TÜRK DÜNYASI MÜZİK KÜLTÜRÜ VE POPSTAR ALATURKA

Gencebay İle İlgili Diğer Mevzular...
Forum kuralları
Buraya yalnızca ORHAN GENCEBAY İLE İLGİLİ olan ve diğer Gencebay kategorilerine uygun olmayan konuları açınız.
Orhan Gencebay ile ilgili olmayan konular için Serbest Kürsü forumlarını kullanınız.

TÜRK DÜNYASI MÜZİK KÜLTÜRÜ VE POPSTAR ALATURKA

Yeni mesajgönderen fikretim07 tarih 04 Nis 2008, 09:28

POPSTAR ALATURKA’nın Bu sezon yayınlanan bölümünde  Azerbeycan’dan 2 bayan yarışmacı vardı maalesef format gereği  bir tanesi yarışmanın başında elendi, diğer yarışmacılar gibi devam etse daha güzel olurdu. Bundan sonra yapılacak yarışmalarda diğer Türk Cumhuriyetlerindeki gençlere de yer verilmesini arzu ediyorum, hatta dünyanın diğer ülkelerindeki Türkce Türkü şarkı okuyan gençler yarışmaya dahil edilerek, Popstar Alaturka Türk Dünyasını kapsayacak şekilde genişletilebilir.
Diğer kardeş devlet ve topluluklardan gelen yarışmacı gençler Türkiye Türkülerinin yanında, kendi ülkelerinin Türkü ve şarkılarını da okuyarak Türk kültürünün kaynaşmasına katkıda bulunabilirler.
Bu yarışma Eurovision Şarkı yarışması gibi tasarlanarak Türk Dünyası Kültür Birliği adı altında bir programa dönüştürülebilir. O ülkelerde de jüriler oluşturularak, her ülkeye canlı olarak bağlanılıp o ülke halkının  ve ülke jürisinin verdiği ortalama bir puan alınacak. Türk devletleri arasında kültürel bir köprü kurabilir, bu sayede önce kendi Kültürümüzle kaynaşıp bunu çevremize deki ülkelere de  yayarak Dünya barışının sağlanması için çok büyük bir katkı sağlayıp diğer milletlere de örnek teşkil etmiş oluruz.

Bütün gönüldaşlara saygılar sevgiler
fikret
En son fikretim07 tarafından 04 Nis 2008, 20:13 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
fikretim07

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 0
Uyarılar: (0%)
Level: 1
HP: 0 / 18
0 / 18
MP: 8 / 8
8 / 8
EXP: 4 / 10
4 / 10

Re: TÜRK DÜNYASI MÜZİK KÜLTÜRÜ VE POPSTAR ALATURKA

Yeni mesajgönderen topraktanbircan tarih 04 Nis 2008, 09:58

fikretim07 yazdı:POPSTAR ALATURKA’nın Bu sezon yayınlanan bölümünde  Azerbeycan’dan 2 bayan yarışmacı vardı maalesef format gereği  bir tanesi yarışmanın başında elendi, diğer yarışmacılar gibi devam etse daha güzel olurdu. Bundan sonra yapılacak yarışmalarda diğer Türk Cumhuriyetlerindeki gençlere de yer verilmesini arzu ediyorum, hatta dünyanın diğer ülkelerindeki Türkce Türkü şarkı okuyan gençler yarışmaya dahil edilerek, Popstar Alaturka Türk Dünyasını kapsayacak şekilde genişletilebilir.
Diğer kardeş devlet ve topluluklardan gelen yarışmacı gençler Türkiye Türkülerinin yanında, kendi ülkelerinin Türkü ve şarkılarını da okuyarak Türk kültürünün kaynaşmasına katkıda bulunabilirler.
Bu yarışma Eurovision Şarkı yarışması gibi tasarlanarak Türk devletleri arasında kültürel bir köprü kurabilir. O ülkelerde de jüriler oluşturularak Türk Dünyası Kültür Birliği adı altında bir programa dönüştürülebilir. Bu sayede önce kendi Kültürümüzle kaynaşıp bunu çevremize de yayarak Dünya barışının sağlanması için çok büyük bir katkı sağlayıp diğer milletlere de teşkil etmiş oluruz.

fikret

Çok güzel bir fikir.Ama ilk önce oradaki formatın,anlayışın ve Orhan Gencebay dışındaki jürinin değişmesi gerekir.Bütün jüri üyelerinin Orhan Gencebay gibi Türk müziği,Türk kültürü ve Türk tarihini iyi bilmesi ve insanların ne giydikleri,özel hayatları ve magazinel konularla değil sadece müzikle ilgilenen bir jüri olması lazım.Ve bunun yanında da Orhan Gencebay'ın yaptığı gibi müzik,tarih ve kültürel bilgilerin konuşulduğu bir program olmalı.Yani dediğim gibi,böyle birşeyin olması için orada dört tane Orhan Gencebay olması gerekir ki,bu da çok zor.Hele hele orada müzik konusunda kara cahil iki insan varken imkansız.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 16
Teşekkür aldi: 89
Level: 32
HP: 220 / 2753
220 / 2753
MP: 1314 / 1314
1314 / 1314
EXP: 1427 / 1495
1427 / 1495

Yeni mesajgönderen Murat Yaşar tarih 04 Nis 2008, 16:10

Başara katıldığımı belirtmek isterim...Eğer bu bilinçte bu büyüklükte bir organizasyon yapılacaksa önce format daha sonra gencebay dışındaki diğer jüri üyelerinin değişmesi lazım...Ayrıca bütün jüri üyelerinin türkiyeden olmamasıda gereklidir...Eğer bir yelpazeden bahsediyorsak o işin jüri kısmınada yansıtılmalıdır..
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 75
Teşekkür aldi: 47
Level: 23
HP: 49 / 1225
49 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 692 / 698
692 / 698

Yeni mesajgönderen mecnun_murat tarih 04 Nis 2008, 16:17

topraktanbircan yazdı:
fikretim07 yazdı:POPSTAR ALATURKA’nın Bu sezon yayınlanan bölümünde  Azerbeycan’dan 2 bayan yarışmacı vardı maalesef format gereği  bir tanesi yarışmanın başında elendi, diğer yarışmacılar gibi devam etse daha güzel olurdu. Bundan sonra yapılacak yarışmalarda diğer Türk Cumhuriyetlerindeki gençlere de yer verilmesini arzu ediyorum, hatta dünyanın diğer ülkelerindeki Türkce Türkü şarkı okuyan gençler yarışmaya dahil edilerek, Popstar Alaturka Türk Dünyasını kapsayacak şekilde genişletilebilir.
Bu yarışma Eurovision Şarkı yarışması gibi tasarlanarak Türk devletleri arasında kültürel bir köprü kurabilir. O ülkelerde de jüriler oluşturularak Türk Dünyası Kültür Birliği adı altında bir programa dönüştürülebilir. Bu sayede önce kendi Kültürümüzle kaynaşıp bunu çevremize de yayarak Dünya barışının sağlanması için çok büyük bir katkı sağlayıp diğer milletlere de teşkil etmiş oluruz.

fikret

Çok güzel bir fikir.Ama ilk önce oradaki formatın,anlayışın ve Orhan Gencebay dışındaki jürinin değişmesi gerekir.Bütün jüri üyelerinin Orhan Gencebay gibi Türk müziği,Türk kültürü ve Türk tarihini iyi bilmesi ve insanların ne giydikleri,özel hayatları ve magazinel konularla değil sadece müzikle ilgilenen bir jüri olması lazım.Ve bunun yanında da Orhan Gencebay'ın yaptığı gibi müzik,tarih ve kültürel bilgilerin konuşulduğu bir program olmalı.Yani dediğim gibi,böyle birşeyin olması için orada dört tane Orhan Gencebay olması gerekir ki,bu da çok zor.Hele hele orada müzik konusunda kara cahil iki insan varken imkansız.

biz  1  tane Orhan Gencebay'ı popstar dan uzaklaştırmaya çalışırken sen 4 tanesini birden soktun.ama doğru.böyle büyük bir projeye böyle büyük bir müzik adamı gerekır değil mi.
Kullanıcı avatarı
mecnun_murat
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 3
Level: 10
HP: 0 / 230
0 / 230
MP: 110 / 110
110 / 110
EXP: 126 / 142
126 / 142

Yeni mesajgönderen benim_dertlerim tarih 04 Nis 2008, 19:37

valla ben eğer jüri üyeliği devam edecekse yanında kimseyi tanımıyorum baba tektır türkiyede de dünyada da bir benzeri daha olduğunu olacağını sanmıyorum.
Tiryakinim Her Derdine Hasretine,Ben Sensizlikten Mutlu Olmam,Sen Vurgunuyum...
Kullanıcı avatarı
benim_dertlerim
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 67
Teşekkür aldi: 84
Level: 13
HP: 3 / 370
3 / 370
MP: 176 / 176
176 / 176