kral5555 yazdı:şu sitar-gitar mevzusunu biraz araştırdım.Zaman gazetesinin linki çalışmıyordu.
http://www.zaman.com.tr/haber.do?habern ... 6B6F726179
haber burda
ilginç gelen şey ise:
Albümle ilgili ilginç gelebilecek detaylardan biri de Gencebay, bir şarkıda gitar çalmış. Ancak, kendi icrasını beğenmeyince Erkin Koray'dan yardım istemiş. Gitar virtüözü Koray ise 'Sen yapamadıysan ben hiç yapamam.' diyerek sanatçının isteğini geri çevirmiş. Gencebay da daha fazla uğraşmamak için o kısmı şarkının altyapısından çıkarmış.
buna ne dersiniz?şahsen ben ilk defa duyuyorum.

topraktanbircan yazdı:Böyle bir olayı ben de duydum ama biraz garip.koskoca memlekette Orhan Gencebay'la Erkin Koray'dan başka gitar çalan yok muymuş?erdinç şenyaylar ne güne duruyor? bu sebeple bence bahsi geçen enstruman gitar deği sitar olmalı. çünkü sitarı Türkiye'de yalnız Erkin koray ile Orhan gencebay çalabiliyor.ve yine bence bahsi geçen eser de "yürekten olsun". dikkat ederseniz bu eser sitara aslında o kadar uygun ki.zaten yer yer sitarı andıran efektler var şarkının düzenlemesinde,mesela aranağmeden tam sözlü kısıma girmeden önceki bir bölüm var ki orayı dinlerken aklıma hep sitar geliyor. yine mesela "sen bir dedin ama binlerce olsun" dedikten sonra çalan nağmeye dikkat edin,tam bir sitar nağmesi.yani bu şarkı sitarla düzenlenmeye o kadar müsaitmiş ki bence bahsi geçen şarkı bu ve bahsi geçen enstruman da sitar.ve gerçekten de eğer böyleyse çok yazık olmuş sitarla olmaması.

topraktanbircan yazdı:evet yine mesela "çoban kızı" şaheseri de tam sitarlık bir eserdir.

idam_mahkumu yazdı:topraktanbircan yazdı:evet yine mesela "çoban kızı" şaheseri de tam sitarlık bir eserdir.
Ayrıca Yorgun Gözlerim de buna dahil.. Özellikle yeni versiyonu tam sitarlık

topraktanbircan yazdı:idam_mahkumu yazdı:topraktanbircan yazdı:evet yine mesela "çoban kızı" şaheseri de tam sitarlık bir eserdir.
Ayrıca Yorgun Gözlerim de buna dahil.. Özellikle yeni versiyonu tam sitarlık
evet,doğru ömer.o da öyle mesela.bu eserler gencebay'ın aklından sitarın hep geçtiği ama çeşitli nedenlerden dolayı bunu uygulayamadığı eserler.ya arkadaşlar biz burada sitarı özlemle anıyoruz ama baba buzukiyi bile bıraktı artıknerede o asla,küçüksün yavrum,dilenci,bahçevan,sevda borcun var,allahım sen beni koru şaheserlerindeki gibi komşudan gelen tatlı bir rüzgarla kulağımıza vuran o büyülü buzuki nağmeleri
Cevap ver albümünden beri hasret kaldık.

esra18 yazdı:arkadaslar peki niye biz hep bunlari merak edip duruyoruz? niye orhan babamiz boyle sitar, gitar, buzuki, ud, yayli tambur, cura, baglama sololarini bizlerle paylasmiyo?

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 4 misafir