'Hz. Muhammed'in Hayatı Sahnelensin

Gazete, Dergi, Net Portalı vb. Basında Çıkan Haberler ve Duyurular...
Forum kuralları
Bu bölümde yayınladığınız haberlerin KAYNAĞINI [Gazete/Dergi adı, (varsa) Haberin Web Sayfası, Haberin Tarihi] şeklinde vermeye özen gösteriniz.

ÖRNEK FORMAT:
Tercüman Gazetesi, http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi ... ziid=12239, 26/04/2005

Re: 'Hz. Muhammed'in Hayatı Sahnelensin

İleti AŞK_MEZARI 26 Nis 2008, 11:43

TheSultan yazdı:İslamda bir çok şey merak edilir, ama bazı karanlık sonlardan, belirsiz gidişatlardan dolayı bir türlü açıklığa kavuşturulamıyor, veya hep akıllarda sadece, günah o sakın yapma olarak kalıyor. Orhan Gencebay'da sadece merakını belirtmiş. Normal bir durum, ilahiyatçılarda, bu na karşılık olarak, çekilmeme veya çekilememe sebebini anlatırlar, Orhan Gencebay'da banane banane çekilsin demicektir sanırım. :) Bu arada, aşk mezarı, neye yazık dedin anlayamadım. :)

:) YAZIK BABAYA YAZIK DEİL TABİKİDE BU HABERİ YAPANLARA YAZIK BURDA BABAMIZIN KÖTÜ BİŞE DEDİİNİ KİMSE SÖLEMİYOR.AMA HABER İŞTE SANKİ BABA HATA YAPMIŞ,POT KIRMIŞ GİBİ ANLATILIYOR OLAY.BÖLE HABERLERİN ÇIKMASI YAZIK :ugeek:
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
AŞK_MEZARI
Usta Üye
Usta Üye

İleti Sabır Taşı 29 Nis 2008, 15:25

isocity yazdı:Orhan baba çıkaracağı albüme yoğunlaşsa daha hayırlı bir iş yapmış olur. batılılar islamı bir filmle mi tanıyacak? tanımak istiyorlarsa endülüsleri araştırsınlar. islamı yeniden tebliğ etmeye gerek yok. tanıtmaya da gerek yok. onlar müslümanları istediği gibi tanımaya devam edeceklerdir. bugun müslüman terorist imajı çizen kişiler kimlere uşaklık etmektedirler bir bakmak lazım.

akıl fikir sahibi herkes incil tevrat okuyabilir kaldı ki onları bizde kabul ediyoruz bazen ilgileniyoruz (her ne kadar bozulmus olsalar da), onlarından da Kur'an ı okuması gerekir. herken kendi hür iradesiyle karar verecek yetiye sahip.

bu konu uzarrrr gider..

"Daha önce kendilerine vahiy verdiklerimiz, onu (yani Son peygamber Muhammedi),kendi çocuklarını tanıdıkları gibi tanırlar: Ancak bilin ki, onların bazısı hakikati bile bile örtbas eder; Rablerinden gelen hakikati! (*) O halde sen, şüphe edenlerden olma:" Bakara Sûresi 146.ve 147.ayetler..

* Bu, ilk bakışta, hem Kâbe'nin Hz. İbrahim'in kıblesi olduğu gerçeğine, hem de içinden bir gün Hz. "Musa gibi" bir peygamberin çıkacağı bir "büyük millet"in atası olarak Hz. İsmail ile ilgili Kitâb-ı Mukaddes'deki habere (Tekvîn xxi,13 ve18) işaret etmektedir. Çünkü kıble ile ilgili buyruk, Hz. İsmail'in soyundan gelen Arap Peygamber vasıtasıyla vahyedilmişti. (İleride Peygamber Muhammed (s)'in geleceğine dair kilise tarafından resmen tanınmış İncillerde yer alan daha bariz ihbarlar için bkz. 61:6 ve ilgili dipnotları.)

Muhammed Esed ..The Message isimli Kur'an meal ve tefsirinden...( tevafuga bakınız bu zatı muhterem Yahudilikten İslama geçmiş İslam Alimi Olmuştur(Allah'ın O'na Nasip Ettiği Eğitim Ve Yetişme İmkanlarını Kullanarak)..Yani Müslüman olmakla kalmamış Sadece..Avrupalıların anlayacağı üslupta Kur'an çevirisi yapmış,ilmi eserler vermiş....)

http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_m ... d=31&sid=2

isoctiy'nin söylediklerini bu bilgilerle pekiştirmek istedim..

Herkes Kendi İşine Bakmalı Derim....Yeni ALbümden haber ver Gencebay usta....sen müzik adamisin...ve orjinal bir müzik adamının öylesi rezil programlarda ne işi vardır ? Bence buna kafa yor Gencebay Usta.....

Geçen Gün Ömürdendir Gencebay Usta.... :!:
irtibat : sabirtasi(x)orhanabi.net (x yerinde mailin bilinen işareti olacak mailde kullanırken)

yetenekli bir bağlamacı-izle: http://www.youtube.com/watch?v=LKAKzutoI3E
Kullanıcı avatarı
Sabır Taşı
Site Administrator
Site Administrator

İleti GözümSende 29 Nis 2008, 16:58

kötü niyetli ya da olay çıkartma mayetinde söylemediği aşikar.Fakat ne gerek var bu konuları kurcalamaya? Bülent Ersyda iyi niyetli(öyle varsayalım :!: bi iki laf etmeye kalktı boşuna iş geldi başına.Sabır Taşının dedikleri gerçekten çok önemli açıklamalar olmuş konuyla ilgili ama dediğim gibi konuyu irdelemek her ne kadarmüslüman olarak ilgi alanımıza girebilsede yeri buralar olmamalıyıdı.
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

İleti kalpsiz 30 Nis 2008, 18:41

İran gibi bir ülkede hemde Türkiyede bile hala tabu olan bir konuda İranda hemde müzikal bir eser hazırlanıyor ve müzikalde kadınlar da rol alıyor

Hürriyet gazetesinde aşağıdaki başlıkla yayınlandı bu ayrıca
-------------
Haşemalı bale

Tahran Senfoni Orkestrası, Hz. Muhammed’in onuruna bestelenen "Sevgi ve Umut Elçisi" isimli eserini İran’da icra etmeye başladı.

Hz. Muhammed’in hayatından Mekke’nin fethi, veda haccı ve vefatı gibi bölümleri konu alan eserde, orkestraya dansçılar ve ışık oyunları eşlik etti. Oyunda Hz. Muhammed’i ise yüzü örtülü bir aktör canlandırdı.
-----------------------
Okullarda herkesin bildiği gibi din dersi mecburi değildir ve çoğu çocukta gitmiyor. Hangimizin evinde bu devirde ailemiz bize dinle ilgili bilgi vermiyorki ,eskidenmiş o annneanneler , babanneler dedeler falan ailece beraber oturulurmuş onlardan birşeyler öğreniyorduk ama şimdiki aileler büyüklerle pek oturmuyo, ancak bir mevlütte , bayramdan bayrama camiye gidilecekte oradan bir dua öğreneceğiz . Bir çok gencimiz dua bile bilmiyor bırakın Hz.Muhammed'in hayatını. Eğer din bir şekilde öğretilecekse (bencede öğretilmeli) film olarak neden olmasın ki ben karşı değilim .
Kullanıcı avatarı
kalpsiz
Usta Üye
Usta Üye

İleti asical 30 Nis 2008, 18:47

kalpsiz yazdı: -----------------------
Okullarda herkesin bildiği gibi din dersi mecburi değildir ve çoğu çocukta gitmiyor. Hangimizin evinde bu devirde ailemiz bize dinle ilgili bilgi vermiyorki ,eskidenmiş o annneanneler , babanneler dedeler falan ailece beraber oturulurmuş onlardan birşeyler öğreniyorduk ama şimdiki aileler büyüklerle pek oturmuyo, ancak bir mevlütte , bayramdan bayrama camiye gidilecekte oradan bir dua öğreneceğiz . Bir çok gencimiz dua bile bilmiyor bırakın Hz.Muhammed'in hayatını. Eğer din bir şekilde öğretilecekse (bencede öğretilmeli) film olarak neden olmasın ki ben karşı değilim .

Çok doğru bir noktanın altını çizmişsin kardeşim.Hem Türklüğümüzden hem inancımızdan o kadar koptuk ki son dönemde.Kabahatte çocuklarda değil.Onları böyle yetiştiren zihniyettedir.Bizim bile silkinerek ne oluyor yahu deyip kendimize gelmemiz şart.
HOR GÖRME GARİBİ KİMBİLİR NEDERDİ VARDIR.
O GARİP HALİNDE NESIRLAR GİZLİ ONU BU HALLERE BİR KOYAN VARDIR.
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti TheSultan 30 Nis 2008, 19:18

Sabır Taşı yazdı:
isocity yazdı:Orhan baba çıkaracağı albüme yoğunlaşsa daha hayırlı bir iş yapmış olur. batılılar islamı bir filmle mi tanıyacak? tanımak istiyorlarsa endülüsleri araştırsınlar. islamı yeniden tebliğ etmeye gerek yok. tanıtmaya da gerek yok. onlar müslümanları istediği gibi tanımaya devam edeceklerdir. bugun müslüman terorist imajı çizen kişiler kimlere uşaklık etmektedirler bir bakmak lazım.

akıl fikir sahibi herkes incil tevrat okuyabilir kaldı ki onları bizde kabul ediyoruz bazen ilgileniyoruz (her ne kadar bozulmus olsalar da), onlarından da Kur'an ı okuması gerekir. herken kendi hür iradesiyle karar verecek yetiye sahip.

bu konu uzarrrr gider..

"Daha önce kendilerine vahiy verdiklerimiz, onu (yani Son peygamber Muhammedi),kendi çocuklarını tanıdıkları gibi tanırlar: Ancak bilin ki, onların bazısı hakikati bile bile örtbas eder; Rablerinden gelen hakikati! (*) O halde sen, şüphe edenlerden olma:" Bakara Sûresi 146.ve 147.ayetler..

* Bu, ilk bakışta, hem Kâbe'nin Hz. İbrahim'in kıblesi olduğu gerçeğine, hem de içinden bir gün Hz. "Musa gibi" bir peygamberin çıkacağı bir "büyük millet"in atası olarak Hz. İsmail ile ilgili Kitâb-ı Mukaddes'deki habere (Tekvîn xxi,13 ve18) işaret etmektedir. Çünkü kıble ile ilgili buyruk, Hz. İsmail'in soyundan gelen Arap Peygamber vasıtasıyla vahyedilmişti. (İleride Peygamber Muhammed (s)'in geleceğine dair kilise tarafından resmen tanınmış İncillerde yer alan daha bariz ihbarlar için bkz. 61:6 ve ilgili dipnotları.)

Muhammed Esed ..The Message isimli Kur'an meal ve tefsirinden...( tevafuga bakınız bu zatı muhterem Yahudilikten İslama geçmiş İslam Alimi Olmuştur(Allah'ın O'na Nasip Ettiği Eğitim Ve Yetişme İmkanlarını Kullanarak)..Yani Müslüman olmakla kalmamış Sadece..Avrupalıların anlayacağı üslupta Kur'an çevirisi yapmış,ilmi eserler vermiş....)

http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_m ... d=31&sid=2

isoctiy'nin söylediklerini bu bilgilerle pekiştirmek istedim..

Herkes Kendi İşine Bakmalı Derim....Yeni ALbümden haber ver Gencebay usta....sen müzik adamisin...ve orjinal bir müzik adamının öylesi rezil programlarda ne işi vardır ? Bence buna kafa yor Gencebay Usta.....

Nasıl yani ? Bir müzik adamı, mensubu olduğu din hakkında bir fikir yürütemeyecek, veya düşüncelerini, merak ettiklerini belirtemeyecek mi ? Yoksa ben mi sözleri yanlış anladım da böyle bir soru sordum ? :)
TheSultan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti topraktanbircan 30 Nis 2008, 19:34

Evet bence de Orhan Gencebay orada bir müzisyen ya da ünlü bir kişi olarak değil,İslam dininin bir mensubu olarak konuşmuş.Böyle düşünmek lazım.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti kalpsiz 30 Nis 2008, 19:50

topraktanbircan yazdı:Evet bence de Orhan Gencebay orada bir müzisyen ya da ünlü bir kişi olarak değil,İslam dininin bir mensubu olarak konuşmuş.Böyle düşünmek lazım.

katılıyorum sana arkadaşım keşke herkes Orhan Gencebay kadar duyarlı olsa . Kimi tabuların yıkılması lazım artık çağımız bunun gerektiriyor
Kullanıcı avatarı
kalpsiz
Usta Üye
Usta Üye

İleti Sabır Taşı 07 May 2008, 15:34

Sabır Taşı yazdı:

irtibat : sabirtasi(x)orhanabi.net (x yerinde mailin bilinen işareti olacak mailde kullanırken)

yetenekli bir bağlamacı-izle: http://www.youtube.com/watch?v=LKAKzutoI3E
Kullanıcı avatarı
Sabır Taşı
Site Administrator
Site Administrator

İleti adalı 10 Haz 2008, 21:24

o sözde ne var anlayamadım baba müziğe herkezden çok kafa yordu vede yormakta bunu herkez kendi adı gibi bilmektedir
adalı
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

ÖncekiSonraki

Basından

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir