'Hz. Muhammed'in Hayatı Sahnelensin

Gazete, Dergi, Net Portalı vb. Basında Çıkan Haberler ve Duyurular...
Forum kuralları
Bu bölümde yayınladığınız haberlerin KAYNAĞINI [Gazete/Dergi adı, (varsa) Haberin Web Sayfası, Haberin Tarihi] şeklinde vermeye özen gösteriniz.

ÖRNEK FORMAT:
Tercüman Gazetesi, http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi ... ziid=12239, 26/04/2005

'Hz. Muhammed'in Hayatı Sahnelensin

İleti AŞK_MEZARI 22 Nis 2008, 14:23

Bülent Ersoy'DAN SONRA ŞİMDİ DE Orhan Gencebay, ÇOK KONUŞULACAK SÖZLER SÖYLEDİ.

Orhan Gencebay, Fransız tatil köyünde Hz. İsa' nın hayatının sahnelenmesine hayran kaldığını belirterek "Keşke Hz. Muhammed' in hayatı da sahnelense.." dedi.

Popstar Alaturka jüri üyesi, Orhan Gencebay dün akşam ki konuşmalarıyla çok konuşulacak. Bir tarihte, Fransız tatil köyünde Hz. İsa' nın hayatının sahnelendiğini ve bu gösteriye hayran kaldığını belirten Gencebay, Hz. Muhammed' in hayatının da sahnelenmesi isteğini dile getirdi... Bu konuşmalar üzerine söz alan sanatçı Bülent Ersoy ise Gencebay' a Hz. Muhammed 'in yüzünün hiç bir şekilde gösterilmediğini, filmlerde herhangi bir artistin kendisini canlandırmadığını hatırlatınca Gencebay 'Bunu tabi bu kadar yıldan beri gerçekleştirmek mümkün olmadı islam aleminde. Nedenleri vardır şüphesiz. Yorumlar çoktur. Bunu tabii ki ulemalar yani daha doğrusu ilahiyatçılar gerçek anlamda daha iyi açıklarlar, daha iyi bilirler diyorum.. Ama şunu görüyoruz ki gerçekten anlatılabilse ne mahsuru vardı diye insan merak ediyor. Belki daha da çok etkili olabilirdi. Çok daha farklı şeyler olabilirdi. Güzellikleri daha iyi anlayabilirdik..' şeklinde konuştu...

Kaynak :Haberler / 21 Nisan 2008
:ugeek:
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
AŞK_MEZARI
Usta Üye
Usta Üye

Re: 'Hz. Muhammed'in Hayatı Sahnelensin

İleti AŞK_MEZARI 22 Nis 2008, 14:23

YAZIK YAA VALLA YAZIK DİCEK SÖZ BULAMİYORUM :ugeek:
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
AŞK_MEZARI
Usta Üye
Usta Üye

İleti TheSultan 22 Nis 2008, 14:29

İslamda bir çok şey merak edilir, ama bazı karanlık sonlardan, belirsiz gidişatlardan dolayı bir türlü açıklığa kavuşturulamıyor, veya hep akıllarda sadece, günah o sakın yapma olarak kalıyor. Orhan Gencebay'da sadece merakını belirtmiş. Normal bir durum, ilahiyatçılarda, bu na karşılık olarak, çekilmeme veya çekilememe sebebini anlatırlar, Orhan Gencebay'da banane banane çekilsin demicektir sanırım. :) Bu arada, aşk mezarı, neye yazık dedin anlayamadım. :)
TheSultan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti SerdarYılmaz 22 Nis 2008, 14:30

Niye yazik ki? Benim de yillardir kafamda düsündügüm bir konudur bu. Ne güzel olurdu. Bugün bati dünyasinda dinimize yönelik olan yakisiksiz seylerin hiç biri olmazdi böyle bir film olsaydi.. Bugün dinimizi çok daha iyi anlamis bir toplum olurduk böyle birsey yapilsaydi. Gencebay´a yakisir bir düsüncedir diye inaniyorum. Destekliyorum bu görüsü, diyor ve forumuzun amacindan daha fazla sapmak istemiyor ve kendi adima kapatiyorum konuyu.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti TheSultan 22 Nis 2008, 14:33

Aslında, 1976 tarihli, Mustafa Akkad tarafından çekilen "The Message", "Çağrı" adlı sinema filmi de çok etkileyici bence. Ancak, sanırım Orhan Gencebay bugünün kazanımları ve becerileri ile daha kapsamlı ve dünyayı etkileyen, gövde gösterisi niteliğinde bir filmden bahsediyor sanırım. Filmin çekilebilmesi hakkında canlandırılması konusunda pek olumlu bakmıyorum. Ancak, Orhan Gencebay'ın değinmiş olduğu, gövde gösterisi etkisi gerçekten İslam dünyası tarafından ihtiyaç duyulan bir durum sanırım.
TheSultan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti GözümSende 22 Nis 2008, 14:54

AŞK_MEZARI yazdı:YAZIK YAA VALLA YAZIK DİCEK SÖZ BULAMİYORUM :ugeek:

:?:
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

İleti asical 22 Nis 2008, 17:33

Bizim dokunulmazlarımız var.Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ise en kutsalımız.Cenab-ül Mustafa'nın hayatını Cenab-ı Allah'ı ve Onun Mübarek Elçisinin ruhunu incitmeyecek şekilde filme almak mümkündür.Ama sureti gösterilemez yada temsil edilemez.Bu yasaklanmıştır.Liyakatin var mıda fetva veriyorsun derseniz araştırmaya bende varım ama bu,böyle.Ve bu filmide çekebilmek için Çağrıyı çeken efsane yönetmen Mustafa AKAD rahmetli gibi dev bir yönetmen gerekir.
HOR GÖRME GARİBİ KİMBİLİR NEDERDİ VARDIR.
O GARİP HALİNDE NESIRLAR GİZLİ ONU BU HALLERE BİR KOYAN VARDIR.
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti yaşamak_bu_değil 22 Nis 2008, 19:09

Peygamberimiz zamanında ressamlar yokmuydu? ama bir tek resmi bile yok.. Ben bir filmde onun canlandırılmasını istemem..
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti isocity 22 Nis 2008, 19:22

Orhan baba çıkaracağı albüme yoğunlaşsa daha hayırlı bir iş yapmış olur. batılılar islamı bir filmle mi tanıyacak? tanımak istiyorlarsa endülüsleri araştırsınlar. islamı yeniden tebliğ etmeye gerek yok. tanıtmaya da gerek yok. onlar müslümanları istediği gibi tanımaya devam edeceklerdir. bugun müslüman terorist imajı çizen kişiler kimlere uşaklık etmektedirler bir bakmak lazım.

akıl fikir sahibi herkes incil tevrat okuyabilir kaldı ki onları bizde kabul ediyoruz bazen ilgileniyoruz (her ne kadar bozulmus olsalar da), onlarından da Kur'an ı okuması gerekir. herken kendi hür iradesiyle karar verecek yetiye sahip.

bu konu uzarrrr gider..
::::::::::Dünya kuruldu kurulalı görülmedi böyle bir buhran::::::::::
::::::::::Allah seni başımızdan eksik etmesin ya sevgili Orhan::::::::::
Kullanıcı avatarı
isocity
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti gencebayram 23 Nis 2008, 14:24

SEVGİLİ DOSTLAR YAPTIĞIMIZ BİR ARAŞTIRMAYA GÖRE EFENDİMİZ Hz. MUHAMMED (s.a.v) İN RESİMLERİ VARMIŞ; AMA O DÖNEMDE HRİSTİYANLARIN Hz.İSA NIN RESİMLERİNE VE HEYKELLERİNE TAPTIKLARINI GÖRÜNCE BÜTÜN RESİMLERİNİ TOPLATMIŞ. BUNUN NEDENİ OLARAK OLURDA BENİM ÜMMETİM DOĞRU YOLDAN SAPIP BANA TAPMAYA BAŞLAR VE BÜYÜK ŞİRKİN İÇERİSİNE GİRER DİYE İFADE ETTİĞNİ ÖĞRENDİM. ORHAN BABA NIN DÜŞÜNCESİNE GELİNCE YİNE TAM ANLAMIYLA ANLATAMADI SANIRIM. HZ. İSANIN HAYATININ TİYATROSU GİBİ BİZİM PEYGAMBERİMİZİNDE HAYATI CANLANDIRILSA DEDİ, BUNU ÇAĞRI FİLMİNDE Kİ GİBİ YAPMAK MÜMKÜNDÜR. SANIRIM BİR ÇOK ZORLUĞU BAŞARAN SANATÇILARIMIZ KARŞILANRINDA BİRİSİ VARMIŞ GİBİ HAREKET EDEBİLECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM ZATEN BÖYLE OLMASAYDI TEK KİŞİLİK OYUNLAR OLMAZDI SANRIM.
BEKLENEN KARŞINA ÇIKAR BİR SABAH,
BELKİ YEŞİL GÖZLÜ,
BELKİ SİMSİYAH,
DAHA İLK GÖRÜŞTE YÜREKTEN BİR AH!!!!
ÇEKERKEN KIYILIR,
GÖNÜL NİKAHI!!!!

BİZ SEN OLDUK, SENDE BİZ.
BUNU BÖYLE SAY,
SEN GÖNÜL DOSTU PİRİMİZ,
ORHAN GENCEBAY.
M.KEMAL.KARABACAK HOCAYA SAYGILARIMLA

MEDENİYET EĞER SOYUNMAYI GEREKTİRİYORSA, DESENE HAYVANLAR BİZDEN DAHA MEDENİ