Orhan GENCEBAY Projeleri [MAKALE]

Neler Olduklarını Biliyorsunuz...
Forum kuralları
Bu forum fikir paylaşım forumudur ve geyik kesinlikle yasaktır. Gencebay hakkında oldukça ciddi meseleler masaya yatırılır ve değerli gönül dostları tarafından enine boyuna incelenir. Konu dışına çıkan üyelerin mesajları sorgusuz kaldırılır yada üyeye ceza verilir.

Re: Orhan GENCEBAY Projeleri [MAKALE]

Yeni mesajgönderen Murat Yaşar tarih 24 Şub 2008, 12:44

Ömerciğim çok güzel bir makale,akıcı bir dil ve beklentiler....Projelerin gerçekleşmemesini nedeni nedir aslında onuda sorgulamak lazımdır diye düşünüyorum....Hepimiz biliyoruz  bir çoğunun alt yapısı hazır..
Malzemeler tamam...Ama neden mutfağa girilemiyor aslında onu sorgulamamız lazım...
Çok şükür variyeti yerinde istese londra yada berlin senfonileri ilede çalışıp bu birikimleri bizlere bir şekilde sunabilir...40 Yildır adını andığı bir çok projenin kağıt üstünde birçoğunun bittiği hazır olduğunu biliyoruz...
Bu bekleyiş neden...Acaba türk insanının çıtasının müzikal manada yetersiz olduğunumu düşünüyor yada ortam mı müsait değil..??  Yada piyasada kimler hangi işi yapıyor,kimler baştacı ediliyor,bu ülkede kimler müzik yaptığını sanıyor....
Bizde zaten kendisinden hiçbir zaman sıradan şeyler beklemedik oda bunu yapmadı zaten....BİZLER İSTİYORUZ Kİ ÖYLE BİR ŞEY YAPSIN Kİ TÜRKİYE DEĞİL DÜNYADA SES GETİRSİN...tüm dünya onun nasıl bir DERYA,MÜZİK ADAMI OLDUĞUNU GÖRSÜN....
ZAMAN ,SAĞLIK BAHANELERİNİN ARDINDA YATAN GERÇEK NEDİR...NEDEN BU PROJELER HALA HAYAT BULMAZ
DÜŞÜNMEDEN EDEMİYORUM....
BUNUN EN DOĞRU VE SAĞLIKLI CEVABINI KENDİSİ VERECEKTİR...ONU YAKINEN TANIYAN BİZLER DIŞINDA KAÇ KİŞİNİN BU TÜR BEKLENTİLERİ VARDIR...
HER KONUDA DONANIMLI BİR MÜZİK ADAMININ DA  MUTLAKA VERECEK BİR CEVABI VARDIR...
BİZLER SİTEM ETMEYE ODA SABIR ETMEYE BUNCA YILDIR DEVAM ETTİĞİNE GÖRE  ....HERKESİN BİR BİLDİĞİ VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM....
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 75
Teşekkür aldi: 47
Uyarılar: (0%)
Level: 23
HP: 49 / 1225
49 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 692 / 698
692 / 698

Yeni mesajgönderen topraktanbircan tarih 24 Şub 2008, 15:01

Murat Yaşar yazdı:Acaba türk insanının çıtasının müzikal manada yetersiz olduğunumu düşünüyor

Bence kesinlikle böyle düşünüyor.Gerçek sanata ve müziğe verilen değer sıfır olduğundan bu projelerin bir avuç radikal ve özgünden başka kimsenin ilgisini çekmeyeceğinden korkuyor.Ve bu düşüncelerinde de haklı ama yapmamasına mazeret olması konusunda haksız.Bunlar bahane olmamalı bence.Sen üret ve sun,anlayan anlar;anlamayan da günü gelir birgün anlayabilir ama bu projeleri gerçekleştirmezse zaten bu korktuğu ve çekindiği durumdan daha kötü bir durum söz konusu olacak.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 16
Teşekkür aldi: 89
Level: 32
HP: 220 / 2753
220 / 2753
MP: 1314 / 1314
1314 / 1314
EXP: 1427 / 1495
1427 / 1495

Yeni mesajgönderen gokhanmutluer tarih 25 Şub 2008, 11:33

senfonik albümün çıkmasını dört gözle bekliyorum baba duy beni arabeskçi diyenlerin surat şekillerini görür gibiyim şimdiden :lol:
Kullanıcı avatarı
gokhanmutluer
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 0
Level: 6
HP: 0 / 104
0 / 104
MP: 49 / 49
49 / 49
EXP: 53 / 65
53 / 65

Yeni mesajgönderen asakallı tarih 25 Şub 2008, 18:38

topraktanbircan yazdı:
Murat Yaşar yazdı:Acaba türk insanının çıtasının müzikal manada yetersiz olduğunumu düşünüyor

Bence kesinlikle böyle düşünüyor.Gerçek sanata ve müziğe verilen değer sıfır olduğundan bu projelerin bir avuç radikal ve özgünden başka kimsenin ilgisini çekmeyeceğinden korkuyor.Ve bu düşüncelerinde de haklı ama yapmamasına mazeret olması konusunda haksız.Bunlar bahane olmamalı bence.Sen üret ve sun,anlayan anlar;anlamayan da günü gelir birgün anlayabilir ama bu projeleri gerçekleştirmezse zaten bu korktuğu ve çekindiği durumdan daha kötü bir durum söz konusu olacak.

Birde bunlarının yanına bu yıl bir daha ki yıl yapalım ertelemesi olunca beklediğimiz özlemini çektiğimiz projeler hayata geçmedi.
Kullanıcı avatarı
asakallı
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 123
Teşekkür aldi: 21
Level: 26
HP: 81 / 1637
81 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 886 / 917
886 / 917

Yeni mesajgönderen bjk-carsi tarih 02 Mar 2008, 00:54

orhan abiye allah uzun omur versin nice projelere
Kullanıcı avatarı
bjk-carsi
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 0
Level: 5
HP: 0 / 81
0 / 81
MP: 38 / 38
38 / 38
EXP: 49 / 51
49 / 51

Yeni mesajgönderen GözümSende tarih 17 Mar 2008, 23:42

topraktanbircan yazdı:

popstarda o gün hatırlarsanız bozlaksız olmaz ondan a bir not takyim edeyim dedi sonra biraz durdu ve HALK Müziğinden diye açıklama ihtiyacı hisstetti.
Yılların günahı kaderde mi kalacak?
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 302
Teşekkür aldi: 243
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1014 / 1087
1014 / 1087

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 01 Kas 2009, 03:10

GözümSende yazdı:
topraktanbircan yazdı:

popstarda o gün hatırlarsanız bozlaksız olmaz ondan a bir not takyim edeyim dedi sonra biraz durdu ve HALK Müziğinden diye açıklama ihtiyacı hisstetti.

Makale'nin üzerinden aylar geçmiş ama hala projelere dair kaydedilmiş bir bilgi yok...

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1195
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3724 / 3828
3724 / 3828

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 17 Nis 2010, 02:08

Evet her yazan kendince haklı...Yaşlarımız farklı devirlerimiz...Ben 67 doğumluyum 10 yaşımda sünnet olduğum yatağa rahmetli dayım bir teyp koydu bir kaç kaset...'Bunu fazla dinleme bırakamazsın' dedi...Öyle de oldu tek bir kaseti belki yüz defa devamlı dinledim hangisi mi   YARABBİM...Mevsim bahar olunca aşk gönüle doğunca...Yıl 1977 beyler.

Evet hepimizin ömrü geçiyor...Geçecekte. Sizler daha gençsiniz bilgisayar çağı ile büyüyorsunuz.

İşte böyle imkanlara sahipken her şeyi neden ama neden gencebay abimizden bekliyorsunuz...Daha ne versin. İnsanlar her
fikrini her ümidini gerçekleştirecek diye bir kural yok.. Allah'ınızı severseniz kaç kişiyiz bu sitede; ne proje varsa elbirliği ile olduğu kadar desteklendiği kadar uğraşalım...Bir televizyon kanalı ferdi tayfur gereksizinin programını yapıyor...Gencebay olması şart değil, baba yorgun arada katılır...Başkaları sunar dediğiniz bütün projeler orada masaya yatırılır. Elbet bir çok gönül adamının katkısıyla projeler hayata geçirilmeye çalışılır...DİKKATİNİZİ ÇEKERİM üstadımız 66 yaşında ve yorgun bu kadar beklentiye harcıyacak uğraşacak zamanı nerden bulsun...Olmaz böyle iste iste nereye kadar...Verdikleri bize yeter, biz ne yapıyoruz çoğu üye geyik peşinde ben bilgisayarda bir şey yaptım diyorum. Bana zevk veriyor onu içimde daha da yüceltiyorum...Kime gösterdiysem beğendi. Böyle değişik çalışmalarım bilgisayarım çöktüğü ve yedeklemediğim için kayboldu...Önemli değil fikir bende yenisini yaparım. Ne demek istediğimi anladınız mı? Fikir diyorum. Onlar gencebay sevenlerde fazlası ile mevcut alalım yeter.

Sonuç olarak gencebay yalnız başına bu saatten sonra yardımsız dediklerinizi yapamaz. O halde yardım edelim.
                                                                                                                                                Saygılarımla levon10

Aklın varacağı yolu bilmek
Hafızayı zâyi edip silmek
Boyna geçen bâtın ilmek
Bizlere akıl ile kâr olur.

O hâl süren kendi
Şimdi bu hâl dedir.

levon10
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 757