Ne zaman Orhan Abi...

Neler Olduklarını Biliyorsunuz...
Forum kuralları
Bu forum fikir paylaşım forumudur ve geyik kesinlikle yasaktır. Gencebay hakkında oldukça ciddi meseleler masaya yatırılır ve değerli gönül dostları tarafından enine boyuna incelenir. Konu dışına çıkan üyelerin mesajları sorgusuz kaldırılır yada üyeye ceza verilir.

Re: Seni Affeder miyiz Orhan Abi...

Yeni mesajgönderen hasretsevda tarih 25 Nis 2011, 05:43

m.özer yazdı:Londra Senfoni Orkestrası bir simgedir.Yani bir söylemin (İdealist çalışmalar noktasında) simgesidir.Gencebay tabi ki idealist çalışmalarını(Eğer yapacaksa), Londra Senfoni Orkestrası ile yapmak zorunda değildir(Ki Londra Senfoni Orkestrası söylemini bu site üyeleri değil,Gencebay ortaya atmıştır).Bunun yöntemlerini,açılımlarını daha doğrusu tüm perspektiflerini "Evrensel Müzik" başlığı altında anlatmaya çalışmıştık,hala daha anlatmaya devam ediyoruz..Ayrıca "Batı Sevdası" söylemini  çok klişeleşmiş ve geniş açılı olmayan bir söz olarak değerlendiriyorum.Bu sitede "Batı Sevdası" takıntısı olan kimseyide tanımıyorum,bu çizgide yazılmış olan bir yazıyıda hatırlamıyorum.

Türkiye coğrafyasında çok büyük müzisyenler,sanatçılar ve enstrümanistler vardır.Bizler elimizden geldiğince onlara değer vermeye çalışıyoruz.Gencebay eserlerini batılı bir orkestranın yorumlaması noktasında ki zorlukları da biliyoruz.Forumun çeşitli bölümlerinde bu konunun teknik açılımlarıda yapılmıştır.Ancak "Londra Senfoni Orkestrası'nın kalitesi, Diriliş eserinde ki orkestrasyonun yanına bile yaklaşamaz "söyleminin teknik olarak açıklamasını ,bunu buraya yazan arkadaş yaparsa  çok sevineceğim..Sevgili NIKRIZ RÜYASI ,bu konu ile ilgili teknik yorumlarınızı ve bu cümleyi neye dayanarak yazdığınızı açıklamanızı istiyoruz..Şimdiden teşekkürler..

KONULARI ZATEN BUGÜNE KADAR ÇOK AZ BAŞLIK AÇMIŞTIM .BUNLARDAN BİRİDE EVRENSEL MUZİK BAŞLIGINDA ANLATABİLMEK Tİ GENCEBAY MUZİĞİNİ MUZİK VE EVRENSELLİK ADINA.
...BATI SEVDASI TAKINTISI SOYLEMİ BİR TALİHİSİZCE SÖYLEM OLMUŞ..BUNA DA eyvallah derken BAŞTA GENCEBAYIN BATI HAYRANLIGINI HATIRLATMAK İSTERİM...BU DA SANIYORUM BİR SAYGINLIKTIR...GELELİM Kİ ASIL KONUMUZ EVRENSEL MUZİK BAŞLIGINDA AÇTIGIM KONULARIN ALT FAKTOREYELLERİ BURDAKİ BAŞLIK...KONUYU O BÖLÜME EKLEMLERİNİ BEKLİYORUJM DEGERLİ YÖNETİMİN.. LONDRA SENFONİ ORKESTRASINI KÜÇÜMSEMEK YİNE BİR ÇAP MESELESİDİR DAHA ÖNCEKİ ÇAP MEVZULARINDA OLDUGU GİBİ...BU KONU DA AT GÖZLÜKLERİNİ ÇIKARIN YA DA BAŞKA GÖZLÜKLERLE BAKMAYA DEVAM EDİN HAYATA MUZİĞE.....

....
En son hasretsevda tarafından 25 Nis 2011, 12:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
hasretsevda

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 3
Uyarılar: (0%)
Level: 0
HP: 0 / 0
0 / 0
MP: 0 / 0
0 / 0
EXP: 0 / 0
0 / 0

Yeni mesajgönderen hasretsevda tarih 25 Nis 2011, 05:45

İKİNCİ BİR FİKİR ŞU...HİÇ DİNLEMEDİĞİNİZ ORKESTRAYI LİVANALİ ESERİNDE TAKDİR EDEN EY ZİHNİYET...BAŞTAN BERİ ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ...ACABA BU ORKESTRA GENCEBAY MUZİĞİ İCRA EDEBİLSE DURUM NE OLACAKTIR................
HERKES DÜŞÜNSÜN BUNU?:???
En son hasretsevda tarafından 25 Nis 2011, 12:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
hasretsevda

0 / 0
0 / 0
0 / 0

Yeni mesajgönderen NIKRIZ RÜYASI tarih 25 Nis 2011, 06:39

Sevgili dostlar,benim Londra Senfoni Orkestrasini asagilamaya calismak gibi bir niyetim yok ve zaten olamaz da,burasi sakin yanlis anlasilmasin.. Benim söylemek istedigim sadece sudur: Dirilis eserindeki orkestranin bana verdigi zevki heyecani ve kalite duygusunu,ayni eseri olasi bir icraatinda Londra Senfoni Orkestrasinin verecegine inanmiyorum ve hissetmiyorum,hepsi bu.. Eger meselemiz üstadimizin dünya müzik piyasasina acilimiysa,ki bu zaten hepimize göre cok gec kalinmis bir olaydir,burada Kültür Bakanligimizin devreye girmesi gerekir bence.. Kültür Bakanliginin verdigi destekle Dirilis,Nihavent Üvertür vs. gibi enstrümantal eserlerden olusan bir albüm ve ayni zamanda albümdeki eserleri bir konser sahnesinde icra eden orkestranin görüntülerinden olusan bir DVD üretilip bu mesele cözülebilir bence.. Bu gerci uzak bir ihtimal cünkü benim Kültür Bakanligina bu konuda fazla bir güvenim yok,ama benim düsünceme göre yapilacak en iyi ve en olasi is budur..
Saygi ve sevgilerimle
Berhudar olun
Kullanıcı avatarı
NIKRIZ RÜYASI
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 2
Teşekkür aldi: 5
Level: 3
HP: 0 / 44
0 / 44
MP: 21 / 21
21 / 21
EXP: 19 / 27
19 / 27

Yeni mesajgönderen m.özer tarih 25 Nis 2011, 08:40

Sevgili NIKRIZ RÜYASI;ben sorduğum sorunun yanıtını alamadım.Subjektif bir bakış açısına göre,kendi zevksel anlayışınızı ortaya çıkararak karşılaştırma yoluna gitmişsiniz.Londra Senfoni Orkestrası sanatçıları da bundan çok üzüntü duymuşlar."Ben senin beni sevme olasılığını sevmiştim" diye başlayan bir şiir vardı.Bu şiiri şu şekilde size adapte edebiliriz;"Ben Gencebay eserlerini Londra Senfoni Orkestrası'nın yorumlama olasılığını sevmedim"..Neyse olasılık konusu matematik bilimini kapsayan bir konu,fazla girmeyeyim içine..

Gelelim Kültür Bakanlığı destekleme olasılığına:
Bayılırım ben Kültür Bakanlığı çalışmalarına.Tam kırk küsür sene Gencebay'a bir destek vermişlerdir ki sormayın.Kültür Bakanlığı ile mi biz Dünya'ya açılacağız ? Evet, Kültür Bakanlığı DVD üretsin,daha sonra" Saka Kuşunun Gagasında ki Arpayı Koruma Derneği"'nin düzenlediği kermeste bu DVD'leri dağıtalım.Tamda DVD dağıtımı sırasında orkestra çalmaya başlasın.Ritmleride Balık Ayhan atsın.Londra,Viyana,Tel-Aviv,Kahire,Berlin vb. orkestralara ne gerek var.Bizim virtüözlerimiz onları göz göz eder.Çok arpa boyu yol alırız böylece.Ah Gencebay ah;bizi böyle konuşturuyorsun ya !
Kullanıcı avatarı
m.özer
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 213
Teşekkür aldi: 330
Level: 18
HP: 28 / 711
28 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 400 / 417
400 / 417

Yeni mesajgönderen mericoz tarih 25 Nis 2011, 10:20

Bunları üst satırlarda dile getirmiştim. Kültür Bakanlığı falan hikaye. Bunu en güzel hayata geçirecek olan kişi Gencebay'dır. Türkiye'den yahut yurtdışından adam gibi bu işin önde gelenleriyle beraber yürütür mü yürütmez mi bilemem. Ama en büyük emeği ve başlangıç adına ilk atılımı kendisi yapmalıdır. Bekliyoruz bakalım ne zaman Üsküdar'da sabah olacak diye!!!
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım.
Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım.
Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam,
Ben Ne Bir Taş, Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım.

Ağaçların Özgürlüğü Ancak Ağaç Gibi Olur.
Benim Özgürlüğüm İse Düşüncemle Hayat Bulur.
Her Sürünün Bir Çobanı Var, Çobanını Koyun Seçmez.
Ben İnsanım Koyun Değil, Ben Bilirim Koyun Bilmez.

Kullanıcı avatarı
mericoz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 385
Teşekkür aldi: 363
Level: 31
HP: 228 / 2536
228 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211
EXP: 1286 / 1384
1286 / 1384

2 mericoz isimli üyemize teşekkür edenler :
m.özer, mesutözşahin

Yeni mesajgönderen m.özer tarih 25 Nis 2011, 11:00

Sevgili Mericoz;Üsküdar'da sabah oldu,öğle oldu,akşam oldu hatta sayısızca sabahlar oldu..Yani Üsküdar'da yoruldu;böyle giderse bundan sonra Üsküdar'da sabah olmayacak..
Kullanıcı avatarı
m.özer
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

