GENCEBAY'IN HİÇ "YASAKLI" ŞARKISI YADA 45'LİĞİ YOKTUR..

Neler Olduklarını Biliyorsunuz...
Forum kuralları
Bu forum fikir paylaşım forumudur ve geyik kesinlikle yasaktır. Gencebay hakkında oldukça ciddi meseleler masaya yatırılır ve değerli gönül dostları tarafından enine boyuna incelenir. Konu dışına çıkan üyelerin mesajları sorgusuz kaldırılır yada üyeye ceza verilir.

İleti idam_mahkumu 26 Eyl 2007, 21:56

Son günlerde yine revaçta bu konu, hâlâ 3. sınıf Arabesk sitelerinde Gencebay'ın yasaklı şarkısı diye aşağıdaki eserler yayınanlıyor.. Bu konuda açıklık getirmek istiyorum..

Adı geçen eser "Bende Güleyim", "Ölüm Çemberi" albümünde ki şarkılardan biri. Diğerleri, "Kanayan Yara Gibi" ," Mutlu Olalım" , "Gönlüm Benim Değil" ," Ölemezsin ki, "Ölmek Daha Güzel" ," Aşkımzın Son Bulacak", "Haram Ettin Bana" , "Kader Büktü" , " Bende Öleyim"...

"Ölüm Çemberi" Orhan Abimizin taklitçilerinden birinin çıkardığı, dandik bir albüm yada LP..

Ortada dolaşan laflar "Ölüm Çemberi" 45'liğinin 1969 yılında Gencebay tarafından çıkarılmış olması, 45'liği dinleyenlerin intihar etmesi üzerine, plakların TRT tarafından, hatta askerlele toptılması, yakılması ve bu 45'liğin yasaklanması yönünde.

Fakat bunlar hikâye.. Kuru laf, safsata.

Madde 1- 45'liğin 1969 yılında çıkarıldığı söylenir, oysa "Ölüm Çemberi" 80'lerin ortasında ki bir taklitçiye ait olduğu düşüncelerimiz arasındadır.
Madde 2- Orhan GENCEBAY'ın hiç yasaklı 45'liği yada şarkısı yok. Olmadı, olamazda.
Madde 3- Ölüm Çemberi şarkısı ve albümde ki diğer şarkılar % 100 Arabesk. Orhan Gencebay'ın Müziği ile ters düşüyor. Zira Gencebay arabeskçi değil.
Madde 4- Söz konusu şarkılarda kullanılan aranje, kayıt, orkestra, müzik, ezgilerin Gencebay müziği ile yakından uzakan alakası yok. Taklik olduğu ap açık ortada.
Madde 5- Orhan Gencebay Açık bir dille "Benim öyle bir şarkım yok, yasaklı kasetim yada albümümde yok.." demiştir.
Madde 6- Orhan Gencebay şeffaf bir müzsiyendir, araştırmacı birisidir. Gizlisi saklısı olamaz. Bir dönem TRT ile sorunlar yaşamıştır bu doğru. Daha doğrusu TRT'nin Gencebay ile sorunları olmuştur. Bunun nedeni, TRT'nin yapamadığını tek başına Gencebay'ın yapmış olması, TRT'nin bunu hazmedememesi, Gencebay'ın bu "türler üstü" müziğine bir isim bulamamış olması ve Gencebay'ı kıskanması.
Madde 7- Orhan Gencebay'ı gerçekten anlayanlar, taklit şarkıları daha ilk notasından tanırlar.
Madde 8- Diğer taklit şarkılar, sözlerin birden değişi verdi, her gece kan içiyorum, köle... V.S.
Madde 9- Orhan Gencebay'ın müziğinde siyaset olmaz, aksine barış, huzur, özgürlük ve aşk vardır. Gencebay bir gönül adamıdır, tıpkı Yunus Emre gibi. Yunus Emre'nin nasıl yasaklı bir şiiri yoksa, Gencebay'ında yasaklanmış bir ürünü olamaz.
Madda 10- "yasaklı" kelimesi arabeski çağrıştırır. Orhan Gencebay Arabeskçi değildir. Orhan Gencebay vakti zamanında en çok taklit edilmiş Türk Müzisyenidir. Orhan Gencobay, Orhan Goncabay, Orhan Kencobay, Ömer Danış, Bahadır Aydoğan gibi isimler, Gencebay'ın muhtelif taklikçileridir.

Orhan Gencebay'a bile dinletilmiş, net cevaplar beklenmiştir. Fakat Gencebay bile bu şarkıları kimin okuduğu, hangi yılda, hangi plak şirketinden çıktığını bilememiştir, tanıyamamıştır. Yani Ölüm Çemberini kim okudu, bu efsane nasıl türedi, bizim gibi onunda sağlıkl bilgisi yok. Ama taklit işte.

Ayrıca, şunuda belirtmemde fayda var, Ölüm Çemberi'nin lafının çok dolaştığı yıllarda, derin bir araştırma yaparak, Samsundaki eski bir kasetçide Ölüm Çemberi albümünü bulmuştuk, tabii çekme bir kasetti ve isim, tarih, plak şirketi gibi bilgiler yer almıyordu.. İnternette yayınladık, çünkü o zamanlar bizde şüpheliydik. Tabii detaylı tetkiklerimiz sonucu Gencebay takliti olduğu kanısına vardık. Yani Ölüm Çemberini internet aleminin başına ben musallat ettim :)

Berhüdar Ol'un, İdam Mahkumu.
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

Re: GENCEBAY'IN HİÇ "YASAKLI" ŞARKISI YADA 45'LİĞİ YOKTUR..

İleti LAZY 27 Eyl 2007, 01:45

bende de var bi kaset güya almanyada gizlice piyasaya çıkartılmış falan diye bi ton hikaye ile geldi:D:D:D

bunlara inanları anlamakta güçlük çekiyorum.demekki gencebay'ı anlamamışlar
ne kadar kolaymış esirin olmak
tesadüf eseri bakışmış sana
sen derya olmuşsun ben coşkun ırmak
sonrası çaresiz akışmış sana ....

evrensel müziğin adresi====>http://www.hicazkar.com
Kullanıcı avatarı
LAZY
Onursal Üye
Onursal Üye

İleti idam_mahkumu 27 Eyl 2007, 12:58

LAZY yazdı:bende de var bi kaset güya almanyada gizlice piyasaya çıkartılmış falan diye bi ton hikaye ile geldi:D:D:D

bunlara inanları anlamakta güçlük çekiyorum.demekki gencebay'ı anlamamışlar

İşte o sözü edilen kaset güya "Ölüm Çemberi" bu insanları bende anlamıyorum hâlâ 3 .parti sitelerde paylaşıyorlar.. Milletle indirip dinliyor ve kafalarında bir Gencebay Siületi oluşuyor... Bu da benim hiç hoşuma gitmiyor.
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti hayal_edermisin 27 Eyl 2007, 15:27

Sözlerden,Müziklerden belli neyin ne olduğu. Ömer kardeşimiz de Maddeler halinde olayı özetlemiş.
Eline Sağlık Ömer.
Kullanıcı avatarı
hayal_edermisin
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti yaşamak_bu_değil 27 Eyl 2007, 23:07

sen musallat etmişsin ama gene sensin temize çıkaran :D :D olsada aşkınnnn ölümm çemberiii iii :)))))))) bende bi ara Orhan Gencebay sanıyodumda sayende anladık neyin ne olduğunu :) ayrıca Orhan Gencebay'ın herhangi bi şarkısını yasaklayan devletin müzik anlayışından şüphe ederim :) neyse ki öyle bi şey yaşanmamış
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti barisaslan 28 Eyl 2007, 14:11

Ölüm Çemberi..daha neler ögrenecegiz kim bilir.Büyük sanatçılar her zaman taklit edilirler zaten..Ama bu taklit pek iç açıcı bi konu olmasa gerek.şimdi anlıyorumki bir zamanlar bayagı dert olmuş Sanatçımızın başına.Herşey anlaşıldıgına göre sorun yok artık sanırım.
Kullanıcı avatarı
barisaslan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti barisaslan 28 Eyl 2007, 18:04

Sakıncası yoksa bu şarkı yada şarkıları dinleme imkanımız varmı acaba?
Kullanıcı avatarı
barisaslan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti yaşamak_bu_değil 28 Eyl 2007, 20:58

var tabi niye olmasın ki dicem ama sen adminle irtibata geç genede :lol: sitenin kuralları değişti ya Gencebay'dan başka konular hakkında konuşulmucaktı. ama bu konu Gencebayla ilgili heralde o yüzden uygun gibi geldi :D

Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti idam_mahkumu 28 Eyl 2007, 22:21

barisaslan yazdı:Sakıncası yoksa bu şarkı yada şarkıları dinleme imkanımız varmı acaba?

Hayır hayır, hiç yayınlayıp suyu bulandırmanın alemi yok. Konumuz Gencebay ve Gencebay'ın hiç yasaklı şarkısı yada 45'liği yok. Gerisi bizi oek ilgilendirmez..

Şimdi tekrar yayınlayıpta, bazılarının zihninde "Acaba Gencebay'mı" sorusunu uyandırmanın bir esprisi yok..

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti yaşamak_bu_değil 28 Eyl 2007, 22:42

valla ben demiştim :P dinlemende sakınca yok ama burda paylaşılmasında büyük bi sakınca var .....

Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

Sonraki

Masadaki Mühim Mevzular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: ender_21 ve 1 misafir