ESERLERİN HİKAYELERİ

Bilinen Bilinmeyen Eserleri ve Bunların Sözleri...

Re: ESERLERİN HİKAYELERİ

İleti kaptan2346 22 Haz 2008, 10:15

Ama parçaların hikayelerini bilmek ondan beklenen değil olması gereken manayı çıkarmak açısından önemli
kaptan2346
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti enging 22 Haz 2008, 10:47

hepsi çok güzel ve ibret dolu hikayeler paylaşım için sağolun gönül dostları.. ziyankar şarkısının bildiğim kadar sevim emreyle bir tartışmanın ardından evinin balkonunda yazdığını duymuştum daha detaylı bilen varsa ve paylaşırsanız sevinirim
bıktı artık gönlüm gamdan kederden
ayrılık isteme sakın ne olur benden
şu benim bahtımı bilemezsin ki
yerden yere vurdu beni ne gelir elden ...
Kullanıcı avatarı
enging
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti samsunlu murat 09 Tem 2008, 19:11

Evet bu hazin aşk hikayesini popstar alaturkada bende dinlemiştim.Gerçekten çok hazin bir aşkın öyküsü.
GURBET ELDE HASTA DÜŞTÜM AĞLARIM
ŞU GÖNÜL KAHRINI ÇEKEMEZ OLDUM
AÇILMIŞ YARAMA ATEŞ BAĞLARIM
AŞK SÖZÜNÜ YARE AÇAMAZ OLDUM.....
samsunlu murat
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti necati 18 Tem 2008, 21:28

Murat Yaşar yazdı:Çok güzel ömerciğim...Bende sende haklısın bestesinin doğuşunu anlatmaya çalışayım..Bir gün gencebay ofisteyken bir genç kız ve sevdiği adam ( belki nişanlısı tam hatırlayamıyorum) gencebayı ziyarete gelirler...
Otururlar ve konuşurken bir yerde kız ve oğlan bir mevzu yüzünden nerdeyse ayrılma aşamasındalar...
Önce kız anlatır, dinler ve haklısın der sonra oğlan anlatır oda kendine göre haklıdır ve sende haklısın der..
Ve konuşurlar meselenin sonunda gencebay etkilendiği bu olayı notaya döker SENDE HAKLISIN eseri çıkar...
Hatta bu olayı anlatırken bir yerde nasrettin hoca misali diyede basmıştı kahkahayı....

Bu sende haklısın albümünün piyasaya çıktığı zamanı hayal meyal hatırlıyorum, albüm ün tanıtımıydı galiba, reklamdı yani, sende haklısın ın reklamı, trt de, halkın içinden çilekeş insanımız,Kral a dert yanıyodu, Kral da haklısın kardeşim, haklısın falan diyodu derdini anlatanlara ve en son şarkının BEEN CEEE SENDE HAKLISIN kısmını söylüyodu...
Bu kullanıcı Forum Kuralları md.2, md.3, md.7 ve md.8'i ihlâl ettiğinden dolayı atılmıştır. -yönetim-
necati
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti necati 18 Tem 2008, 21:34

musikişinas yazdı:Beni en çok hüzünlediren, Gencebay Üstad' ın 19 yaşında bozlak formunda bestelediği, sözleri Turan Saydam' a ait olan "GURBET" tir...
Gencebay Üstad' ın 19 yaşında bestelediği türküye ilham olan, bir arkadaşının başından geçen hazin bir aşk hikâyesini ve onun hazin akıbetini anlatır...

Üstad' ın ağzından hikayesini aktarıyorum...
:arrow:
"Hikâyesi son derece hazindir. 19 yaşında ben Edirne`ye sık sık giderdim, bazı nedenlerden dolayı. Gittiğim zaman, orada Hanefi isimli bir arkadaşım vardı. Urfalıydı kendisi. O da öğrenciydi. Lisede sanat enstitüsünde okuyordu. Hanefiyle çok dosttuk. Hanefi beni, Turan Saydam isimli bir arkadaşımızla tanıştırdı ve Turan Saydam' ın hikâyesini söyledi. Dedi ki, "Turan, Edirne' den birinin kızını seviyor, fakat kıza söyleyemiyor; haberi yok kızın" dedi. Ben de, söyleyelim dedim; biz anlatalım o söyleyemiyorsa... "Hayır" dedi, "o, söylenmesini de istemiyor." `Neden?` dedik, dedi ki, "Şu anda o kız, benim onu sevdiğimi bilmiyor. Ben haftasonları okuldan çıktığım zaman onu yakından izleyebiliyorum, görmek de bana yetiyor. Eğer benim onu sevdiğimi bilirse, beni tanırsa, bilirse benim onu sevdiğimi, benden nefret ederse, ben onu seyir bile edemem. Katiyyen söylemeyin" dedi.

Platonik bir duygu... Turan da, böyle yüce bir platonik duygu... Neyse, okul bitti, onlar "Bursa tekniker"e gittiler. Daha doğrusu, onları devlet okutuyordu; devlet bursuyla okuyorlardı. Anne yok, baba yok; böyle 2 delikanlı...

Birhayli ayrı kalmıştık. 8-10 ay sonra ben Edirne' ye gittiğimde, Hanefi' yle karşılaştım. `Hanefi, nasılsın?` falan dedim. Teşekkür etti, "İyiyim" falan derken, Turan' dan ne haber?` dedim, Hanefi, başladı ağlamaya... "Duymadın mı?" dedi. `Ne oldu? dedim, "Bursa' ya teknikere gittik" dedi. "Teknikerde okuyorduk" dedi. "Aynı pansiyonda kalıyorduk" dedi. "Eve döndüm, baktım" dedi, "Turan kendini asmış... ve Turan öldü..."

Gencabay Üstad, duygulandığı için, kısa bir süre konuşmakta güçlük çektikten sonra, türkünün hikâyesini gözünden akmasına engel olamadığı gözyaşının buğusu altında şu cümleyle ancak tamamlayabildi:

"Bu bir ağıttır..."

GURBET in hikayesi müthiştir acıdır necatice, buraya yazan arkadaşa teşekkürler...
Bu kullanıcı Forum Kuralları md.2, md.3, md.7 ve md.8'i ihlâl ettiğinden dolayı atılmıştır. -yönetim-
necati
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti necati 18 Tem 2008, 21:42

enzu26 yazdı:Ayrıca gurbet şarkısının hikayesi bencede Tam bir ağıttır...
Umarım ahir dünyada kavuşur sevdiğine rahmetli... :cry:

Zaten burası üç günlük dünya, aslolan insanın mahşerde biraraya gelebilmesi sevdiğiyle, gerçek dünyayı görmediğimiz için ve yalan dünyada yaşadığımız için bu kadar etkiliyo bu hikayeler bizleri...
necati
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti gncbygnr 21 Tem 2008, 11:41

gurbet eserinin hikayesinin dinlerken Orhan Gencebay la birlikte benimde gözlerimde dolmuştu...
gncbygnr
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti taliban 27 Tem 2008, 23:15

gurbetin hakayesi ağlatmıştı hakkaten
taliban

İleti og_asigi 01 Ağu 2008, 12:21

bir dilenciyim gelecegini bilmeyen, senden ne para nede bul nede acimani bekleyen off off :(
Kullanıcı avatarı
og_asigi
Yeni Üye
Yeni Üye

Önceki

Eserleri ve Şarkı Sözleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir