GönüL dostLarının Sevmediği Cümleler!

Gönül Dostluğu ile alakalı tüm mevzûlar bu başlıktadır...

Re: GönüL dostLarının Sevmediği Cümleler!

İleti nezihi kadak 04 Şub 2008, 00:54

topraktanbircan yazdı:
nezihi kadak yazdı:
idam_mahkumu yazdı:
topraktanbircan yazdı:
nezihi kadak yazdı:
hayat kavgası yazdı:
topraktanbircan yazdı:Ben size gerçek hayatta yaşadıklarımdan örnek vereyim.

- Oğlum,senin için Orhan Gencebay dinleyecek kadar geçti mi?
-Oğlum var ya, Orhan Gencebay dinlediğini kızlara sakın söyleme,hiç şansın olmaz yoksa.
-Orhan Gencebay duygu sömürüsü yapıyor.
-Orhan meyhane müziği yapıyor.
-Orhan Gencebay serserilerin,katillerin, başı boşların şarkıcısı.
-Orhan Gencebay müziği köyden kente göçle ortaya çıkmış bir olgudur.
-Sen hiç Orhan Gencebay dinleyen adam gibi adam gördün mü?
-Orhan Gencebay'ın sesi beni bayıyor.Duymaya bile tahammül edemiyorum.
-Oğlum,Ahmet Koç'a bak Orhan'ın arabesk şarkısını(kaderimin oyunu) nasıl da göklere çıkarıp yüceltti bağlamasıyla.Ha Orhan Gencebay biliyor muydu bu arada saz çalmayı?
-Orhan Gencebay insanları karamsarlığa,umutsuzluğa ve melankoliye itiyor.
-2000 yılında Gencebay by-pass olduğu sıralardı.Ben tam Tanrıya Feryat şaheserini dinlerken;"Oğlum bu adamın kalbi bu zamana kadar iyi dayandı bu şarkılara.(bu söz biraz komiğime gitmişti ama ne yalan söyleyeyim :) )
-Orhan Gencebay Türkiye'nin geri kalmışlığının göstergesi.
-Orhan Gencebay Türk müziğini bozuyor.(bunu diyen de sanırsın ki müzik otoritesi)

Not:Bu cümleler için bütün gönül dostlarından özür diliyorum. Bu cümleler Orhan Gencebay dinlediğim için çeşitli insanlar tarafından çeşitli dönemlerde bana söylenmiş sözlerdir.Aklıma gelmeyip yazamadıklarım da var,aklıma gelip yazmaya gönlümün el vermedikleri de.Yani gerek daha saymaya zamanımın yetmeyeceği,gerekse de bu laflardan çok daha acı laflar duydum.Bu örnekleri veriyorum ki,toplumda Orhan Gencebay'ı yanlış değerlendiren insanların çarpık zihniyetleri açığa çıksın.Şunu da eklemek istiyorum ki,benim etrafımda bırakın Orhan Gencebay dinleyen,onun ne kapasitede olduğunu bilen ya da anlamaya meyyal bir insan bile yok;bir tane bile.O yüzden bu siteler benim kurtuluşum oldu.Şimdiye kadar hep yadırgandım Orhan Gencebay dinlediğim için etrafımdaki insanlarca.Senden beklemezdik tarzında laflar duydum.

Çoğunuzun ailesi ve arkadaş çevresi gencebaycılarla doluymuş anlattıklarınıza göre.bu yüzden bazen size çok gıpta ediyorum.Etrafımda hep sinir bozukluğu,hep debelenme,hep onu anlatmak için boş yere nefes tüketme,hep yadırganma vs. duyguları yaşadım.İnternet denen şey olmasaydı,bugün Orhan Gencebay sevgimi kimseyle paylaşamayacak,kendi halimde yaşayacaktım.İnternete birçoğunuzdan sık girme ihtiyacı duymamın altında da hep bu nedenler yatar.

Sevgili arkadaşim,ben 20 sene boyunca en az 20-25 kişiyi gencebay hayranı yaptım.Gencebayın G'sini bilmezlerken.O yüzden müsterih ol,yeter ki ORHAN GENCEBAY gibi sanatçının hayranı ol.Bel ki %100 anlayamamışlardır ama en azından %50 anlamışlardır.Duyduğun o cümlelere gelince,gerçekten çok üzüldüm ve sinirim bozuldu.Bana deseler ağızlarının payını veririm,ve daha öncede verdim de.Eminim sende gerekeni demişsindir.Bu ülke de insanlar %90 ORHAN GENCEBAY'ı sever ve sayarlar.Çoğu pek anlayamamışyır ama olsun.Sen gönlünü ferah tut.Saygılarımla...

kardeşim kusura bakma şu an taze ve önemli konu var birazda bunlara odaklananılım

Yahu odaklanacağımız konuları da mı soracağız?Var mı böyle birşey ya..

Sanırım bir yalnış anlaşılma var ortada.

ömercim sevgili başarı anlayamadım. yanlışlıkla başka yeremi cevap verdim. herkes tabiki özgürdür. özür dilerim. senin gönderdiğin ve benim duyup anlattığım taze mevzulara odaklanaLIM DERKEN diğer görüşler önemsiz demek istemedim.burdan gidip gencebay adına biryerlere varalım demel istedim

Hayır nezihi abi,sen tam araya girdiğin anda diyalog hayatkavgasıyla ikimizin arasındaydı. O kadar konu başlığı varken,özellikle bu konu başlığına sen de tam lafımızın ortasına böyle girince "bırakın bunları konuşmayı" gibi bir hava oluştu bende.Sonuçta burada bir sürü konu başlığı var.Herkes özgürce istediği konuya girip yazar.Bir konuya yazı yazılması ötekilere yazılmayacağı anlamına gelmez.

inan farkında değilim. en ufak bir art niyet yok. tabiiki öyle.
nezihi kadak
Usta Üye
Usta Üye

İleti topraktanbircan 04 Şub 2008, 00:55

nezihi kadak yazdı:
topraktanbircan yazdı:
nezihi kadak yazdı:
idam_mahkumu yazdı:
topraktanbircan yazdı:
nezihi kadak yazdı:
hayat kavgası yazdı:
topraktanbircan yazdı:Ben size gerçek hayatta yaşadıklarımdan örnek vereyim.