28 / 711
339 / 339
400 / 417

m.özer isimli üyemize teşekkür edenler :
mericoz

Yeni mesajgönderen hasretsevda tarih 27 Nis 2011, 04:46

Kültür Bakanlıgı Turk muziği ile ilgili 120 eserle ilgili bir çalışma yapıyor şu sıralar..firma ismi vermeyim ama gecenlerde bir stüdyo linki verdim MDM stüdyolarında dünya çapında muzisyenlerin gelip gitmesiyle ilgili...bu stüdyodaki tonmaisterlerden birisi öğrencim niteliğinde...dün onla telefonla görüşmüştük...bu bilgi birinci kaynaktan ve konu ile alakalı diye yazıyorum.kültür bakanlıgı bu tür projelere hibe kredi ve destekte çıkmaktadır..ve bu rakamlar normal albüm maliyetlerinin çok üstünde rakamlardır...yani burdan şu sonucta cıkabilir Kültür bakanlıgı projelere maddi destek anlamında hiç bir zaman zorluk çekecek durumda değildir.
Londra Senfoni orkestrası batı tekniği itibariyle işinin hayli fazla üstündene gelebilecek donanımda muzisyenlere sahip..eger konu türk muziği duyumu sorunu olacaksa da alternatif olarak Cario string orchestra ve bunun gibi bir çok örnek var..örnegin Sev gönlüce yaşa eseri halk muziği country ve batı skalası sesleri içermekte ve ülkemizdeki senfoni orkestralarıda bu manada icra edebilir..icra konusunda her türlü çözüm bulunacagını düşünmekteyim.UVERTÜR VE DİRiliş eserleri ise 1000 besteden bugüne kadar duyabildiğimiz sadece 2 enstrümental çalışma...birde oriental vardı ...etti üç.
.projeler ancak kişisel istekle gerçekleşecektir bu anlamda....
Kullanıcı avatarı
hasretsevda

0 / 0
0 / 0
0 / 0

Yeni mesajgönderen m.özer tarih 27 Nis 2011, 10:49

Sevgili Hasretsevda;Kültür Bakanlığı'nın projelere destek noktasında ya da yeni proje üretmek noktasında zorluk çekmeyeceğine bende inanıyorum.Ancak sorun maddi destekle ilgili değil ,olaya bakılan gözle ilgilidir.Herşey beyinde biter,perspektifte biter,istekte biter.Ne yazık ki Kültür Bakanlığı, hiçbir zaman bu çizgide olmamıştır.Özgür olmayan beyinler, özgün yapıtlar üretemezler.

Londra Senfoni Orkestrası ile ilgili konuda ise sizinle aynı fikirdeyim.O orkestrada çalan enstrümanistlerin ,batı tekniği anlamında üstün müzik bilgisine sahip olduğunu, hatta birçoğunun kompozitör olabilecek nitelikte olduğunu biliyorum.Tabi ki bizim müzisyenlerimizde önemlidir.Hatta kendi özel yetenekleri ile çok üst düzey noktalara ulaştıklarınıda biliyorum.Doğu müziğini mükemmel bir icra yöntemi ile sundukları ise çok açıktır.Ancak teorik yönlerinin ve batı tekniği anlamında ki duyumlarının biraz eksik olması,onların dezavantajlarıdır.Bu bağlamda,yapılması gerekli olan Londra Senfoni Orkestrası vb. batı orkestraları ile çalışırken,bizim seslerimizi bilen ve virtiöziteyi yakalamış müzisyenlerimizin  saund anlamında katkı vermesidir.Bence, Gencebay böyle idealist bir çalışma içinde bu yöntemi deneyebilir..
Kullanıcı avatarı
m.özer
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

28 / 711
339 / 339
400 / 417

m.özer isimli üyemize teşekkür edenler :
mesutözşahin

Yeni mesajgönderen mesutözşahin tarih 27 Nis 2011, 12:49

ne güzel konuşuyoruz yazıyoruz kendi içimizde sanki gencebay bizi dinler okur ve hemfikir gibi:((
söylenecek tüm sözleri cümleleri fikirleri sunduk sunuyoruz ama bir arpa boyu ilerlemedik farkındamıyız?
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 85
Teşekkür aldi: 129
Level: 19
HP: 15 / 798
15 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 451 / 466
451 / 466

Yeni mesajgönderen mericoz tarih 27 Nis 2011, 13:47

Elbette farkındayız. En azından bu ana kadar durum böyle. Aslında Orhan Gencebay tüm bu işlerin olması yönünde bir farkındalığa sahip mi? Şu ana cevabımız maalesef hayır. Ama umarım atide bu durum bizim beklediğimiz şekilde hitam olur. Umut dünyası :)
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım.
Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım.
Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam,
Ben Ne Bir Taş, Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım.

Ağaçların Özgürlüğü Ancak Ağaç Gibi Olur.
Benim Özgürlüğüm İse Düşüncemle Hayat Bulur.
Her Sürünün Bir Çobanı Var, Çobanını Koyun Seçmez.
Ben İnsanım Koyun Değil, Ben Bilirim Koyun Bilmez.

Kullanıcı avatarı
mericoz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 385
Teşekkür aldi: 363
Level: 31
HP: 228 / 2536
228 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211