m.özer yazdı:Londra Senfoni Orkestrası bir simgedir.Yani bir söylemin (İdealist çalışmalar noktasında) simgesidir.Gencebay tabi ki idealist çalışmalarını(Eğer yapacaksa), Londra Senfoni Orkestrası ile yapmak zorunda değildir(Ki Londra Senfoni Orkestrası söylemini bu site üyeleri değil,Gencebay ortaya atmıştır).Bunun yöntemlerini,açılımlarını daha doğrusu tüm perspektiflerini "Evrensel Müzik" başlığı altında anlatmaya çalışmıştık,hala daha anlatmaya devam ediyoruz..Ayrıca "Batı Sevdası" söylemini çok klişeleşmiş ve geniş açılı olmayan bir söz olarak değerlendiriyorum.Bu sitede "Batı Sevdası" takıntısı olan kimseyide tanımıyorum,bu çizgide yazılmış olan bir yazıyıda hatırlamıyorum.
Türkiye coğrafyasında çok büyük müzisyenler,sanatçılar ve enstrümanistler vardır.Bizler elimizden geldiğince onlara değer vermeye çalışıyoruz.Gencebay eserlerini batılı bir orkestranın yorumlaması noktasında ki zorlukları da biliyoruz.Forumun çeşitli bölümlerinde bu konunun teknik açılımlarıda yapılmıştır.Ancak "Londra Senfoni Orkestrası'nın kalitesi, Diriliş eserinde ki orkestrasyonun yanına bile yaklaşamaz "söyleminin teknik olarak açıklamasını ,bunu buraya yazan arkadaş yaparsa çok sevineceğim..Sevgili NIKRIZ RÜYASI ,bu konu ile ilgili teknik yorumlarınızı ve bu cümleyi neye dayanarak yazdığınızı açıklamanızı istiyoruz..Şimdiden teşekkürler..
KONULARI ZATEN BUGÜNE KADAR ÇOK AZ BAŞLIK AÇMIŞTIM .BUNLARDAN BİRİDE EVRENSEL MUZİK BAŞLIGINDA ANLATABİLMEK Tİ GENCEBAY MUZİĞİNİ MUZİK VE EVRENSELLİK ADINA.
...BATI SEVDASI TAKINTISI SOYLEMİ BİR TALİHİSİZCE SÖYLEM OLMUŞ..BUNA DA eyvallah derken BAŞTA GENCEBAYIN BATI HAYRANLIGINI HATIRLATMAK İSTERİM...BU DA SANIYORUM BİR SAYGINLIKTIR...GELELİM Kİ ASIL KONUMUZ EVRENSEL MUZİK BAŞLIGINDA AÇTIGIM KONULARIN ALT FAKTOREYELLERİ BURDAKİ BAŞLIK...KONUYU O BÖLÜME EKLEMLERİNİ BEKLİYORUJM DEGERLİ YÖNETİMİN.. LONDRA SENFONİ ORKESTRASINI KÜÇÜMSEMEK YİNE BİR ÇAP MESELESİDİR DAHA ÖNCEKİ ÇAP MEVZULARINDA OLDUGU GİBİ...BU KONU DA AT GÖZLÜKLERİNİ ÇIKARIN YA DA BAŞKA GÖZLÜKLERLE BAKMAYA DEVAM EDİN HAYATA MUZİĞE.....
....
(0%)

News