ORHAN GENCEBAY KONSER VERMELİ Mİ VERMEMELİ Mİ?

Neler Olduklarını Biliyorsunuz...
Forum kuralları
Bu forum fikir paylaşım forumudur ve geyik kesinlikle yasaktır. Gencebay hakkında oldukça ciddi meseleler masaya yatırılır ve değerli gönül dostları tarafından enine boyuna incelenir. Konu dışına çıkan üyelerin mesajları sorgusuz kaldırılır yada üyeye ceza verilir.

Re: ORHAN GENCEBAY KONSER VERMELİ Mİ VERMEMELİ Mİ?

İleti nikrizruyası 08 Oca 2008, 10:50

genel kanı olarak vermemeli denmiş bende katılıyorum zaten sesi üzerinde bir sürü gereksiz dedikodular varken kendisini zorlamasının bir anlamı yok canlı söylemek kolay iş değil zaten orhan gencebay şarkıları genel manasıyla icrası zor değişik makamlara girip çıkıyorsunuz parçaya uyan makam arızaları bulunuyor bunları canlı icra etmek zor bence

canlı olarak orhan abimizin yapacağı en guzel şey hani o çalışma odasında bulunan enstrumanlarını alıp canlı canlı icra etmesıdır benım beklentım bu açıkcası buzuki,gitar,tar,star,tanbur vb enstrumanları çalarken hangimiz gördü orhan abiyi

ne mukemmel olurdu dimi

ahh keşke!!!!!!!!!!!

berhudar olun
gencebay müzik evliyasıdır ne mutlu onu gerçekten anlayanlara
Kullanıcı avatarı
nikrizruyası
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti cundali11 08 Oca 2008, 21:27

ya bazen internete evinde,ofisinde vs. çekilen bağlama videoları düşüyor bunları kim çekiyr demek ki evine müsafir kabul ediyor şöyle istanbulda yaşayan arkadaşlar gidip beceremezmi bu işi biz bişey yapmassak karşıdan gelecek bişey yok zaman su gibi akıp gidiyor yaşta ilerledi allah korusun ya bişey olursa her şey yarım kalırsa :cry:
bence birileri derhal bişey yapmalı bu gencebay tarafı bir türlü olmadıgına göre bizler bişey yapmalıyız ufak 5 10 dakkalık bi bağlama video hem o sıra bakacak karşısında sevenleri var belki şarkıyada girebilir bu 5 10 dakklık şey bizi sanırım bi kaç ay idare eder :)
şu hatasız kul olmazı çalıp söylemsine nasıl ikna ettiler onu bi kere olmuşsa gene olur bence
Kullanıcı avatarı
cundali11
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti idam_mahkumu 11 Oca 2008, 18:05

Biraz geç kaldım ama ben şunları eklemek istiyorum. Gencebay konser vermesin - ki istesede veremez zaten - Çünkü Gencebay'ın öyle saatlerce açık havada bağıra bağıra konser verebileceğine, böylesi bir ortamda hakimiyet kurup dinleyice gerçek anlamda hitap edebileceğine inanmıyorum. Bu hayal olur.

O ses yok bir kere... O heyacan, o hırs o azim yok. O alt yapı hiç yok. Ortada öyle bir orkestra bile yok.. Ben konserleri hiç sevmem zaten, açık hava, soğuk, hırsızlık olayları, bağrışma, kavga, çalınan müzik duyulmaz, anlaşılmaz, sanatçı taaa uzakda karınca gibi görünür vs. vs.vs..

Böylesi bir kompozisyona Gencebay'ı zaten yakıştırmıyorum... Bağlama solo gibi, enstrümantal albüm gibi masa başında yapılabilecek şeyler varken, konser gibi ( boşa masraf ve boşa zaman kaybı ) şeyler için memleket memleket gezip, maddi manevi yıpranıp, yorulup, bizi de "gitsek bi türlü gitmesek bi türlü" havsına sokmasının hiç mi hiç alemi yok.

Kısacası "hikâye" diyorum ben. Herşey bitti konserimiz kaldı...

Ha, projeler olur bir bir bağlama, senfoni, felsefik ve müzikal filmler, şiirler, kitaplar peşi sıra gelir. Artık yapacak son şey bir konser olur.. Bu da öyle sıradan bir arabeskçinin almanya turnesi gibi olmaz, kapalı bir mekanda "Türk sanat müziği" havasında, sakin, sessiz, çıt çıkmayacak, arkada senfoni orkrası önde Gencebay, güzel ve mis kokulu bir orkestra... 1-2 saat tadımlıkta olsa bir konser olabilir diyorum ben.. Şarkıyı okumasada olur, calsın bağlamasını biz onun ne dediğini anlarız zaten...
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

>> Orhan GENCEBAY Elektronik Kitabı

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti topraktanbircan 11 Oca 2008, 21:00

ne güzel anlatmışsın ömer.tamamen aynı düşüncedeyim..
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti AŞK_MEZARI 17 Oca 2008, 01:01

VERMESİN BEE.ARA SIRA YILBAŞLARINDA SHOW PROGRAMLARINCA BİŞELER MIRILDANSIN YETER ;)
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
AŞK_MEZARI
Usta Üye
Usta Üye

İleti yavuzhz 18 Oca 2008, 21:47

idam_mahkumu yazdı:Biraz geç kaldım ama ben şunları eklemek istiyorum. Gencebay konser vermesin - ki istesede veremez zaten - Çünkü Gencebay'ın öyle saatlerce açık havada bağıra bağıra konser verebileceğine, böylesi bir ortamda hakimiyet kurup dinleyice gerçek anlamda hitap edebileceğine inanmıyorum. Bu hayal olur.

O ses yok bir kere... O heyacan, o hırs o azim yok. O alt yapı hiç yok. Ortada öyle bir orkestra bile yok.. Ben konserleri hiç sevmem zaten, açık hava, soğuk, hırsızlık olayları, bağrışma, kavga, çalınan müzik duyulmaz, anlaşılmaz, sanatçı taaa uzakda karınca gibi görünür vs. vs.vs..

Böylesi bir kompozisyona Gencebay'ı zaten yakıştırmıyorum... Bağlama solo gibi, enstrümantal albüm gibi masa başında yapılabilecek şeyler varken, konser gibi ( boşa masraf ve boşa zaman kaybı ) şeyler için memleket memleket gezip, maddi manevi yıpranıp, yorulup, bizi de "gitsek bi türlü gitmesek bi türlü" havsına sokmasının hiç mi hiç alemi yok.

Kısacası "hikâye" diyorum ben. Herşey bitti konserimiz kaldı...

Ha, projeler olur bir bir bağlama, senfoni, felsefik ve müzikal filmler, şiirler, kitaplar peşi sıra gelir. Artık yapacak son şey bir konser olur.. Bu da öyle sıradan bir arabeskçinin almanya turnesi gibi olmaz, kapalı bir mekanda "Türk sanat müziği" havasında, sakin, sessiz, çıt çıkmayacak, arkada senfoni orkrası önde Gencebay, güzel ve mis kokulu bir orkestra... 1-2 saat tadımlıkta olsa bir konser olabilir diyorum ben.. Şarkıyı okumasada olur, calsın bağlamasını biz onun ne dediğini anlarız zaten...

hocam aynen katılıyorum.tam duygularımın ifadesi.selamlar
Kullanıcı avatarı
yavuzhz

İleti musikişinas 23 Şub 2008, 04:31

Konserde malum bizim kendini bilmezler en başat Gencebay üstadı yalnız utandırmakla kalmamakla birlikte, olumsuz ortam koşullarının sanatını icra etmesine mani olacağını düşünüyorum...
:arrow: Yalnız artık şu bağlama albümünü çıkarıver be üstad... :cry:
Kullanıcı avatarı
musikişinas
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti yeldegirmeni 23 Şub 2008, 20:13

Gencebayin sesiyle degilde baglamasiyla bir konser vermesini isterim.Hatta yaninda birkac baglamacida olsun.Sandelyelerine oturup Gencebay Esrlerini icra etsinler.Ben bunun cok guzel olacagina inaniyorum.
yeldegirmeni

İleti nezihi kadak 23 Şub 2008, 22:20

bu konuda hepimizin görüşü belli.gencebay öyle ayakta,hareket halinde şarkı söyleyemez. şarkılarını hiç bozmadan aynı şekilde okuyamaz.bu teknik yok zaten.gencebay aYNI sütdyodaki gibi canlı olmayan bir yayınla bizi mest ederek rahatlıkla okur.canlı bayram konserinde bile heyecanına rağmen nefis gırtlak oyunları yaptı.o içten ve duygulu yorumlarından pasajlar verme dimi i.detono bölümleri var tabiiki.özellikle leyla mecnunda çok iyyiydi.demekki canlı olmayan bir tv programında bize çok iyi anlar yaşatabilir. ben gencebayın yorumunun hala çok iyi olduğuna inanıyorum.sesi bitti gibi görüşlere katılmıyorum.yeterli o ortalı bulsun. özellikle seyirci sendromu olmayacak.
nezihi kadak
Usta Üye
Usta Üye

İleti Murat Yaşar 23 Şub 2008, 22:24

Bu meseleleri uzunca konuştuk bir müddet sebebleride arkadaşlarımızın bir çoğunun söylediği yorumlar...Bence artık çok geç.
VERMEMELİ
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Usta Üye
Usta Üye

ÖncekiSonraki

Masadaki Mühim Mevzular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir