Mericoz Yazdı;
''Değerlerimize sahip çıkalım. 24 ayar altınların imitasyona çevirilmesine müsaade etmemeliyiz. Önemli yapıtlar, ağırlığını kaldırabilenlerce taşınır ve yaşatılır.'' (Teşekkür ederim.)
Aslında mevzunun özünde çıkış noktam; Değerli, Mericoz'un cümlesinde yerini bulmuş. Derdimi bu sözle izâh etmiş sağolsun...
Değerli Emre; Sen son derece haklısın, hepsini dinlemek hepsini yazmak isterdim. Ancak ben geneli ifade etmeye çalıştım. Yazılar uzun olmasın diye. Doğrudur, Erkin KORAY, Rah.Zeki MÜREN, Sibel CAN vs. iyi icraatlar var. Zaten farklı düşünmüyoruz bu konuda.
Çok büyük bir çoğunluğu; bestelerin yazılış ve söyleniş mecrasının çok uzağında kalıyor. Bunu bazen Gencebay'da yapıyor ! Herkese her zaman ''Batsın Bu Dünya'' 'Türkiye'nin o dönemi için ağıttır' diyor. Sonra kalkıp, remix yapılıyor. Güzel olmamış mı?
Evet bence güzel olmuş. Neye göre; Çeşitlilik adına, Gencebay adına, piyasa adına, rant adına... Peki bestenin kendisi için ne olmuş? Hani ağıttı. Defaten söyledim, yineliyorum. Ben besteler adına üzülüyorum diye. Şimdi Mericoz'un sözünü buraya ekleyince anlaşılacaktır belki;
Mericoz Yazdı;
''Değerlerimize sahip çıkalım. 24 ayar altınların imitasyona çevirilmesine müsaade etmemeliyiz. Önemli yapıtlar, ağırlığını kaldırabilenlerce taşınır ve yaşatılır.''
İşte remix, imitasyon oldu çıktı. Anlatabiliyor muyum! Bestelerin özü benim derdim. Gerçek yeri özü çünkü. Bir ağıtın oyun havası tarzı olması pek hoş değil.
Slikon mu? orijinal mi? Aslında biz bu değer ve zevkimizin, bu noktasında bocalıyoruz gibi.
Saygılarımla
levon10