hayat kavgası yazdı:Ayşen

yaşamak_bu_değil yazdı:ya bi dakka... aynı olan ayşen mi yoksa ayşemi?![]()

SerdarYılmaz yazdı:1992´da çikan Aysen parçasini 2002´de çikan Klasikler 2´de görmek istemek bence biraz tuhaf idi.. Yeniden okunmasi da tuhaf olurdu.. Ben Dilenci eserinin bile okunmasini tuhaf bulmustum. Klasikler derken bana göre belli bir zaman araligi sarti da konmaliydi; derken burada sanki yeni eserlere "klasik niteliginde degil" demek degil istedigim; demek istedigim en eskileri söyle yeniden bir canlandirmak olmaliydi amaç.. Ama böyle bir tercih yapildi, saygi duyariz. Bence de Gencebay, eseri yeniden okumayarak kötü bir is yapmamistir.. Çalismanin düzenlemesine bazi ekler yapildi; davul programi ve bass güçlendirildi, ufak melodik ekler de oldu ve sonunda bu sekil yeniden yayinlanmisti. Fakat yeni versiyondaki Gencebay´in okudugu son siir kismi (sarkiyi bitiren kisimdaki siir kismi) yeniden okunmustu Gencebay tarafindan Klasikler 2 versiyonuna özel.. Yani eser bu bakimdan komple "kopyala yapistir" degildi yani

hayat kavgası yazdı:Klasikler 2 çalışmasında bana göre,orjinaline yakın ve ya daha iyi olan DÜZENLEMELER
1-Dil yarası
2-Tanrıya feryat
3-Kahrolayım
4-Leyla ile Mecnun

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir