Seni Buldum Ya'nın Bilinmeyen İspanyol İntrosu

Bir Derya: Film Müzikleri, Albüm Dışı Kayıtlar, Türkü Plâkları, Film Versiyonları, Farklı Versiyonlar, Alt Yapılar, Özel Kayıtlar, Az Bulunanlar vs.vs...
Forum kuralları
NOT:
-Gencebay'ın kendi filmleri dışındaki film müziklerinin paylaşımı için: diger-filmlerden-muzikler-f57/ kategorisini kullanınız.
-Kendi hazırladığımız Gencebay remixleri için: kendi-calismalarimiz/ kategorisini kullanınız.
-Yapılan paylaşımlar Linkleri sadece Üyeler görebilir.'a uygun olmalıdır.

Seni Buldum Ya'nın Bilinmeyen İspanyol İntrosu

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 17 Nis 2008, 00:08

Bundan yaklaşık 2-3 ay kadar evvel Başar abiden bir özel mesaj aldım. Mesajda, Gencebay'ın Bir araya gelemeyiz filminde film müziği olarak hazırladığı ve 76 yılında Şoför filminde de kullandığı bir yaylı ve gitar solosundan söz ediyordu.

Ve diyordu ki, bence o yaylı sololar ve gitar sololar aslında 76 Şoför'deki Seni buldum ya film müziğinin introsu olarak düşünülmüş. Yani Gencebay bir araya gelemeyiz film müziklerini hazırlarken ve Seni buldum Ya'ı bestelerken aynı zamanda bir introda hazırlamış. Yalnız bu intro albümlerde yer almamış. Film müziği olarak filme yansımış. Ve filmde de parça pölük halde sunuluyor tabii. Söz konusu film müziğinin ispanyol tarzda olması ve Seni Buldum Ya eserinin de ispanyol tarzda bir eser olması, bu iki eserin bir birinin devamı olabilme ihtimalini göz önünde getiriyor zaten.

Bir araya gelemeyiz filminde Gencebay hapisten çıkıp kız kardeşinin odasına girdiğinde ( hani yatakda kız kardeşişinin bir resmi var ) işte o sahnede çalan yaylılar... Hatırlayın, çok kısa ve enfes bir yaylı.. Ama annesi söze girdiği anda o büyü bozuluyordu ve dikkatimiz dağılıyordu. Sonra bu yaylılar Şoför filminde karşımıza çıkıyor. Fusün Atakan'ın evinin önüne arabada sabaha kadar bekleyip, sabahleyip Fusun hanıma arabanın kapısını açıyor. Hah işte tam burda Bir araya gelemeyiz'deki yaylılar devam ediyor. Yalnız kapı sesi ve arabanın çalışması sesi ile yaylılar tekrar bölünüyordu. Filmin ilerleyen sahnelerinde, o yaylılar tekrar devam ediyor felan.

Şimdi ben ne yaptım? Bir araya gelemeyiz'deki kız kardeşinin odasında başlayan yaylılar ile, Şoför'de araba kapısı açma sahnesindeki yaylılar birleştirdim. Yalnız oldukça titiz ve hassasca birleştirdim. Ne bir araya gelemeyiz'deki annenin konuşma sesi, nede şoför'deki araba kapısı kapatma ve nede araba çalıştırma sesi geliyor ve size o enfes yaylıları kesiksiz ve uzun bir şekilde dinlettiriyorum. Sonra Şoför'de de kapı kapatmanın ardından çalan yaylılardan sonra gitar solo giriyordu. Bu Gitar soloyuda aldım aynen, yine konuşma ve ses yok tabii. Sonra bir kaç ufak düzenleme daha derken, tekrar Bir araya gelemeyiz'de Gencebay'ın kız kulesine karşı çay içtiği sahneye geldim ve o sahnedeki gitar + yaylı soloyu ekledim bu çalışmaya.. Uzun lafın kısası Gencebay'a ait Makara bantlarda belkide şuan uzun full şekilde hazır bulunan bu özel film müziğini ben kendi imkanlarım ile orjinaline en yakın halini tamamen deneme ve yanılma ve başar abinin fikri ile birleştirmeye ve gerçeğine en yakının bulmaya çalıştım. Sanırım oldu... Yaylılar kesiksiz devam ediyor ( arada tabi Bir araya gelemeyiz filminden, Şoföre geçiyor ama çok hassas geçiyor ve pek anlaşılmıyor zaten) sonrasındaki gitar solosuyu soluksuz dinleyeceksiniz. Sonra zaten kız kulesi gitar solosu girecek...

Şimdi ortaya böyle bir intro çıktı. Başar abininde dediği gibi bende bu intronun aslında Seni Buldum Ya'nın, Şoför filmindeki o eşsiz düzenlemesine bir giriş yada bir intro olarak düşünüldüğünü düşünüyoruz. Ama tabii filmide parça pölük çaldığı için dikkat dağılıyor. Baba Dramdan hatırlayın meselâ, filmlerde parça pölük çalıyordu hep, albüm olarak full eser olarak çıkınca nasılda dumur olmuştuk.Çünkü dinlemediğimiz azda olsa bölümleri de varmış, dinledik ve mest olduk. Eminimki makara bantlardada bu ispanyol intronun özgün versiyonu vardır. Bunlara şu aşamada ulaşmanın imkanı yok tabi.

Şimdi size iki eser sunuyorum. Biri sözünü ettiğim o ispanyol film müziği.  Diğeri yine şofördeki seni buldum ya eseri ve introsunda ispanyol film müziği var. Yalnız şöyle bir olayda var, Seni buldum ya'ya intro olarak hazırlandığını düşündüğümüz intro ile, Şoför'deki sanat müziği düzenlemesi olan seni buldum ya eserlerinin birbirlerine karar tonları uymuyor... Yani böyle bir muammada var...

1 - İspanyol İntro - ( Yaylı+Gitar solo, uzun ve kesintisiz)

Linkleri sadece Üyeler görebilir.

Acaba bir Engin Deniz + Ümit Şarkısı vakkası mı diyoruz yani...

Berhüdar Ol'un..

[Link güncellendi]

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 402
Teşekkür aldi: 1195
Uyarılar: (0%)
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3725 / 3828
3725 / 3828

3 idam_mahkumu isimli üyemize teşekkür edenler :
demokrat ziyankar, ilker37, karacali

Re: Seni Buldum Ya'nın Bilinmeyen İspanyol İntrosu

Yeni mesajgönderen Gencebay_NL tarih 17 Nis 2008, 00:36

Eyvallah omer cok guzel olmus el emegi goz nuru bunlar.
kiyetini bilen bilir sag olasin.
Bu makara kayitlara bir turlu ulasmamiz gerek cok seyler kaciriyoruz.
Karanliga Kufur Edecegine Bir Mumda Sen YAk !!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Gencebay_NL
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 77
Teşekkür aldi: 20
Level: 11
HP: 0 / 272
0 / 272
MP: 130 / 130
130 / 130
EXP: 165 / 167
165 / 167

Yeni mesajgönderen Bestekar-NKA tarih 17 Nis 2008, 01:23

emeğine sağlık ömer bir dinleyim kuşkusuz güzel olmuştur.berhudar ol
Kullanıcı avatarı
Bestekar-NKA
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 9
Teşekkür aldi: 17
Level: 11
HP: 0 / 272
0 / 272
MP: 130 / 130
130 / 130
EXP: 156 / 167
156 / 167

Yeni mesajgönderen benim_dertlerim tarih 17 Nis 2008, 01:26

çok teşekkürler ne zaman film müzikleri ile ilgili birşeye rastlasam canım sıkılıyor acaba bunların orjinal temiz ve tam versiyonlarına ne zaman kavuşacağız.
Tiryakinim Her Derdine Hasretine,Ben Sensizlikten Mutlu Olmam,Sen Vurgunuyum...
Kullanıcı avatarı
benim_dertlerim
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 67
Teşekkür aldi: 84
Level: 13
HP: 3 / 370
3 / 370
MP: 176 / 176
176 / 176
EXP: 199 / 224
199 / 224

Yeni mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 17 Nis 2008, 02:03

Bu muhtesem eserleri bizlere böyle elde alinir bicimde sundugun icin sonsuz tesekkürler Ömer. Insallah Gencebay bir sonraki Film Müzikleri albümünde bunlari da sunar bizlere.

Konuya gelince;

Bu eserlerin Seni Buldum Ya´nin nihai yorumlanmis versiyonlari ile dogrudan alakalari olduklarini acikcasi zannetmiyorum. Söyle ki; bir baglanti kesinlikle var, ama su sekilde bence; ya bu özgün film müziklerinin Seni Buldum Ya´nin orjinal melodik yapisindan, ya da Seni Buldum Ya´nin bu orjinal film müziklerinden türedigi kesin, keza yapi olarak benzerlik gözardi edilemeyecek derecede, ama dogrudan "kesilmis" bir intro olarak durmuyor, daha cok özgün film müzikleri gibi duruyor bu gecisler.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 169
Teşekkür aldi: 106
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1050 / 1087
1050 / 1087

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 17 Nis 2008, 12:06

SerdarYılmaz yazdı:Bu muhtesem eserleri bizlere böyle elde alinir bicimde sundugun icin sonsuz tesekkürler Ömer. Insallah Gencebay bir sonraki Film Müzikleri albümünde bunlari da sunar bizlere.

Konuya gelince;

Bu eserlerin Seni Buldum Ya´nin nihai yorumlanmis versiyonlari ile dogrudan alakalari olduklarini acikcasi zannetmiyorum. Söyle ki; bir baglanti kesinlikle var, ama su sekilde bence; ya bu özgün film müziklerinin Seni Buldum Ya´nin orjinal melodik yapisindan, ya da Seni Buldum Ya´nin bu orjinal film müziklerinden türedigi kesin, keza yapi olarak benzerlik gözardi edilemeyecek derecede, ama dogrudan "kesilmis" bir intro olarak durmuyor, daha cok özgün film müzikleri gibi duruyor bu gecisler.

Ama şöyle birşeyde var Serdarcığım, Ayrılığın Büyük Hüznü + Dertler Benim Olsun, 1973 Ben Doğarken Ölmüşüm filminden hatırla....

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 402
Teşekkür aldi: 1195
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3725 / 3828
3725 / 3828

Yeni mesajgönderen asical tarih 17 Nis 2008, 14:18

idam_mahkumu yazdı:Bundan yaklaşık 2-3 ay kadar evvel Başar abiden bir özel mesaj aldım. Mesajda, Gencebay'ın Bir araya gelemeyiz filminde film müziği olarak hazırladığı ve 76 yılında Şoför filminde de kullandığı bir yaylı ve gitar solosundan söz ediyordu.

Ve diyordu ki, bence o yaylı sololar ve gitar sololar aslında 76 Şoför'deki Seni buldum ya film müziğinin introsu olarak düşünülmüş. Yani Gencebay bir araya gelemeyiz film müziklerini hazırlarken ve Seni buldum Ya'ı bestelerken aynı zamanda bir introda hazırlamış. Yalnız bu intro albümlerde yer almamış. Film müziği olarak filme yansımış. Ve filmde de parça pölük halde sunuluyor tabii. Söz konusu film müziğinin ispanyol tarzda olması ve Seni Buldum Ya eserinin de ispanyol tarzda bir eser olması, bu iki eserin bir birinin devamı olabilme ihtimalini göz önünde getiriyor zaten.

Bir araya gelemeyiz filminde Gencebay hapisten çıkıp kız kardeşinin odasına girdiğinde ( hani yatakda kız kardeşişinin bir resmi var ) işte o sahnede çalan yaylılar... Hatırlayın, çok kısa ve enfes bir yaylı.. Ama annesi söze girdiği anda o büyü bozuluyordu ve dikkatimiz dağılıyordu. Sonra bu yaylılar Şoför filminde karşımıza çıkıyor. Fusün Atakan'ın evinin önüne arabada sabaha kadar bekleyip, sabahleyip Fusun hanıma arabanın kapısını açıyor. Hah işte tam burda Bir araya gelemeyiz'deki yaylılar devam ediyor. Yalnız kapı sesi ve arabanın çalışması sesi ile yaylılar tekrar bölünüyordu. Filmin ilerleyen sahnelerinde, o yaylılar tekrar devam ediyor felan.

Şimdi ben ne yaptım? Bir araya gelemeyiz'deki kız kardeşinin odasında başlayan yaylılar ile, Şoför'de araba kapısı açma sahnesindeki yaylılar birleştirdim. Yalnız oldukça titiz ve hassasca birleştirdim. Ne bir araya gelemeyiz'deki annenin konuşma sesi, nede şoför'deki araba kapısı kapatma ve nede araba çalıştırma sesi geliyor ve size o enfes yaylıları kesiksiz ve uzun bir şekilde dinlettiriyorum. Sonra Şoför'de de kapı kapatmanın ardından çalan yaylılardan sonra gitar solo giriyordu. Bu Gitar soloyuda aldım aynen, yine konuşma ve ses yok tabii. Sonra bir kaç ufak düzenleme daha derken, tekrar Bir araya gelemeyiz'de Gencebay'ın kız kulesine karşı çay içtiği sahneye geldim ve o sahnedeki gitar + yaylı soloyu ekledim bu çalışmaya.. Uzun lafın kısası Gencebay'a ait Makara bantlarda belkide şuan uzun full şekilde hazır bulunan bu özel film müziğini ben kendi imkanlarım ile orjinaline en yakın halini tamamen deneme ve yanılma ve başar abinin fikri ile birleştirmeye ve gerçeğine en yakının bulmaya çalıştım. Sanırım oldu... Yaylılar kesiksiz devam ediyor ( arada tabi Bir araya gelemeyiz filminden, Şoföre geçiyor ama çok hassas geçiyor ve pek anlaşılmıyor zaten) sonrasındaki gitar solosuyu soluksuz dinleyeceksiniz. Sonra zaten kız kulesi gitar solosu girecek...

Şimdi ortaya böyle bir intro çıktı. Başar abininde dediği gibi bende bu intronun aslında Seni Buldum Ya'nın, Şoför filmindeki o eşsiz düzenlemesine bir giriş yada bir intro olarak düşünüldüğünü düşünüyoruz. Ama tabii filmide parça pölük çaldığı için dikkat dağılıyor. Baba Dramdan hatırlayın meselâ, filmlerde parça pölük çalıyordu hep, albüm olarak full eser olarak çıkınca nasılda dumur olmuştuk.Çünkü dinlemediğimiz azda olsa bölümleri de varmış, dinledik ve mest olduk. Eminimki makara bantlardada bu ispanyol intronun özgün versiyonu vardır. Bunlara şu aşamada ulaşmanın imkanı yok tabi.

Şimdi size iki eser sunuyorum. Biri sözünü ettiğim o ispanyol film müziği.  Diğeri yine şofördeki seni buldum ya eseri ve introsunda ispanyol film müziği var. Yalnız şöyle bir olayda var, Seni buldum ya'ya intro olarak hazırlandığını düşündüğümüz intro ile, Şoför'deki sanat müziği düzenlemesi olan seni buldum ya eserlerinin birbirlerine karar tonları uymuyor... Yani böyle bir muammada var...

2 - İspanyol İntro - ( Yaylı+Gitar solo, uzun ve kesintisiz) + 76, Şoför'den uzun ve kesintisiz TSM versiyon Seni Buldum Ya

Berhüdar Ol'un..

Aklıma Nikolas Keycin Hazine avcısı filmi geldi oradada herif kılı kırk yarıyordu.Ömer Faruk Kardeşimde bir kez daha müthiş bir görev bilinciyle hareket ederek bizleri bizkez daha hayretlere garkediyor. :D  :o  :shock:
Kullanıcı avatarı
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 2
Level: 21
HP: 29 / 996
29 / 996
MP: 475 / 475
475 / 475
EXP: 562 / 574
562 / 574

Yeni mesajgönderen topraktanbircan tarih 17 Nis 2008, 20:16

Ömer,Berhüdar ol.Ne kafa patlatmıştık ama bu konuya saatlerce :lol: Bence kesinlikle bu Seni buldum ya eserinin introsu.Aynı "Batsın Bu Dünya" nın film versiyonundaki intro,ayrığın büyük hüznü-dertler benim olsun,engin deniz-ümit şarkısı gibi.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 16
Teşekkür aldi: 89
Level: 32
HP: 220 / 2753
220 / 2753
MP: 1314 / 1314
1314 / 1314
EXP: 1427 / 1495
1427 / 1495

Yeni mesajgönderen barisaslan tarih 19 Nis 2008, 15:53

idam_mahkumu yazdı:Bundan yaklaşık 2-3 ay kadar evvel Başar abiden bir özel mesaj aldım. Mesajda, Gencebay'ın Bir araya gelemeyiz filminde film müziği olarak hazırladığı ve 76 yılında Şoför filminde de kullandığı bir yaylı ve gitar solosundan söz ediyordu.

2 - İspanyol İntro - ( Yaylı+Gitar solo, uzun ve kesintisiz) + 76, Şoför'den uzun ve kesintisiz TSM versiyon Seni Buldum Ya

Berhüdar Ol'un..

deniz kenarındaki martı sesleri ile beraber...ayrı bir tat.paylaşım herzamanki gibi süper.
Kullanıcı avatarı
barisaslan
Divane
Divane

Teşekkür etti: 52
Teşekkür aldi: 13
Level: 16
HP: 5 / 556
5 / 556
MP: 265 / 265
265 / 265
EXP: 318 / 331
318 / 331

Yeni mesajgönderen benim_dertlerim tarih 20 Nis 2008, 01:06

ilk müzik bu gün bir daha dinlerken sanki seni buldumya eserinin ilk versiyonundan türemiş bir entrümantel olduğu kesin gibi o kemanlı giriş kısmı ile film versiyonu seni buldumya ile karşılaştırdığınızda ondaki kemanlı girişler birbirini anımsatıyor büyük ölçüde tahminim elbette film müzikleri 2 çıktığında bu eserlerin gerçek isimlerinide göreceğiz
Tiryakinim Her Derdine Hasretine,Ben Sensizlikten Mutlu Olmam,Sen Vurgunuyum...
Kullanıcı avatarı
benim_dertlerim
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 67
Teşekkür aldi: 84
Level: 13
HP: 3 / 370
3 / 370
MP: 176 / 176
176 / 176