ORHAN GENCEBAY KONSER VERMELİ Mİ VERMEMELİ Mİ?

Neler Olduklarını Biliyorsunuz...
Forum kuralları
Bu forum fikir paylaşım forumudur ve geyik kesinlikle yasaktır. Gencebay hakkında oldukça ciddi meseleler masaya yatırılır ve değerli gönül dostları tarafından enine boyuna incelenir. Konu dışına çıkan üyelerin mesajları sorgusuz kaldırılır yada üyeye ceza verilir.

ORHAN GENCEBAY KONSER VERMELİ Mİ VERMEMELİ Mİ?

İleti esra18 06 Oca 2008, 22:31

Orhan baba sizce konser versin mi vermesin mi? Verirse neden versin, vermese neden vermesin?
ilkgoz agrim son askimsin....
Kullanıcı avatarı
esra18
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Re: ORHAN GENCEBAY KONSER VERMELİ Mİ VERMEMELİ Mİ?

İleti SerdarYılmaz 06 Oca 2008, 22:50

Klasik mesele.. Çok da yorum yaptik aslinda..

Yas dayanmis 65´e... Ne ses eski ses, ne özgüven ayni özgüven, ne de saglik eski saglik.. Velhasili kelam yaslar degisti..

Sonra bunlarin hepsi tamam olsaydi diye varsayalim, ben yine Gencebay´in - kendi tabiriyle - "mutfakta" kalmasini tercih ederdim. Ama su üstteki saydigim etkenler de degerlendirmelere katilinca bu saatten sonra bir konser beklentisi anlamsizdir diye düsünüyorum. Belki yillar öncesinde, firtina gibi estigi gençlik yillarinda bir veya bir kaç halk konseri vermis olsaydi çok fena olmazdi ya... Aman neyse, bari o büyü de bozulmasin, millet "acaba konser verse nasil olur" hayaliyle yasasin.. Bu satten sonra konser verse kanimca hem büyü de gider, tad tuz da...
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti idam_mahkumu 06 Oca 2008, 22:53

SerdarYilmaz yazdı:Klasik mesele.. Çok da yorum yaptik aslinda..

Yas dayanmis 65´e... Ne ses eski ses, ne özgüven ayni özgüven, ne de saglik eski saglik.. Velhasili kelam yaslar degisti..

Sonra bunlarin hepsi tamam olsaydi diye varsayalim, ben yine Gencebay´in - kendi tabiriyle - "mutfakta" kalmasini tercih ederdim. Ama su üstteki saydigim etkenler de degerlendirmelere katilinca bu saatten sonra bir konser beklentisi anlamsizdir diye düsünüyorum. Belki yillar öncesinde, firtina gibi estigi gençlik yillarinda bir veya bir kaç halk konseri vermis olsaydi çok fena olmazdi ya... Aman neyse, bari o büyü de bozulmasin, millet "acaba konser verse nasil olur" hayaliyle yasasin.. Bu satten sonra konser verse kanimca hem büyü de gider, tad tuz da...

Nu mutfağı Serdar :) İyi diyorsun da Muftak mı kaldı?
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti SerdarYılmaz 06 Oca 2008, 23:04

:mrgreen:

Arada sirada kendi mutfagindan kaçip MKM´de kebap yiyordur Pazar aksamlari, kabul... 8-) Ama yine de perde arkasinda bir iki sey de olsa üzerinde çalistigi ciddi projeler olduguna inaniyorum, inanmak isityorum.. En azindan orada degilse bile o civarlarda kalmasini istiyorum... Oradan ne kadar uzaklasirsa Popstar tarzi vakalar haftanin 7 gününe daha da fazla yayilir...
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti cundali11 07 Oca 2008, 14:58

artık konsere hükmedecek yaşı geçti gibi geliyor bana. katıldıgı programlarda canlı bişey söylememesinin bence tek bir nedeni var oda orda bulunan seyircilerin ona verdikleri elektrik çünkü örnek verecek olursak show tv de kurban bayramı günü ordaki halk tv den anladıgım kadarıyla gencebayı gönülden sevenlerdi ve bunu gördü ve gaza gelip sesi kısılması sebebiyle bile olsa bişeyler çaldı, söyledi ve bunu yaparken ne kadar mutlu olduğu gözlerinden belli oluyordu çünkü biliyorduki gönülden sevenleri orda

ama gel gelelim şu alaturkaya veya beyaz showa orda orhan baba orhan baba diye bağıran seyirciler bikere ilk adımda gencebaya "bunlarda beni arabeskçi kabul ediyor" izlemini veriyor bence. Bişeyler çalıp söylemeye korkuyor çünkü sonuçta seste detone, kısılma olup rezil olmak onu arabeskçi kabul eden seyirciler önüünde küçük düşmek var

ben şuna inanıyorum ki bundan sonra katıldıgı herhangi bi programda tüm seyircilerin bakışında gönülbağının sevgisi gencebaya akarsa sazı alıp zor bırakır
Kullanıcı avatarı
cundali11
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti SerdarYılmaz 07 Oca 2008, 16:19

cundali11 yazdı:
ama gel gelelim şu alaturkaya veya beyaz showa orda orhan baba orhan baba diye bağıran seyirciler bikere ilk adımda gencebaya "bunlarda beni arabeskçi kabul ediyor" izlemini veriyor bence. Bişeyler çalıp söylemeye korkuyor çünkü sonuçta seste detone, kısılma olup rezil olmak onu arabeskçi kabul eden seyirciler önüünde küçük düşmek var

Bu da farkli bir yaklasim tabii, hakli olabilirsin. Ama izafi olarak daha rahat oldugu Show TV mini konserinde bile nasil rahat olmadigi bariz sekilde görünüyordu.. Heyecan orada da had safhadaydi.. Bu sahne performansina da yansidi.. Bence en büyük korkusu kimin kendisini gerçek anlamda dinleyip dinlemedigi degil - ha böyle de bir ek korku olabilir - daha ziyade sahneden korkmasidir. Evet, ben de "mutfakta" kalmis olmasindan mutluyum ve Gencebay´in bundan ötürü sahneden uzak kaldigi "savunmasina" inaniyorum, ama isin içinde biraz olsun sahne korkusu ve mükemmelliyetçilik var...; sahne korkusu olagan birseydir, Gencebay´da bu varsa yadirganacak birsey de degildir, anormal bir fobi degildir... Ayrica Gencebay çapinda bir sanatçinin sahneye çikmaya ne ihtiyaci ne de böyle bir mecburiyeti vardir... Mükemmelliyetçilige gelince, Gencebay´in yaptigi çalismalardan ne kadar titiz oldugunu anlariz... Bunu yillardir sahne için de istemistir kendisi, ama burada da istedigini bulamamistir.. Tabii kendi açiklamalarina bakacak olursak..

Velhasili kelam; gerek yok ya, ne sahnesi... Kalici seyler yapsin, projeleri gibi...
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti isocity 07 Oca 2008, 21:13

verMEMEli ;)
::::::::::Dünya kuruldu kurulalı görülmedi böyle bir buhran::::::::::
::::::::::Allah seni başımızdan eksik etmesin ya sevgili Orhan::::::::::
Kullanıcı avatarı
isocity
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti topraktanbircan 07 Oca 2008, 21:19

kesinlikle vermemeli.tartışılmasını bile gereksiz buluyorum."vermemeli"'den ziyade verEmez.ses performansı ve sahne tecrübesi üstelik eserler bir de gencebay eseri olunca yetersiz kalır.virtüözü olduğu bağlamada bile sayısız falsolar veriyor sahne tecrübesizliğinden ve heyecanından.kaldı ki yetersiz olduğu ses performansını da buna eklersek veremez.bundan sonra canlı performans adına bence tek yapabileceği şey televizyon programlarında canlı olarak bağlama icrası.o da hergün düzenli olarak,kopmadan bağlama çalması ve canlı icra heyecanını yenmesi kaydıyla....
En son topraktanbircan tarafından, 07 Oca 2008, 22:05 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti SerdarYılmaz 07 Oca 2008, 21:24

Iste o heyecanini da yenemez Basar.. Hadi, Gencebay 30 yil önceki Gencebay olsaydi, saglik eski saglik, ses eski ses ve saz eski saz olsaydi, yani hersey onun lehine olsaydi, ama heyecan yine ve herzaman onun aleyhine olurdu... Yapacak birsey yok, kisilikte, yapida var bu... Gencebay sahneyi sevmiyor, ayrica kimse de ondan böylesi bir sahne performansi da beklemiyor.. Gencebay 40 yildir kendi atti bazi seyler ortaliga, medya da hala bunu isitip isitip gündeme koyuyor.. Gencebay´in da su saatten sonra bile çikip hala "önüme iyi bir proje gelirse neden olmasin" tarzi gerçekçi olmayan sözler sarfetmesi tabiiki de söylenticilerin ekmegine yag sürüyor...
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti berhudarol 07 Oca 2008, 23:29

bencede vermemeli arkadaslar.ben eski gencebayimi istiyorum.tv lere cikmayan sadece yilbasinda cikan gencebayimi istiyorum.ben onu böyle oldugu zaman dahada seviyordum.kendisini özletip sevdiriyordu.eger konser verecek olursa o ani düsünmek bile istemiyorum.dikkat ettinizmi son birkac senedir tv lere cok cikinca verimi düstü biraz.bestelerine agirligini koyamiyor.hani nerede o kadar besteler.allah gecinden versin ama ne zaman sunacak bize bütün bestelerini.cok merak ediyorum.zamani geldide geciyor bence.nicin baglama sololarini cikarmaz anlamiyorum,bilmiyormu acaba ne kadar sevdigimizi.berhudar olun...............
Kullanıcı avatarı
berhudarol
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

Sonraki

Masadaki Mühim Mevzular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir