klasiklerde aynen okunan tek şarkı

Bilinen Bilinmeyen Eserleri ve Bunların Sözleri...

Re: klasiklerde aynen okunan tek şarkı

İleti nezihi kadak 19 Nis 2008, 10:27

asical yazdı:Sevgili Arkadaşlarım ve abilerim hepinize saygılarımı sunuyorum.Nezihi Abi ellerinden öpüyorum ayriyeten.Bir noktayı belirteyim.Ben bugüne kadar gerçekten çok fazla derinlemesine dinlememişim Babayı.Sizin üzerinde kafa yorduğunuz bazı mevzular hakikaten bende ''ya ben bunu niye düşünmedim'' diye kendimi sorgulamama neden oluyor.Bu siteye adım attığım günden beri Gencebay'ı algılama biçimim değişti.Sizlerin bakış açılarınıda yakalamaya çalışıyorum.Birde tek bir bütün halinde tüm eserlerini aynı kıymette değerlendirmeye başladım.Bazı eserler sözü itibari ile, bazı eserlerde melodi yoğunluğu ile ön plana çıkıyordu bende.Ama bu olguyu artık aşmaya başladım.Elimin altında ençok bulunmasını arzuladığım albüm Ya evde Yoksan albümüydü mesela o albümü bile bu sitede sizler sayesinde yeniden keşfettim adeta.

Yani bu site benim Gencebay konusundaki fikirlerimi yeniden gözden geçirmeme vesile oldu derken şaka yapmıyorum.Sevgimiz ve saygımız günden güne artıyor,bilgimiz ise herşeye rağmen pekçoğunuzun yarısına bile gelemeyecek.Çünkü ben Gencebay'ın hep popülist yönlerine odaklanmışım yıllarca.Felsefesine,mesajlarına edebi yönlerine ise daha bir yıldır belki.

Belkide benim sitede bulunma amacım budur.Yani bu yönler.Somut örnekler yerine Gencebay Müziğinin Bizde uyandıdığı soyut hisler yada manevi özellikler ne dersek işte ona.

Sizi sıkmayayım fazla.Hepinizi büyük ilgiyle ve saygıyla izliyorum.Bazen alakasız bir geyik muhabbeti imiş gibi başlayan muhabbetler müthiş finallere ulaşıyor.Buda Bilgili birikimli ve doğru insanların arasında bulunduğumun en büyük kanıtıdır.Bizi bu sitede buluşturan kişiye,sitemizi kuran kişiye sevgilerimle.NE GÜZEL İSTİARE YAPTIM KAPALI KAPALI FİNALDE AMA DİMİİİ? :D :D :D

sevgili mustafa sağolasın. gözlerinden öperim.içinde bulunduğun pozisyonu çok iyi ifade etmişsin.hepimiz hepimizden sebepleniyoruz.hiçbirimiz tam değiliz.bu engin deryada bilginin sonu yok.bende sizlerin sayesinde dağarcığıma birşeyler katıyorum.gönül alışverişibu hemde pazarlıksız.hepimizden allah razı olsun.ben bu başlığı açarken çoğumuzun cevabı bildiği malıum.ama senin dediğin gibi küçük başlıklar bizi harika yerlere götürdü. kucak dolusu sevgiler.
nezihi kadak
Usta Üye
Usta Üye

İleti __ERGENEKON__ 24 Nis 2008, 02:32

HAYIR ŞARKININ SONUNDAKİ ŞİİR KISMI TEKRAR OKUNMUŞ.DİKKATLİ DİNLEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
__ERGENEKON__
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti enging 15 Haz 2008, 17:48

bence de ayşen
bıktı artık gönlüm gamdan kederden
ayrılık isteme sakın ne olur benden
şu benim bahtımı bilemezsin ki
yerden yere vurdu beni ne gelir elden ...
Kullanıcı avatarı
enging
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti Sabır Taşı 29 Haz 2008, 23:04

Klasikler 1 ve 2 de tüm şarkılar yeniden çalındı ve söylendi....Sadece ayşen ve nihavent üvertür olduğu gibi yani eskisi gibi konuldu..
irtibat : sabirtasi(x)orhanabi.net (x yerinde mailin bilinen işareti olacak mailde kullanırken)

yetenekli bir bağlamacı-izle: http://www.youtube.com/watch?v=LKAKzutoI3E
Kullanıcı avatarı
Sabır Taşı
Site Administrator
Site Administrator

İleti pusucu 23 Tem 2008, 02:15

evet ben sahsen sev dedı gözlerım ı de görmek ısterdım klasıkler arasında....o ne muthıs bır eserdır.............
O davetkar bakışkarın....Çatılmayan o kaşların...Ağlıyorke gözyaşların ..Bana seni öğretecek..
Kullanıcı avatarı
pusucu
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti ibrahimm29 24 Tem 2008, 01:36

ayşen sanırım diğer gencebay severler tarafından cok sevildi ve tutuldu buyüzden konumuş ola bilir
ibrahimm29
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti taliban 28 Tem 2008, 00:13

goca dünya olsa gerek
taliban

İleti yavuzdiyebiri 19 Ağu 2008, 16:04

Serdar Yılmaz kardeşime aynen katılıyorum.Bir eserin kalsik olabilmesiiçin ilk şart zaman.Sonra da özgün tarz.Ayşen beğenerek dinlediğim bir parça.Fakat "hatasız kul olmaz" yada "uğrunda birölmek kaldı" "yada" sevmenin zamanı yok" gibi tamamen özgün olamamıştır.Yanlış anlaşılmasın, Gencebay'ı başka eserlerle değil yine Gencebay ile kıyaslıyorum
yavuzdiyebiri
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti karbey 01 Ekm 2008, 13:29

Eski kayıtlarda çok güzel ancak bir çok Orhan sever kabullenmesede veya kulakları alışmasada Çağdaş altyapılarlada daha güçlü ve daha zengin altyapılar Orhan abiyi bir orhan abi daha yapıyor. Klasikleri dinlerkende aynen aynı keyifi alıyorum. Daha zengin ve daha güçlü alt yapılar çok daha zevk veriyor... Allah Herkese Orhan dinleyebilmeyi nasip etsin...
karbey

İleti molulu 06 Ekm 2008, 16:24

Ayşen şarkısının benim gözümde ayrı bir yeri vardır.ilk dinlediğim Orhan Gencebay şarkısıdır ve Orhan Gencebay'a vurulduğum şarkıdır.
molulu

ÖncekiSonraki

Eserleri ve Şarkı Sözleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir