İKİLEMLERİMİZ....

Neler Olduklarını Biliyorsunuz...
Forum kuralları
Bu forum fikir paylaşım forumudur ve geyik kesinlikle yasaktır. Gencebay hakkında oldukça ciddi meseleler masaya yatırılır ve değerli gönül dostları tarafından enine boyuna incelenir. Konu dışına çıkan üyelerin mesajları sorgusuz kaldırılır yada üyeye ceza verilir.

İKİLEMLERİMİZ....

İleti Murat Yaşar 26 Haz 2008, 19:02

EVET ARKADAŞLAR...

Yıllar yılı biz gencebay severler olarak gencebayı her platformda her şekilde her eleştiriye karşı cansiperhane bir şekilde savunmuşuzdur....
Mesela en büyük uğraşımız özellikle yakın çevremize gencebay aşılamakla geçmiştir...Fakat bazı mukayeseler ve kıyaslamalar oldukçada canımızı sıkmıştır...
Hepimiz ilk olarak ARABESK denilen olgunun gencebay müziğininle alakası olmadığını çatır çatır anlatmışızdır millete...Bir çoğunuda ikna etmişizdir elhamdülillah....
Fakat bazen öyle bir soru çıkar ki karşımıza en nihayet cevap veririz,hatta ve hatta ikna kabiliyeti yüksek olanlar hiç bozuntuya vermeden karşısındakini öyle etkiler ki adam kani olmuştur...
Fakat yastığa başımızı koyupta günün muhasebesini yaptığımızda aslında verdiğmiz cevap bizi bile tatmin etmemiştir...
Bazı sorulara gencebayın ağzından çıkan ve bizimde gayretlerimizle verdiğimiz cevaplar aslında havada kalmıştır...
Bilmem ızdırabımı anlatabiliyormuyum....???

Yıllar yılı bir soru var ki gencebayın ağzından verdiğimiz cevaplarla birlikte kendi değerlendirmelerimizide harmanlayarak verdiğim (miz)cevap aslında bizi bile tatmin etmemiştir...
Ben kendi adıma en çok verdiğim cevaplarla ilgili sıkıntıya düştüğüm soru şuydu...
__ GENCEBAY YILLARDIR HER FIRSATTA SIRTINI HALKA DAYAMIŞTIR...EN BÜYÜK VAADİ İSE HALK KONSERLERİDİR...HER FIRSATTA HALKINI GÜNDEME GETİREN BİR SANATÇININ NEDEN BUGÜNE KADAR BİR HALK KONSERİ VERMEDİĞİ SORUSUNA VERDİĞİM CEVAP
BENİ EN ÇOK ZORLAYAN CEVAPTIR...
Verdiğim cevap malumunuz gencebayın işin mutfağını bırakamayacağı,üretiliğinin aksayacağı,bu konserlerin birkaçla kalmayacağı yönünde gencebayın ağzı ile verdiğimiz cevaplar...
Çok şükür bugün için zaten kimsenin konser beklentisinin olmadığı yada olamayacağı aşikar...Ben geçmiş yıllardaki yaşadığım olayları baz alarak bugün daha derli toplu düşünebiliyorum...Bugün bile o yıllarda bu soruya karşı verdiğim cevap beni tatmin etmez..Karşımdaki belki ikna olmuştur ama ben asla inanmamışımdır...
Bakalım hangimiz hangi ikilemleri yaşamış,hangimiz hangi sorulara karşı verdiği cevaplarda bu yanılgıya düşmüş merak ediyorum.
Şahsen ben sıkıntıya düştüğüm o sorudada ketenpereye getirildiğimi düşünüyorum...bugün itibarıyla...
haydi bakalım ,,,pamuk eller klavyeye......
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Usta Üye
Usta Üye

Re: İKİLEMLERİMİZ....

İleti asical 26 Haz 2008, 20:03

Ben Gencebay konusunda bağlama konusunda canli yayınlara çıktığında neden hep nazlana nazlana saz çaldığını merak ederdim bunuda bir kaç sefer beyaz şovda dek geldiğim için biliyorum.Yani elinden bildiklerini mi alıyorlardı da bugüne kadar bir Gencebay saz evi veya bir bağlama kursu açmadı hadi akademiden geçtik?belkide Gencebay konusunda projelerinden daha çok bu basit olgu benim daha çok dikkatimi çekerdi.Vardığım sonuç ise Gencebay'ın kıskanç olduğudur.Sanatını kıskanmış paylaşıma açmamıştır halada açmıyor böylede ölüp gidecek.Bak sinirlendim gene :evil: ,Çünkü herkesin can kulağı ile dinlediği bildiği pekçok eserin notası hep tesadüfler yada ikinci grup müzisyenlerin deşifreleri sonucu elde ediliyor oda ne derece özüne uygun ayrı.Bağlama adına ümitsizliğe düşmedim Allaha şükürde kimsenin bilmediği zeybek tavırlarım var tekniklerim var diyordu hani nerede hodri meydan diyorum inkarda ediyorum yok öyle birşey yalnız senin bildiğin halk müziği tavırları,zeybek tavırları yoktur.Kıskançsın kıskaaaaanç :( :( :( :evil: .Ya çok zor bir konu seçmişsin Abi ben sinirleniyorum ya.Hani hep ürettikleri ile memnun olmayı ve şükretmeyi seçenlerdenim diyorum,fazlada beklememek lazım diyorum ya.Üretmedikleride beklenti içine sokmayacak gibi değil ki.Hay bin kunduz. :evil:
HOR GÖRME GARİBİ KİMBİLİR NEDERDİ VARDIR.
O GARİP HALİNDE NESIRLAR GİZLİ ONU BU HALLERE BİR KOYAN VARDIR.
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti yaşamak_bu_değil 26 Haz 2008, 20:07

Bu güzel soruya heralde hiçbirimiz cevap veremeyiz abi :) İşin mutfağı derken, üreticiliği aksayacağı için derken adam yüzümüze popstar da bestemi yapıyo diye bi cevap atarsa olduğumuz yerde kalırız valla :D Tabi bu soruyu şimdi biri gelipde sorarsa.
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti Murat Yaşar 26 Haz 2008, 20:13

Aslında tam olarak bunu sormuyordum mustafacım...İkilemlerle,,beklentileri ayırmak lazım aslında...Ama gönlünden ne geçiyorsa kabulümdür kardeşim benim...
Burakçığım aslında bugünü dünle kıyaslamada yapmıyordum..Söylediklerin elbette doğru ...Ama cevaplar başka bir mecraya doğru kayıyor....Demek ki tam olarak ifade edememişim kendimi...Sende kabülümsün kardeşim...
Bu arada hay bin kunduz.. :P :P :P :P
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Usta Üye
Usta Üye

İleti yaşamak_bu_değil 26 Haz 2008, 21:44

Eyvallah abi :)
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti asical 27 Haz 2008, 10:06

Abi ben anladım anladımda uzun anlatmışım!!Alıp dinlediğimiz eserlerin nasıl yapıldığını yada nasıl yapılacağını anlatıp göstermekte, ürettiklerini paylaşmakta gösterdiği cömertliği büyüklüğü, niye göstermiyor beni ikileme düşüren nokta budur?Ha birde ürettiklerini paylaşma konusunda da paylaşımcılığı göreceli değil mi?Piyasada olan eserleri ile kimsenin görmediği eserleri arasındaki oran neredeyse uçurum.Yani tezatlar yumağı...İyiniyet proje mesajları ,demeçlerde gani, herkes uçuyor şöyle yapacak böyle yapacak,ama somutlaşmaması da aynı büyüklükte ters etki yapıyor.
HOR GÖRME GARİBİ KİMBİLİR NEDERDİ VARDIR.
O GARİP HALİNDE NESIRLAR GİZLİ ONU BU HALLERE BİR KOYAN VARDIR.
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti mesutözşahin 20 Tem 2008, 17:29

herşeyin özeti gencebayın maddi manevi doymuşluğudur arkadaşlar....yoksa sadece kıskançlığı mükemmeliyetçiliği değil projeleri üzerinde yoğunlaşıp hayata geçirememe sebebi..
koskoca 40 yıllık müzik hayatında bir tek bağlama albümü yapmayan virtüöz sanatçı gencebaydır sanrıım:))
bırakın konçerto ve senfonik şiir i:(((
ama geçen başarla görüştüm ömer hakan sarıcayla konuşmuş konçerto ve senfonik şiir üzerinde çalışıyormuş şuan !!!insanın inanası gelmiyo :((
bu single albümde uzadı bilmiyorum neler bekler bizleri.....
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Yeni Üye
Yeni Üye

Masadaki Mühim Mevzular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir