slm (bu kısaltmadan hep tiksinti duymuşumdur)
Bana göre asıl önemli olan selamlaşmaktır, gerisi bahane.Bu yüzden kısaltılması (lütfen üzerine alınma) saygısızlık yada önemsememe gibi algılanabilir.Nedense gençler önemlişeyleri çok kısaltıyorlar.
Merhaba ilahgözlerin;
Selam ilahgözlerin;
(bunları yazarken 3 saniye sürmedi)
Kardeşim,
Nasıl olsa yönetim bu paylaşımı arşivine katmıştır.Yakında editleyip sunar.Ama istersen (linki yenileyip) sana özel mesaj atabilirim.
Ben Ankara'dan iki yerden alışveriş yaptım.İkisi de orjinal ürün sattığını iddia ediyorlardı.Eve geldim , tek tek aldığım albümleri dinledim.Birkaç parçada
Linkleri sadece Üyeler görebilir. anonsu vardı.Üstelik albümleri alırken de satıcıyla sohbetim olmuştu.Kalite konusunda ne kadar hassas olduğumu söylemiştim."Aldığım albümler zaten bende var.Ama ben sıfır (çil) arıyorum.Bendekiler zamanla deforme oldu yada zayi oldu,piyasada orjinal kayıt bulamıyorum.""Lütfen bunlar orjinalse ,satın alayım" dedim.Adamlar yemin etti ve daha neler neler...
Hakkımın her kuruşu haram olsun.Ben para kaybettim, onlar şeref ve itibar kaybetti.
Aslında prensip olarak internetten paylaşıma karşıyım.Fakat sizin gibi gönül dostları piyasada bulunmayan bu eserlerden istifade etsin diye paylaşıma sundum.Ne var ki hırsızlar alıp kendi malı imiş gibi pazarlayacaklar.Ben de linkleri 3 günde sildim.
Benim paylaşımdan anladığım, başkasının emeği ile ağalık yapmak değil kendi üretimini sunmak.Bunun içinde fedakarlık da var.
Sözün özü, gönül dostlarından beklenilen, Gencebay'ın emeğini hırsızlara kaptırmak üzere paylaşıma açmak değil,orjinal eserlere ulaşabilmek için adres, yol tarifi.
Ayrıca esere ulaşamadığın halde teşekkür yazman senin ne kadar asil olduğunu gösteriyor.Fakat önemli şeyleri kısaltmacanım kardeşim.
Saygı ve sevgilerimle