Müzisyenliğin Böylesi [ Çaldığı Enstrümanlar! ]

Gencebay Müziğinin Derinliklerine Yolculuk...

Re: Müzisyenliğin Böylesi [ Çaldığı Enstrümanlar! ]

İleti AŞK_MEZARI 22 Oca 2008, 03:41

BENCE ENSTÜRMANTAL ALBÜM ÇIKTIINDA BU ÇALDII ALETLERİN HEPSİNİ BİZİMLE PAYLAŞMALI...TABİ ÖNCELİK BAĞLAMA OLMAK ÜZERE
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
AŞK_MEZARI
Usta Üye
Usta Üye

İleti GözümSende 22 Oca 2008, 10:39

şu sitar-gitar mevzusunu biraz araştırdım.Zaman gazetesinin linki çalışmıyordu.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?habern ... 6B6F726179

haber burda
ilginç gelen şey ise:

Albümle ilgili ilginç gelebilecek detaylardan biri de Gencebay, bir şarkıda gitar çalmış. Ancak, kendi icrasını beğenmeyince Erkin Koray'dan yardım istemiş. Gitar virtüözü Koray ise 'Sen yapamadıysan ben hiç yapamam.' diyerek sanatçının isteğini geri çevirmiş. Gencebay da daha fazla uğraşmamak için o kısmı şarkının altyapısından çıkarmış.

buna ne dersiniz?şahsen ben ilk defa duyuyorum.
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

İleti idam_mahkumu 22 Oca 2008, 10:44

kral5555 yazdı:şu sitar-gitar mevzusunu biraz araştırdım.Zaman gazetesinin linki çalışmıyordu.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?habern ... 6B6F726179

haber burda
ilginç gelen şey ise:

Albümle ilgili ilginç gelebilecek detaylardan biri de Gencebay, bir şarkıda gitar çalmış. Ancak, kendi icrasını beğenmeyince Erkin Koray'dan yardım istemiş. Gitar virtüözü Koray ise 'Sen yapamadıysan ben hiç yapamam.' diyerek sanatçının isteğini geri çevirmiş. Gencebay da daha fazla uğraşmamak için o kısmı şarkının altyapısından çıkarmış.

buna ne dersiniz?şahsen ben ilk defa duyuyorum.

Evet evet, bu haberi bende duymuştum.... Acaba hangi şarkıydı ya Gitar çaldığı? Keşke öyle bıraksaydı ilk defa babadan gitar dinleme şerefine nail olurduk.. Nasıl çalmıştır kim bilir... :? Hey yabancı yada Hep böyle kalalım olabilir mi?
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti topraktanbircan 22 Oca 2008, 10:53

Böyle bir olayı ben de duydum ama biraz garip.koskoca memlekette Orhan Gencebay'la Erkin Koray'dan başka gitar çalan yok muymuş?erdinç şenyaylar ne güne duruyor? bu sebeple bence bahsi geçen enstruman gitar deği sitar olmalı. çünkü sitarı Türkiye'de yalnız Erkin koray ile Orhan gencebay çalabiliyor.ve yine bence bahsi geçen eser de "yürekten olsun". dikkat ederseniz bu eser sitara aslında o kadar uygun ki.zaten yer yer sitarı andıran efektler var şarkının düzenlemesinde,mesela aranağmeden tam sözlü kısıma girmeden önceki bir bölüm var ki orayı dinlerken aklıma hep sitar geliyor. yine mesela "sen bir dedin ama binlerce olsun" dedikten sonra çalan nağmeye dikkat edin,tam bir sitar nağmesi.yani bu şarkı sitarla düzenlenmeye o kadar müsaitmiş ki bence bahsi geçen şarkı bu ve bahsi geçen enstruman da sitar.ve gerçekten de eğer böyleyse çok yazık olmuş sitarla olmaması.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti SerdarYılmaz 22 Oca 2008, 13:13

topraktanbircan yazdı:Böyle bir olayı ben de duydum ama biraz garip.koskoca memlekette Orhan Gencebay'la Erkin Koray'dan başka gitar çalan yok muymuş?erdinç şenyaylar ne güne duruyor? bu sebeple bence bahsi geçen enstruman gitar deği sitar olmalı. çünkü sitarı Türkiye'de yalnız Erkin koray ile Orhan gencebay çalabiliyor.ve yine bence bahsi geçen eser de "yürekten olsun". dikkat ederseniz bu eser sitara aslında o kadar uygun ki.zaten yer yer sitarı andıran efektler var şarkının düzenlemesinde,mesela aranağmeden tam sözlü kısıma girmeden önceki bir bölüm var ki orayı dinlerken aklıma hep sitar geliyor. yine mesela "sen bir dedin ama binlerce olsun" dedikten sonra çalan nağmeye dikkat edin,tam bir sitar nağmesi.yani bu şarkı sitarla düzenlenmeye o kadar müsaitmiş ki bence bahsi geçen şarkı bu ve bahsi geçen enstruman da sitar.ve gerçekten de eğer böyleyse çok yazık olmuş sitarla olmaması.

Aynen katiliyorum. Bir baska örnek de "Çoban Kizi"... Sitarla yapilamayinca - malum Gencebay yillardir çalmiyor - bari sitara benzer birsey yapalim demisler, bu "Yürekten Olsun"´da da açik seçik ortada bence de..

Basit de olsa sitar olsaydi bence daha hos olurdu, bir orjinallik olurdu...
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti topraktanbircan 22 Oca 2008, 13:50

evet yine mesela "çoban kızı" şaheseri de tam sitarlık bir eserdir.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti idam_mahkumu 22 Oca 2008, 14:40

topraktanbircan yazdı:evet yine mesela "çoban kızı" şaheseri de tam sitarlık bir eserdir.

Ayrıca Yorgun Gözlerim de buna dahil.. Özellikle yeni versiyonu tam sitarlık :)
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti topraktanbircan 22 Oca 2008, 14:47

idam_mahkumu yazdı:
topraktanbircan yazdı:evet yine mesela "çoban kızı" şaheseri de tam sitarlık bir eserdir.

evet,doğru ömer.o da öyle mesela.bu eserler gencebay'ın aklından sitarın hep geçtiği ama çeşitli nedenlerden dolayı bunu uygulayamadığı eserler.ya arkadaşlar biz burada sitarı özlemle anıyoruz ama baba buzukiyi bile bıraktı artık :roll: nerede o asla,küçüksün yavrum,dilenci,bahçevan,sevda borcun var,allahım sen beni koru şaheserlerindeki gibi komşudan gelen tatlı bir rüzgarla kulağımıza vuran o büyülü buzuki nağmeleri :?: Cevap ver albümünden beri hasret kaldık.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti idam_mahkumu 22 Oca 2008, 14:55

topraktanbircan yazdı:
idam_mahkumu yazdı:

evet,doğru ömer.o da öyle mesela.bu eserler gencebay'ın aklından sitarın hep geçtiği ama çeşitli nedenlerden dolayı bunu uygulayamadığı eserler.ya arkadaşlar biz burada sitarı özlemle anıyoruz ama baba buzukiyi bile bıraktı artık :roll: nerede o asla,küçüksün yavrum,dilenci,bahçevan,sevda borcun var,allahım sen beni koru şaheserlerindeki gibi komşudan gelen tatlı bir rüzgarla kulağımıza vuran o büyülü buzuki nağmeleri :?: Cevap ver albümünden beri hasret kaldık.

Biz nelere hasretiz..

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti oznur65 27 Şub 2008, 11:14

esra18 yazdı:arkadaslar peki niye biz hep bunlari merak edip duruyoruz? niye orhan babamiz boyle sitar, gitar, buzuki, ud, yayli tambur, cura, baglama sololarini bizlerle paylasmiyo?

çok doğru söylüyorsun gönül dostu sana katılıyorum
Kullanıcı avatarı
oznur65
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

ÖncekiSonraki

Gencebay Müziği

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 4 misafir