Klasikler 1 ve Önceki Yorumlar

Gencebay Müziğinin Derinliklerine Yolculuk...

Re: Klasikler 1 ve Önceki Yorumlar

İleti yaşamak_bu_değil 04 May 2008, 20:52

Ben tartışmayı halen anlamış değilim.. :D :D Gencebay ın eski sesiyle klasikler 1 i ayırd edemeyen insan saftır :) ama yok eski sesini ekleyip değiştirmişler, kalınlaştırmışlar diyosanız o başka.. tabi Gencebay da böyle bi şey yapacak kadar düşük bi insan değil !( Düşük kelimesini kullandığım için özür dilerim)
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti idam_mahkumu 04 May 2008, 20:58

yaşamak_bu_değil yazdı:Ben tartışmayı halen anlamış değilim.. :D :D Gencebay ın eski sesiyle klasikler 1 i ayırd edemeyen insan saftır :) ama yok eski sesini ekleyip değiştirmişler, kalınlaştırmışlar diyosanız o başka.. tabi Gencebay da böyle bi şey yapacak kadar düşük bi insan değil !( Düşük kelimesini kullandığım için özür dilerim)

Kısaca, bir arkadaşımız klasikler - 1'de, Gencebay'ın eski sesini alıp koyduğunu iddia ediyor. TheSultan böyle bir çalışma yaparak bunun yalnış olduğunu anlattı. Ayrıca, sesi kalınlaştırma olayını ise Ömer abi izah etmişti:

hasretsevda yazdı:klasikler 1 albümüne gelince..bu albümün şarkı secimi öncelikle yüzbinlerce hayran arasında yapılan bir anket sonucu orjinaline baglı kalmak fikriyle yola çıkılmış ve tüm kayıtlar baştan icra edilmiştir...yani bilgisayarda eski seslerin yeniden digital ortamda masteringi yapılarak eskisinden daha farklı bir icra duyumu gibi bir durum söz konusu değildir...(klasikler 1 yeniden okunmuştur)bunu başarabilecek bir ses muhendisi varsa da ben hakikaten bu meslekten çekilirim...mastering yapılabilir...ancak bu çok zorlu bir yoldur...öncelikle makara kayıtlarındaki her kanal tek tek editten gececek ve senkronları yeni baştan yüklenecek tonlamaları her kanal için ayrı ayrı yapılacak...bu olay deveye hendek atlatmak gibi bir meseledir...yapılabilir...fakat çok uzun zaman alır..verimli olma ihtimalide düşüktür...dersenizki bugün piyasada eskiye ait plak kayıtları cd de yeniden kayıt gibi yayınlanmakta...o durum ise şöyle..plak kaydındaki iki kanal çıkış en son baskı hali sadece masteringle çeşitli dip gürültüleri azaltılarak bir çok işlemden gecerek sonucta yine iki kanal olarak stereo sese dönüşerek cd ye basılmaktadır...

Bkz: gencebay-muzigi-f8/teknik-meseleler-t1168-50.html#p11675
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti yaşamak_bu_değil 04 May 2008, 21:03

idam_mahkumu yazdı:
yaşamak_bu_değil yazdı:Ben tartışmayı halen anlamış değilim.. :D :D Gencebay ın eski sesiyle klasikler 1 i ayırd edemeyen insan saftır :) ama yok eski sesini ekleyip değiştirmişler, kalınlaştırmışlar diyosanız o başka.. tabi Gencebay da böyle bi şey yapacak kadar düşük bi insan değil !( Düşük kelimesini kullandığım için özür dilerim)

Kısaca, bir arkadaşımız klasikler - 1'de, Gencebay'ın eski sesini alıp koyduğunu iddia ediyor. TheSultan böyle bir çalışma yaparak bunun yalnış olduğunu anlattı. Ayrıca, sesi kalınlaştırma olayını ise Ömer abi izah etmişti:

Abi.. saçmalık yaw :D :D

Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti Murat Yaşar 05 May 2008, 17:12

Saçmalık olduğunda hemfikiriz burak..Önemli olan idda sahibinin de olayı kabullenmesi...Hoş kabullenmesede gerçekler ortadadır....
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Usta Üye
Usta Üye

İleti hasretsevda 05 May 2008, 19:48

Murat Yaşar yazdı:Saçmalık olduğunda hemfikiriz burak..Önemli olan idda sahibinin de olayı kabullenmesi...Hoş kabullenmesede gerçekler ortadadır....

arkadaşlar belkide bizim dinlediğimiz ses sistemlerinde kabahat... :o
Kullanıcı avatarı
hasretsevda
Onursal Üye
Onursal Üye

İleti yaşamak_bu_değil 05 May 2008, 19:53

hasretsevda yazdı:
Murat Yaşar yazdı:Saçmalık olduğunda hemfikiriz burak..Önemli olan idda sahibinin de olayı kabullenmesi...Hoş kabullenmesede gerçekler ortadadır....

arkadaşlar belkide bizim dinlediğimiz ses sistemlerinde kabahat... :o

:)

Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti lazeferemzi 19 Haz 2008, 15:03

gencebay eserlerinin özelliği bu zaten . birde ben cemal safi ile bir sohbetimde üstad bana şunu söylemişti"gencebay eserlerinin çoğunda birden fazla makam kulanabilen nadir sanatçılardan birisidir"demişti
lazeferemzi
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti askantv 30 Haz 2008, 09:34

yahu sacmalamayin Orhan abimizin kendi su anki sesidir klasiklerde
askantv
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti almina 02 Tem 2008, 11:44

klasikler 1 le ortaokul da tanıştım...ziyankar ı çilekeş i bir görüşte aşık oldum u günde belki 10 sefer çevirip çevirip dinlediğimi biliyorum sağol baba
almina

Önceki

Gencebay Müziği

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir