[VİDEO] TRT - ARABESK AÇIK OTURUMU - 1989

Sitemiz İle İlgili Duyuru ve Haberler...

Re: [VİDEO] TRT - ARABESK AÇIK OTURUMU - 1989

İleti KENCEBAY 02 Ekm 2008, 14:42

öncelikle paylaşımın için tşk ederim abey çoktan beri aranızda yoktum şunu söyleyeyeyimki orhan abi hiç bir zaman sert uslüpla konuştuğunu görmedim hala daha arebesk diyenler var bunu bazı kafalar anlamış değil ee bunlar çıkacak maksat uzun tartışmak ile çözümlenemez gayet güzel üslupla anlatılacak ve bir gün onlarda kabul edecekler saygılarımla
KENCEBAY
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti agtiryaki 11 Ekm 2008, 23:10

Bu guzel paylasim icin eline ve emegine saglik kardesim. Boyle bir durusu Orhan Gencebay`dan baskasi kaldiramaz, beceremez.
agtiryaki
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti me212ala 15 Ekm 2008, 14:08

bahsettiğin programı hatırlıyorum ve ynen dediğin gibi orhan gencebay kendine yer arar haldeyd. o yıllarda bu areketi çok çok saçma gelmişti ve açıkçası benim sevdiğim müziği yapan kişinin kendi müziğine sahip çıkmaması beni biraz soğutmuştu. ancak bu günlerden o zamanalra bir bakarsak orhan gencebay bizzat oraya çağırılarak kendini kabul ettirmiş oluyordu. hatırlarsınız 80lerin neredeyse ortalarında o da sadece yılbaşlarında orhan gencebaya trtde izin vardı. o bile büyük olay olmuştu. ondan öncesinde sadece yok varsayılıyordu. ibrahim tatlısesin durumu bile daha iyiydi en azında arada filimleri gösteriliyordu. orhan gencebayın ttde gösterilen ilk filmi neredeyse 80 sonu 90 başıdır. sadece o oturuma çağırılması bile o günün şartlarında bir başarıdır. üstelik o yıllar orhan gencebayında olgunluk yıllarıydı ve bu tarz bir oturuma büyük ihtimalle kendisi de hazır değildi. 90lara kadar üzerimizden atamadığımız ve o kuşağın çok daha net yaşadığı 12 eylül sonraı dönemi de unutmayın. trtde söylenebilecek sözler çok çok sınırlıydı ve canlı oturum yapılmazdı bile. bu açıdn bakarsak bence orhan gencebay o dönemin şartlarında üzerine düşeni yaptı
me212ala
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti genbayy 20 Ekm 2008, 13:14

paylaşmak cok güzel arkadasım sagol
genbayy
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti caner ferhat 29 Ekm 2008, 11:36

teşekkürler sağol
caner ferhat

İleti SAMSUNLU09 14 Kas 2008, 22:20

Ben de bir bakayım şu açıkoturuma ....
SAMSUNLU09
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti SAMSUNLU09 15 Kas 2008, 15:08

Gece geç saatlere kadar video yu izledim.Orada konuşulanlar piyasayı kasıp kavuran ve TRT nin yayın yasağı koyduğu müziklere arabesk diyerek neden arabesk ve neden böyle bir müzik halk tarafından beğenildi,ilgi gördü ve görüyor. Bu müziğin Türk müziğiyle alakası nedir milli midir gibi bir tartışma programıydı.Orhan abi de ilk başta arabesk yapmadığını arab müziğiyle bir ilgisinin olmadığını anlatmaya çalışıyordu.Yaptığının bir sentez olduğunu özellikle çok sesli bir müzikalite olduğunu anlatmaya çalışmışsa da pek yeterli açıklama yapamadı zira kendi yaptığı müzik sorgulanmıyordu çünkü adı çoktan arabesk diye konmuştu.Ama orada Yıdırım Gürses Timur Selçuk gibi Orhan abinin deyimiyle aslan gibi Türk müziği icracıları vardı yeterli açıklama yapmaya fırsat bulamasa da ben beğendim.
SAMSUNLU09
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti mericoz 15 Kas 2008, 21:44

Merhaba Arkadaşlar,

Bu mevzu artık o kadar karıştı ki aynı arapsaçına döndü. Her nedense içi boş ve bir anlam ifade etmeyen ve de kahırdan ibaret olan ŞARKILAR arabesk diye tabir edilip bir kol oluşturdu. Bu yoz müzik maalesef halkımız tarafından beğenildi ve bir fanatizm halini aldı. Jiletler,intiharlar vs. Oysa ki Orhan Gencebay, namütenahi müziği ile bu tür yoz müziklerden çook uzakta ESER ler sundu. Burada aslında en büyük görev aslında bizlere düşüyor sayın arkadaşlar. Biz ne kadar Orhan Baba ve onun gibi insanları el üstünde tutar ve davalarına arka çıkan kişiler ve kurumlar olursak o kadar bu müziğe emeğimiz geçer. Böylece hem Orhan Baba ve silah arkadaşları, hem unutulmayacak eserleri ve hem de destekleri ve eylemleriyle bizlerin muzafferiyetiyle neticelenecektir. Bundan hiç kuşkum yok. Boş ve faidesiz konuşmalar ve icraatlar yerine aksiyona geçmeliyiz. Orhan Baba'ya ve onun gibi olan SANATÇILARIMIZA sahip çıkmalıyız. Yoksa onları düşüncelerini tam manasıyla oturtamayan ve de dünyada yeterince bu kaliteli müziği dinletmesine rağmen maalesef ülkesinde yeteri kadar önem verilmeyen kişiler olarak aramızdan giderler. Yaklaşık olarak 10 yıl evvel kaybettiğimiz BARIŞ MANÇO da aynen böyle oldu. Kendisine Japonya Hükümeti ve de pekçok yabancı devlet büyükleri önünde eğilerek onu onore ederken maalesef memleketinde bu karşılığı tam manasıyla alamadı. Sadece sevenleri sevdi ve destekledi. Onun müziğine tam manasıyla sahip çıkmadı bu geri kafalı sistem. Lütfen bu çınarlara ve onların vücuda getirdikleri eserlere sahip çıkalım. YOZ ve KAHIR dolu kokuşmuş müziğe H A Y I R.
ULUSLARARASI MÜZİĞE (Orhan Baba diğer Dahilerin müziklerine) E V E T.

Asıl Ölüm Sadece Bedenen Değildir. Asıl Ölüm, Öldükten Sonra Hafızalardan Tamamen Silindiğin Vakit Olur.
Daha sağken bu çınarlara bir kez daha söylüyorum sahip çıkalım.
İstirham ediyorum.

Sevgiler ve Saygılar.
Berkay MERİÇÖZ.
Müzisyen
Kullanıcı avatarı
mericoz
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti hasretsevda Dün, 04:42

DAHA ÖNCEDENDE BU FORUMA YAZMIŞTIM YİNE YAZMA İHTİYACINDA KALIYORUM..ASLINDA FORUMDA Kİ SOYLENENLERDEN BANA GÖRE(SADECE BANA GÖRE NEDENLERİDE BANA GÖRE..YILLAR ÖNCE ÖYLE DÜŞÜNMEDİĞİM HALDE TERSİNE DÖNEN BİR DÜŞÜNCE BEYNİMDE)EN HAKLI ÇIKAN KİŞİ TİMUR SELÇUK OLDU..VE SONUCTA ANLADIM Kİ SANATCI DEMEK AYNI ZAMANDA SOSYOLOG OLMAK DEMEK YADA O GÖZLÜKTEN BAKMA DEMEKMİŞ....OLAYLARA......
Kullanıcı avatarı
hasretsevda
Onursal Üye
Onursal Üye

Önceki

Site Duyuruları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir