Orhan Gencebay Almanya Eserleri..

Sanatçımızın Diskografisi, Albümleri, Plakları...

Orhan Gencebay Almanya Eserleri..

İleti nezihi kadak 25 Oca 2008, 18:02

gencebayın almanya basımı esrleri hepimizin bildikleri farklı olan türkiyede yayınlanmayan bazı esrler 1-büyümü yaptın 2-sevemedim karagözlüm 3-meyhaneci 2 versiyon 4- bağlama solo bu bir damla mutluluktaki solo değil buda müthiş bir solo herkeste yoktur 1979dan beri bende mevcut esrler bu kadardır ötesi yoktur böyle bir açıklama yapma gereği duydum
nezihi kadak
Usta Üye
Usta Üye

Re: gencebay almanya esrleri

İleti idam_mahkumu 25 Oca 2008, 23:09

Abi ben bu konuda şunu söyleyeyim, yıllar öncesinden Almanyadan Türkiyeye gelen bir akrabamla Gencebay konuşuyorduk. Az çok sever ve dinlerdi. Klasikler 2 yeni çıkmıştı, özellikle ikinci kasetin B kısmındaki "bana çok mu görüyorsun, sevgilim dinle, ben o zaman ölürüm ve goca dünya" üzerine konuşuyorduk. Bu akram, bende çok eski bir plak var, Gencebay plağı dedi.

Sabır Taşı / Bana Çok mu görüyorsun // 45'lik

Deryada Bir salım yok / İdam Mahkumu // 45'lik

Aşk Mezarı / Goca Dünya // 45'lik

Sevgilim Dinle / İçimdeki Yara // 45'lik
------------------------------------------------------

Ben O Zaman Ölürüm / Ne olur bu aşkı öldürmeyelim ( Kervan ) // 45'lik

Ve "efkar bastı gönlümü" şaheserinin "sitar"lı versiyonunu da dinlediğini, arşivinde bulunduğunu söylemişti...

Artık gerçek mi yalan mı bilemiyorum... Çok şaşırmıştım, çünkü bazılarını ilk defa duyurdum. Aşk mezarı, idam mahkumu, içimdeki yara gibilerini.. Çokta merak etmiştim. Sana kaset yapar gönderirim dedi, gitti. Gidiş o gidiş. Pek sık görüştüğüm biride değil di. Aradan 5-6 yıl geçti tabii öldümü kaldımı bilmiyorum.
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti esra18 25 Oca 2008, 23:19

idam_mahkumu yazdı:Abi ben bu konuda şunu söyleyeyim, yıllar öncesinden Almanyadan Türkiyeye gelen bir akrabamla Gencebay konuşuyorduk. Az çok sever ve dinlerdi. Klasikler 2 yeni çıkmıştı, özellikle ikinci kasetin B kısmındaki "bana çok mu görüyorsun, sevgilim dinle, ben o zaman ölürüm ve goca dünya" üzerine konuşuyorduk. Bu akram, bende çok eski bir plak var, Gencebay plağı dedi.

Ve "efkar bastı gönlümü" şaheserinin "sitar"lı versiyonunu da dinlediğini, arşivinde bulunduğunu söylemişti...

Artık gerçek mi yalan mı bilemiyorum... Çok şaşırmıştım, çünkü bazılarını ilk defa duyurdum. Aşk mezarı, idam mahkumu, içimdeki yara gibilerini.. Çokta merak etmiştim. Sana kaset yapar gönderirim dedi, gitti. Gidiş o gidiş. Pek sık görüştüğüm biride değil di. Aradan 5-6 yıl geçti tabii öldümü kaldımı bilmiyorum.

:o :shock: :roll: :ugeek:
ilkgoz agrim son askimsin....
Kullanıcı avatarı
esra18
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti nezihi kadak 25 Oca 2008, 23:43

idam_mahkumu yazdı:Abi ben bu konuda şunu söyleyeyim, yıllar öncesinden Almanyadan Türkiyeye gelen bir akrabamla Gencebay konuşuyorduk. Az çok sever ve dinlerdi. Klasikler 2 yeni çıkmıştı, özellikle ikinci kasetin B kısmındaki "bana çok mu görüyorsun, sevgilim dinle, ben o zaman ölürüm ve goca dünya" üzerine konuşuyorduk. Bu akram, bende çok eski bir plak var, Gencebay plağı dedi.

sevgili ömer bunlar birazda sanal temenni 70.lerde rotterdamda amcamın yanındaçalıştım işi kaset teyp gibi exportçuydu almanyaya kaset satmaya giderdik tüm dükkanların gencebay arşivini bilirdim farklı bir şey olsa farkederdim seninde çok iyi bildiğin gibi o zaman ilk defa adını duyduğun esrlerin şimdi başka sanatçılar tarafından okunduğunu biliyorsun bunlar masum yakıştırmalar ben sabır taşını hep okudu varsayarım okumadığını bile bile bunlar birazda özlem keşke okusaydı gerçekten okusaydı bir şekilde duyardık türkülerine ulaştık bunlara daha kolay ulaşırdık o arkadaş masum bir özlemden kaynaklanan sanal bir haber vermiş
nezihi kadak
Usta Üye
Usta Üye

İleti topraktanbircan 26 Oca 2008, 00:41

Ya Nezihi abi,ayıp oluyor ama ben "ben o zaman ölürüm"ü dinlediğimi söylüyorum.Senin bu yaptığın bana "sen yalancısın" demek oluyor ki bu çok çirkin.Ötekileri bilmiyorum ama ben o zaman ölürüm'ü dinledim.sanal temenni değil bu,gerçek.valla sinirlenmeye başladım.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti idam_mahkumu 26 Oca 2008, 00:47

topraktanbircan yazdı:Ya Nezihi abi,ayıp oluyor ama ben "ben o zaman ölürüm"ü dinlediğimi söylüyorum.Senin bu yaptığın bana "sen yalancısın" demek oluyor ki bu çok çirkin.Ötekileri bilmiyorum ama ben o zaman ölürüm'ü dinledim.sanal temenni değil bu,gerçek.valla sinirlenmeye başladım.

Durun yahû :) Açıkcası bende biliyorum ben o zaman ölürüm'ün varlığını. Ama Nezihi abi "ben hiç duymadım, görmedim..." diyor.. Bu olabilir. Bende görmedim ama varlığını hissediyorum.
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti idam_mahkumu 26 Oca 2008, 00:57

Daha başka bir deyişle, bu eser var. Birilerinin elinde ama çıkmıyor piyasaya.. Bakarsınız bir gün düşer buralarada..

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti nezihi kadak 26 Oca 2008, 00:59

topraktanbircan yazdı:Ya Nezihi abi,ayıp oluyor ama ben "ben o zaman ölürüm"ü dinlediğimi söylüyorum.Senin bu yaptığın bana "sen yalancısın" demek oluyor ki bu çok çirkin.Ötekileri bilmiyorum ama ben o zaman ölürüm'ü dinledim.sanal temenni değil bu,gerçek.valla sinirlenmeye başladım.

sevgili başar aşkolsun hiç seninle ilgili böyle bir ifade varmı ben ömerin bahsettiği arkadaşla ilgili bir yorum yaptım kaldıki ona yalancıda demedim ben yok derken albüm anlamında yok dedim senin dinlediğin esr şöyle olabilir gencebay aynı alt yapıya esri okumuştur ama albüm yapmamıştır bir şekilde birilerinin eline geçip radyoda yayınlanmıştır ben yok derken kaset yada plak olarak kastettim senin gibi gerçek gönül dostları her zaman doğru ve dürüsttür ama bu tiplerde var benim bu zaafılı biren bir lise arkadaşım bana gencebay ile ilgili öyle esrler söylerdiki inanırdım şindi ise gülüyorum senle ilgili bir tasarrufum kesinlikle yok aksine yorumlarının bir çoğunu zevkle okuyorum özür dileyerek gözlerinden öpüyorum ama dediğim gibi seni kesinlikle kastetmedim
nezihi kadak
Usta Üye
Usta Üye

İleti topraktanbircan 26 Oca 2008, 01:05

nezihi kadak yazdı:sevgili başar aşkolsun hiç seninle ilgili böyle bir ifade varmı ben ömerin bahsettiği arkadaşla ilgili bir yorum yaptım kaldıki ona yalancıda demedim ben yok derken albüm anlamında yok dedim senin dinlediğin esr şöyle olabilir gencebay aynı alt yapıya esri okumuştur ama albüm yapmamıştır bir şekilde birilerinin eline geçip radyoda yayınlanmıştır ben yok derken kaset yada plak olarak kastettim senin gibi gerçek gönül dostları her zaman doğru ve dürüsttür ama bu tiplerde var benim bu zaafılı biren bir lise arkadaşım bana gencebay ile ilgili öyle esrler söylerdiki inanırdım şindi ise gülüyorum senle ilgili bir tasarrufum kesinlikle yok aksine yorumlarının bir çoğunu zevkle okuyorum özür dileyerek gözlerinden öpüyorum ama dediğim gibi seni kesinlikle kastetmedim

Tamam nezihi abi,ben de bunu demek istedim zaten albüme koymadı ama okudu eminim,çünkü dinledim.Şimdi anladım demek istediğini.o zaman sorun yok,yanlış anlama oldu.ben de özür dilerim kendi payıma.berhüdar ol..
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti idam_mahkumu 26 Oca 2008, 01:10

Açıkcası ben o zaman ölürüm Genebay solo versiyonu net âlemine henüz düşmedi. Ama bir arkadaştan söz aldım, ilk fırsatında bana gönderecek. ;)

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

Sonraki

Gencebay 45'likleri, Lp'leri ve Albümleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Ask Jeeves [Bot] ve 4 misafir