radikal gencebaycılar hareketi nedir?

Nedir Bu "Radikal" Anlayışı ?

radikal gencebaycılar hareketi nedir?

İleti LAZY 25 Eyl 2007, 23:34

orhanabi.net'i bu alemde bilen bilir.daha önceki pozisyonu gencebay ve genel müzik üzerine kuruluydu.
ama bu yeni oluşumda sadece gencebay konuları ele alanıcak.ve artık rahatsızlık verme derecesine gelen ''orhancı'' kesiminin ağzının payı verilecek.kulaktan dolma bilgilerle,sağda solda atılan iftiralarla,gereksiz şekilde uydurulan çakma efesanevi olaylarla uğraşanların kesinlikle aradığını bulamayacağı bir ortamdır burası.
gencebayı gerçekten anlayan,yada anlamaya çalışan felsefi görüşleri olan işin özü kapasitesi olan herkez burada kendisine yer bulabilecek.
konuyla ilgili sorunlarınızı bu başlık altında bildirin...
ne kadar kolaymış esirin olmak
tesadüf eseri bakışmış sana
sen derya olmuşsun ben coşkun ırmak
sonrası çaresiz akışmış sana ....

evrensel müziğin adresi====>http://www.hicazkar.com
LAZY
Onursal Üye
Onursal Üye

Re: radikal gencebaycılar hareketi nedir?

İleti idam_mahkumu 25 Eyl 2007, 23:42

Berhüdar ol Celil... Orhanabi.net hep arayış içersinde bir site olmuştur.. Sürekli birşeyler arama gayreti içersinde olan, yenilikçi ve özgün olmuştur.. Bir çok siteyede çeşitli konularda ilham kaynağı olmuştur.. Orhanabi.net'in "Evrensel Müzik" olayından öncede uzun bir pişme dönemi olmuştur. Bu dönemi bilen bilir..

Ama "Gencebaycılık" meydanını biraz boş bırakmışsız demek ki, alakasız isimler alakasız işlere girişti. Bu gidişe "orhanabi.net" olarak bir dur demek lazım gelir..

Bu site, Gerçek Gencebaycıların Karargâhıdır. Böyle olmayada devam edecektir..

Evrensel müzik arayan ve farklı deinzlere yelken açmak isteyenler, kardeş sitemiz niteliğindeki http://www.hicazkar.com 'a katılabilirler..

Ama şu vakitten sonra Orhanabi.net çatısı altında sıradan isimler istemiyorum.. Her üyemiz filozof olmalı..
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti yaşamak_bu_değil 26 Eyl 2007, 00:19

inşallah herkes bu kurallara gerektiği gibi uyar ..... Hayırlı olsun..
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti etik 26 Eyl 2007, 01:05

Herkese selamlar, böyle bir oluşumu görmek beni ziyadesiyle memnun etti, hareketi başlatan arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Peki neden böylesi bir oluşum beni memnun etti;

İlk öncelikle ben Orhan Gencabay fanatiği değilim. Ama Orhan Gencebay’ı her zaman için dinlerim özellikle bazı şarkılarını çok büyük keyif alarak dinlerim. Arabesk müzik dinleyen birisi değilim zaten Orhan Gencabay da arabesk müzik yapmadığını belirtmiştir.

Bir de bu Orhan fanatikleri konusu var. Ben bu arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. Bu arkadaşların genel özelliklerine baktığımızda hemen hemen hepsi Orhan Gencebay harici hiç bir sanatçıyı dinlemiyor, diğer müzik akımlarını, tarzlarını ellerinin tersiyle bir kenera itiyor ve Orhancı adam Orhan'dan başka birşey dinlemez mantığıyla hareket ederek diğer müzik alanlarında ilgisi olan fakat Orhan da dinleyenlere ise küçümser gözlerle bakıyorlar. Keşke bu arkadaşlar fanatiği oldukları Orhan Gencabay'ı biraz olsa örnek alabilseler. O zaman dünya da başka güzellikler de olduğunu görebilirlerdi ki Orhan Gencabay'ın ne kadar geniş bir müzik yelpazesine sahip olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz...

Orhan Gencabay dünya standartlarında bir müzik adamıdır. Onu bu standarlarda gören bu oluşumu başlatan arkadaşlara yeniden teşekkürler. Orhan Gencabay yalnızca bir kesimin sanatçısı değildir olmayacaktır da...

Saygılarımla...
etik

İleti idam_mahkumu 26 Eyl 2007, 01:17

Aramızad hoş geldin "etik". Şahsi düşüncelerini içtenlikle belirtmen, beni ziyadesiyle memnun etti.

Dediğin gibi Gencebay'ı kendine mal eden bir takım şahıslar "Orhancı adam başka müzik dinlemez" anlayışının eseri olmuşlardır. Fakat "Ölürüm yoluna baba" , "sensin alemin kralı sensin" .. gibi ifadeler ile körü körüne bağlanma yolunda diretiyorlar..

Bu şahısları şu konuda hiç anlamıyorum, meselâ teslimiyetçilik.. Gencebay şunu bunu yapmış , "Orhan baba yaptıysa mükemmeldir, biz karışamayız.."

Bu anlayış yalnış. doğru değil. Körü körüne bağlanmak, gerçek gencebaycıların en büyük düşmanıdır..

Kaldı ki Gencebay Erkin Koray, Barış Manço, Cem Karaca, Özer Şenay(merhum), Vedat Yıldırımbora, Arif Sağ ve Neşet Ertaş gibi isimlerle dostluk ve arkadaşlık kurmuştur. Ciddi müzikal alış verişlerde blunmuştur. Bu isimlerin Gencebay müziğindeki etkisi büyüktür..

Müziğindeki zenliğini görebilmek için Jazz dinlemek, İspanyol Müziği dinlemek, Sanat Müziği ve Halk Müziğini dinlemek ve anlamak gerekir.. Hatta pop (güncel) müzik bile dinlemek gerekir çünkü Gencebay'da 70'lerin Pop Müziğini yapıyordu..
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti barisaslan 26 Eyl 2007, 17:03

herkez kurallara uymalı.
Kullanıcı avatarı
barisaslan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti Buz Dağı 30 Eyl 2007, 21:11

İnşallah bu başlatılan hareket başarılı olacak...
BİLMEZ İNSAN KADRİNİ, KENDİ İNSAN OLMAYAN...
Buz Dağı
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti kralGencebay 05 Ekm 2007, 12:38

çok hoş fikirler ve düşünceler,teşekkürler Lazy...
Kullanıcı avatarı
kralGencebay
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti artsanat 16 Ekm 2007, 01:15

wesselam...ok öyle olsun
artsanat

İleti nikrizruyası 31 Ekm 2007, 17:55

bu site ye biraz uzak kaldım sağolsun ömer özellikle beni uyardı

Siteyi gezdğimde farkı anlamamak mümkün değil, sanıyorum burda sadece gencebay müziği ve onun felsefesı konuşulacak böyle olması gerektiğini düşünüyorum.Özellikle bu konuda site yöneticilerine çok önemli işler düşüyor.

Ben 8 yaşımdan beri orhan gencebay dinliyorum.Bu yaşıma kadar da başka müzik dinleme ihtiyacı duymadım.Halk müziğimiz hariç o zaten bizim baştacımız.Başka müzik dinlemedim dedim nasıl dinleyeyimki Gencebay bize caz,halk,sanat,anadolu rock,senfonık melodıler,protez denilen müzik türü vb.herşeyi önümüze koydu ve bunun sonucunda da bizle doyduk.Ben nikriz ruyasını dınlerken bağlama ya doydum.Kaçıracam kız senı,gurbet elde hasta düştüm,cennet gözlüm derken halk müziğine doydum.Deryada salım yok,giden gelmez yerine derken sanat müziğine doydum.Yorgun gözler derken bu nedir acaba dedik sonradan duyduk amerıkada caz müzikle ilgilenenler bu şarkıyı inceliyorlar ne oldu caz müzik dinledik.Daha şimdi burda sayamayacağım bir sürü eser.

Fanatiklikten nefret eden bir insan olarak hep aşırılıktan kaçmışımdır.Arabesk müzik dinleyen arkadaşlarımı tahlil ettiğimde(arabesk derken neyi kastettiğimi anlıyorsunuz) onların müzik bilgilerının olmadığını bu müzik türünü sadece sözleri icabı dinlediklerini farkettım.Onlar için müziğin kalıtesi hangi enstrumanlar kullanıldığı önemli değildi.Onlar efkarlandıklarında aşık olduklarında " vaybe sözlere bak" demek için müzik dinliyorlardı.Bu müzik onlar için mezeydi.Her ortamda bu konuyla ilgili mucadele vermişimdir.Maalesef toplulumuzda müziğe genelde bu gözle bakıldığı için Gencebay hep bu kategorıye konulmuştur.İnsanlar şarkı sözlerının içinde acı oldugunu gorunce buna arabesk diyorlardı.Ne kadar acıdırki gencebay hala bu yaftayı uzerınden atamamıştır.Sezen Aksu Ah İstanbul derken arabesk olmuyordu ama Gencebay dediği zaman oluyordu.Gönül arabesk parçası iken Zerrın Özer söyleynce nedense bırden bıre pop müzik oluyordu.Sonuçta bizim dedıklerımıze gelınıyordu ama bunlar olurken bız ve Gencebay müziği yara alıyordu.

Aslında işin özüne inersek bazı ınsanların özellikle medyanın Gencebay ı boyle gostermesı işlerine gelmiyordu.Tüketım toplumu olmamız gerekıyordu.Hersey hemen tuketılecek onun yerıne yenıse gelecek ve çark böylece donecektı kalıte önemli değildi.Orhan Gencebay ise tüketilecek bir malzeme değildi onlar için.Bunların yanında gencebay müzği insanı düşünmeye sevk ettiği ve insanı olgunlaştırdığı için o gurplar için tehlikeydi.Çünkü toplumun düşünmemesi ve tüketmesi gerekiyordu.İşte buna benzer sebeplerden dolayı Gencebay Müziği hep arka planda kaldı.Gencebay arabeskin kralı olarak günümüze geldi.

Radikal gencebaycılık bence butun bunları reddedıp ne dınledıgını bilen eserlerde ki sözlerden neyın anlatıldığını çözen insanlar grubu olmalı.Diğer müzik türlerıne saygıyla yaklaşan onları aşağılamayan ama aşağılandığı anda da kesın tavrını koyan bır duruş göstermeli.Kesınlıkle aşırıya kaçmamalıyız.Diğer fanatık arabeskçiler gıbı müziği meze yapmayan ve bilinçli ınsanlar olmalıyız.Zaten bizlerede bu yakışır.

Dilim döndüğü kadar fikirlerimi beyan ettim:inşallah bu sitede bu olgunluğu buluruz.Bu olgunluğa erişmeyenler Gencebay a her zaman zarar vermiştir ve imajı zedelemiştir.Mücadelemiz bu konyla ilgili olursa başarılı oluruz inş.Tabii Orhan Abi mizizn katkılarıya

berhudar olun
gencebay müzik evliyasıdır ne mutlu onu gerçekten anlayanlara
Kullanıcı avatarı
nikrizruyası
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

Sonraki

Radikal Gencebaycılık

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir