Ahmet Selcuk İLKAN'dan Orhan Abiye Şiir

TV'de Gösterilecek Filmlerinin, Hakkındaki TV/Radyo Programlarının Duyuru ve Haberleri

Ahmet Selcuk İLKAN'dan Orhan Abiye Şiir

İleti berker06 15 Oca 2008, 13:19

Geçen Haftaki CNN TURK televizyonundaki Nassı Yani programında popstar hakkında Ahmet Selcuk İlkan'ın Orhan abi için söylediği dörtlük:

Bence sendin tek kral alemde kral varsa
Nerden çıktı Popstar, nedir bu alaturka?
Kırdın bak gönülleri bir tek reyting uğruna
Hatasız kul olmazmış batsın artık bu dünya

Bence duygularımızı çok güzel dile getiren bir dörtlük olmuş
Ne Güc Yeter Ne Dil Seni Anlatmaya
Ömrüm Yetmez Belki Bir Sen Daha Bulmaya
Kullanıcı avatarı
berker06
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

Re: Ahmet Selcuk İLKAN'dan Orhan Abiye Şiir

İleti topraktanbircan 15 Oca 2008, 14:54

bırak ya,kendisi de sanki çok matah bir adam.şiir yazmayı kafiye uydurmaktan ibaret sanan zihniyetin bir ürünü. Türkiye'de şiiri yozlaştıran isimlerin en başında gelir.ayrılıkların şairiymiş,yesinler :)hem madem o yarışmayı bu kadar berbat ve iğrenç buluyor da niye şairlerin çağrıldığı o gecede programa gidip şiirlerini okudu?karşısında kamerayı görünce ucuz kahramanlık yapıyor.yanlış anlaşılmasın gencebay'ın popstar alaturkada jüri olmasını kesinlikle savunmuyorum.değinmek istediğim nokta ilkan'ın samimiyetsizliği,ikiyüzlülüğü,gencebay ismine saldırarak prim yapma arzusu.o programa bakmayacaktım ama merakıma yenilip şöyle bir baktım da orhan gencebay için bu şiirden çok daha ağır laflar etti İlkan.takıldığım nokta bu şiir değil,o lafları.bir ara gaza gelip o kadar ileri gitti ki,orhan gencebay'a isim vermeden "şaklaban" demeye getirdi.merak eden CNN TÜRK'ün internet sayfasından programın tamamını izleyebilir.bir diğer ağrıma giden nokta ise ilkan'ın gencebay'a dolaylı ve direk hakaret içeren cümlelerinin ardından seyircilerden alkış toplamasıydı.

programda gencebay müziğini arabeskle ve dolayısıyla o kadar absürd kavramlar ve yakıştırmalarla bağdaştırdılar ki tam saç baş yoldurtacak cinstendi.orhan gencebay meydanı boş bırakırsa arkasından atıp tutan çok olur.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti SerdarYılmaz 15 Oca 2008, 15:22

topraktanbircan yazdı:bırak ya,kendisi de sanki çok matah bir adam.şiir yazmayı kafiye uydurmaktan ibaret sanan zihniyetin bir ürünü. Türkiye'de şiiri yozlaştıran isimlerin en başında gelir.ayrılıkların şairiymiş,yesinler :)hem madem o yarışmayı bu kadar berbat ve iğrenç buluyor da niye şairlerin çağrıldığı o gecede programa gidip şiirlerini okudu?karşısında kamerayı görünce ucuz kahramanlık yapıyor.yanlış anlaşılmasın gencebay'ın popstar alaturkada jüri olmasını kesinlikle savunmuyorum.değinmek istediğim nokta ilkan'ın samimiyetsizliği,ikiyüzlülüğü,gencebay ismine saldırarak prim yapma arzusu.o programa bakmayacaktım ama merakıma yenilip şöyle bir baktım da orhan gencebay için bu şiirden çok daha ağır laflar etti İlkan.takıldığım nokta bu şiir değil,o lafları.bir ara gaza gelip o kadar ileri gitti ki,orhan gencebay'a isim vermeden "şaklaban" demeye getirdi.merak eden CNN TÜRK'ün internet sayfasından programın tamamını izleyebilir.bir diğer ağrıma giden nokta ise ilkan'ın gencebay'a dolaylı ve direk hakaret içeren cümlelerinin ardından seyircilerden alkış toplamasıydı.

programda gencebay müziğini arabeskle ve dolayısıyla o kadar absürd kavramlar ve yakıştırmalarla bağdaştırdılar ki tam saç baş yoldurtacak cinstendi.orhan gencebay meydanı boş bırakırsa arkasından atıp tutan çok olur.

Her bir satirina katiliyorum.

O malum programa geçenlerde sadece bir bes dakika baktim, o da açilisiymis programin; bir tane sosyolog bozuntusu aldi lafi yine ve basladi "köyden kente" zirvasindan.. O an dayanamadim ve kapattim.. Klise mi klise, bilindik mi bilindik söylenen seyler..

Orhan Gencebay ettigini buluyor; böyle bes kurusuluk adamlara malzeme verdi ya ben daha ne diyeyim.. Yerini bilemedin Gencebay.. Ebru Gündes´lerin, B. Ersoy´larin, A.Çaglayan´larin yanina gidip, bir de bunlara "bey" "hanim" diye hitap edersen sonun böyle olur.. Bir kendine bak yahu.. Senin yerin Ebru Gündes ve Bülent Ersoy´un mu yani..??

Suratina demek lazim bunlari esasinda... Bu baglamda umarim Ömer bir dahaki telefon görüsmesi öncesi bir konu açar, ve orada gönül dostlarinin Gencebay´a ne gibi sözleri ve sorulari var, siralamasini ister ve bunlari da kendisine bizden selamlarla iletir.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti TheSultan 15 Oca 2008, 15:55

Arkadaşlar, Orhan Gencebay'ın vardır bir bildiği, düşündüğü, sanmıyorum ki, sizlerin burada düşündüğünüz kadar yaptıklarını ettiklerini Gencebay kendi düşünmesin. Yani, bir gün karşısına otursak, desek ki "Orhan abi ne oluyor nedir bu işler?" İnanıyorum bize öyler şeyler anlatacaktır ki, bizim söyleceklerimiz..."Hmmm, ama biz onları bilmiyorduk Orhan Abi" olacaktır. Sanırım, ve umarım...Ben bölye düşünüyorum, görüşlerimi belirtmek istedim. Sizin görüşlerinize tabi ki saygı duyuyorum...Her ne ile meşgulseniz başarılar...;)
TheSultan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti topraktanbircan 15 Oca 2008, 15:57

bugün okuma yazmayı öğrenen her vatandaş kendini şair sanıyorsa bunda en büyük pay a.selçuk ilkan ve onun gibi adamlarındır.hakkı bulut bile şiir yazıyor be,ne günlere kaldık :shock: niye bu tip insanlara tepki göstermiyorlar anlamıyorum.bir bellemişler ajdar,ismail yk.sanki bunların haricinde herkesten sanat fışkırıyor.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti topraktanbircan 15 Oca 2008, 17:29

TheSultan yazdı:Arkadaşlar, Orhan Gencebay'ın vardır bir bildiği, düşündüğü, sanmıyorum ki, sizlerin burada düşündüğünüz kadar yaptıklarını ettiklerini Gencebay kendi düşünmesin. Yani, bir gün karşısına otursak, desek ki "Orhan abi ne oluyor nedir bu işler?" İnanıyorum bize öyler şeyler anlatacaktır ki, bizim söyleceklerimiz..."Hmmm, ama biz onları bilmiyorduk Orhan Abi" olacaktır. Sanırım, ve umarım...Ben bölye düşünüyorum, görüşlerimi belirtmek istedim. Sizin görüşlerinize tabi ki saygı duyuyorum...Her ne ile meşgulseniz başarılar...;)

sevgili thesultan,önemli olan hatice değil netice.neticede beş paralık adamlara malzeme vermiyor mu?beş paralık adamların kendi ismini yerden yere çalıp herkesten alkış toplayarak egosunu tatmin etmesine vesile olmuyor mu?kokuşmuş kartel medyasının oyuncağı pozisyonuna düşmüyor mu?58 yıllık;başarılarla,ilklerle,devrimlerle,bilgiyle dolu sanat hayatının getirisi olan itibarını,saygınlığını hızla aşağı çekmiyor mu?yapması gereken onca projeye ayırmak zorunda olduğu altın değerinde vaktini bir hiç uğruna heba etmiyor mu? hepsinin cevabı "evet".

olay budur,gerisi boş.orhan baba bize;"çocuklar olayın aslı şöyle şöyle" dese ne olacak,biz;"haklıymışsın orhan baba,bilmiyorduk" desek ne olacak?hepsi bahane hepsi boş. bunlar,şu cevabı "evet" olan soruların cevabını "hayır"a çevirmeye yetecek mi?

herşeye gözümüz kapalı,onu savunma içgüdüsüyle,"bir bildiği vardır" şeklinde yaklaşırsak bunun sonu yok.neymiş o bildiği,niye söylemiyor,çok mu gizli birşey,devlet sırrı mı?ya zaten ne sebebi olabilir ki?bırakır çıkar yani,kim gencebay'a ne yapacak?üstelik ketenpereye getirildim,bu dönemle birlikte bu defteri kapatıyorum diyen de kendisiydi,hem de ta ilk sezonda.hiç de bir sebebi yok,tamamen duygusal :lol: üstelik kimse kusura bakmasın ama bundan önce açıkladığı popstara devam etme bahaneleri gerçekten bir komedi filmine malzeme olacak kadar gülünç.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti esra18 15 Oca 2008, 22:44

Bana kalirsa ince bir sitem yapmis. alemin kralisin diyo daha ne desin adam.
ilkgoz agrim son askimsin....
Kullanıcı avatarı
esra18
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti topraktanbircan 15 Oca 2008, 23:53

esra18 yazdı:Bana kalirsa ince bir sitem yapmis. alemin kralisin diyo daha ne desin adam.

şiir de çok bişey yok da;programın tamamı izlenirse eğer,gerçekten de orhan gencebay için hoş olmayan şeyler söyledi.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti berker06 16 Oca 2008, 23:58

zaten bende programı izlemedim gazetede okuduğum dörtlüğü buraya aktardım. popstardaki düşüncelerimiz için orhan abinin orada olmamasını istediğimiz düşüncelerimizle örtüşen bir dörtlük olduğu için aktardım
Ne Güc Yeter Ne Dil Seni Anlatmaya
Ömrüm Yetmez Belki Bir Sen Daha Bulmaya
Kullanıcı avatarı
berker06
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti idam_mahkumu 17 Oca 2008, 00:09

berker06 yazdı:zaten bende programı izlemedim gazetede okuduğum dörtlüğü buraya aktardım. popstardaki düşüncelerimiz için orhan abinin orada olmamasını istediğimiz düşüncelerimizle örtüşen bir dörtlük olduğu için aktardım

Bana kalırsa biraz burnu havada.. Gencebay'ı iyi günnüde övdü övdü bitiremedi de kötü günün de mi eleştiriyor... O'na mı kaldı derdi. Bana kalırsa tek amacı şu dumanlı havadan istifade edip isim yapmaktır diye düşünüyorum... Bakın daha öncesine tanımıyorduk, ortaya bi taş attı ki konuşuluyor günlerdir. Bu arada eklediğin için sağol berker.
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

Sonraki

TV/Radyo Duyuruları-Haberleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir