GENCEBAY MÜZİĞİNDEKİ ENSTRÜMANLAR(KİTABIMDAN ALINTI)

Gencebay Müziğinin Derinliklerine Yolculuk...

Re: GENCEBAY MÜZİĞİNDEKİ ENSTRÜMLAR(KİTABIMDAN ALINTI)

İleti GÖNÜL_FIRTINASI 10 Arl 2007, 22:43

başarılarınızın devamını dilerim!
Resim

Ne Bir Başkası Girdi Şu Gönülden İçeri...Ne Bir Yabancı Çıktı Gönül Kapısından....!
Kullanıcı avatarı
GÖNÜL_FIRTINASI
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti GÖNÜL_FIRTINASI 15 Arl 2007, 20:51

yüreğine sağlık fazla söze ne hacettir ki...yaşamak..anlamak...anlatmak!
hela olsun diyor alkışlıyorum...
Resim

Ne Bir Başkası Girdi Şu Gönülden İçeri...Ne Bir Yabancı Çıktı Gönül Kapısından....!
Kullanıcı avatarı
GÖNÜL_FIRTINASI
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti esra18 09 Oca 2008, 14:37

Kitabinizi merak ile bekliyoruz.
ilkgoz agrim son askimsin....
Kullanıcı avatarı
esra18
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti AŞK_MEZARI 11 Oca 2008, 00:42

BERHÜDAR OL.EMİNİM BU STEDEKİ HER GÖNÜL DOSTU GENCEBAY MÜZİYİNİ ANLIYODUR
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
AŞK_MEZARI
Usta Üye
Usta Üye

İleti hayat kavgası 26 Oca 2008, 21:34

Gerçekten tebrikler Ömer,çalışmalarının devamını diliyorum.Çok güzel anlatmışsın çünkü benim Orhan Gencebay dinlememin birinci sebebi ORKESTRASI.
hayat kavgası
Usta Üye
Usta Üye

İleti SerdarYılmaz 02 Şub 2008, 23:47

DÜZELTTIM: "Yorgun Gözler"´de ilk fagot diye bahsettigim çalgi "didgeridoo"´dur

Biraz geç de olsa iki kelam edeyim dedim bu güzel konu hakkinda: Gerçekten müzikal zenginligin, zengin görüs- ve bakis açisinin güzel bir örnegi bu liste...

Ben nacizane bir iki ilave edeyim, zaten Ömer "...ve diger enstrümanlar" demis: Bir "didgeridoo" (ingilizce adiyla) örnegi de vardir ki (Klasikler 1´deki Yorgun Gözler versiyonunda kullaniliyor) harikadir. Düsünülmüs ve sarkinin o haline ses olarak entegre edilmis; bu bile basli basina harika bir ayrintidir, güzel bir ektir, güzel bir fikirdir. Yani baska kaç kisi tutup da böyle bir esere bu çalgiyi düsünür, "ya birde söyle birsey yapalim" der... Öyle rastgele gibi de durmaz, sarkinin o uzakdogu ve "uzakbati" sentezini çok güzel yansitan bir etkisi vardir o intronun.. Bu baglamda Klasikler 1´deki Yorgun Gözler gerçekten çok begendigim bir çalismadir.. Tek eksisi baterinin akustik olmamasidir belki de.. "Didgeridoo" gerçekten ilgimi çeken bir çalgidir.

Bir baska örnek de silofon. Bu da yine Klasikler 1´de Beni Böyle Sev ve Dönmeyen Yillar eserlerinde kullanilir (belki diger baska eserlerde de olabilir, hatirlayamiyorum). Bu harika çalginin - biliyorsunuz - çok çesitleri vardir.. Incesinden kalin ses çikarabilenine kadar degisik degisik yapilara sahip silofonlar vardir.. Gencebay, Klasikler 1´de "kalinini" tercih etmistir ve mükemmel olmustur, iki esere de harika uymustur. Ben yine bu baglamda söyle demeliyim ki, Klasikler 1´de her ne kadar bazi eserleri orjinallerine oranla hiç begenmemissekte bazi diger eserler de gerçekten çok basarili olmustur, hatta bazilari orjinallerini bile geride birakmistir bence.

Berhüdar ol Ömer.
En son SerdarYılmaz tarafından, 14 Şub 2008, 22:26 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti esra18 03 Şub 2008, 15:45

SerdarYılmaz yazdı:Biraz geç de olsa iki kelam edeyim dedim bu güzel konu hakkinda: Gerçekten müzikal zenginligin, zengin görüs- ve bakis açisinin güzel bir örnegi bu liste...

Ben nacizane bir iki ilave edeyim, zaten Ömer "...ve diger enstrümanlar" demis: Bir fagot örnegi de vardir ki (Klasikler 1´deki Yorgun Gözler versiyonunda kullaniliyor) harikadir. Düsünülmüs ve sarkinin o haline ses olarak entegre edilmis; bu bile basli basina harika bir ayrintidir, güzel bir ektir, güzel bir fikirdir. Yani baska kaç kisi tutup da böyle bir esere fagot düsünür, "ya birde söyle birsey yapalim" der... Öyle rastgele gibi de durmaz, sarkinin o uzakdogu ve "uzakbati" sentezini çok güzel yansitan bir etkisi vardir o intronun.. Bu baglamda Klasikler 1´deki Yorgun Gözler gerçekten çok begendigim bir çalismadir.. Tek eksisi baterinin akustik olmamasidir belki de.. Fagot gerçekten ilgimi çeken bir çalgidir.

Bir baska örnek de silofon. Bu da yine Klasikler 1´de Beni Böyle Sev ve Dönmeyen Yillar eserlerinde kullanilir (belki diger baska eserlerde de olabilir, hatirlayamiyorum). Bu harika çalginin - biliyorsunuz - çok çesitleri vardir.. Incesinden kalin ses çikarabilenine kadar degisik degisik yapilara sahip silofonlar vardir.. Gencebay, Klasikler 1´de "kalinini" tercih etmistir ve mükemmel olmustur, iki esere de harika uymustur. Ben yine bu baglamda söyle demeliyim ki, Klasikler 1´de her ne kadar bazi eserleri orjinallerine oranla hiç begenmemissekte bazi diger eserler de gerçekten çok basarili olmustur, hatta bazilari orjinallerini bile geride birakmistir bence.

Berhüdar ol Ömer.

aciklaman icin tesekkurler serdaryilmaz dedigin calgi aletlerini internetten biraz baktim cok ilginc ve sira disi bisi bunlar...

-FAGOT-

Resim

-SILOFON-

Resim
ilkgoz agrim son askimsin....
Kullanıcı avatarı
esra18
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti topraktanbircan 03 Şub 2008, 16:02

Fagot tam olarak yorgun gözler klasikler versiyonunun neresinde arkadaşlar?Ben o enstrumanı bilmiyorum da :oops: :roll:

sadece o şarkıda mı kullanmış Gencebay fagotu?Başka örnek var mı?
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti SerdarYılmaz 03 Şub 2008, 19:09

topraktanbircan yazdı:Fagot tam olarak yorgun gözler klasikler versiyonunun neresinde arkadaşlar?Ben o enstrumanı bilmiyorum da :oops: :roll:

Baska örnek yanilmiyorsam yok Basar. "Yorgun Gözler"´in hemen basinda ilginç bir ses var ya, söyle kalin ama ayni biçimde "ciz"layan, ya nasil anlatacagimi da bilemiyorum, ama sarki baslar baslamaz girer o ses, ayrica sarkinin aranagmesinde de yer yer süs olarak katilir.. Çok siradisi bir sesi vardir ve sarkiya cuk diye oturmustur bence. Avustralya´nin yerlileri olan aborijinlerin ürettigi çok eski bir üflemeli enstrümandir.

Bu arada resimler için tesekkürler Esra.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti topraktanbircan 03 Şub 2008, 20:00

SerdarYılmaz yazdı:
topraktanbircan yazdı:Fagot tam olarak yorgun gözler klasikler versiyonunun neresinde arkadaşlar?Ben o enstrumanı bilmiyorum da :oops: :roll:

Baska örnek yanilmiyorsam yok Basar. "Yorgun Gözler"´in hemen basinda ilginç bir ses var ya, söyle kalin ama ayni biçimde "ciz"layan, ya nasil anlatacagimi da bilemiyorum, ama sarki baslar baslamaz girer o ses, ayrica sarkinin aranagmesinde de yer yer süs olarak katilir.. Çok siradisi bir sesi vardir ve sarkiya cuk diye oturmustur bence. Avustralya´nin yerlileri olan aborijinlerin ürettigi çok eski bir üflemeli enstrümandir.

Bu arada resimler için tesekkürler Esra.

Tamam anladım Serdar,teşekkür ederim ;) Ama gerçekten de hayli ilginçmiş ben onu orgla ya da bilgisayar programıyla yaptıklarını düşünüyordum şimdiye kadar.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

ÖncekiSonraki

Gencebay Müziği

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir