Ne zaman Orhan Abi...

Neler Olduklarını Biliyorsunuz...
Forum kuralları
Bu forum fikir paylaşım forumudur ve geyik kesinlikle yasaktır. Gencebay hakkında oldukça ciddi meseleler masaya yatırılır ve değerli gönül dostları tarafından enine boyuna incelenir. Konu dışına çıkan üyelerin mesajları sorgusuz kaldırılır yada üyeye ceza verilir.

Re: Seni Affeder miyiz Orhan Abi...

Yeni mesajgönderen hasretsevda tarih 27 Nis 2011, 15:40

yazıda bahsettiğim 120 eserlik proje 3 ay gibi bir sürecte tamamlanacak su anda 30 şarkı kaydı olmuş durumda...eskiden stüdyolarda teknik araç ekip eleman zorlugu vardı..şimdi ise bu türde zorluklar eskiye nazaran nerdeyse hiç yoktur...finans sorunuda halloldugu zaman kişisel istek kalıyor geriye..bir albümün yapım süreci birm zamanlar 8 -14 ay ken şimdilerde bu sürec 8-16 haftaya düşmüştür...çokda titiz çalışılırsa  20 hafta diyelim...burda bizim yada benim düşüncelerim kimseye akıl vermek değil ama şu var...gönlümüzden yada gönlümden gecenler....uluslararası bir projeye zamanında kutsal hayır denmiştir ama bunun yeniden düşünülmesi bana göre şarttır...çünkü şarkı formunda duydugum eserler son 15 yıldır önceye nazaran üretimin gittikçe azalan bir ivmeyle sınırlı oldugunun  göstergesidir...bu yüzden popülizmden idealizme yelken açmak gerekiyor....egerki bu formların dışına çıkılarak atılım yoluna gidilirse bir çok konuda kapılar açılacaktır...bu tür yeni çalışmaları yapan bir çok besteci arkadaşlar akademisyenler okullu okulsuz sanatkarlarda var..ama şöhreti bunca senedir taşıyan bir ustanın boyle bir perspektifte kapılar açması demek muziğimizin ve ulusal degerlerimizin evrensel boyutlara ulaşmasında kimlik kazanacaktır...diğer yandan konservatuvarlardan da deneysel eserler üzerinde çalışan çok başarılı adı duyulmamış (halka göre)isimsiz kahramanlarda var...
Türk muziğinin evrensel degerler de yer alabilmesi için bir çok kişi aynı çatıda toplanması ve gerekli reçetelein sunulması zorunludur...dünya muzisyenleri ile çalmak görünürde çok ütopik bir hayal değil.dünya muzisyenlerini türk muziği  yada gencebay muziği soundu bileşkesinde buluşturmak yada buluşmak kişilerle alakalıdır..bizim yazdıklarımız sadece kişisel fikirler...bu konuda kültür bakanlıgıda olabilir kişilerin kendi maddi güçleride olabilir yada uluslararası finansörler sponsorlarda olabilir...konu sadece kişinin kendi isteğiyle alakalı bu saatten sonra fazla soyleyecek söz de kalmadı diye düşünmekteyim....
Kullanıcı avatarı
hasretsevda

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 3
Uyarılar: (0%)
Level: 0
HP: 0 / 0
0 / 0
MP: 0 / 0
0 / 0
EXP: 0 / 0
0 / 0

2 hasretsevda isimli üyemize teşekkür edenler :
BATAN_DÜNYA, ipek_böceği

Yeni mesajgönderen mericoz tarih 27 Nis 2011, 16:04

Bunlar güzel haberler üstat. Umarım en kısa zamanda dinleme imkanı buluruz.
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım.
Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım.
Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam,
Ben Ne Bir Taş, Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım.

Ağaçların Özgürlüğü Ancak Ağaç Gibi Olur.
Benim Özgürlüğüm İse Düşüncemle Hayat Bulur.
Her Sürünün Bir Çobanı Var, Çobanını Koyun Seçmez.
Ben İnsanım Koyun Değil, Ben Bilirim Koyun Bilmez.

Kullanıcı avatarı
mericoz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 385
Teşekkür aldi: 363
Level: 31
HP: 228 / 2536
228 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211
EXP: 1286 / 1384
1286 / 1384

Yeni mesajgönderen hasretsevda tarih 28 Nis 2011, 02:52

BAŞLIGI DEĞİŞTİRSEK DİYORUM....ÇOK FAUL GÖRÜNMEKTE SİTENİN ÇITASINI DÜŞÜRMEKTE SANKİ.... üstada biraz saygı diyorum...Affetmek ancak Allah'A mahsustur kullara değil! deselerde ''!!
Kullanıcı avatarı
hasretsevda

Teşekkür aldi: 3
Level: 0
HP: 0 / 0
0 / 0
MP: 0 / 0
0 / 0
EXP: 0 / 0
0 / 0

hasretsevda isimli üyemize teşekkür edenler :
BATAN_DÜNYA

Re: Ne zaman Orhan Abi...

Yeni mesajgönderen AlHanceri55 tarih 17 Oca 2012, 03:33

Bu senfoni orkestrasıyla olabileceği gibi, bağlamalardan ve yardımcı bazı orkestralarla da oluşturulabilir. En nihayet bir insansın adlı eser de enstrümantel ve harika bir eser. Ayrıca bazı şarkıların müzikleri başlı başınabir şaheser. Batsın budünya Dertler benim olsun gibi...
Kullanıcı avatarı
AlHanceri55

Teşekkür aldi: 0
Level: 1
HP: 0 / 18
0 / 18
MP: 8 / 8
8 / 8
EXP: 2 / 10
2 / 10

Yeni mesajgönderen canitez tarih 17 Oca 2012, 14:37

zülfü livaneliyi severim ara sıra dinlerim ama yapısal olarak gayet basit tek düzen makamsal geçkileri  karısık armonilere sahip bir müziğini duymadım duyan varsa soylesin burda icra edilen eseride cok begenmem bu ayrı bir husus ayrıca bu orkestrada cok harika değil bence daha iyileri var alman ve rus orkestraları daha iyi gibi ama denildği gibi en cok tanınanı londra senfonisidir.olsa harika olur gencebay müziğinin altındaki cok sesli yapının kullanıldıgını hayal ettimde tülerim ürperdi harika olurdu...ama cok zor iş değil bence baba üstüne düşmesi gerek sadece yoksa pekde duymadıgım sanatçıların eserlerini dahi icra ettiler.
Kullanıcı avatarı
canitez
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 53
Teşekkür aldi: 86
Level: 19
HP: 23 / 798
23 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 424 / 466
424 / 466

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 22 Oca 2012, 01:58

mericoz yazdı:Orhan Baba'nın bu konuda bir atılım yapmamasının altında muhakkak bir nedeni olmalı. Müziğe çok büyük katkısı olmuş böyle bir dahinin böyle önemli bir hususta duyarsız kalması çok ama çok yanlış. Bilmediğimiz birşeyler var.

Sanıyorum; Gencebay böyle bir girişimde bulunmaz. Tam tersi olarak, o senfoni orkestraları Gencebay'a : ''Efendim sizin bir eserinizi icra etmek istiyoruz'' demelerini beklemektedir... Hakkıdır. Bunu dünya müziğini araştıranlar görsünler. Senfoni mi? Gencebay mı? Allah aşkına Gencebay senfonilerden daha iyi mi değil mi? Bütün dünya müziklerini bilen bir üstadın yaptığı müzik daha üstün olmaz mı?...

Fikrimce doğru olan budur...
Beyler bizler her gün senfoni dinliyoruz Üstad'tan... Biz zirvedeyiz, senfoni dedikleriniz aşağıda... İspat içinizde değil mi?...
Çok meraklısı değilim batıda Gencebay dinlensin bilinsin diye... Kayıp onların kayıbı bizim değil... Yoksa gerisi batı hayranlığı...

Gencebay'da devamlı klasik müzik dinleyen bir sanatçıdır. Sadece son yaptığı ''Diriliş'' bile çökertir tek başına koca senfonileri...
Bu kadar diyorum...

Aklın varacağı yolu bilmek
Hafızayı zâyi edip silmek
Boyna geçen bâtın ilmek
Bizlere akıl ile kâr olur.

O hâl süren kendi
Şimdi bu hâl dedir.

levon10
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 757
Teşekkür aldi: 395
Level: 34
HP: 709 / 3226
709 / 3226
MP: 1540 / 1540
1540 / 1540
EXP: 1722 / 1736
1722 / 1736

Yeni mesajgönderen canitez tarih 23 Oca 2012, 02:21

boyle bir sey düşünecegine bende katılıyorum sırf batsın bu dünya eseri yeterrr:D ama goremiyorlarsa baba ne yapsın biraz daha para meselesi soyle ki yani baba kıyamaz demiyorum parayı verdiğin zaman çalmadıkları sanatçı kalmamıs baktımda.....yani bu müzisyen süper bununla kesin çalısalım yada biz bu sanatçıyla çalısmayız denilmiyor surdan anlıyorum çaldıkları kişileri yada eserlerini inceledim hepsi harika yada üst düzey eserler değil...ama sonuç ne olursa olsunn olsaa harikaa olurrrr:D
Kullanıcı avatarı
canitez
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 53
Teşekkür aldi: 86
Level: 19
HP: 23 / 798
23 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 424 / 466
424 / 466

Yeni mesajgönderen gencebayram tarih 24 Oca 2012, 01:14

dostlar onlar livaneliyi kendilerimi buldu çağırdı ki. bu bir organizasyon işi. londra çağırsa ne olur ki. orhan abiyi berlin çağırdı gittimi. gencebay besteleri konseri oldu gittimi . bu konuda hatayı ne londraya bulurum ne başkasına,ister parayla tutulsunlar ister sanat olsun diye yapsınlar bu konudaki tek eksiklik sayın gencebaydır.
Linkleri sadece Üyeler görebilir.

Linkleri sadece Üyeler görebilir.

MEDENİYET EĞER SOYUNMAYI GEREKTİRİYORSA,
DESENE HAYVANLAR BİZDEN DAHA MEDENİ                
M.AKİF ERSOY.....
Kullanıcı avatarı
gencebayram
Divane
Divane

Teşekkür etti: 28
Teşekkür aldi: 15
Level: 15
HP: 4 / 488
4 / 488
MP: 233 / 233
233 / 233
EXP: 282 / 292
282 / 292

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 24 Oca 2012, 16:20

gencebayram yazdı:dostlar onlar livaneliyi kendilerimi buldu çağırdı ki. bu bir organizasyon işi. londra çağırsa ne olur ki. orhan abiyi berlin çağırdı gittimi. gencebay besteleri konseri oldu gittimi . bu konuda hatayı ne londraya bulurum ne başkasına,ister parayla tutulsunlar ister sanat olsun diye yapsınlar bu konudaki tek eksiklik sayın gencebaydır.

Sevgili ''gencebayram'' kardeşim, İşte bende daima tersini savunuyorum. Müziğin en yüksek vasıflarını bilen ve uygulayan Gencebay'dır. Senfoni orkestraları tamamen müzisyenlerin icra ettiği bir alt yapıdır. Üst yapının zirvesinde olan Gencebay neden bir senfoni orkestrasına yani onların ayağına gidecek ki... Br eserini icra ederlerse de etsinler çok önemli değilki. Gencebay tanınıp genişlemek derdinde olmadığından, buda onların sorunudur... İcra ederlerse de etmezlerse de kendileri içindir. Gencebay'ı sürekli paracı gösterenler de var. Yaptığı iyilikleri anlatmaması onun büyüklüğü için yeterlidir. Bir çok haksız eleştiriye cevap bile vermediği çok konu ve örnek vardır. Verdiklerine de farzla yüklenmez, uyarı niteliğindedir. Yahu Gencebay müziğin dünyada bir numarasıdır. Ondan daha yukarıda birini söyleyin bu kalıpların içinde bir daha dinlemeyeyim Gencebay'ı... Buldumu bunayan durumu oluyor kanımca... Bu büyüklüğünü ispatlamak derdinde değildir Gencebay...

O nedenle güzel müzik, iyi müzik, kaliteli müzik, üst düzey, vs. bilmem ne müzik.
İstediğinizi getirin...
Eğer bir ''Hatasız Kul Olmaz'' dan, bir ''Bağrımda ''Bir Ateş Var'' dan, bir ''Yokluk'' tan (uzattıkça uzatabilirim beste sayısını)

daha iyidir diyen varsa söylesin...  Müzik bilgim olmasa da iddaa ediyorum. Hodri meydan...

Kaçınız hergün senfoni dinliyorsunuz. Ben, Dünya Gencebay Ultra Ekstrem HİT müzik dinliyorum. Ne yaklaşan gördüm ne de benzeyen...

Aklın varacağı yolu bilmek
Hafızayı zâyi edip silmek
Boyna geçen bâtın ilmek
Bizlere akıl ile kâr olur.

O hâl süren kendi
Şimdi bu hâl dedir.

levon10
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 757