"Radikal ve Özgün Gencebay'cılık" Nedir ? ( HERKES OKUSUN!!)

Nedir Bu "Radikal" Anlayışı ?

Re: "Radikal ve Özgün Gencebay'cılık" Nedir ? ( HERKES OKUSUN!!)

İleti Sabır Taşı 14 Kas 2007, 19:26

hayal kırıklığı yaşamamak için gerçekci olmak lazım ve gerçekleri kabul etmek lazım...
irtibat : sabirtasi(x)orhanabi.net (x yerinde mailin bilinen işareti olacak mailde kullanırken)

yetenekli bir bağlamacı-izle: http://www.youtube.com/watch?v=LKAKzutoI3E
Kullanıcı avatarı
Sabır Taşı
Site Administrator
Site Administrator

İleti Buz Dağı 14 Kas 2007, 22:48

Aramızda "arabeskçi"lere yer olmaması çok iyi düşünülmüş, biz artık bunları aştık çünkü. Yalnız, net alemine darılan ve kabuğuna çakilen "gerçek" GENCEBAYCI lar da gelse, buranın farklı bir ortam olmasından dolayı kırgınlıklarını bir kenara bıraksalar, daha iyi olurdu kanaatindeyim...

Bir gün bütün dünyanın belkide bu site sayesinde GENCEBAY'ı "gerçekten" tanıyabilmesini ümit ediyorum. Bu şimdilik bir hayal olabilir ama NEDEN OLMASIN...

Bu arada yazı için eline sağlık Ömer Kardeş...
BİLMEZ İNSAN KADRİNİ, KENDİ İNSAN OLMAYAN...
Buz Dağı
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti Mencuez 16 Kas 2007, 01:53

Eline saglık idam Mahkumu biliyom cok zor durumdasın bu ınsanlarımıza laf anlatmak zordur ben bıle halen arkadaşlarıma Orhan Gencebayın arabeks okumadıgını anlatmaya calıştım ama onlar bana katılmıyo düşün yani en samimi arkadaşına bile bu durumu anlatamıyosan diğer insanlara nasıl anlatacan ama ben sana bişey anlatayım birgün birkişi başka birkişiye namaz kılmasını öğretmiş ama o insan namazı adamın anlattıgı gibi deil yuvarlanarak kılıomus ve namazı öğreten adam öğrenen adama kızmıs böyle kılınmaz diye ve ögretene vahiy geliyo ameller niyetlere göre yazılır diye yani burda demek istedigim artık insanlar Gencebaya karsı olan niyetlerını belirlemiş bu konumu değiştirmek zor ama imkansız değil yalnız ne yaparsan yap ama bizi bu siteden mahrum etme olurmu saygılarımla
Mencuez

İleti hayat kavgası 19 Kas 2007, 19:56

Sevgili Ömer bence insanlar ikiye ayrılır.Televizyonda reklamda cep telofonunda ya da bir işle uğraşırken bir köşede bir şeyler çalsın diye müzik dinleyenler(Ne dinlediklerini pek bilmezler öylesine çalsın diye düşünürler) bir de bizim gibi müzik dinlerken zaman ayırıp ,başka bir işle uğraşmayıp sadece MÜZİĞE adepte olup onu anlamaya çalışıp,müzikten %100 keyif alıp,araştırıp öğrenip müziğin bir ilim olduğunu bilenler.Diğerlerine ne kadar anlatsan da arabeskin Gencabay müziğinin hatda çellonun ne olduğunu bilmezler ve de merakta etmezler.Zaten anlayamazlar,onlar için müzik sadece ritm.Çis tak çalsın yeter.O yüzden seni anlayamazlar Ama bizler seni çok iyi anlıyoruz YANLIZ DEĞİLSİN Orhan babanın dediği gibi BİLEN BİLİR.Kısacası yazdıkların boşuna değil bizim gibi Radikal ve Özgün Gencebaycı çook.Görüşmek dileğiyle,herkeze selamlar.
hayat kavgası
Usta Üye
Usta Üye

İleti jericho06 20 Kas 2007, 20:00

ömer faruk abi meraba ben ankara dan ihsan... sitadeki adıyla jericho06...abi benim şikayetim ve senden bir ricam var.Abi ben 10 yaşında klavye çalmaya başladım ve 8yıldır da profesyonel olarak düğün,gazino ve türkü barlarda müzik yapıyorum..Benim naçizane 22 adet gencebay 45 liği 1 adet gencebay mini long play plağı sayısız büyük bir dosya dolusu 60 ların 70 lerin ses dergilerinden kesilmiş eski jenerasyon ve de yeni versiyon ikisini ORHAN BABAYA imzalattığım 8 adet büyük boy 20 adet orta boy 40 adet kartpostal 5 adet orijinal vesikalık resmi iki adet beraber çektirdiğimiz fotoğraf ve de ayrıca bütün kaset serisi var.ben şoför çocuğuyum babam taksicilik tırcılık kamyonculuk ve otobüsçülük yaptı.Yani GENCEBAYIN ürettiği her eserde hayatının belli bir kesimini oluşturan insanları taşıdı ve Gencebayın topluma verdiği mesajları en iyi gözlemleyenlerden biri ve bana miras olarak GENCEBAYI dinlemeyi öğütleyen birisi.ben de yıllardır onun müziğini yaptığı serbest çalışmaları doğu ile batıyı birleştirmesini hayranlıkla dinleyen biriyim bütün müzisyen arkadaşlarımız şunu untmamalıdır ki,keman asla ve asla arap çalgısı değildir.Tamamen batı enstürmanıdır.Bundan yola çıkarakGENCEBAYIN arap müziği yani arabesk yaptığını kimse iddia edemez.ayrıca müzisyen arkadaşlarımız bilirler eğer can kulağıyla ve anlayarak dinledilerse BATSIN BU DÜNYA parçası albümden ziyade film müzikleri albümünde daha açık olarak dinlendiyse gitar flamenko müziği gibi çalınmıştır yine hint çalgısı sitar 2.albümde sen hayatsınadlı parçada ve ben o zaman ölürüm adlı parçada çalınmıştır.Bu iki örnek,en azından yüzeysel dinleyiciler için de emsal olabilir.BENİM BİR ŞİKAYETİM VAR:Sitenize üye olduğumdan beri,video olarak ORHAN BABADAN ziyade ne kadar macuncu,ne kadar pitch band çi sol tarafta karar akorunu basılı bırakıp sağ tarafta uşşak veya hicaz soloyu çalmayı meziyet olarak görüp bu tarz adamları da müzikal ilah gibi hem bu siteye hem de kardeş sitelere gönderen bir sürü arkadaşımız var.Buna saz çalanlar da dahil.Siteyi kendi hünerlerini veya başkalarından duyduğu gencebay ideolojisiyle alakası olmayan adamlarla doldurmuşlar. tamam onlar da işinin ehli;ama bunun O.G ile ilgisi yok.Bunu ben de anlamış değilim hakikaten bu arkadaşlarımız sapla samanı birbirine karıştırmış vaziyette.amaç macunlama pitch bandi (viyyuuvvvv viyyyuvvv)sağa sola kaydırmak değil.Ve bu macuncu arkadaşlardan bize hiç sıra gelmedi.Bu arşiv içinde belki de kimsede olmayan resimler,özellikle de birlikte çektirdiğimiz resimleri sitemize koyalım da gencebay albümüne ekleyeyim dedim bir kere de adresinize tel numaramı bıraktım hiçbir cvp gelmedi.ayrıca da sağolsun bu arkadaşların yolladığı videolarla da site,amacından iyice saptı.tabii ki ben,şahsım adına senin gibi br site yöneticisini kaybetmek küstürmek istemem.Ama bana gelen de o ki,site yön.etrafında birkaç tane GENCEBAY SEVER var ve herşey onların etrafında dönüyor izlenimi yarattı bende.inanın ben de O.G için,onu yaşatmak ve onu anlatan bir siteye katkı sağlamayı çok ma çok isterim.ama size nasıl ulaşacağımı bilmiyorum.Bu arada ben arabesk müziği asla ve asla kötülemek gibi bir niyetim yok.Haddim de değil.Çünkü ben de dinliyorum.Ama O.G başka,arabesk müzik başka...Amacımız bu siteyi yaşatmak GENCEBAY felsefesini,müziğini anlatabilmekse,o zaman sadece konumuz GENCEBAY ve onun müziğini yapanlar ile onun eserlerini seslendirenler olmalıdır...Diğer tür video ve müzik türleri ayrı bir sitede olmalıdır.Ömer abi eğer seninle görüşebileceğim bir telefon numarası bırakabilirsen,seni arayıp konu hakkında görüşmek isterim. En derin saygılarımı tüm gönül dostlarına iletir,esenlikler dilerim....JERİCHO06...
Kullanıcı avatarı
jericho06
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti idam_mahkumu 23 Kas 2007, 23:35

Okuyan ve değer veren tüm radikal ve özgün Gencebay'cı kardeşlerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Berhüdar Ol'unuz.
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

>> Orhan GENCEBAY Elektronik Kitabı

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti nezihi kadak 01 Arl 2007, 19:03

sevgili kardeşim felsefi görüşlerinden dolayı seni kutlarım bir cümlede benden olsun ben gencebay müziği batsın bu dünyadan ibaret değildir diyerek yakınlarıma anlatıyorum bana göre giden gelmez yerine neyi değiştirdikki yanar yine bu yürek sevda borcun var hey yabancı sensin benim çilegahım müsaaden olursa sevme bensiz gözüm sende kiralık dünya vs.gibi kimsenin yapamıyacağı esrler yapmıştır inanılmaz sözler ve düzenlemeler ortaya koymuştur sn. gencebay bu esrleritanıtmada eksik kalmıştır ayrıca kendi türkülerini ortaya koymuştur serbest çalışmaların bir bölümü olan türkü formunda inanılmaz esrler yaratmıştır elhamdülillah cennet gözlüm sen bilirsin kaçırcem seni güloylom sev gönlünce bilseydim söylenmedik söz kalmadı cana doğru heleki bir demedimmi var akıllara zarar ben bu folk anadolu motiflerini tanımayanlara sunuyorun şaşırıyorlar ayrıca yeneceğim kendimi bakırköyden mektup var birde sen vurma gibi rock motiflerini dinletince inanamıyorlar gencebay müziğini kanımca bu tip örneklerle anlatmak sevdirmek daha kolay saygı ve sevgilerimle
nezihi kadak
Usta Üye
Usta Üye

İleti erkamkodal 14 Arl 2007, 11:32

Gencebay Abimizin müziğine Arabesk ismi takılması,ve hayranlarına arabeskçi ,ağır adam lakabı takılması yüzünden bir Leyla kaybetmişiz bunun hakkını nasıl ödeyecekler merak ediyorum.
Erkam
erkamkodal
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti topraktanbircan 28 Arl 2007, 19:06

biz şu anki gidişattan memnun olmadığımızı defalarca söyledik.söyleye söyleye söylenmedik söz kalmadı.ancak iş gencebay'da bitiyor.bu projeleri yapacak olan biz değiliz,gencebay.bizim yapabileceğimiz ancak bu yanlış gidişe isyan etmek ve bu konuda fikirlerimizi belirtmektir.ancak bunu "uygulayacak" olan merci bilinçli gencebaycılık sitesi değil,gencebay'ın kendisidir.sanat heves işidir.hevesi olmayan ya da kalmamış adama zorla senfonik icralar,bağlama konçertoları yaptıramayız.yapacağı varsa yapar.o sanat hayatının en başarılı yıllarını geçirirken internet denilen şeyi bırakın bilgisayar bile yoktu.şimdi bizim gibi bilinçli gönül dostlarından oluşan böyle bir site var ama durumu ortada.projeleri yapacağı varsa yapar.yoksa da kimse zorla yaptıramaz.artık gerçekleri görmek durumundayız.hele ki bırakın projelerin hayata geçmesini,onca yaşananlara ve feryatlara rağmen gencebay'ın ısrarla popstara devam etmesi bize; "kendinizi fasulye gibi nimetten saymayın,sizi takan yok.ben kafama koyduğum neyse onu yaparım,kimse beni etkileyemez" mesajını vermesinden başka nedir?

artık üzülerek görmekteyim ki,"gencebay'ı yanlışlarından döndürme kahramanlığına soyunmak" boş.herkes de artık bunu anlasın.gencebay cephesinde on yılda bir arpa boyu yol katedilemediği gibi herşeyin daha da kötüye gitmesi bunun en büyük kanıtı.hep biz mi kendimizi yıpratacağız?ben de artık şu gerçeği gördüm ki gencebay'ı yola getirme şövalyeliği oyununu oynamak yerine;müziğini ve felsefesini yaşamak,yaşatmak ve paylaşmak daha anlamlı.madem ki gencebay'ın olumlu işler yapmasına katkım olamıyor o zaman sürekli gencebay'ı eleştirip yerin dibine batırmak ve belki de istemeden onu yeni yeni tanımaya başlayan bazı gönül dostlarını ondan soğutmak yerine,müziğindeki ve felsefesindeki güzelliklerden bahsederim.hiç olmazsa onun anlaşılması yönünde olumlu bir katkım olmuş olur.bunun çok daha anlamlı ve yararlı olduğunu düşünmeye başladım artık.gerçi nete zaman ayırma hevesim de eskisi gibi yok ya,o da başka.gencebay(sanatçı),beni(halk) yönlendirmeli;ben(halk),sanatçıyı(gencebay)değil.herkes kendi yerini bilmeli.eğer sanatçıya ben akıl verecek konuma gelmişsem zaten iş işten geçmiştir.şayet hala daha sanatçının yapacakları varsa,yani iş işten geçmemişse(bunu hiçbirimiz bilemeyiz)benim ona akıl vermem anlamsızdır.inşallah duygu ve düşüncelerimi aktarmayı başarabilmişimdir.dediğim gibi zorla sanat olmaz.hele senfoni,konçerto,belgesel,müzik akademisi hiç hiç olmaz.yaparsa kendi yapar,biz yaptıramayız.

sevgi,saygı,bilgi,tevazu ve hoşgörüyle kalın...
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti esra18 06 Oca 2008, 22:57

Merhabalar ben bu siteye cok yeniyim. Yaziniz dikkatimi cekti ve uzun uzun okudum. Hak vermedigim noktalar var buna ragmen hak verdigim noktalarda var. Radikal ve ozgun biri olduguma inaniyorum ve mesajlarim ile ardinda duracagim. Bakalim sitenizde kac radikal ve ozgun var.
ilkgoz agrim son askimsin....
Kullanıcı avatarı
esra18
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

ÖncekiSonraki

Radikal Gencebaycılık

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir