"Arabeskçiler" Sitemizden Nefret Ediyorlar :) ( Okuyun ! )

Sitemiz İle İlgili Duyuru ve Haberler...

"Arabeskçiler" Sitemizden Nefret Ediyorlar :) ( Okuyun ! )

İleti idam_mahkumu 24 Arl 2007, 00:04

Bundan yaklaşık 2 ay kadar evvel, arabeskçi bir üyeyi forumdan banlamıştım... Sitemizin ilk üyelerindendi kendisi, henüz üye alımlarında bir denetleme yoktu o sıralarda.. Bu boşluktan yararlanıp üye olmuş, sitemizi ve biz gerçek gencebaycıları yerin dibine sokmuştu... Bende onu zevk ile banladım ( Şu ana kadar sitemiz ilk ve tek ban yemiş arabeskçi üyesidir.)

Ayrıca, sitemize ve bana karşı yaptığı hakaret içeren, Gencebay'ın arabeskçi olduğunu vurgulayan o cahil mesajları, hâlâ Orhanabi.Net arşivlerinde delil olarak saklanıyor, bunuda belirtmek isterim..

Geçenlerde Kurban Bayramı ile ilgili, sitemiz adına üyelerimize bir bayram tebriği göndermiştik... Bakın, bu söz konusu banladığımız arabeskçi üye, bayram tebriğine cevaben sitemize, buradaki radikallere ve şahsıma ne tür hakaretlerde bulunmuş...

Üye adı ADDO idi..

Sent: Sun 12/23/07 2:06 AM
To:orhanabi.net@hotmail.com

ADDO yazdı:bu mailden rahatsız oldum..

ben radikal gencebaycılıkla alakası olmayan, şuurunu yitirmis gencebaycılık içeren sitenizi daha evvel gezmiş, gezerken de özgür olmayan tartısma platformlarında sizin bastan beri zaten hiç kavrayamadığınız gencebayı ve türkiye müziğini yanlış empoze etmeye çalısmanıza itiraz etmis ve görüslerimi yazmıstım. ama orada yası daha 20 yi bulmamış zibidinin birisi , bana gencebayı öğretmeye kalkmıştı..
yaşı daha 20 değildi. halbuki ben sadece 26 senedir gencebay dinliyordum... ayrıca kalkmış arif sağı gencebayın paçasına yapıstırmaya kalkmıştı. halbuki pis kokulu arif, pavyon seviyesinde bir berduştu.. Dost torpili ile bir bok olduğunu sanan biri idi...
gencebayın müziği arabesk tir .. arabeski yaratan ve babası gencebaydır....
bunu kabul etmeyen gencebaycı olamaz.. bende böyle bir sitede yer almam....
orası iste böyle gerzek bir site idi .. benim foruma yazmamı engellemiş.. bende canın cehenneme demistim. simdi bakıyorum, dangalak engellemeler getirmis bana, ama bayramda seyranda mail geliyor. bunun iptal edilmesini istiyorum. bu problemli arkadası aranızdan atmadığınız sürece sitenize girmek istemiyorum.. yada ondan ayrılıp ayrı ve gerçek bir gencebay platformu olusturmadan sitenizi takip etmem asla...

Burada bahsettiği o kişi benim :) Varın gerisini siz düşünün.. :)
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

>> Orhan GENCEBAY Elektronik Kitabı

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

Re: "Arabeskçiler" Sitemizden Nefret Ediyorlar :) ( Okuyun ! )

İleti GÖNÜL_FIRTINASI 24 Arl 2007, 00:12

bu tür kelimlerin kullanılması hoş değil!
ben arabeski tartışamam hele de iddialarda bulunamam...gencebay seviyorum dinliyorum...gerisinin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum...saygılar
Resim

Ne Bir Başkası Girdi Şu Gönülden İçeri...Ne Bir Yabancı Çıktı Gönül Kapısından....!
Kullanıcı avatarı
GÖNÜL_FIRTINASI
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti ufukerkol 24 Arl 2007, 00:14

ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ KELİMELER BANA YABANCI TAM ANLAYAMADIM..İYİKİ BUNLARLA SIK KARŞILAMAK ZORUNDA DEĞİLİM.
1.ŞUURUNU YİTİRMİŞ
2.ZİBİDİ
3.BERDUŞ
4.BİR B...(ÇOK ÖZÜR)
5.GERZEK
6.DANGALAK
Kullanıcı avatarı
ufukerkol
Onursal Üye
Onursal Üye

İleti idam_mahkumu 24 Arl 2007, 00:18

Arkadaşlar, siz beni aranızdan bir şekilde atmanın yollarını arayın derim :) Yoksa bu çok bilmiş cahil "şuurunu yitirmiş gerzek" sitemize teşrif etmeyecekler :)
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

>> Orhan GENCEBAY Elektronik Kitabı

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti yaşamak_bu_değil 24 Arl 2007, 01:51

Hatırlıyorummm.... sitenin ilk zamanlarında atılmıştı :D :D saçma sapan şeyler ya :) çok anlıyosa böyle bi site açmasını tavsiye ederim.... yapabiliyosa ne mutlu ona :) ki... YAPAMAZ... :D
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti SerdarYılmaz 24 Arl 2007, 16:40

Aci seyler bunlar. Savundugu seyin ne kadar yanlis oldugunu bir kenara birakin, bunu "tek dogru" olarak bilmis olmasi, ve bu derece savunmasi aci birsey... Kuskusuz ki dinledigi müzigin farkinda degil, dinledigi sanatçinin belirttigi fikirlerden, savundugu görüslerden son derece bihaber bir insan..

Senin kulak verdigin sanatçi müzigine "arabesk" denilmesini siddetle reddediyorsa, ama sen de israrla buna arabesk diyorsan, bu gerçekten düsündürücü bir durum... Süphesiz Müslüm-Ferdi-Orhan "rekabeti" kompleksi içinde olan bir insan.. Tipki GS-FB-BJK olayinda oldugu gibi.. Bundan dolayi da "içinden birileri", yani "baska Orhan´cilar" çikip da Orhan Gencebay hakkinda "arabeskçi degildir" deyince, bu insanlar da "içlerinden birinin" kendilerini "sattigini" düsünürek "hainlige ugradiklarini" saniyorlar ve böylesi bir tepki biçimine basvuruyorlar... Halbuki Gencebay´in bu gibi saçma karsilastirmalardan nasil siyrilmis ve önde olmus oldugunu bilmek olmaliydi asil Gencebay´cilik.. Öyle bir rekabetin olmadigini, Gencebay´in bambaska islerle ugrastigini vurgulamak olmaliydi Gencebay´cilik... Daha aci olani, bu kisi büyük bir çogunlugun sadece bir tane örnegi olmasi... Çok yazik. Gerek dinledigi müzigin teknik yapisindan, sözlerdeki derin anlamlardan bihaber bu insanlarin nasil bu eserleri ancak "damar" diye ot gibi dinlediklerinin bir göstergesidir bu sözler. Çok yazik... Sen baska dinleyiciler ile zit düsmeyi bir yana birak, dinledigin sanatçiyla zit düsüyorsun, su hale bak.. Daha da "ben dogruyum" diyor..

Bunlar yillardir gördügümüz, tanik oldugumuz seyler.. Ne yazik ki bu daha uzun süre böyle devam edecek..

Beni bir baska üzen de Arif Sag hakkinda söyledikleri igrenç laflar. Hadi Gencebay´a arabeskçi denilmesini geçtik, Arif Sag´a yapilan yakistirmalar Gencebay´cilik ile hiç bagdasiyor mu..?? Arif Sag bu igrenç laflari hakeden bir sanatçi mi? Su piyasada bin adam varsa Gencebay´in ancak 10-15 emsali vardir, bunlardan birisi de Arif Sag´in kendisidir...

Yazik.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti topraktanbircan 24 Arl 2007, 17:01

hala bitmeyen şu sığ tartışmalar.bence bu tartışmaların uzayıp gitmesindeki bir faktör de hala orhan gencebay'ın yaptığı müziğin kalitesinin değil de türünün ne olduğunun konuşulması.orhan gencebay'ın müziğindeki sentezleri,teknikleri,yenilikleri,devrimleri,düşünceleri kısacası kaliteyi konuşursak zaten orhan gencebay'ın müziğinin farklı yeri anlaşılacaktır.ama biz sürekli arabeski ve arabeskçileri konuşursak istemeden de olsa bu isimleri gencebay'la yanyana anmış oluyoruz.reklamın iyisi kötüsü olmaz derler.beyin fotoğraf makinesi gibidir.direk imajın ve sözcüğün resmini çeker.bu yüzden bu arabesk sözcüğüyle gencebay ismini bence yanyana getirmemeliyiz.olumlu ya da olumsuz anlamda.hani gencebay "arabeskçi değildir" derken bile onun içinde arabesk kelimesi var.buna gerek yok bence.bu ters tepip bu imaji daha da pekiştirebilir.

ama istemeden de olsa anıyoruz bu kelimeyi.çünkü fikirlerimizi anlatmak için zaruri oluyor çoğu kez.bunu minimuma indirebiliriz.veya bir diğer öneri de arabesk kelimesini kullansak bile(mecbur kalıyoruz çünkü dediğim gibi fikirlerimizi aktarmak için) kişi isimlerini(ferdi,hakkı,cengiz,müslüm) kullanmayalım.orhan gencebay'ın bu adamlarla aynı türde müzik yapmadığını konuşmak bile bu adamlara prim ve paye vermektir.çünkü bunun konuşması bile olamaz.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti nezihi kadak 24 Arl 2007, 18:17

sevgili ömer kardeşim sana yapılan bu davranışı o arkadaşa hiç yakıştıramadım sen doğru işler yaptığın için yanındayız addo adlı arkadaş arabesk mimarı bir tarzdır vede arap etlinliğidir gencebay kendisi arabesk terimine karşıdır serbest çalışmalar yaptığını kendisi söylüyor 26 yıldır bunu görmedinmi bu nasıl bir çelişki ben 50 yaşındayım 40 yıldır dinli yorum gencebay özgün ve özgür müzik yapıyor farklı müzik yapıyor bu farkı ilk kez bağrıma taş bastım ve ümitsiz aşktaki soundla yakaladımarif sağ gibi üstada üslubun çok talihsiz ömere yaptığın ise cehaletinin bir delili gencebay erkinlerle barışlarla karaCALARLAkıyaslanırama diğer değerlerede saygılı olmalıyız
nezihi kadak
Usta Üye
Usta Üye

İleti quRSoy 27 Arl 2007, 14:26

Çok yazık , üzücü bir durum ...
Tamamen OrhanAbi.Net'i yıpratmak için içine girilen bir tartışma diye zannediyorum..
PayLaştığın için teşekkürLer İdam_Mahkumu ;)
Kullanıcı avatarı
quRSoy

İleti ilahgözlerin 26 Şub 2008, 08:08

evet üzücü bir durum gaflette biri nebüyük kayba gidiyor farkında değil
ilahgözlerin
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

Sonraki

Site Duyuruları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir