Orhan Gencebay Almanya Eserleri..

Sanatçımızın Diskografisi, Albümleri, Plakları...

Re: gencebay almanya esrleri

İleti dreams86 12 Nis 2008, 23:44

SerdarYılmaz yazdı:
karpuzcu sebahattin yazdı:ben ozaman ölürüm eski versiyon var bir ölmek kaldı da yakında eklicek merak etmeyin ayrıca bir kaç tanede eser daha olacak ben topraktan bir canım çıplak sesle yani müziksiz suan makaradan alınıyor eserler

Bunlar muhtesem haberler "karpuzcu sebahattin". Merakla bekliyoruz.

vallahi gerçekten muhteşem haberler.bunlar gözüm sizde bekliyorum deli gibi bende özellikle ben o zaman ölürüm ü
Kullanıcı avatarı
dreams86
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti zamansız rüzgar 06 May 2008, 15:10

fahri sanada söz vermiş inşallah dinleriz bigün belki
Kullanıcı avatarı
zamansız rüzgar
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti lazeferemzi 19 Haz 2008, 16:55

sadece batsın bu dünya filminde enstürümantal olarak çalıyordu..
lazeferemzi
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti ibrahimm29 24 Tem 2008, 01:10

bende bu parcaları arıyorum bana var gibi geliyo ama nasılsa cıkcak birgün
ibrahimm29
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti ali_34_ist 27 Ağu 2008, 00:45

topraktanbircan yazdı:
mayko06 yazdı:diğerlerini bilmemde orhan gencebay sabır taşını kendisi okudu ve o yıllarda her yerde çalarmış.45 liğini gördüm ama şu an elimde yok malesef

Arkadaşlar emin olmadığımız,rivayet şeklinde duyumlarını başkalarından aldığımız şeyleri gerçek bilgilermiş gibi sunmayalım."-miş"le,"-mış"la olmaz bu işler.Ancak bire bir şahit olup dinlediğimiz şey için kesin bilgi verebiliriz.Orhan Gencebay'ın sabır taşı diye bir 45lik plağı yok.Olsaydı bulunamaması imkansızdı.O kadar arşivci,o kadar plakçı var.Hiçbirinin mi elinde kalmadı bu plak?Hadi kaset olsa tamam ama plağın bulunamaması imkansız.Senin gördüğün 45lik plak başka sanatçınıdır kardeş.Birçok şarkıcı okudu çünkü bu parçayı.

arkadaşlar size en büyük yemini ederimki ben gencebayın sabır taşı adlı plağını hem gördüm hemde dinledim yaklaşık 20 yada 25 yıl önce ama o zamanlar arşivciliğin önemini bilmediğim için dikkate almamıştım...
ali_34_ist
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti necati 27 Ağu 2008, 10:21

dreams86 yazdı:bakın şuda var .bunu hiçbir zaman aklımızda çıkartmamalıyız orhan gencebay gibi büyük bir sanatkar insan var karşımızda.mesela 76 senesine bakıyoruz 3 45 lik var .bukadar üretken bir insan 1 senede 6 şarkımı yaptı.kimbilir bu zaman zarfında heleki o yıllardaki verimliliğinide göz önünde bulundurusak kimbilir piyasaya çıkartmadığı nice eserler üretti.ama piyasaya çıkartmadı.ben o zaman ölürüm adlı eseri söz müziğini yaptı düzenledi .bir okumadımı yani.belki okudu tahminime göre okudu.ancak şarkıyı biriciğe verdiği yada uygun görmediği için piyasaya vermedi..ben öyle inanıyorum.orhan gencebay belki birgün bu şekilde yaptığı ve yayınlamadığı çalışmalarını gün ışığına çıkartırsa göreceğiz.

Yazdıklarına aynen katılıyorum, çok doğru tespitler olmuş, eyvaallah...
Bu kullanıcı Forum Kuralları md.2, md.3, md.7 ve md.8'i ihlâl ettiğinden dolayı atılmıştır. -yönetim-
necati
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti K.TARIK 31 Ağu 2008, 18:53

multiarşiv den bu albümü tedarik edebilirsiniz.Çok değişik eserler var gerçekten
K.TARIK
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti nezihi kadak 31 Ağu 2008, 19:10

K.TARIK yazdı:multiarşiv den bu albümü tedarik edebilirsiniz.Çok değişik eserler var gerçekten

güzel kardeşim 51 yaşındayım.tüm 45lik,long ve kasetleri günügününe aldım.hangi değişik eserler benim bilmediğim kalmadı.bu konuya defalarca girdim ve izah ettim. ötesi yok.hala değişik eserler diyorsunuz hangisi.açıklama rica ediyorum.
nezihi kadak
Usta Üye
Usta Üye

İleti hipek 06 Eyl 2008, 13:56

bir gün blki o eseri çıkartırlar piyasaya beklemeden başka yapacak bir şey olmasa gerek.
hipek
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti ensturmanist 21 Ekm 2008, 00:21

sevemedim kara gözlümünde plağı yok.çok bilinen bir radyoda konuk olduğunda birara almanya çıkmıştı diye sölüyor.o programın kaydı hala duruyor bende.birileri stüdyolardan sızdırmış olabilir ben o zaman ölürümü olsun yada sabır taşı olsun.benim düşüncem plaklara okumadığı eserlerinin tamamına yakının kayıtları kendisinde vardır.çünkü kayıt cihazları heran aktif olduğunuda popstarda sölemişti.ilham gelir gelmez hemen sistemini devreye sokar kaydeder sölermiş.mutlaka bir çoğunuda stüdyosunda okumuştur ve çok titiz bir insan olduğunuda düşünürsek son derece bunların hepsini muntazam saklıyordur.10000 in üstünde rakamlardan oluşan çeşitli sanatçıların bulunduğu bir plak arşivide var gencebayın..
ensturmanist
Yeni Üye
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Gencebay 45'likleri, Lp'leri ve Albümleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir