Long Play Kaset ve Compack Disk

Neler Olduklarını Biliyorsunuz...
Forum kuralları
Bu forum fikir paylaşım forumudur ve geyik kesinlikle yasaktır. Gencebay hakkında oldukça ciddi meseleler masaya yatırılır ve değerli gönül dostları tarafından enine boyuna incelenir. Konu dışına çıkan üyelerin mesajları sorgusuz kaldırılır yada üyeye ceza verilir.

Re: Long Play Kaset ve Compack Disk

Yeni mesajgönderen yavuzdiyebiri tarih 29 Ağu 2008, 09:41

sayın razor "Gençlerde durum öyle değil  havadan sudan dertler, bi sigara bitinceye kadar unutulacak şeyler..." sözün çok hoşuma gitti.Değerlisözler defterime kaydettim.Ağzına sağlık.
HER SÖYLEDİĞİN HAK OLMALI FAKAT HER HAKKI SÖYLEMEYE SENİN HAKKIN YOKTUR.
HER SÖYLEDİĞİN DOĞRU OLMALI AMA HER DOĞRUYU HER YERDE SÖYLEMEK DOĞRU DEĞİLDİR.
Kullanıcı avatarı
yavuzdiyebiri
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 65
Teşekkür aldi: 141
Uyarılar: (0%)
Level: 14
HP: 4 / 426
4 / 426
MP: 203 / 203
203 / 203
EXP: 243 / 257
243 / 257

Yeni mesajgönderen one gun tarih 29 Ağu 2008, 18:01

Odyofil'lik nere bizim ülke nere...Aylar önce yazmıştım çokda tartışdık...En son topic silindi...Bana Kervan plakçılığın bir tane odyofil insanları memnun edecek kayıdını söyleyin lütfen...Bu kadar muazzam müzikler,düzenlemeler...Ve piyasaya çıkış kalitesi inanılır gibi değil...Sanki gencebay stüdyoda canlı olarak müziğini yapıp tatmin olmuş...Ve piyasaya çıkan haliyle hiç ilgilenmemiş gibi...Ben bunu dinleyiciye büyük saygısızlık olarak görüyorum...Yıllardır müzik sistemimde gencebay dinlemek için ayar yapmakdan imanım gevredi...Ne yapalım şimdi yaş olarak plakların piyasadan yavaş yavaş kalktığı döneme rast geldik nerden bulacaksın yorgun olmayan plağı?...Şu bir gerçek plak'a yapılan kayıt en muazzam kayıtdır fakat direkt plağa kayıt yapılmışsa...Bizde genelde makara kasetlere yapılmışdır kayıtlar o sistemde fena değildir...Esas mesele o yıllara ait kayıtların yani analog kayıtların dijital ortama aktarımıdırki...Maalesef bu durum gencebay'ın eserlerinin kayıtlarına yakışmayacak derecededir...Kervan plakçılık bu durumu neden düzeltmez?...Yoksa bizi halen bir şeyden haberi olmayan varoş dinleyicisi olarakmı görüyor?...
Kullanıcı avatarı
one gun
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 1
Level: 7
HP: 0 / 130
0 / 130
MP: 62 / 62
62 / 62
EXP: 78 / 81
78 / 81

Yeni mesajgönderen hayat kavgası tarih 29 Ağu 2008, 21:54

Bu konuyla ilgili bir örnek vereyim.Beni biraz anlasaydın albümünün ilk baskısı mavi renkli kasetten yıllarca dinledim.Gerçekten çok iyi kayıttı ve dinlemeye doyamazdım.Hatta B yüzünün sonunda bilmesin o felek eserinin 2 dakikalık sözsüz kayıtı vardı.Çok da güzeldi.Şimdiki CD kayıta bak arada dağlar kadar fark var.Bir kere derinlik çok fazla.Gencebayın seside sanki çok mekanik gibi.
Plak dinlemeye gelince,bunun zevkini ve kaliteli sesini hiç bir şeye değişmem.Plak dönerken kervan plakçılığın logosunu seyretmek en büyük zevklerimdendi.
Kullanıcı avatarı
hayat kavgası
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 147
Teşekkür aldi: 46
Level: 23
HP: 36 / 1225
36 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 642 / 698
642 / 698

Yeni mesajgönderen yavuzdiyebiri tarih 29 Ağu 2008, 23:19

hayat kavgası
"Plak dönerken kervan plakçılığın logosunu seyretmek en büyük zevklerimdendi." cümlesi benim cümlemdi fakat senin parmaklarından yazıya dökülüverdi.Şaşkınlığımı anlatamam.Herbirinizin yazdığı cümleler benim de hissettiğim ama kimseye söylemediğim sözlerdi.Düşünceler nasıl bu kadar birbirine denk olur.Bunları birine söylerken beni ayıplar bana güler diye söylemezdim.Sizler ne kadar rahat ifade ediyorsunuz.Ve çokda iyi oluyor.

one gun
Ya sana ne demeli, siz resmen beni anlatıyorsunuz.Ağzına sağlık, eline sağlık.Ne kadar açık, net ve bilimsel yazmışsın.Tebrik ediyorum.
Ve bir ilave de ben yapayım, belki bahsi geçmiştir ama inanın ki bir yerde okumadım
Gencebayın "Gönül Dostu" albümünde A yüzünün ilk üç parçası hem mono hem de ses bozuk.Ben zannediyordum ki ilk seri bozuk çıktı.1 yıl sonra yeni albüm aldım o da aynı.Allah Allah dedim, Gencebay böyle bir hatayı nasıl görmezden gelir? Almanyadan sipariş ettim , onlar da aynı.Forumlardan indirdim, maalesef aynı.Bozuk!Acaba Gencebay sütüdyoda okuduktan sonra bir daha kendi kayıtlarını hiç dinlemiyor mu?
Gencebay ile doğrudan görüşme olanağı bulabilsem en azından mail yoluyla yılların birikmiş sorularını soracağım.Bu kadar kendine özgü ve bu kadar hayran kitlesi olan bir insan bu kadar değerli çalışmalarını NASIL OLUR DA AMATÖR ELLERE VERİR.Yeni tknoloji ile çıkan başka sanatçıların albümlerine bakıyorum, imreniyorum.Ama müziği beğendiğimden değil,Kayıtları,düzenleri harika.
Elimde 1966 kayıtı Dalida kaseti, Ennio Morricone var, Kayıtları stereo.Ennio Morricone hayranı olmakla birlikte ben Gencebay müziğini Ennio'dan üstün tutarım.Ennio arenaları dolduruyor.Onun productor'u Gencebay'a çalışsa Gencebay'ın müziğini onlar kaydetse idi Şimdi arenalarda Ennio yerine Gencebay'ı alkışlayacaklardı.
HER SÖYLEDİĞİN HAK OLMALI FAKAT HER HAKKI SÖYLEMEYE SENİN HAKKIN YOKTUR.
HER SÖYLEDİĞİN DOĞRU OLMALI AMA HER DOĞRUYU HER YERDE SÖYLEMEK DOĞRU DEĞİLDİR.
Kullanıcı avatarı
yavuzdiyebiri
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 65
Teşekkür aldi: 141
Level: 14
HP: 4 / 426
4 / 426
MP: 203 / 203
203 / 203
EXP: 243 / 257
243 / 257

Yeni mesajgönderen one gun tarih 29 Ağu 2008, 23:54

yavuzdiyebiri yazdı:hayat kavgası
"Plak dönerken kervan plakçılığın logosunu seyretmek en büyük zevklerimdendi." cümlesi benim cümlemdi fakat senin parmaklarından yazıya dökülüverdi.Şaşkınlığımı anlatamam.Herbirinizin yazdığı cümleler benim de hissettiğim ama kimseye söylemediğim sözlerdi.Düşünceler nasıl bu kadar birbirine denk olur.Bunları birine söylerken beni ayıplar bana güler diye söylemezdim.Sizler ne kadar rahat ifade ediyorsunuz.Ve çokda iyi oluyor.

one gun
Ya sana ne demeli, siz resmen beni anlatıyorsunuz.Ağzına sağlık, eline sağlık.Ne kadar açık, net ve bilimsel yazmışsın.Tebrik ediyorum.
Ve bir ilave de ben yapayım, belki bahsi geçmiştir ama inanın ki bir yerde okumadım
Gencebayın "Gönül Dostu" albümünde A yüzünün ilk üç parçası hem mono hem de ses bozuk.Ben zannediyordum ki ilk seri bozuk çıktı.1 yıl sonra yeni albüm aldım o da aynı.Allah Allah dedim, Gencebay böyle bir hatayı nasıl görmezden gelir? Almanyadan sipariş ettim , onlar da aynı.Forumlardan indirdim, maalesef aynı.Bozuk!Acaba Gencebay sütüdyoda okuduktan sonra bir daha kendi kayıtlarını hiç dinlemiyor mu?
Gencebay ile doğrudan görüşme olanağı bulabilsem en azından mail yoluyla yılların birikmiş sorularını soracağım.Bu kadar kendine özgü ve bu kadar hayran kitlesi olan bir insan bu kadar değerli çalışmalarını NASIL OLUR DA AMATÖR ELLERE VERİR.Yeni tknoloji ile çıkan başka sanatçıların albümlerine bakıyorum, imreniyorum.Ama müziği beğendiğimden değil,Kayıtları,düzenleri harika.
Elimde 1966 kayıtı Dalida kaseti, Ennio Morricone var, Kayıtları stereo.Ennio Morricone hayranı olmakla birlikte ben Gencebay müziğini Ennio'dan üstün tutarım.Ennio arenaları dolduruyor.Onun productor'u Gencebay'a çalışsa Gencebay'ın müziğini onlar kaydetse idi Şimdi arenalarda Ennio yerine Gencebay'ı alkışlayacaklardı.

Yavuz bey hiç şaşırmayın...Ben bu mevzuyu albüm albüm açıklayarak neler yazdım bu forumda...Tartışmalar şiddetlenince topic uçtu...O zaman daha iyi anlardınız yalnız olmadığınızı...Hele bir'Cennet gözlüm' albüm kayıtı varki evlere şenlik...Bir albüm nasıl bu kayıtla piyasaya sürüldü anlamıyorum...Neyse siz genede çekimserliğinizde haklısınız benim bir dayak yemediğim kaldı bu düşüncelerimi paylaşırken...Bu ülkede kraldan fazla kralcı varken hiç bir şey düzelmez...
Kullanıcı avatarı
one gun
Dombra
Dombra

Teşekkür aldi: 1
Level: 7
HP: 0 / 130
0 / 130
MP: 62 / 62
62 / 62
EXP: 78 / 81
78 / 81

Yeni mesajgönderen dawnload tarih 10 Eyl 2008, 00:20

valla zevk bu işte
Bu kullanıcı Linkleri sadece Üyeler görebilir. kuralına aksi davranış içinde bulunduğu için atılmıştır. -yönetim-
Kullanıcı avatarı
dawnload
Atılmış Üye
Atılmış Üye
Cüra
Cüra

Teşekkür aldi: 0
Level: 2
HP: 0 / 30
0 / 30
MP: 14 / 14
14 / 14
EXP: 18 / 18
18 / 18

Yeni mesajgönderen dawnload tarih 10 Eyl 2008, 00:26

tebrik ediyorum sizi
Bu kullanıcı Linkleri sadece Üyeler görebilir. kuralına aksi davranış içinde bulunduğu için atılmıştır. -yönetim-
Kullanıcı avatarı
dawnload
Atılmış Üye
Atılmış Üye
Cüra
Cüra

Teşekkür aldi: 0
Level: 2
HP: 0 / 30
0 / 30
MP: 14 / 14
14 / 14
EXP: 18 / 18
18 / 18

Yeni mesajgönderen rho45 tarih 15 Eyl 2009, 18:35

evet plak kaset cd hepsinin yeri ayrı bir tat pikap'a bir plak takıp dinlediğim zaman sanki 1970 yıllarda hissediyorm ben kendimi plak veya kaset bazı farklar oluyor eserlerde örneğin bir teselli ver istanbul plak  kasette benide allah yarattı diğer kasetlerden farklı bunu bilmeyen gönül dostları varsa bir teselli ver istanbul plak olalak alsınlar dikkatli dinlediğiniz zaman farkı göreceksiniz sinemada bir orhan gencebay filimi hiç izlemedim nasıl bir tat görmek isterim bazen sinemaya gittim zanam bazı yerli filimlerde orhan abimizin eserlerini duydum kendimi azda olsa böyle avuttum tüm gönül dostları cd veya kaset var diye plak almaya ne gerek var demeyin hep bunlar azda olsa farklar var plak satırmıyor ne yapayım kesinlikle olmasın eski plakcılarda eski kitap evlerinde bit pazarında internet üzerinde bunların bir çoğu bulunuyor sonsuza dek gencebay
Kullanıcı avatarı
rho45
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 59
Teşekkür aldi: 34
Level: 19
HP: 23 / 798
23 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381