Bİr Küçük İzlenim

Gencebay İle İlgili Diğer Mevzular...
Forum kuralları
Buraya yalnızca ORHAN GENCEBAY İLE İLGİLİ olan ve diğer Gencebay kategorilerine uygun olmayan konuları açınız.
Orhan Gencebay ile ilgili olmayan konular için Serbest Kürsü forumlarını kullanınız.

Bİr Küçük İzlenim

İleti GözümSende 02 Tem 2008, 16:44

Geçenlerde atv de "selena" adlı diziyi gördüm kanalları gezerken.Evin şöförü rolündeki adam birini dövmek üzereydi ve bak ben sinirliyim vb... dedi sonunda biliyosun Orhan Gencebay dinlerim dedi. Adamın odasını gösterdiler,duvarlar Genceba'ın resimleriyle dolu.

Bugün fox tv de "arka sıradakiler" dizisine tesadüf ettim.Çocuğun biri evden kaçmış ayrı ee çıkıyor,Mafya tarzı işler yapıp iyi paralar kazanıyor.Kardeşi de evden kaçıp bunun yanına gidiyor ve evinde bir köşe dikkat çekiyor.Duvarda şöför filminin kocaman bir afişi.

Biraz daha eskiye gidersek, bizimkilerde katil lakaplı oyuncu sabah kahvaltı yapıyor,dostu kendisine çay getiriyor ve o an teypten yükselmekte olan sese sitem ediyor. Çalan bir teselli ver'in klasikler 1(1998) versiyonudur.
Peki mazide bu iş nasıldı?

Sezerciğin bir filmi; üvey babasından dayak yiyor ve şeker satmaya lunaparka gidiyor.Lunaparktan yükselen ses "çilesiz günüm yok,dert ararsan çok,öyle detliyim ki..."

Bir Yılmaz GÜney filmi; Yılmaz Güney hapse düşüyor ve hapiste bir teselli ver 45 liği çalıyor,mahkumlar elde sigaralar,derin derin düşünüyolar...

Kemal Sunal'ın bir fillimde, rahmetli aşık olduğu assolistin afişlerini duvara asmaya çekinip espirili bir dille birinin o afişin üstüne Gencebay'ın afişini asarsa kadının hamile kalabileceğini söylüyor.

Başka bir film de liseli kızlar okuldayken bir tanesi dil yarası kaset kapağına bakarak "ne yakışıklı adam vs.." tarzı ifadeler kullanıyor.

Örnekler çoğaltılabilir.

Sizce halka lans edilen Gencebay imajındaki bu değişikliğin nedeni ne olabilir ya da sizce bu değişim olağan mıdır?
Ben bu konuda çok düşündüm bir de sizlerin görüşlerini almak istedim...
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

Re: Bİr Küçük İzlenim

İleti Murat Yaşar 02 Tem 2008, 18:08

Evet kardeş....Örneklerde çoğaltılabilir...Mesela son dönem vizontele tuba da otobüsün son durağa girişinde gencebayın ben topraktan bir canım albümünde garip çalıyordu...(otogarda) :D :D
Ben çoğunun sevgiden,o dönemki popülerliğinden ötürü yada konu ile bir bağlantı müzik adına köprü olması ,o günün şartları itibarıyle yapıldığını düşündüm...Ama bazıları ise hala inadına inadına o arabesk yakıştırması adına kötülemek adına bile bile yapılmış art niyetli kişilerin tuzaklarıdır...
Hoşumuza gidende var gitmeyende....Ama bir şekilde hayatımıza fon oluşturmaya devam ediyor...
O art niyetli insanlar bir şekilde gencebayı karşısına almak kaydıyla o işleri yaptılar belki ama gencebay o tuzaklara düşmedi ..Hiç muhatap bile almadı onları...Gencebayın üstünden prim yapamadılar...
Ama şimdi son durumda (popstar) meselesi yüzünden birtakım dedikodular başını ağrıttı elbet....Gencebay çizgisini koruduğu müddetçe problem yoktu aslında ...Popstar ne verdi ne aldı tartışılır....Karizma çizildi belki ama ağırlığını bir şekilde korumaya devam ediyor... :) :)
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Usta Üye
Usta Üye

İleti topraktanbircan 02 Tem 2008, 18:48

Bu durumdan ben de çok rahatsız olmuştum."Selena" adlı diziye rastlamıştım aylar önce zapping yaparken.Oradaki şöför " Sinirliyim,Karagümrüklüyüm,Orhan Gencebay dinliyorum" demişti.Tavırları son derece kabaydı.Yani Gencebay'ın hitap ettiği dinleyici profilini bir kalıba sokarak onun sanatına ve dinleyenlerine hakaret edilmiş oluyordu aslında.Bu durumdan o anda o kadar rahatsız oldum ki,ATV kanalına ve dizinin yapımcılarına mail atacaktım ama sonra unuttum.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti topraktanbircan 02 Tem 2008, 18:48

Bu durumdan ben de çok rahatsız olmuştum."Selena" adlı diziye rastlamıştım aylar önce zapping yaparken.Oradaki şöför " Sinirliyim,Karagümrüklüyüm,Orhan Gencebay dinliyorum" demişti.Tavırları son derece kabaydı.Yani Gencebay'ın hitap ettiği dinleyici profilini bir kalıba sokarak onun sanatına ve dinleyenlerine hakaret edilmiş oluyordu aslında.Bu durumdan o anda o kadar rahatsız oldum ki,ATV kanalına ve dizinin yapımcılarına mail atacaktım ama sonra unuttum.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti topraktanbircan 02 Tem 2008, 18:55

Gencebay'ın lanse edilmesinde değişiklikler meydana gelişinin sebebini sormuşsun.Çok güzel bir soru.Bence bunun sebebi eskiden Orhan Gencebay kendi kulvarında özgün bir müzisyen olarak görme anlayışı hakimken; sonradan kasıtlı olarak oluşturulan "Müslüm,Ferdi,Orhan" üçlemesi ve Arabesk tartışmalarıyla Gencebay müziği belli bir çerçeve içine sokulmuştur maalesef.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti yaşamak_bu_değil 02 Tem 2008, 19:43

sadece Gencebay imajımı değişiyo? geriye bak.. devir değişti be kardeş :D :D :D
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti GözümSende 02 Tem 2008, 19:45

teşekkürler yorumlarınız için.benim de bu konuda çok fazla düşüncem var.en çok öne çıkanı, son dönemler için,"arabeskte bir müziktir bunu kaliteli yapana saygımız var" gibi güya iyi niyetli düşünce hakimiyetidir.
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

İleti GözümSende 02 Tem 2008, 19:48

yaşamak_bu_değil yazdı:sadece Gencebay imajımı değişiyo? geriye bak.. devir değişti be kardeş :D :D :D

devir değişiyo da değişmesine düşünceler sabit.Bazen düşünüyorum da Gencebay severler insan ilişkilerine bir sıfır mağlup başlıyor mağlum sebeplerden dolayı,her ne kadar bu engel aşıldığında farkımızı çok net ortaya koyabilsekte...
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

İleti yaşamak_bu_değil 02 Tem 2008, 19:53

GözümSende yazdı:
yaşamak_bu_değil yazdı:sadece Gencebay imajımı değişiyo? geriye bak.. devir değişti be kardeş :D :D :D

devir değişiyo da değişmesine düşünceler sabit.Bazen düşünüyorum da Gencebay severler insan ilişkilerine bir sıfır mağlup başlıyor mağlum sebeplerden dolayı,her ne kadar bu engel aşıldığında farkımızı çok net ortaya koyabilsekte...

Ne yapalım be kardeş... Kimler kimler anlatmadı ki neyin ne olduğunu. Anlayan anlıyo ama nüfus bi türlü yeterli seviyeye ulaşmış değil :D Mesela ben.. Orhan Gencebay ı arabeskci diye dinlerdim. çocuk nerden bilsin? :D ama zamanla okuya okuya anlaşıldı neyin ne olduğu :) ama şu bi gerçek.. Gencebay ın ne olduğunu belkide 50 kişiden sadece 1 i bilir.. bu da böyle gider. ;) 50 kişinin içinden 1 tanede sen ben gibi çıksın dimi? :D
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti GözümSende 02 Tem 2008, 20:05

yaşamak_bu_değil yazdı:
GözümSende yazdı:

Ne yapalım be kardeş... Kimler kimler anlatmadı ki neyin ne olduğunu. Anlayan anlıyo ama nüfus bi türlü yeterli seviyeye ulaşmış değil :D Mesela ben.. Orhan Gencebay ı arabeskci diye dinlerdim. çocuk nerden bilsin? :D ama zamanla okuya okuya anlaşıldı neyin ne olduğu :) ama şu bi gerçek.. Gencebay ın ne olduğunu belkide 50 kişiden sadece 1 i bilir.. bu da böyle gider. ;) 50 kişinin içinden 1 tanede sen ben gibi çıksın dimi? :D

:D

sen de haklısın kardeş ne diyim...
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

Sonraki

Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir