....

Gencebay İle İlgili Diğer Mevzular...
Forum kuralları
Buraya yalnızca ORHAN GENCEBAY İLE İLGİLİ olan ve diğer Gencebay kategorilerine uygun olmayan konuları açınız.
Orhan Gencebay ile ilgili olmayan konular için Serbest Kürsü forumlarını kullanınız.

....

İleti SerdarYılmaz 29 Arl 2007, 04:59

Bu konuya nasil bir baslik bulacagimi bilemedim, kusuruma bakmayin..

Sadece youtube´de gezinirken birseye rastladim, beni bazi düsüncelere götürdü..: http://www.youtube.com/watch?v=CAT-agJBmeg

Bu linkte geçen yil Gencebay´in katildigi 5n1k programindan görüntüler var.. Yan tarafta da diger bölümlere ulasabilirsiniz.. Çogumuz bakmisizdir zaten o programa zamaninda, amacim bu vidyoyu tanitmak degil, Gencebay´i bu kadar sIkI takip eden insanlarin böylesi bir programi kaçirmis olacagini zannetmiyorum...

Hayir, benim bu konu ile demek istedigim; dikkat edin, Gencebay ne kadar rahat su sohbette... Ne kadar içten, samimi ve senin benim gibi sicak, rahat ve akici bir üslup ile sohbetini ediyor, konusuyor.. Ne kadar tatli bir sohbeti var... Müzik disinda birçok alanda sahip oldugu gayet yeterli bilgisinden bahsetmiyorum bile; sadece o sohbetteki samimiyete ve içtenlige bakmak ve bunun üzerine tebessümlenmek yeter... Iste insan olarak Gencebay bu.. Bakin sanatçiligindan bahsetmiyorum, ama birey olarak Gencebay iste bu.. Oldukça zeki ve aydin bir insan, ve oldukça mütevazi ve hossohbetli bir kisilik..

Simdi bir de öbür tarafa bakin... Popstar´a katilan Gencebay´a bakin.. "Sözüm acaba ne zaman kesilecek" korkusuyla neredeyse konusmaktan bile korkan Gencebay.. Konusurken tekleyen Gencebay.. Kendini ifade edemeyen Gencebay... Kalitesiz ortam yüzünden garip garip espriler bile yaptirilmis bir Gencebay...

Insan rahat- ve kendini ifade edebildigini hissettigi bir alanda daha çok kendi olabiliyor... Popstar´daki Gencebay, Gencebay degil..

Içim burkuldu.. Bizler de onu cani gönülden seven gönül dostlari olarak bu yüzüyle daha da çok görmek istiyoruz... Ama ne yaptiysak olmuyor, olmadi... Onun o hos sohbetine 5 dakika da olsa katilabilmek ne müthis olurdu..

Neyse.. Selametle. Konu degil bunlar..
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

Re: ....

İleti topraktanbircan 29 Arl 2007, 10:26

SerdarYilmaz yazdı:Bu konuya nasil bir baslik bulacagimi bilemedim, kusuruma bakmayin..

Sadece youtube´de gezinirken birseye rastladim, beni bazi düsüncelere götürdü..: http://www.youtube.com/watch?v=CAT-agJBmeg

Bu linkte geçen yil Gencebay´in katildigi 5n1k programindan görüntüler var.. Yan tarafta da diger bölümlere ulasabilirsiniz.. Çogumuz bakmisizdir zaten o programa zamaninda, amacim bu vidyoyu tanitmak degil, Gencebay´i bu kadar sIkI takip eden insanlarin böylesi bir programi kaçirmis olacagini zannetmiyorum...

Hayir, benim bu konu ile demek istedigim; dikkat edin, Gencebay ne kadar rahat su sohbette... Ne kadar içten, samimi ve senin benim gibi sicak, rahat ve akici bir üslup ile sohbetini ediyor, konusuyor.. Ne kadar tatli bir sohbeti var... Müzik disinda birçok alanda sahip oldugu gayet yeterli bilgisinden bahsetmiyorum bile; sadece o sohbetteki samimiyete ve içtenlige bakmak ve bunun üzerine tebessümlenmek yeter... Iste insan olarak Gencebay bu.. Bakin sanatçiligindan bahsetmiyorum, ama birey olarak Gencebay iste bu.. Oldukça zeki ve aydin bir insan, ve oldukça mütevazi ve hossohbetli bir kisilik..

Simdi bir de öbür tarafa bakin... Popstar´a katilan Gencebay´a bakin.. "Sözüm acaba ne zaman kesilecek" korkusuyla neredeyse konusmaktan bile korkan Gencebay.. Konusurken tekleyen Gencebay.. Kendini ifade edemeyen Gencebay... Kalitesiz ortam yüzünden garip garip espriler bile yaptirilmis bir Gencebay...

Insan rahat- ve kendini ifade edebildigini hissettigi bir alanda daha çok kendi olabiliyor... Popstar´daki Gencebay, Gencebay degil..

Içim burkuldu.. Bizler de onu cani gönülden seven gönül dostlari olarak bu yüzüyle daha da çok görmek istiyoruz... Ama ne yaptiysak olmuyor, olmadi... Onun o hos sohbetine 5 dakika da olsa katilabilmek ne müthis olurdu..

Neyse.. Selametle. Konu degil bunlar..

+1 müthiş doğru tespitler serdar.

gencebay işte bu.popstar alaturka gencebay'ın kişilik yapısıyla taban tabana zıt bir program olduğu için(sulu,cıvık,seviyesiz,basit,saygısız,bilgisiz bir program) gencebay orada doğal olarak gerçek kişiliğini gösteremiyor.zaten gencebay popstar programında bir bilgiyi aktarırken o programda yanında oturan üç zatın( bilhassa armağan çağlayan) suratında devamlı bir ekşime,sıkkınlık,bıkkınlık ifadesi oluyor.bu elektrik haliyle gencebay'a da yansıyor tabii.insan anlaşılamadığı bir ortamda yalnızdır.oradaki ne o program ne de o insanlar gencebay'ın anlayışının insanı değiller.ne de o platform gencebay'ın kendini ifade edeceği bir platform.oysa şu 5N1K programında sanki evindeki gibi doğal,rahat ama aynı zamanda da ciddi konuşuyor.ki zaten gencebay gerçek hayatta da böyle birisi.alllah kimseye ait olmadığı bir ortamda bulunma zulmünü yaşatmasın..
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti SerdarYılmaz 29 Arl 2007, 14:45

Amin Basar.

Geçenlerde Yavuz Seçkin adli komedyen "Üçümüz bir Divayla" adli programi terketmis, sürekli B.Ersoy konusuyor ve digerlerini de konusturmuyor, sözlerini kesiyor diye.. Bakiniz, elalem 1-2 ay dayanamiyor, hadi Gencebay da neredeyse insanüstü hosgörüsünden dolayi 5-6 ay dayansin diyelim, ama kendisi 1 yili askin süredir hala programda yerini koruyor.. Ve B.Ersoy´da, Çaglayan´da bir degisiklik oldugunu isitmedim, programi izlemiyorum gerçi, ama izleyenlerden baska birsey de isitmiyorum.... Su durumda ne diyeceksin??

Para.. Gencebay´in orada bulunmasinin yegane sebebi para bana göre.. Çikip da "gençlere destek olacagim" diye orada oturduguna beni inandiramaz; oradaki adaylarin alayini tolasan bir starlik ses etmez, kimi kandiriyorlar.. Kim çikmis o programdan da "star" olmus..??

Para.. Umarim eline geçecek o paralarla güzel seyler yapar. Insallah.

Ille televizyon programi yapacaksa, o halde çiksin söyle seviyeli ve ögretici bir programda karsimiza çiksin ve kendisi olsun.. Sadece kendisi olsun. Ne müzik söylesin, ne canli baglama çalsin diyorum, sadece kendisi olsun.. En azindan bu olsun yahu..
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti Gencebay_NL 30 Arl 2007, 03:14

Evet programi iki defa seyredip kayit etmistim .hatta forumda paylasmistim bir ara
Gencebayin Tv tarihinde en seviyeli programlarindan birisi idi.
Orhan Gencebayin ne kadar bilgili seviyeli oldugunu her konuda az cok gosteren bir programdi . ben ilk seyrettigimde kalabalik bir ortamdaydim millet pur dikkat dinliyordu Gencebaydan hic alisik olmadiklari bir sohbet ti (tanimadiklari icin ) ben program bitisinde biraz bahsedince hic bu yonunu bilmiyorduk dediler :)
Tabiki mutlaka seyretmeyen varsa tavsiye ederim .

Selam ve sevgilerimle
Karanliga Kufur Edecegine Bir Mumda Sen YAk !!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Gencebay_NL
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti esra18 06 Oca 2008, 23:30

Ben cok ama cok az bir kisimi seyir etmistim agzim acik kalmisti, babamiz tarih, ebediyat, felsefe, bilim her konuda uzmanmis ;)
ilkgoz agrim son askimsin....
Kullanıcı avatarı
esra18
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti nikrizruyası 08 Oca 2008, 11:42

ben açıkcası bu programı seyretmemiştim linki koyan arkadaşa çok tşk ediyorum

orhan abi nin derin bilgileri oldugunu bılıyordum ama dinledğim zaman çok şaşırdım ve açıkcası mutlu oldum çünkü bizler onu anlıyoruz ve onunla gurur duyuyoruz

ben hep şunu ıddıa etmişimdir orhan gencebay türk tarıhının en buyuk sanatçısıdır bunu tartışacak ınsan beri gelsin neden boyle oldugunu müziğiyle duruşuyla saygınlığıyla çevresıne verdği ışıkla görüyoruz ama maalesef bu ülkede orhan gencebay ı kımlerle kıyaslıyorlar ne kadar vahım gercekten acaba o kıyaslanan ınsanlar çıkıp şu konularla ilgili kaç cümle kurabılırler mi acaba

işte popstar olayına da burdan bakmak lazım sevyesının çok altında ınsanlarla bu büyük drin derya reytıng kurbanı edılıyor ve kendısı farkında oldugu için susmayı tercıh edıyor ilk programlar da konusuyordu ama sonradan "1 dakka orhan bey reklam " " zamanımızı aşıyoruz " gibi uyarılar geldıkçe orhan abimiz artık nerede ve kımınle oldugunun farkına varınca konuşmamayı tercıh etmeye başladı konussa yıne sözu kesilecek yanında oturan şahıs yeter yeter deyıp omuzuna vuracak netıce ıtıbarıyle en ıyısını yapıyor şu an kontratı ıtıbarıyle de devam edecek programa etsede o bızım ORHAN GENCEBAY IMIZ OLMAYA DEVAM EDECEK

BENCE ARTIK ŞU POPSTAR OLAYINI BIR KENARA BIRAKALIM ÜZÜNTÜMÜZ ARTIK GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ VE BU GERÇEKLE YAŞAYACAĞIZ

BERHUDAR OLUN
gencebay müzik evliyasıdır ne mutlu onu gerçekten anlayanlara
Kullanıcı avatarı
nikrizruyası
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti topraktanbircan 08 Oca 2008, 14:10

nikrizruyası yazdı:ben açıkcası bu programı seyretmemiştim linki koyan arkadaşa çok tşk ediyorum

orhan abi nin derin bilgileri oldugunu bılıyordum ama dinledğim zaman çok şaşırdım ve açıkcası mutlu oldum çünkü bizler onu anlıyoruz ve onunla gurur duyuyoruz

ben hep şunu ıddıa etmişimdir orhan gencebay türk tarıhının en buyuk sanatçısıdır bunu tartışacak ınsan beri gelsin neden boyle oldugunu müziğiyle duruşuyla saygınlığıyla çevresıne verdği ışıkla görüyoruz ama maalesef bu ülkede orhan gencebay ı kımlerle kıyaslıyorlar ne kadar vahım gercekten acaba o kıyaslanan ınsanlar çıkıp şu konularla ilgili kaç cümle kurabılırler mi acaba

işte popstar olayına da burdan bakmak lazım sevyesının çok altında ınsanlarla bu büyük drin derya reytıng kurbanı edılıyor ve kendısı farkında oldugu için susmayı tercıh edıyor ilk programlar da konusuyordu ama sonradan "1 dakka orhan bey reklam " " zamanımızı aşıyoruz " gibi uyarılar geldıkçe orhan abimiz artık nerede ve kımınle oldugunun farkına varınca konuşmamayı tercıh etmeye başladı konussa yıne sözu kesilecek yanında oturan şahıs yeter yeter deyıp omuzuna vuracak netıce ıtıbarıyle en ıyısını yapıyor şu an kontratı ıtıbarıyle de devam edecek programa etsede o bızım ORHAN GENCEBAY IMIZ OLMAYA DEVAM EDECEK

BENCE ARTIK ŞU POPSTAR OLAYINI BIR KENARA BIRAKALIM ÜZÜNTÜMÜZ ARTIK GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ VE BU GERÇEKLE YAŞAYACAĞIZ

BERHUDAR OLUN

tamam da suat abi,onu orada tutan ne? silah zoru mu? bizim anlayamadığımız,cevabını alamadığımız soru bu.kimse kontrat montrat falan demesin.hikaye onlar.kontrat varsa niye "ketenpereye getirildim,bu sezondan sonra bir daha popstar defterini açmamak üzere kapatacağım" dedi?hem kontrat da bahane.kimse masal okumasın.isteyen çeker gider.geçmiş popstar yarışmalarında da bunların örmeklerini görmedik mi?(bkz. inci çayırlı,deniz seki)

en sinir olduğum şey aptal yerine konmak.çıkıp da "para cazip geliyor,onun için oradayım" dese vallahi susacağım.ama kontrat,ketenpere,sevim hanım,eş-dost,kıramadım,alaturka ismi cazip geldi,prodüktör kimliği vs. gibi üfürükten ve resmen bizi aptal yerine koyan açıklamalarını hazmedemiyorum.bir de bunlara ciddi ciddi inananlar da var.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti nikrizruyası 08 Oca 2008, 15:54

ne soylersen yerden göğe kadar hakkın var kardeşim bende aynı heyezan içindeyim

geçen ömerle konuştugunda kontratım yıl sonuna kadar demiş sanırm 2008 yılı sonuna kadar

mutlaka sebepler var tabiki benım kanım maddıyat dıye dusunuyorum hersey bır yana şunu tekrar söyluyorum maalesef kı maalesef bu olay devam edecek işte buna alışalım dıyorum yapacak bişey yok
gencebay müzik evliyasıdır ne mutlu onu gerçekten anlayanlara
Kullanıcı avatarı
nikrizruyası
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti aydın 08 Oca 2008, 17:40

Topraktanbircan yazdıklarının altına bende imzamı atıyorum
aydın
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti AŞK_MEZARI 16 Oca 2008, 20:35

BEN İZLEMİŞTİM 5N1K PROGRAMINI BENCEDE ÇOK GÜZEL VE İÇTEN KONUŞUYORDU.ÇOKTA HOŞ BİR SOHBET OLMUŞTU
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
AŞK_MEZARI
Usta Üye
Usta Üye

Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir