Ahmet Selcuk İLKAN'dan Orhan Abiye Şiir

Adım Adım Gencebay, Gencebay Aktüel...

Re: Ahmet Selcuk İLKAN'dan Orhan Abiye Şiir

İleti gencebayram 28 May 2008, 16:38

çok terbiyesizmiş yahu adam onca lafı söyledi yine postar çıktı ve böyle programlar çoğalmalı dedi birde iltifat etti kendi gönlünce
BEKLENEN KARŞINA ÇIKAR BİR SABAH,
BELKİ YEŞİL GÖZLÜ,
BELKİ SİMSİYAH,
DAHA İLK GÖRÜŞTE YÜREKTEN BİR AH!!!!
ÇEKERKEN KIYILIR,
GÖNÜL NİKAHI!!!!

BİZ SEN OLDUK, SENDE BİZ.
BUNU BÖYLE SAY,
SEN GÖNÜL DOSTU PİRİMİZ,
ORHAN GENCEBAY.
M.KEMAL.KARABACAK HOCAYA SAYGILARIMLA

MEDENİYET EĞER SOYUNMAYI GEREKTİRİYORSA, DESENE HAYVANLAR BİZDEN DAHA MEDENİ
M.AKİF ERSOY.....
Kullanıcı avatarı
gencebayram
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti ReD__DRaGoN 28 May 2008, 16:55

hehe güzel bir şiir orhan abi inşallah dinler bu şiiri
ReD__DRaGoN
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti YILGOR 28 May 2008, 22:32

topraktanbircan yazdı:bırak ya,kendisi de sanki çok matah bir adam.şiir yazmayı kafiye uydurmaktan ibaret sanan zihniyetin bir ürünü. Türkiye'de şiiri yozlaştıran isimlerin en başında gelir.

Noktasına kadar katılıyorum...
Dert Bende Derman Sende...

TIKLA KAZAN
http://www.superteklif.com/SuperUye/Sup ... e38ac02808
Kullanıcı avatarı
YILGOR
Site Administrator
Site Administrator

İleti gencebaydostu 30 May 2008, 11:01

gencebaydostu yazdı:
YILGOR yazdı:
topraktanbircan yazdı:bırak ya,kendisi de sanki çok matah bir adam.şiir yazmayı kafiye uydurmaktan ibaret sanan zihniyetin bir ürünü. Türkiye'de şiiri yozlaştıran isimlerin en başında gelir.

Noktasına kadar katılıyorum...

arkadaşlar sizin şiiri yozlaştırıyor dediğiniz adam türkiye'de ilk şiir kasetini çıkarak ve şiir albümleri modasını başlatan adamdır.Ahmet Selçuk ilkan ilk şiir kasetini çıkarmıştır.haklı olabilirsiniz.onun şiirlerini ve şairliğini beğenmiyor olabilirsiniz.Ama onun Türkiye'deki şiir kasetleri modasını başlatmasını asla inkar edemezsiniz.bu arkadaşın lafına asla katılmıyorum.ve unutmayın ki şiir kasetleri eğer varsa bu adam sayesindedir.
benim gencebay sitelerim

www.orhanamak.forumlari.net

www.sairorhan.smf4u.com

www.gencebayorhan.forumlari.net

www.orhanbaba.iwannaforum.com

www.orhanabi.tr.gg

ve orhan gencebay efsanesi forumumuz

orhangencebayefsanesi.myforumportal.com

diğer forum sitelerim

www.barismancomix.forumlari.net

www.thalilamiranda.forumlari.net

www.siirveedebiyat.forumlari.net

www.ineksaban.forumlari.net
gencebaydostu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti Murat Yaşar 30 May 2008, 17:38

Kesinlikle katılmadığımı belirtmek isterim...Türkiyedeki ilk şiir albümünü kendisi başlatmadığı gibi bu akımında öncüsü değildir..Kendisi daha sonraları f.tayfurunda desteğini alarak popilaritesini kullanarak birkaç albüm yapmış onunda ne sattığı ortadadır...F.tayfurun desteği derken yanlış anlaşılmasın kendisi tayfurun birçok parçasının altına güfteleriyle imzasını atmıştır..Buna bağlı olarak f.tayfurda gerek arkadaşlıklarının gerekse kendi stüdyosu(ferdifon)desteğiyle birkaç şiir albümü yapmıştır..
Ondan önceleri kim var derseniz araştırın derim...Ayrıca iki adet şiirini yaz desem biryerlere bakmadan yazamazsın...Hafızalarda ayten vardır,oda bölük pörçük...Kişilik olarak f.tayfurla örtüşen bir yapısı vardır...Bizimde sevene saygımız vardır...Ben sevmiyorum...Arkadaşların iddaalarına bende katılıyorum...Gerekli desteği aldıktan sonra bizim sitede belki ondan daha iyi yazanlar bile vardır diyebilirim...
Ayrıca belki şiir albümü yapmadı gencebay ama birçok eserin başında ,arasında ,sonunda okuduğu dörtlükler ve o duygu yğunluğu,yorumu kendisinden beklediğimiz projeler arasında bu katagoridede olması gerektiği gerekliliğidir....
Genede bu alanda isim yaptı bir şekilde selçuk ilhan...Dediğiniz gibi bu işi yapan 3-5 kişiden birisidir...Kalitesi elbetteki tartışılır...
Ya evde yoksanı gelsinde bir yorumlasın bakalım...Gencebay okurken tüylerimimz diken diken oluyor...O anı onunla yaşıyor gibiyiz...Gelsinde bir denesin aynı etkiyi yaratabilecek mi..?? Oysa ki gencebay üstat şiir albümüde yapmıyor...Ah bide yapsa diyesi geliyor insanın...
Meydan boş olunca at koşturması kolay...Onun ayarında yada ondan üstün birçok insan maddi desteğinin yetersizliğinden,yapımcıların ilgisizliğinde,korsan ortamından,korttuğu için piyasaya çıkamıyor...Şartlar herkes için eşit değil malesef...
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti hayat kavgası 30 May 2008, 20:04

Ahmet selçuk ilkanın 2-3 sene önce canlı TV pragramına izleyici olarak katılmıştım.Canlı yayında neler dönüyor bilseniz.Işıklardan terle,ayağa kalkma,dışarı çıkma gibi şeyler beni bayağı sıkmıştı.Ahmet selçuk ilkanın okuduğu şiirler ise beni hiç etkilememişti.Zaten oldum olası şiirler beni hiç etkilemez.Tabii ki her kez farklı düşenebilir.Bu benim kendi görüşümdür.Kısacası Ahmet selçuk ilkanın her tarafı şiir olsa ne olur?Ne kadar az önce şiir sevmesem diye yazsamda Cemal safinin şiirlerinden büyük ölçüde etkilenmemek elde değil.O yüzden Cemel Safinin yanında Ahmet Selçuk İlkan Mercedesin yanında Tofaş gibi...
Tek heceyi dinledikten sonra hangi şiir insanı etkiler ....
Ben ermişim şiirin zirvesine Cemal Safi ile.
Kullanıcı avatarı
hayat kavgası
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti gencebaydostu 31 May 2008, 11:02

arkadaşlar sözünü ettiğiniz ayten isimli şiir Ümit Yaşar oğuzcan'ın şiiridir.Ahmet selçuk ilkan konusuna gelince.ben onun için şiir albümleri modasının öncüsü dedim.ondan önce de şiir albümü çıkaranlar olabilir ama ben hatırlamıyorum.bence onun şiirleri çok güzel ve damar.ama beğenmeyenler olabilir.hiç kimse bu adamı sevmek zorunda değildir.sonuçta zevkler ve renkler farklıdır.o sadece ferdi tayfur'a beste vermemiştir,zeki müren,bülent ersoy ve daha bir çok sanatçıya şiirlerini vermiştir.kim ne derse desin bu adam çok güzel bir şekilde şiir okuyor.
benim gencebay sitelerim

www.orhanamak.forumlari.net

www.sairorhan.smf4u.com

www.gencebayorhan.forumlari.net

www.orhanbaba.iwannaforum.com

www.orhanabi.tr.gg

ve orhan gencebay efsanesi forumumuz

orhangencebayefsanesi.myforumportal.com

diğer forum sitelerim

www.barismancomix.forumlari.net

www.thalilamiranda.forumlari.net

www.siirveedebiyat.forumlari.net

www.ineksaban.forumlari.net
gencebaydostu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti Murat Yaşar 31 May 2008, 14:54

Herkesin kendi beğeni kriterleri vardır...Ben kendi kriterlerime göre beğenmiyorum....Beğenenlere saygımız vardır..
Gencebayı beğenmeyen ,çamur atan bir dolu insanda vardır....Biz bu insanlara ya müzikten anlamıyor yada kasıtlı çamur atılıyor diye feryat ediyoruz...Fakat belki onlarında kendine göre kriterleri,haklı sebebleri vardır....Herkes herkesin sevdiğini sevecek diye bir kanun yok elbet...Fakat bizimde bunlara saygı duymamızı kimse beklemesin..
Bu konuda uzar gider,en iyisi noktayı koymak....Birkaç hafta önce aynı gereksiz tartışma ismail yk..için yaşanmış sonuçta tatsız hadiseler yaşanmıştı...Gereksiz ve alakasız buluyorum...
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti gencebayram 01 Haz 2008, 21:24

bende şiir okuma konusunda beğendiklerimşi yazayımda konu dağılsın.
ibrahim sadri
yusuf hayaloğlu
birde bu şarkılara şiir okuma modası başlamıştı o şiirleri okuyan kızın okumasıda hoşuma gidiyor. şarkılarda iyi olmuyor ama tek dinlendiğinde gayet güzel oluyor benim. için. hatırlarsınız. bilemezsin ki( bir ölmek kaldı)' yada okumuştu. hani eseri mahvetmişti işte o kız adı her neyse
BEKLENEN KARŞINA ÇIKAR BİR SABAH,
BELKİ YEŞİL GÖZLÜ,
BELKİ SİMSİYAH,
DAHA İLK GÖRÜŞTE YÜREKTEN BİR AH!!!!
ÇEKERKEN KIYILIR,
GÖNÜL NİKAHI!!!!

BİZ SEN OLDUK, SENDE BİZ.
BUNU BÖYLE SAY,
SEN GÖNÜL DOSTU PİRİMİZ,
ORHAN GENCEBAY.
M.KEMAL.KARABACAK HOCAYA SAYGILARIMLA

MEDENİYET EĞER SOYUNMAYI GEREKTİRİYORSA, DESENE HAYVANLAR BİZDEN DAHA MEDENİ
M.AKİF ERSOY.....
Kullanıcı avatarı
gencebayram
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti adalı 10 Haz 2008, 21:22

bence ilkan cemal safiden ders almalı şiir konusunda belki kendini bir nebze ilerletir
adalı
Yeni Üye
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Gencebay Haber Merkezi

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot], yaşamak_bu_değil ve 2 misafir