ORHANİZM

Gönül Dostluğu ile alakalı tüm mevzûlar bu başlıktadır...

Re: ORHANİZM

İleti topraktanbircan 02 Şub 2008, 16:46

Bu arada Serdar'ın bahsettiği konudan ben de bahsedecektim ama uzamasın diye "hadi boşver" demiştim kendi kendime.Ben de bu tip kelimeleri sevmiyorum,anlamsız buluyorum.Bana başka şeyleri çağrıştırıyor.Ayrıca Gencebay'la aramda öyle bir ilişki olduğunu da hissetmiyorum.Sonuçta öyle birşey olsa her şartta onu yerlere göklere çıkarır,hiçbir hareketini kesinlikle eleştirmezdik.Kesinlikle böyle bişey yok.Zaten böyle bişey Gencebay felsefesinde de yoktur."Her sürünün bir çobanı var,çobanını koyun seçmez,ben insanım koyun değil,ben bilirim koyun bilmez" diyerek bunu açıkça belirtmiştir.Gencebay sadece benim felsefesinden çok etkilendiğim bir isim.Ama kesinlikle o "m" ile başlayan,telaffuz etmekten dahi hoşlanmadığım ve bana son derece antipatik gelen o kelime söz konusu bile olamaz.Gencebay felsefesi gibi bilgi kavramını esas temellerden biri olarak gören bir düşünceyi benimseyen ben,asla mantık dışı bir yola sapmam.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti SerdarYılmaz 02 Şub 2008, 17:13

Evet, aynen Basar´in ifade ettigi gibi.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti BiLmezİnsanKadrini 03 Şub 2008, 16:03

DostLar aranızda oLmaktan çok mutLuyum. Hep düşünürdüm benden daha kraLı varmı diye ama şimdi gördümki sizLer çok iyisiniz. Hayata bakış açısı oLarak bende hep ORHAN GENCEBAY gibi bakmaya çaLıştım. TopLum içersine yardırgandım. Çünkü insanLar yapıLması gereken şeyLerin adını İYİLİK koymuşLar. Biz insanLara hoş görüLü, iyi niyetLi, dürüst ve sevecen yakLaştıkça onLar bizLerden hep kaçtıLar. Bizi ARABESKÇİ sandıLar meseLa. Ama bizim dinLediğimiz ve anLadığımız insan bir FİLOZOF
BiLmezİnsanKadrini
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti topraktanbircan 03 Şub 2008, 16:06

BiLmezİnsanKadrini yazdı:Çünkü insanLar yapıLması gereken şeyLerin adını İYİLİK koymuşLar.

Bu cümlen çok hoşuma gitti gönül dostu.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti idam_mahkumu 03 Şub 2008, 16:12

topraktanbircan yazdı:Bu arada Serdar'ın bahsettiği konudan ben de bahsedecektim ama uzamasın diye "hadi boşver" demiştim kendi kendime.Ben de bu tip kelimeleri sevmiyorum,anlamsız buluyorum.Bana başka şeyleri çağrıştırıyor.Ayrıca Gencebay'la aramda öyle bir ilişki olduğunu da hissetmiyorum.Sonuçta öyle birşey olsa her şartta onu yerlere göklere çıkarır,hiçbir hareketini kesinlikle eleştirmezdik.Kesinlikle böyle bişey yok.Zaten böyle bişey Gencebay felsefesinde de yoktur."Her sürünün bir çobanı var,çobanını koyun seçmez,ben insanım koyun değil,ben bilirim koyun bilmez" diyerek bunu açıkça belirtmiştir.Gencebay sadece benim felsefesinden çok etkilendiğim bir isim.Ama kesinlikle o "m" ile başlayan,telaffuz etmekten dahi hoşlanmadığım ve bana son derece antipatik gelen o kelime söz konusu bile olamaz.Gencebay felsefesi gibi bilgi kavramını esas temellerden biri olarak gören bir düşünceyi benimseyen ben,asla mantık dışı bir yola sapmam.

Başar abi yalnış anlaşıldım sanırım. Elbette bende o tür yakıştırmalara sıcak ve sevecen bakmam böyle birşrey söz konusu olamaz. Mür'it kelimesi, farsça bir kelime. Türkçe karşılığı "çırak" , "Öğrenci" , "Eleman"...

Bizler Gencebay felsefesinin ve müziğinin birer acemi çırağı, birer hevesli öğrencisi, birer usta elemanlarınız, anlamında söylemek istemiştim. Berhüdar Ol'un :)
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti topraktanbircan 03 Şub 2008, 18:08

Doğrudur Ömer.Zaten senin öyle demek istediğinden şüphemiz yok.Farsça karşılığı muhakkak öyle demektir doğru ama,gündelik hayatta öyle kullanılmadığı için ben bu kelimeyi tercih etmiyorum,çünkü bize biz kadar yakın olmayan insanlara farklı kavramları çağrıştırabilir demek istemiştim.Yoksa senle ilgili bir durum değil dostum,berhüdar ol ;)
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti asakallı 08 Şub 2008, 17:13

idam_mahkumu yazdı:
uyger35 yazdı:ARKADAŞLAR BEN 43 YAŞINDAYIM VE BUNUN 25 SENESİ ORHAN GENCEBAYLA GEÇTİ VE 25 SENEDİR BENİM İÇİN DİN, DİL, IRK HİÇ ÖNEMLİ OLMADI HEP HÜMANİST BİR YAŞAM SÜRDÜM ŞU YAŞIMA KADAR KARINCAYI BİLE İNCİTMEDİM HİÇ BİR SİYASİ GÖRÜŞÜM OLMADI. ORHAN GENCEBAY BENİM İÇİN BİR YAŞAMA BİÇİMİ, HAYATA BAKIŞ AÇISI OLDU.MÜZİĞİNİ AYRI BİR TARAFA KOYDUM.ONU ARAŞTIRDIKÇA HAYATI ONUN GÖZLERİYLE GÖRMEYE ÇALIŞTIM.ANLADIMKİ O HEPİMİZDEN FARKLI BİRİ VE BİZ YETERİNCE HAYATA ONUN PENCERESİNDEN BAKAMIYORUZ.ONUN İÇİN DİYORUMKİ AŞAĞIDAKİ FELSEFEYİ BENİMSEYENLER PARMAK KALDIRSIN.BİR YÜRÜYÜŞE ÇIKALIM.BAKALIM KAÇ KİŞİYİZ..
ORHANİZM
HAYATA BAKIŞ AÇISI, YAŞAMA BİÇİMİ, BİR FELSEFE, GEÇMİŞTEKİ DEĞERLERİN, HAKLARIN VE SAYGININ GELECEĞE AKTARILMASI. BÜTÜN EVRENİ DİL, DİN, IRK GÖZETMEDEN KUCAKLAMAK. DEMOKRAT, TÜM CANLI HAKLARINA SAYGILI, ÇEVREYE DUYARLI, ATATÜRK DEVRİMLERİNE SAHİP ÇIKAN VE GÖZETEN BİR ANLAYIŞ. GELECEĞİMİZİ
KURTARMAK İÇİN TARİHİMİZİ, KÜLTÜRÜMÜZÜ ÖĞRENMEYE AÇIK, GEÇMİŞTEKİ HATALARDAN DERS ÇIKARTARAK, BENLİĞİNDEN VE KİŞİLİĞİNDEN ÖDÜN VERMEDEN YAŞAMAK. BÜYÜKLERE SAYGI GÖSTERİP, KÜÇÜKLERE SEVGİ AŞILAMAK. DAHA GÜZEL, DAHA MUTLU, DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN, BARIŞ İÇİN İNSANLIK İÇİN ÇABA GÖSTERMEK. FERYADA GÜCÜ OLAYANLARIN SESİ, TUTUNAMAYAN GÖNÜLLERİN ZİNCİRİ OLMAK VE EN ÖNEMLİSİ İNSAN OLMAK.

Ufuk abi hürmetler ediyorum ellerinden öpüyorum... Sen büyüğümüzsün, sen abimizsin, sitemizdeki saygı değer, hürmetli abilerimizdensin. Bizim yaşımız kadar senin Gencebay dinlemişliğin var, anlamışlığın var...

Sonuna kadar hak veriyorum... Orhanizim, bir başka değişle Gencebay'cılık bir düşünce sistemidir. Gencebay bir filozoftur. Bizlerde o filozofun şakirtleriyiz, müritleriyiz, o bizim hocamız, biz onun dizinin dibinde oturan elemanlarız..

Bizler, Gencebay'cı düşünce sisteminin elemanlarıyız... Gencebay dinlemek, başka, sevmek başka, müziğine değer vermek başka, O'nu sabah akşam dinlemek ve anlamak başka, ama ben "Gencebay'cıyım, Filozof Gencebay'ın öğrencisiyim..." demek başka... Haklısın, bizler aynı zamanda birer felsefe öğrencileriyiz... O bizim hocamız, o bizim önderimiz liderimiz....

Hayata O'nun gözünden bakınca, dolu olarak bilinen şeyler boş, boş olarak bilinen şeyler dolu görünür... Bu çok özel ve anlamlı bir yaşam biçimi olduğu ortada... Ama insanız, hata yapıyoruz, kusur yapıyoruz. Ki kendisi de söyledi Hatasız Kulun olamayacağını ama hatalarımızı düzeltmek, düzeltebilmek için çalışmakta büyük bir onur. Bu da Genceabay'cılığın yaşam kavramlarından biridir. Sevmek, sevilmek, aramak, her zaman bulmak için aramak değil, en azından bulabilmek ümidi için aramak...

Evet hepsine katılıyorum söylenecek başka bir şey kalmamış
Teşekkürler Ufuk abi Teşekkürler Ömer
Kullanıcı avatarı
asakallı
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti xakah 20 Eyl 2008, 01:07

orhan gencebay demek insanlık adamlık demek.onu seven onu anlayan onun yolunda ılerleyen ınsan kımseye zarar veremez.onu seven ınsan anasınıda babasınıda vatanınıda herkesıde sever sevmelıdır.saygılar
xakah
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti cesur27 22 Eyl 2008, 11:04

İlk basta ufuk abi seni hiç tanımasamda abi diyerek baslamak istedim yazdıkların inan beni cok etkiledi gercekten aranızda yeni oldugumu biliyorum ama burada bulunup aranızda gecirdigim saatler okudugum yazılarınızdan ne kadar keyif aldıgımı fark ettim ve bunun icin sizlere cok tesekkur ediyorum
Gördu Gözlerim Bir gercegi Gözlerinde Gördü Gözlerim
Kullanıcı avatarı
cesur27
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti genbayy 10 Ekm 2008, 18:02

orhanizim deyince aklımasadece su geliyor sevgi sevgi sevgi
genbayy
Yeni Üye
Yeni Üye

Önceki