gencebay bir dizi çekse

Gencebay İle İlgili Diğer Mevzular...

Re: gencebay bir dizi çekse

İleti topraktanbircan 29 Şub 2008, 20:14

güler yazdı:Bence eski bir subayı canlandırsın. ordudan kovulan bir subay herşeyini cezaevinde kaybeden sonrası muhtemelen devam eden.
egede bir tatil köyünde emekliliğini yaşarken bizlere sazıyla küçük çapta bazı çalışlar sunsa, eserlerinin bitmiş hali değil 10 larca şarkı dahi olmamış ama küçük küçük renkler olsun ama çok farklı olsun.
muhabbet masalarında ülkemizin hassas konularının konuşulduğu ve emniyet tarafından devamlı takipte olan tehlikeli bir emekli subay.....

İlginç bir senaryo.Zamanı ve enerjisi daha fazla olsa isterdim ama şu şartlarda düşünürsek,bence vakit kaybı..,

Yalnız şunu da eklemek isterim ki,bağlama albümü ya da senfonik şiir tamamen hayal olan ve hiçbir zaman gerçekleştirmeyi düşünmediği projeler ise(ki öyle gözüküyor) böyle bir dizi çekmesi hiç yoktan iyidir tabiki...
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti güler 29 Şub 2008, 20:31

topraktanbircan yazdı:
güler yazdı:Bence eski bir subayı canlandırsın. ordudan kovulan bir subay herşeyini cezaevinde kaybeden sonrası muhtemelen devam eden.
egede bir tatil köyünde emekliliğini yaşarken bizlere sazıyla küçük çapta bazı çalışlar sunsa, eserlerinin bitmiş hali değil 10 larca şarkı dahi olmamış ama küçük küçük renkler olsun ama çok farklı olsun.
muhabbet masalarında ülkemizin hassas konularının konuşulduğu ve emniyet tarafından devamlı takipte olan tehlikeli bir emekli subay.....

İlginç bir senaryo.Zamanı ve enerjisi daha fazla olsa isterdim ama şu şartlarda düşünürsek,bence vakit kaybı..,

Yalnız şunu da eklemek isterim ki,bağlama albümü ya da senfonik şiir tamamen hayal olan ve hiçbir zaman gerçekleştirmeyi düşünmediği projeler ise(ki öyle gözüküyor) böyle bir dizi çekmesi hiç yoktan iyidir tabiki...

hatta isterimki ülke gündemini her haliyle sıcak tutabilen bir senarist kalabalığı olsun, ülkenin hertürlü halini sohbet bazında ve gencebay tadında anlatılabilsin inancım şudurki hem eğitici hem öğretici olacaktır.
elindeki sazını bile anlatacaktır.
ayrıca bir görüntü gördüğünde o şehrin kısaca bir özgeçmişini bize sunsun sıkıcı değil aralıklarla olsun.
biraz atasözleri tarzı gibi. hatta her hafta başkabir şehrimizi ziyaret ederek o şehir ile ilgili hafif macera bviraz eğlendirici sonrasında şehrin özüyle ilgili yarı belgesel tavrı olsun.
her hafta birbaşka ilimizin tanıtımı ne demek düşünüyorumda, valilerimiz kaymakamlarımız milletvekillerimiz herkes bu projenin önünü açmak için mücadele edebilir. yeni yetişen gençlik için çok iyi olur. ayrıca gencebay müziği halklaşmaya başlar.
türkmüziği estrümanlarınında sıkca gencebayın elinden nağmelerinnin döküldüğü zamanlar olur. olmayacak işler değil kimse hayal diye bakmasın mükemmel olur......BU YAZILARIMI SİZLERLE PAYLASABİLMEK İÇİN 49 AD. MESEJ ATMAM GEREKMEZ İNSALLAH.....
Yanlış Yerde Zirve Olmaktansa,
Doğru Bir Yerde (Radikal gencebaycılık). Zerre Olmayı Tercih Ederim...

Anladımki susmak cüsse işiymiş,
Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor,
Derin denizleri ise derin sevdalar......
Kullanıcı avatarı
güler
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti ORHANKAR-35 11 Mar 2008, 17:01

ben dizi çekmesini istemem sahşen ama bir sinema filmi şöyle 70 yıllardaki gibi onun için sinemaya gitmeyeli yıllar oldu en son utan filmine gitmiştim yazlık sinemaya oda son filmidir zaten
ORHANKAR-35
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti yargisizinfaz4548 30 Mar 2008, 18:01

bence bir aşk dizisinde rol alması süper olurdu.
Kullanıcı avatarı
yargisizinfaz4548
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti gencebaydostu 31 May 2008, 11:21

ben de uzun zamandır Orhan abimizin bir dizi çekmesini istiyorum.ferdi tayfur bile iki tane dizi çekti(bir tanesi yeni başladı) bence Orhan abi de dizi çeksin.popstar işleriyle uğraşacağına bir dizi çeksin.hem o şarkıcılığının ve müzik adamlığının yanında çok iyi bir oyuncudur.belki de daha önce hiçbir yerde duymadığımız bestelerini de duyabiliriz bu dizi sayesinde.her filminde dört veya beş şarkısını duyduğumuz gencebay dizi çekmeli.dizisinde ya eski bir şarkıcıyı ya da bir müzik öğretmenini canlandırmalı.öyle olmasa bile amatör olarak bağlamayla ilgilenen ama gerçekte mesleği müzik olmayan birini canlandırsın.dizi bence daha önce çekilmiş dizilerden daha farklı olsun.ben senarist olsaydım Gencebay felsefesine uygun bir senaryo yazardım ve babaya gönderirdim.hatta her bölüme de şöyle en az beş dakikalık bağlama sahneleri eklerdim.Orhan babadan da daha önce hiçbir yerde duymadığımız eserlerini seslendirmesini isterdim.böylelikle siz gönül dostlarının hoşuna gidecektir.yani kısacası gencebay bir dizi çekmeli bence.dizi bence bir aile dizisi olsun.Orhan babamızın şanına yakışacak bir proje olsun.hatta müzikal bir dizi olsun.her bölümünde ise Orhan babamızın eskisinden yenisine en güzel şarkıları ve tüm gönül dostlarının hoşuna gidecek en az beş dakikalık bağlama soloları olsun.eminim bu çok hoşunuza giderdi.hatta şöyle olsun.Gencebay bütün şarkılarını dizide canlı olarak okusun.böylelikle kulaklarımızın pası bir güzel silinirdi.Orhan babamızın partneri de Gülşen bubikoğlu olsun bu dizide.o da uzun zamandır ortalarda görünmüyor.yönetmeni ise Leyla ile Mecnun efsanesinin yönetmeni olan Halit refiğ olsun.inşallah böyle bir proje gerçekleşir Böylelikle efsane filmimizde bir araya gelen bu üçlüyü bir kez de dizide görürüz.ne dersiniz?
benim gencebay sitelerim

www.orhanamak.forumlari.net

www.sairorhan.smf4u.com

www.gencebayorhan.forumlari.net

www.orhanbaba.iwannaforum.com

www.orhanabi.tr.gg

ve orhan gencebay efsanesi forumumuz

orhangencebayefsanesi.myforumportal.com

diğer forum sitelerim

www.barismancomix.forumlari.net

www.thalilamiranda.forumlari.net

www.siirveedebiyat.forumlari.net