Hollywood yıldızları tasarrufu keşfetti

Gazete, Dergi, Net Portalı vb. Basında Çıkan Haberler ve Duyurular...
Forum kuralları
Bu bölümde yayınladığınız haberlerin KAYNAĞINI [Gazete/Dergi adı, (varsa) Haberin Web Sayfası, Haberin Tarihi] şeklinde vermeye özen gösteriniz.

ÖRNEK FORMAT:
Tercüman Gazetesi, http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi ... ziid=12239, 26/04/2005

Hollywood yıldızları tasarrufu keşfetti

İleti AŞK_MEZARI 25 Ağu 2008, 18:55

Aralarında Cameron Diaz ve George Clooney'in bulunduğu Hollywood ünlüleri tasarruflu olmalarıyla bilinen hibrid otomobili tercih ederek hem bütçelerine hem de çevreye önemli katkı sağlıyorlar

Gencebay güneş enerjisiyle çalışan otomobil istiyor

Ünlü sanatçı Orhan Gencebay, çevre duyarlılığının sadece Hollywood'ta değil Türkiye'de de çok yaygın olduğunu belirterek, "Doğal hayatı korumak ve yaşatmak hepimizin görevi. Sadece yakıtta değil her alanda tasarruf şart. Bir gün ben de güneş enerjisiyle çalışan bir otomobil kullanmak isterim" dedi.

Küresel ısınmanın neden olduğu çevre sorunları ve metropol yaşamının karmaşası, Hollywood ünlülerini ekonomik, sade ve çevre sorunlarına duyarlı hayat tarzına yönlendirdi. Çevreyi koruma ve yakıtta tasarruf amacının öne çıkardığı hibrid otomobilleri Barack Obama'dan Paris Hilton'a, George Clooney'den Cameron Diaz'a kadar politika ve sinemanın ünlü isimleri kullanıyor.

OBAMA İLK SIRADA

ABD'de Demokratlar'ın başkan adayı Barack Obama hibrid otomobili tercih ediyor. Geçen yıl temmuz ayında hibrid otomobile sahip olan Obama, önceki otomobiline göre iki katı tasarruf sağladı. Obama'nın başkanlık yarışındaki en büyük rakibi olan, ancak bu yarışta onun gerisinde kalan Hillary Clinton, elektrikle çalışan ve çevreye saygılı bir otomobili tercih ediyor. Sinema dünyasının 46 yaşındaki ünlü aktörü George Clooney, "Vanity Fair" dergisinin "Yeşil Sayı"sına kapak oldu. Elektrikli bir otomobile de sahip olan Clooney, çevre dostu aracıyla trafikte sık sık görülüyor.

PAZAR PAYLARI ARTIYOR

Hibrid (Hybrid) otomobil elektrik ve benzin motorunun bir arada olduğu sisteme deniyor. Hibrid otolar elektrik motoru sayesinde çevre dostu olduğu için günümüz şartlarında çok büyük önem taşıyor. Küresel ısınmaya somut çözümlerden biri olan hibrid otolar gün geçtikçe piyasadaki pazar payını da attırıyor. Hatta Honda ve Toyoto gibi dev firmalar hibrid otomobillerde seri üretime başladılar bile. Hibrid otomobillerin çalışma prensibi ise şöyle: Otomobil benzinli motoru sadece arabanın kalkışında ve yüksek hızda kullanıyor. Yani 0-12km/s ve 80 km/s üstü hızlarda araba benzinli motoru kullanırken 12 ile 80 km/s 'lik dilimde ise elektrikli motoru kullanıyor. Elektrik motoru kullanacağı elektriği de benzin motoru çalıştığı zamanlarda ya da frenleme sırasında şarj oluyor

Roberts'in tercihi bio dizel

Çocukları yanında bulunduğunda hibrid otomobilini tercih eden Roberts, ayrıca bio dizel ile çalışan bir başka otomobile de sahip. Oscarlı oyuncu, "Earth Biofuels" adlı kuruluş için de bio dizelin okul otobüslerinde de kullanımının teşvik edilmesi aracılığıyla sözcülük görevini üstleniyor.

DiCaprio çok eski çevreci

Küresel ısınma ve çevre sorunlarına yıllardan beri dikkati çeken yıldızlardan Leonardo DiCaprio, çevre dostu otomobile ilk sahip olan ünlüler arasında. Sanatçı, her fırsatta “az tüketim, daha uzun yaşam” temasıyla çevre sorunlarına dikkat çekiyor.

Diaz sessizliğini seviyor

Cameron Diaz, hibrid oto tercih edenlerden. Yeni otomobilinin özelliklerini anlatan Diaz, “Çok tasarruflu bir otomobil. Heyecan verici olan bir başka şey de çok sessiz olması. Bazen, 'eyvah arabam öldü' diye düşünüyorum” dedi.

Kaynak : Yenişafakgazetesi 21/08/2008
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
AŞK_MEZARI
Usta Üye
Usta Üye

Re: Hollywood yıldızları tasarrufu keşfetti

İleti gencebaydostu 26 Ağu 2008, 12:49

bu haberin gencebay ile ne ilgisi var acaba?bana söyleyebilir misin?hem bildiğim kadarıyla burası Orhan abimizin gazete ve dergilerde yayınlanan haberleri için oluşturulan bir forum.haksız mıyım acaba?
gencebaydostu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti gencebaydostu 26 Ağu 2008, 12:52

kusura bakma kaedeşim gencebay yazısını görmemişim.hollywood yıldızları başlığını görünce hollywood yıldızlarıyla ilgili bir haber sandım.tekrar özür dilerim.
gencebaydostu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti AŞK_MEZARI 27 Ağu 2008, 11:07

ÖNEMLİ DEİL ABİ.AMA SON GÜNLERDE SİTEDE HAKSIZ YERE ÇOK ÜSTÜME GELİNİO KALBİM KIRILIO :ugeek:
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
AŞK_MEZARI
Usta Üye
Usta Üye

İleti Razor 28 Ağu 2008, 21:23

AŞK_MEZARI yazdı:ÖNEMLİ DEİL ABİ.AMA SON GÜNLERDE SİTEDE HAKSIZ YERE ÇOK ÜSTÜME GELİNİO KALBİM KIRILIO :ugeek:

Olaya öyle bakma bence ben bir dostumu uygun dille eleştiriyorsam, onun iyiliği ve kendine çeki-düzen vermesi içindir.Hepimiz gönül dostuyuz yeri gelir birbirimizi eleştiririz, yeri gelir kızarız ama konu Gencebay olunca bunların hepsi geride kalır çünkü gayemiz aynı, asla ve asla artniyet yok. Düşünülen şey senin ve sitemizin iyiliği. Site için yaptıkların ortada arı gibi çalışıyorsun :) arada sırada ufuk pürüzler olsa da kafana takmamaya çalış.
Seni unutabilsem seni,
yokluğun cehennemin öbür adıdır
Üşüyorum kapama gözlerini...
Kullanıcı avatarı
Razor
Site Administrator
Site Administrator

İleti AŞK_MEZARI 29 Ağu 2008, 00:34

Razor yazdı:
AŞK_MEZARI yazdı:ÖNEMLİ DEİL ABİ.AMA SON GÜNLERDE SİTEDE HAKSIZ YERE ÇOK ÜSTÜME GELİNİO KALBİM KIRILIO :ugeek:

Olaya öyle bakma bence ben bir dostumu uygun dille eleştiriyorsam, onun iyiliği ve kendine çeki-düzen vermesi içindir.Hepimiz gönül dostuyuz yeri gelir birbirimizi eleştiririz, yeri gelir kızarız ama konu Gencebay olunca bunların hepsi geride kalır çünkü gayemiz aynı, asla ve asla artniyet yok. Düşünülen şey senin ve sitemizin iyiliği. Site için yaptıkların ortada arı gibi çalışıyorsun :) arada sırada ufuk pürüzler olsa da kafana takmamaya çalış.

SAOLUN ABİ SEVİORUM SİZLERİ AMA YİNEDE CANM SIKILDI YAA O KONU GİBİ SADECE GENCEBAY İSMİ GEÇİO DİE EKLENEN BİR SÜRÜ KONU VAR BNDE GENCEBAY ADI GEÇİO DİE EKLEDİM HATAM VARSA ÖZÜR DAA DİKKATLİ OLURUM :ugeek:
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
AŞK_MEZARI
Usta Üye
Usta Üye

Basından

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: kencebay30 ve 3 misafir