bu adamın yaptığı müziğe arabesk diyerek, adını duyduklarında bile burun kıvırıp "ıyyy orhan gencebay mı dinliyorsun?, kroo" diyen insanlar var. bu sefer ortalığı bir başka şarkıcı kasıp kavuruyor: ismail yk. gençlerin dilinde hep bu adamın şarkıları. tamamen reyting amacıyla bütün televizyon kanallarında bu adamı dinlemek zorunda kalıyorsunuz. radyo programlarında, mağazalarda bu adam çalıyor. ister istemez sokakta duyduğunuz kadarıyla artık siz bile ezberliyorsunuz şarkılarını.
peki neydi bu iki adam arasındaki fark? isterseniz cevabı bu ikilinin şarkıları versin.
"allah belanı versin, allah seni kahretsin, bana gelen sana gelsin" ismail yk, 2006
"sana gelen dertler benim, ömrüm senin olsun" orhan gencebay, 1972
işte böyle bir adamdır orhan gencebay. şimdi ki şarkıcılara bakınca gerçekten daha çok seviyorum onu. iyi ki varsın orhan baba.
Linkleri sadece Üyeler görebilir.


(0%)



News