BiLmezİnsanKadrini yazdı:Çünkü insanLar yapıLması gereken şeyLerin adını İYİLİK koymuşLar.

topraktanbircan yazdı:Bu arada Serdar'ın bahsettiği konudan ben de bahsedecektim ama uzamasın diye "hadi boşver" demiştim kendi kendime.Ben de bu tip kelimeleri sevmiyorum,anlamsız buluyorum.Bana başka şeyleri çağrıştırıyor.Ayrıca Gencebay'la aramda öyle bir ilişki olduğunu da hissetmiyorum.Sonuçta öyle birşey olsa her şartta onu yerlere göklere çıkarır,hiçbir hareketini kesinlikle eleştirmezdik.Kesinlikle böyle bişey yok.Zaten böyle bişey Gencebay felsefesinde de yoktur."Her sürünün bir çobanı var,çobanını koyun seçmez,ben insanım koyun değil,ben bilirim koyun bilmez" diyerek bunu açıkça belirtmiştir.Gencebay sadece benim felsefesinden çok etkilendiğim bir isim.Ama kesinlikle o "m" ile başlayan,telaffuz etmekten dahi hoşlanmadığım ve bana son derece antipatik gelen o kelime söz konusu bile olamaz.Gencebay felsefesi gibi bilgi kavramını esas temellerden biri olarak gören bir düşünceyi benimseyen ben,asla mantık dışı bir yola sapmam.

idam_mahkumu yazdı:uyger35 yazdı:ARKADAŞLAR BEN 43 YAŞINDAYIM VE BUNUN 25 SENESİ ORHAN GENCEBAYLA GEÇTİ VE 25 SENEDİR BENİM İÇİN DİN, DİL, IRK HİÇ ÖNEMLİ OLMADI HEP HÜMANİST BİR YAŞAM SÜRDÜM ŞU YAŞIMA KADAR KARINCAYI BİLE İNCİTMEDİM HİÇ BİR SİYASİ GÖRÜŞÜM OLMADI. ORHAN GENCEBAY BENİM İÇİN BİR YAŞAMA BİÇİMİ, HAYATA BAKIŞ AÇISI OLDU.MÜZİĞİNİ AYRI BİR TARAFA KOYDUM.ONU ARAŞTIRDIKÇA HAYATI ONUN GÖZLERİYLE GÖRMEYE ÇALIŞTIM.ANLADIMKİ O HEPİMİZDEN FARKLI BİRİ VE BİZ YETERİNCE HAYATA ONUN PENCERESİNDEN BAKAMIYORUZ.ONUN İÇİN DİYORUMKİ AŞAĞIDAKİ FELSEFEYİ BENİMSEYENLER PARMAK KALDIRSIN.BİR YÜRÜYÜŞE ÇIKALIM.BAKALIM KAÇ KİŞİYİZ..
ORHANİZM
HAYATA BAKIŞ AÇISI, YAŞAMA BİÇİMİ, BİR FELSEFE, GEÇMİŞTEKİ DEĞERLERİN, HAKLARIN VE SAYGININ GELECEĞE AKTARILMASI. BÜTÜN EVRENİ DİL, DİN, IRK GÖZETMEDEN KUCAKLAMAK. DEMOKRAT, TÜM CANLI HAKLARINA SAYGILI, ÇEVREYE DUYARLI, ATATÜRK DEVRİMLERİNE SAHİP ÇIKAN VE GÖZETEN BİR ANLAYIŞ. GELECEĞİMİZİ
KURTARMAK İÇİN TARİHİMİZİ, KÜLTÜRÜMÜZÜ ÖĞRENMEYE AÇIK, GEÇMİŞTEKİ HATALARDAN DERS ÇIKARTARAK, BENLİĞİNDEN VE KİŞİLİĞİNDEN ÖDÜN VERMEDEN YAŞAMAK. BÜYÜKLERE SAYGI GÖSTERİP, KÜÇÜKLERE SEVGİ AŞILAMAK. DAHA GÜZEL, DAHA MUTLU, DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN, BARIŞ İÇİN İNSANLIK İÇİN ÇABA GÖSTERMEK. FERYADA GÜCÜ OLAYANLARIN SESİ, TUTUNAMAYAN GÖNÜLLERİN ZİNCİRİ OLMAK VE EN ÖNEMLİSİ İNSAN OLMAK.
Ufuk abi hürmetler ediyorum ellerinden öpüyorum... Sen büyüğümüzsün, sen abimizsin, sitemizdeki saygı değer, hürmetli abilerimizdensin. Bizim yaşımız kadar senin Gencebay dinlemişliğin var, anlamışlığın var...
Sonuna kadar hak veriyorum... Orhanizim, bir başka değişle Gencebay'cılık bir düşünce sistemidir. Gencebay bir filozoftur. Bizlerde o filozofun şakirtleriyiz, müritleriyiz, o bizim hocamız, biz onun dizinin dibinde oturan elemanlarız..
Bizler, Gencebay'cı düşünce sisteminin elemanlarıyız... Gencebay dinlemek, başka, sevmek başka, müziğine değer vermek başka, O'nu sabah akşam dinlemek ve anlamak başka, ama ben "Gencebay'cıyım, Filozof Gencebay'ın öğrencisiyim..." demek başka... Haklısın, bizler aynı zamanda birer felsefe öğrencileriyiz... O bizim hocamız, o bizim önderimiz liderimiz....
Hayata O'nun gözünden bakınca, dolu olarak bilinen şeyler boş, boş olarak bilinen şeyler dolu görünür... Bu çok özel ve anlamlı bir yaşam biçimi olduğu ortada... Ama insanız, hata yapıyoruz, kusur yapıyoruz. Ki kendisi de söyledi Hatasız Kulun olamayacağını ama hatalarımızı düzeltmek, düzeltebilmek için çalışmakta büyük bir onur. Bu da Genceabay'cılığın yaşam kavramlarından biridir. Sevmek, sevilmek, aramak, her zaman bulmak için aramak değil, en azından bulabilmek ümidi için aramak...

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir