Klasikler 1 ve Önceki Yorumlar

Gencebay Müziğinin Derinliklerine Yolculuk...

Klasikler 1 ve Önceki Yorumlar

İleti TheSultan 04 May 2008, 15:12

Sol kulaklık Klasikler - Ziyankar
Sağ kulaklık Önceki Versiyon - Ziyankar

Dikkat etmenizi istediğim saniyeler : "Harcadım ömrümü" kısmı tamamen aynı süreçte işliyor, bu, yerleştirmenin kusursuz olduğunun kanıtı olarak dursun elimizde. Ancak ;

6-7'nci saniyelere dikkat edin. Başlangıçta, tamamen eşit başlayan sözler, yer değiştiriyor. Neden ???

16'ncı saniyede "kadar" derken farklı zamanlarda bitiyor.

19'uncu saniyeden 21'inci saniyeye kadar tamamen farklı aralıklar. "Döktüğüm gözyaşı nefretim ziyan"

21 saniyede bu kadar fark var. Daha fazla farklı olmalıydı derseniz. Eser aynı eser :) Notalar aynı. Yani daha fazla fark olursa, eserin farklı eser olması lazım. Yani Ziyankar ile Batsın Bu Dünya'yı karşılaştırabiliriz. :)

Eğer, eser tamamen aynı kayıt üzerine, yeni enstrumanlarla compose edilseydi, bu seslerin bu farkları vermemesi gerekirdi. Orhan Gencebay'ın da aynı sesler üzerine compose işlemini yaptırıpta, dinleyenler tekrar yorumladı gibi sansın diye, sesleri kaydırtacak kadar sahtekar olmadığı konusunda kesinlikle hepimiz hemfikiriz. Ayrıca, sesleri o şekilde kusursuz kaydırtmak, tekrar yorumlamaktan daha zor bence :)

Ayrıca, hadi diyelim, aynı kayıt yapıldı da, ben tutturamadım sesleri birbirine. Ancak o zaman kaydırma yapınca, birbirinden farklı sesler değil, Reverb etkisi görmemiz gerekecekti. Reverb etkisi, bilmeyen arkadaşlar için söyliyeyim, boş bir odada şarkı söylediğiniz de oluşan kısa süreli yankıdır. Ancak, böyle bir durum da söz konusu değil. Kayıtlar farklı bence, çünkü bazı yerlerde eşit başlayan sözler, sonra dan yer değişiyor. İki farklı yönden L ve R olarak dinleyemeyen arkadaşlar, veya dinlediği halde anlayamayan arkadaşlar için, Yorgun Gözlerim'i gönderebilirim. Ancak bu şekilde anlarsanız, onun üzerinde çalışmama gerek yok. Ayrıca, Ömer'e sordum, en az fark olan Ziyankar dedi, ben de özellikle bunu seçtim. En az fark olan da bile bu şekilde fark bulunabiliyor.

Download
TheSultan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

Re: Klasikler 1 ve Önceki Yorumlar

İleti SerdarYılmaz 04 May 2008, 16:57

Güzel bir analiz ve açiklama TheSultan. Umarim yeterince ilgiyi görür ve bilmeyeni de bilgilendirmeye yeterli bir arastirma olur ;)
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti asical 04 May 2008, 17:09

Boşuna uğraşıyorsun Gökhancım.Benim bir kaç gün içinde anladığım uzlaşma tez antitez sentez olgusundan yoksun olarak aynı cümlelerle aynı kalıp eleştirilerle bizde oluşmuş kemik Gencebay sevgisi ve saygısının zedelenmeye çalışıldığı.Biz değilsede sitemizin bazı yeni üyeleri genç elemenları bu negatif yüklemeden olumsuz etkilenecekler.Bende ki ılımlı olalım havasını kaybettim maalesef. :(
HOR GÖRME GARİBİ KİMBİLİR NEDERDİ VARDIR.
O GARİP HALİNDE NESIRLAR GİZLİ ONU BU HALLERE BİR KOYAN VARDIR.
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti TheSultan 04 May 2008, 17:15

Yok yahu ben herkes için yaptım çalışmayı :) :D :D :D 8-) :twisted: :evil: :P :mrgreen: :ugeek: (((((((dermişim)))))))

Ben bu mesajı yazarken araya asical abimizin yazısıı girmiş. Değiştiriyim ben de, mesajımı duruma göre tabi . :) Abi, şimdi şöyle bi durum seziyorum ben :) Nasıl bi durum biliyormusun :)

Ben = güneş iki tanedir kardeşim bak, bitanesi gece bi tanesi gündüz görünüyor. kimse bana bunu aksini kanıtlayamaz.
Ay = Ne güneşi kardeşim ben Ay'ım yahu, beni benden iyi mi bileceksin.

(Ben biraz düşünüyorum, ve inat ve cahilliğimle birlikte, vazgeçmiyorum)

Ben = Banane kardeşim, güneş iki tane ben anlamam, banane banane sen de güneşsin. Sen de yuvarlaksın :) 8-) 8-) 8-)
En son TheSultan tarafından, 04 May 2008, 17:19 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
TheSultan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti asical 04 May 2008, 17:18

Bende inandım...............Deeeermişim!!!!! :) :D :D :D 8-) :twisted: :evil: :P :mrgreen: :ugeek:
HOR GÖRME GARİBİ KİMBİLİR NEDERDİ VARDIR.
O GARİP HALİNDE NESIRLAR GİZLİ ONU BU HALLERE BİR KOYAN VARDIR.
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti TheSultan 04 May 2008, 17:20

asical abi sen yine mi mesaj yazdın yaaaaaa :) ben de senin mesaj araya girmiş diye benim ilk mesajı düzenlemiştim :))))) 8-) :ugeek: :twisted: :evil:

Yani buradan anlayacagımız, Orhan Gencebay, Klasikler 1 deki Ziyankar çalışması için, 75 lerdeki Batsın Bu Dünya kayıtlarını kullanmıştır. Anlamayanlar için açıklayıcı oldu sanırım bu :)
En son TheSultan tarafından, 04 May 2008, 17:37 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
TheSultan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti nezihi kadak 04 May 2008, 17:29

TheSultan yazdı:abi sen yine mi mesaj yazdın yaaaaaa :) ben de senin mesaj araya girmiş diye benim ilk mesajı düzenlemiştim :))))) 8-) :ugeek: :twisted: :evil:

Yani buradan anlayacagımız, Orhan Gencebay, Klasikler 1 deki Ziyankar çalışması için, 75 lerdeki Batsın Bu Dünya kayıtlarını kullanmıştır. Anlamayanlar için açıklayıcı oldu sanırım bu :)

sevgili kardeşim nefis tespitler yapmışsın.bu işin teknik tarafı.kulağı iyi olan bu farklılıkları görür.aklın yolu bir.bir teselli.kaderimin oyunu vs.45.lik yorumlarından bariz bir şekiıde farklı.oldukça yakın olan ki oda belli ziyankarı harika bir şekilde izah ettin.duygularına sağlık.
nezihi kadak
Usta Üye
Usta Üye

İleti TheSultan 04 May 2008, 17:36

nezihi kadak yazdı:
TheSultan yazdı:abi sen yine mi mesaj yazdın yaaaaaa :) ben de senin mesaj araya girmiş diye benim ilk mesajı düzenlemiştim :))))) 8-) :ugeek: :twisted: :evil:

sevgili kardeşim nefis tespitler yapmışsın.bu işin teknik tarafı.kulağı iyi olan bu farklılıkları görür.aklın yolu bir.bir teselli.kaderimin oyunu vs.45.lik yorumlarından bariz bir şekiıde farklı.oldukça yakın olan ki oda belli ziyankarı harika bir şekilde izah ettin.duygularına sağlık.

Acizane çalışmalarımız abi, yoksa mükemmel bi yapımız yok. Sizin yorumlarınız, bizi de böyle çalışmalara itiyor. :) sizin ve herşeye rağmen forumdaki elit havayı koruyan diğer yorumların sayesinde :)
TheSultan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti nezihi kadak 04 May 2008, 17:40

TheSultan yazdı:
nezihi kadak yazdı:

Acizane çalışmalarımız abi, yoksa mükemmel bi yapımız yok. Sizin yorumlarınız, bizi de böyle çalışmalara itiyor. :) sizin ve herşeye rağmen forumdaki elit havayı koruyan diğer yorumların sayesinde :)

bu tespitlerini gerektiğinde bize sunarsan büyük keyif alırım.gerçekten çok iyiydi vede gerekli.
nezihi kadak
Usta Üye
Usta Üye

İleti TheSultan 04 May 2008, 17:45

nezihi kadak yazdı:
TheSultan yazdı:
nezihi kadak yazdı:

bu tespitlerini gerektiğinde bize sunarsan büyük keyif alırım.gerçekten çok iyiydi vede gerekli.

Yeteneğimiz, bilgimiz ve gücümüz yettiğince, tabi ki abi, elimizden geldiğince.
TheSultan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

Sonraki

Gencebay Müziği

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: berhudarol ve 0 misafir