EVET ARKADAŞLAR...
Yıllar yılı biz gencebay severler olarak gencebayı her platformda her şekilde her eleştiriye karşı cansiperhane bir şekilde savunmuşuzdur....
Mesela en büyük uğraşımız özellikle yakın çevremize gencebay aşılamakla geçmiştir...Fakat bazı mukayeseler ve kıyaslamalar oldukçada canımızı sıkmıştır...
Hepimiz ilk olarak ARABESK denilen olgunun gencebay müziğininle alakası olmadığını çatır çatır anlatmışızdır millete...Bir çoğunuda ikna etmişizdir elhamdülillah....
Fakat bazen öyle bir soru çıkar ki karşımıza en nihayet cevap veririz,hatta ve hatta ikna kabiliyeti yüksek olanlar hiç bozuntuya vermeden karşısındakini öyle etkiler ki adam kani olmuştur...
Fakat yastığa başımızı koyupta günün muhasebesini yaptığımızda aslında verdiğmiz cevap bizi bile tatmin etmemiştir...
Bazı sorulara gencebayın ağzından çıkan ve bizimde gayretlerimizle verdiğimiz cevaplar aslında havada kalmıştır...
Bilmem ızdırabımı anlatabiliyormuyum....???
Yıllar yılı bir soru var ki gencebayın ağzından verdiğimiz cevaplarla birlikte kendi değerlendirmelerimizide harmanlayarak verdiğim (miz)cevap aslında bizi bile tatmin etmemiştir...
Ben kendi adıma en çok verdiğim cevaplarla ilgili sıkıntıya düştüğüm soru şuydu...
__ GENCEBAY YILLARDIR HER FIRSATTA SIRTINI HALKA DAYAMIŞTIR...EN BÜYÜK VAADİ İSE HALK KONSERLERİDİR...HER FIRSATTA HALKINI GÜNDEME GETİREN BİR SANATÇININ NEDEN BUGÜNE KADAR BİR HALK KONSERİ VERMEDİĞİ SORUSUNA VERDİĞİM CEVAP
BENİ EN ÇOK ZORLAYAN CEVAPTIR...
Verdiğim cevap malumunuz gencebayın işin mutfağını bırakamayacağı,üretiliğinin aksayacağı,bu konserlerin birkaçla kalmayacağı yönünde gencebayın ağzı ile verdiğimiz cevaplar...
Çok şükür bugün için zaten kimsenin konser beklentisinin olmadığı yada olamayacağı aşikar...Ben geçmiş yıllardaki yaşadığım olayları baz alarak bugün daha derli toplu düşünebiliyorum...Bugün bile o yıllarda bu soruya karşı verdiğim cevap beni tatmin etmez..Karşımdaki belki ikna olmuştur ama ben asla inanmamışımdır...
Bakalım hangimiz hangi ikilemleri yaşamış,hangimiz hangi sorulara karşı verdiği cevaplarda bu yanılgıya düşmüş merak ediyorum.
Şahsen ben sıkıntıya düştüğüm o sorudada ketenpereye getirildiğimi düşünüyorum...bugün itibarıyla...
haydi bakalım ,,,pamuk eller klavyeye......