Gencebay cephesinden en yeni haberler !

Neler Olduklarını Biliyorsunuz...
Forum kuralları
Bu forum fikir paylaşım forumudur ve geyik kesinlikle yasaktır. Gencebay hakkında oldukça ciddi meseleler masaya yatırılır ve değerli gönül dostları tarafından enine boyuna incelenir. Konu dışına çıkan üyelerin mesajları sorgusuz kaldırılır yada üyeye ceza verilir.

Re: Gencebay cephesinden en yeni haberler !

Yeni mesajgönderen Sabır Taşı tarih 24 May 2011, 22:41

türkü albümü haberine çok sevindim..
orkestra olarak sadece bağlama ve ritm olmasını diliyorum..
neşet ertaş,hacı taşan,bayram aracı,çekiç ali..gibi isimler gencebayın etkilendiği kişiler..
dilerim bu ustalardan da eserler okur..en azından neşet ertaş ustadan..
kendisine has özel teknik ve mızrap şekillerini  gösterecek icra şekilleri de olmasını temenni ediyorum...

gemilerde talim var'ı okusun diye bir kampanya mı başlatsak acaba :)
irtibat :  sabirtasi(x)orhanabi.net (x yerinde mailin bilinen işareti olacak mailde kullanırken)
Kullanıcı avatarı
Sabır Taşı
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 299
Teşekkür aldi: 11
Uyarılar: (0%)
Level: 14
HP: 4 / 426
4 / 426
MP: 203 / 203
203 / 203
EXP: 240 / 257
240 / 257

Sabır Taşı isimli üyemize teşekkür edenler :
GözümSende

Yeni mesajgönderen divanist26 tarih 25 May 2011, 03:56

Bundan seneler önceydi,Orhan Gencebay bir röportajında "Halk Müziği Albümü üzerinde çalışıyorum,şu ana kadar
duyulmamış bir tavır ile türküleri yorumlayacağım" demişti,seneler önce dedik ama çok da uzun boylu değil 3/4 sene kadar oldu.
Projenin başlatılması sevindirici,umarım Gencebayın öteden beri tuttuğu o türküler bu kadar beklentiye yeterli bi cevap olur.

Umarım ki albümde ;
Neşet Ertaş'ın  allı turnasını, Talip Özkan'ın köroğlunu, Özay Gönlüm'ün elindeki bağlamasını
Yımaz ipek'in şehy şamilini Hacı taşan'ın sürüler içindeki sürmeli koyununu,Arif sağ'ın şeker oğlanını,
Mehmet Erenler'in evinin önünde pınarlarını, ve daha nicelerini şimdiye kadar görülmemiş bir tavır ile yorumlanmış bir şekilde buluruz.
Hey hey
Yine de hey hey
Ben bir Köroğluyum dağda gezerim
Esen ülüzgardan hile sezerim ..
Kullanıcı avatarı
divanist26
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 7
Teşekkür aldi: 4
Level: 3
HP: 0 / 44
0 / 44
MP: 21 / 21
21 / 21
EXP: 25 / 27
25 / 27

divanist26 isimli üyemize teşekkür edenler :
Sabır Taşı

Yeni mesajgönderen zamansız rüzgar tarih 25 May 2011, 17:04

divanist26 yazdı:
   Bundan seneler önceydi,Orhan Gencebay bir röportajında "Halk Müziği Albümü üzerinde çalışıyorum,şu ana kadar
duyulmamış bir tavır ile türküleri yorumlayacağım" demişti,seneler önce dedik ama çok da uzun boylu değil 3/4 sene kadar oldu.
Projenin başlatılması sevindirici,umarım Gencebayın öteden beri tuttuğu o türküler bu kadar beklentiye yeterli bi cevap olur.

Umarım ki albümde ;
Neşet Ertaş'ın  allı turnasını, Talip Özkan'ın köroğlunu, Özay Gönlüm'ün elindeki bağlamasını
Yımaz ipek'in şehy şamilini Hacı taşan'ın sürüler içindeki sürmeli koyununu,Arif sağ'ın şeker oğlanını,
Mehmet Erenler'in evinin önünde pınarlarını, ve daha nicelerini şimdiye kadar görülmemiş bir tavır ile yorumlanmış bir şekilde buluruz.

Gencebay kimsenin bestesini yada derlemesini okumaz.Okuyacak olduğu yada icra edecek olduğu parçalar anonimler den oluşacak.
Kullanıcı avatarı
zamansız rüzgar
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 47
Teşekkür aldi: 106
Level: 14
HP: 4 / 426
4 / 426
MP: 203 / 203
203 / 203
EXP: 229 / 257
229 / 257

3 zamansız rüzgar isimli üyemize teşekkür edenler :
AŞK_MEZARI, berhudarol, ufkumufuk

Yeni mesajgönderen AŞK_MEZARI tarih 26 May 2011, 01:37

zamansız rüzgar yazdı:
divanist26 yazdı:

Umarım ki albümde ;

Gencebay kimsenin bestesini yada derlemesini okumaz.Okuyacak olduğu yada icra edecek olduğu parçalar anonimler den oluşacak.

+1..
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
Kullanıcı avatarı
AŞK_MEZARI
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 159
Teşekkür aldi: 67
Level: 31
HP: 202 / 2536
202 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211
EXP: 1344 / 1384
1344 / 1384

Yeni mesajgönderen divanist26 tarih 26 May 2011, 02:48

zamansız rüzgar yazdı:
divanist26 yazdı:

Umarım ki albümde ;

Bunu ben de çok iy biliyorum fakat demek istediğim ismi geçen sanatçılar gibi okuduğu türkülerle bütünleşmesi o türkünün ismi geçince akla hemen Gencebay'ın gelmesi ve Gencebay denilince de o türkülerin..birkaç kelime ile onu da belirtecektim fakat cümleyi uzun tutunca gözden kaçmış,afedersiniz..
Hey hey
Yine de hey hey
Ben bir Köroğluyum dağda gezerim
Esen ülüzgardan hile sezerim ..
Kullanıcı avatarı
divanist26
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 7
Teşekkür aldi: 4
Level: 3