"Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir"[MAKALE]

Gencebay Müziğinin Derinliklerine Yolculuk...

Re: "Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir"[MAKALE]

İleti askantv 30 Haz 2008, 09:28

sag olun paylasmaniz icin
askantv
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti erogluer 13 Ağu 2008, 21:10

ben bu siteye üye olalı bayağı oluyor. fakat ilk defa yorum okudum. ben orhan gencebay' ın müziğindeki felsefeden belki pek anlamam. fakat şu var ki 29 yaşındayım ve 13 yaşımdan beri orhan abi'nin şarkılarını severek dinliyorum. bana 16 yıldır aynı şarkıları bıkmadan dinleten bir sanatçı elbetteki sanatçı ünvanına layık-ı vechiyle ehildir. filmleri ise beğenilen ve unutulmayan filmler arasında yerini almıştır
erogluer

İleti batkan 24 Ağu 2008, 13:29

Gencebay müziği ile çok büyük kitlelere hitap etmiş, çalışmalarını bir kalıba sokmaktan öte her kesimi içine alacak serbest çalışmalar olarak ifade etmiştir.
batkan
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti zonguldaklıorhancı 05 Eyl 2008, 11:53

yıllarlardır bunları anlatmaya calıştım ama insanlar tutturmus arabesk diee dinlemeden nası biliolarkii
zonguldaklıorhancı
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti kadircan_gencebay 06 Eyl 2008, 23:09

ya babanın zaten bu konuya ilişkin acıklaması var onun yaptığı muzık turkıyede bır muzık devrımı ve muzığın onunun acılmasıdır kı arebeskcı dıyenlere anlam varemıyorum bu muzığı orhan baba cıkartıysa adını nıye baskaları koyuyor baba haytta arabesk dememıstır kı bu konuyu ferdi tayfur bile acıkladı ben cıktıgımda arabesk yoktu sonradan cıktı bu sozcuk dıyor
kadircan_gencebay

İleti me212ala 25 Eyl 2008, 23:32

bendaha siteye yeni üye oldum. bu makaleye söylenecek çok ey var ama benim en çok katıldığım nokta TRT engeli. trt yıllarca tekelliğiyle türkiyede müzik ve filim üetimini baltaladı. en basitinden trt halk türkülerini derleme kurulu diye bir kurum vardı. hala da yürürlüktedir. kuruldakiler anadoluyu dolaır özgün türküleri bulur. yaşayan halk ozanlarının yazdığı türküleri alır ve kayda geçirirdi. telif hakkı kimindi dersiniz. türküyü yzan değil bulanın.yazarı biliniyor ve sağ olsa bile. orhan gncebayın anlaşılmasını nasıl bekleyeilirdikki
me212ala
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti hayat kavgası 27 Eyl 2008, 17:48

me212ala yazdı:bendaha siteye yeni üye oldum. bu makaleye söylenecek çok ey var ama benim en çok katıldığım nokta TRT engeli. trt yıllarca tekelliğiyle türkiyede müzik ve filim üetimini baltaladı. en basitinden trt halk türkülerini derleme kurulu diye bir kurum vardı. hala da yürürlüktedir. kuruldakiler anadoluyu dolaır özgün türküleri bulur. yaşayan halk ozanlarının yazdığı türküleri alır ve kayda geçirirdi. telif hakkı kimindi dersiniz. türküyü yzan değil bulanın.yazarı biliniyor ve sağ olsa bile. orhan gncebayın anlaşılmasını nasıl bekleyeilirdikki

Çok doğru anlatmışsın gönül dostu.Hele TRT ile ilgili yorumların da .
hayat kavgası
Usta Üye
Usta Üye

İleti me212ala 15 Ekm 2008, 14:20

daha önce de buraya cevap yazmıştım ama yayınlanmamış. bence orhan gencebay kendi başına bir tarzdır ve onu kalıplara sıkıştırmak doğru değildir. trtyi hele ki 90lara kadarki trt mantığın esas almamızın bir anlamı yok çünkü trtnin zaten bu arz bir altyapısı yok.
me212ala
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti me212ala 15 Ekm 2008, 14:20

cevapları şimdi gödüm kusuruma bakmayın yorum yazan arkadaşlara teşekkürler
me212ala
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti SAMSUNLU09 31 Ekm 2008, 00:52

Orhan abinin müziklerinde her insan kendinde bir şey buluyor.Gerçekten de diğer sanatçıların yaptığı müziklere eserlere hiç benzemiyor.Çok sesli bir orkestrası var zaten klasik,batı,ve doğu müziklerinin bir sentezi ve Gencebay müziği denmeyi hakeden çalışmalar topluluğu.....
SAMSUNLU09
Yeni Üye
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Gencebay Müziği

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir