İKİLEMLERİMİZ....

Neler Olduklarını Biliyorsunuz...
Forum kuralları
Bu forum fikir paylaşım forumudur ve geyik kesinlikle yasaktır. Gencebay hakkında oldukça ciddi meseleler masaya yatırılır ve değerli gönül dostları tarafından enine boyuna incelenir. Konu dışına çıkan üyelerin mesajları sorgusuz kaldırılır yada üyeye ceza verilir.

Re: İKİLEMLERİMİZ....

Yeni mesajgönderen esir-i_derd tarih 26 Eyl 2010, 00:46

levon10 yazdı: Konuyu yeni gördüm... Cevap veriyorum; Bu hal ve tavırların, git gellerin sebebi ne o dur ne bu dur...
İster inanın ister inanmayın sebebi Aslan burcudur... Ve konu çok çok uzundur... (Bilinen medya literatürü ile alakası da yoktur...)

İşte ben de bunu anlatayım mı anlatmayayım mı ikilemindeyim...

Bence anlatmalısın abi bildiklerini.Astronomiye pek inanmazdım eskiden açıkcası ama biraz daha araştırdıkça,daha çokaraştırılması gereken bir konu olduğunu anladım.Hatta ayrı bir konu açıp bildiklerini paylaşabilirsin bence

Bu konu hakkında ise;
   Daha bu gün birisiyle tartıştım.Bana bağlamada Erdal Erzincan, Gencebay'ı cebinden çıkarır diyor.Ben cevaben ikisinin tarzları farklı vs. anlatmaya çalışıyorum, adam direk kapı gibi bana diyor ki "Erdal Erzincan bağlama dünya 1. olmuş" ben ne diyebiliyorum peki ????
Birşeyler desemde ne beni ne karşımdakini tatmin ediyor...
Benim tek hîç kim zâr ü perişan olmasın yâ Rab,
Esîr-i Derd-i aşk u dâğ-ı hicrân olmasın ya Rab..
Kullanıcı avatarı
esir-i_derd
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 165
Teşekkür aldi: 122
Uyarılar: (0%)
Level: 18
HP: 35 / 711
35 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 414 / 417
414 / 417

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 26 Eyl 2010, 02:24

Ah be kardeşim; bu sitemize uygun düşmez... Karmaşık zor denklemler... Konunun üstadı falan değilim, sadece bilgi, sadece bilgi...

Aklın varacağı yolu bilmek
Hafızayı zâyi edip silmek
Boyna geçen bâtın ilmek
Bizlere akıl ile kâr olur.

O hâl süren kendi
Şimdi bu hâl dedir.

levon10
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 757
Teşekkür aldi: 395
Level: 34
HP: 709 / 3226
709 / 3226
MP: 1540 / 1540
1540 / 1540
EXP: 1722 / 1736
1722 / 1736

Yeni mesajgönderen Ferhan tarih 26 Eyl 2010, 15:08

Dostlar!

Orhan Gencebay mütevazi, çekingen hatta biraz utangaç denilecek kadar bir yapıya sahiptir. Lakin müzik sanatındaki kabiliyeti gereği mükemmelliği arayan, ve bulmasıyla birlikte hesapta olmayan ( tavla oyunu ) şöhreti yakalayınca, yapısına ters düşen odak olma durumu kaçınılmaz olmuştur. Fakat buna rağmen yaptığı besteleri kendisi icra ettiği halde "mutfaktan" yani stüdyonun dışına çıkmama tercihinden vazgeçmemiştir.
          Kaldıki, hayatını sanatına adamış, muhteşem eserler yaratmış, eserlerinin mükemmelliğinin farkına varan büyük bir kitleye sahip olmuş, onun artık sanatsal yönünü aşan kişiliği idol haline gelip "baba" lakabına layık olmuş, her söylediği sözü ve her yaptığı hareketi milyonlarca insanın dikkatle izlediği bir kişi olma yükünü herkes taşıyamaz.     
          Yani demek istediğim şu: Böyle büyük bir onuru taşımak, kişilikteki zaafı aşmak ve stüdyodaki kaliteyi sahneye de aktarabilme sorumluluğunu 60 yaşını aşkın ve kalp rahatsızı olan bir kişiye yüklemek doğru olmadığını düşünüyorum.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Ferhan
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 88
Teşekkür aldi: 35
Level: 6
HP: 0 / 104
0 / 104
MP: 49 / 49
49 / 49
EXP: 65 / 65
65 / 65

Ferhan isimli üyemize teşekkür edenler :
bahcevan57

Yeni mesajgönderen bahcevan57 tarih 28 Eyl 2010, 10:28

Ferhan yazdı:Dostlar!

Orhan Gencebay mütevazi, çekingen hatta biraz utangaç denilecek kadar bir yapıya sahiptir. Lakin müzik sanatındaki kabiliyeti gereği mükemmelliği arayan, ve bulmasıyla birlikte hesapta olmayan ( tavla oyunu ) şöhreti yakalayınca, yapısına ters düşen odak olma durumu kaçınılmaz olmuştur. Fakat buna rağmen yaptığı besteleri kendisi icra ettiği halde "mutfaktan" yani stüdyonun dışına çıkmama tercihinden vazgeçmemiştir.
          Kaldıki, hayatını sanatına adamış, muhteşem eserler yaratmış, eserlerinin mükemmelliğinin farkına varan büyük bir kitleye sahip olmuş, onun artık sanatsal yönünü aşan kişiliği idol haline gelip "baba" lakabına layık olmuş, her söylediği sözü ve her yaptığı hareketi milyonlarca insanın dikkatle izlediği bir kişi olma yükünü herkes taşıyamaz.     
          Yani demek istediğim şu: Böyle büyük bir onuru taşımak, kişilikteki zaafı aşmak ve stüdyodaki kaliteyi sahneye de aktarabilme sorumluluğunu 60 yaşını aşkın ve kalp rahatsızı olan bir kişiye yüklemek doğru olmadığını düşünüyorum.

Saygılarımla

arkadaşa aynen katılıyorum,ayrıca arif sağ neden sahnelere çıkmadığını çok açıkça söyledi,gencebay çok utangaç biri ve çok heyacanlanıyor,ogün bile kral çıplakta oturuşuna dikkat edin çok heyacanlı,canlı yayında.
böyle büyük bir sanatçı bir daha dünyaya gelmez.Hepimiz şükredelim ki gencebay ı tanıdık onun muhteşem eserlerinin tadına vardık,doymadık doymayızda. bence sahneye çıkması hiç önemli değilde bunu neden büyürsünüz onuda anlamıyorum.
Kullanıcı avatarı
bahcevan57
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 53
Teşekkür aldi: 25
Level: 10
HP: 0 / 230
0 / 230
MP: 110 / 110
110 / 110