- Oğlum,senin için Orhan Gencebay dinleyecek kadar geçti mi?
-Oğlum var ya, Orhan Gencebay dinlediğini kızlara sakın söyleme,hiç şansın olmaz yoksa.
-Orhan Gencebay duygu sömürüsü yapıyor.
-Orhan meyhane müziği yapıyor.
-Orhan Gencebay serserilerin,katillerin, başı boşların şarkıcısı.
-Orhan Gencebay müziği köyden kente göçle ortaya çıkmış bir olgudur.
-Sen hiç Orhan Gencebay dinleyen adam gibi adam gördün mü?
-Orhan Gencebay'ın sesi beni bayıyor.Duymaya bile tahammül edemiyorum.
-Oğlum,Ahmet Koç'a bak Orhan'ın arabesk şarkısını(kaderimin oyunu) nasıl da göklere çıkarıp yüceltti bağlamasıyla.Ha Orhan Gencebay biliyor muydu bu arada saz çalmayı?
-Orhan Gencebay insanları karamsarlığa,umutsuzluğa ve melankoliye itiyor.
-2000 yılında Gencebay by-pass olduğu sıralardı.Ben tam Tanrıya Feryat şaheserini dinlerken;"Oğlum bu adamın kalbi bu zamana kadar iyi dayandı bu şarkılara.(bu söz biraz komiğime gitmişti ama ne yalan söyleyeyim :) )
-Orhan Gencebay Türkiye'nin geri kalmışlığının göstergesi.
-Orhan Gencebay Türk müziğini bozuyor.(bunu diyen de sanırsın ki müzik otoritesi)

Not:Bu cümleler için bütün gönül dostlarından özür diliyorum. Bu cümleler Orhan Gencebay dinlediğim için çeşitli insanlar tarafından çeşitli dönemlerde bana söylenmiş sözlerdir.Aklıma gelmeyip yazamadıklarım da var,aklıma gelip yazmaya gönlümün el vermedikleri de.Yani gerek daha saymaya zamanımın yetmeyeceği,gerekse de bu laflardan çok daha acı laflar duydum.Bu örnekleri veriyorum ki,toplumda Orhan Gencebay'ı yanlış değerlendiren insanların çarpık zihniyetleri açığa çıksın.Şunu da eklemek istiyorum ki,benim etrafımda bırakın Orhan Gencebay dinleyen,onun ne kapasitede olduğunu bilen ya da anlamaya meyyal bir insan bile yok;bir tane bile.O yüzden bu siteler benim kurtuluşum oldu.Şimdiye kadar hep yadırgandım Orhan Gencebay dinlediğim için etrafımdaki insanlarca.Senden beklemezdik tarzında laflar duydum.

Çoğunuzun ailesi ve arkadaş çevresi gencebaycılarla doluymuş anlattıklarınıza göre.bu yüzden bazen size çok gıpta ediyorum.Etrafımda hep sinir bozukluğu,hep debelenme,hep onu anlatmak için boş yere nefes tüketme,hep yadırganma vs. duyguları yaşadım.İnternet denen şey olmasaydı,bugün Orhan Gencebay sevgimi kimseyle paylaşamayacak,kendi halimde yaşayacaktım.İnternete birçoğunuzdan sık girme ihtiyacı duymamın altında da hep bu nedenler yatar.

Sevgili arkadaşim,ben 20 sene boyunca en az 20-25 kişiyi gencebay hayranı yaptım.Gencebayın G'sini bilmezlerken.O yüzden müsterih ol,yeter ki ORHAN GENCEBAY gibi sanatçının hayranı ol.Bel ki %100 anlayamamışlardır ama en azından %50 anlamışlardır.Duyduğun o cümlelere gelince,gerçekten çok üzüldüm ve sinirim bozuldu.Bana deseler ağızlarının payını veririm,ve daha öncede verdim de.Eminim sende gerekeni demişsindir.Bu ülke de insanlar %90 ORHAN GENCEBAY'ı sever ve sayarlar.Çoğu pek anlayamamışyır ama olsun.Sen gönlünü ferah tut.Saygılarımla...

kardeşim kusura bakma şu an taze ve önemli konu var birazda bunlara odaklananılım

Yahu odaklanacağımız konuları da mı soracağız?Var mı böyle birşey ya..

Sanırım bir yalnış anlaşılma var ortada.

ömercim sevgili başarı anlayamadım. yanlışlıkla başka yeremi cevap verdim. herkes tabiki özgürdür. özür dilerim. senin gönderdiğin ve benim duyup anlattığım taze mevzulara odaklanaLIM DERKEN diğer görüşler önemsiz demek istemedim.burdan gidip gencebay adına biryerlere varalım demel istedim

Hayır nezihi abi,sen tam araya girdiğin anda diyalog hayatkavgasıyla ikimizin arasındaydı. O kadar konu başlığı varken,özellikle bu konu başlığına sen de tam lafımızın ortasına böyle girince "bırakın bunları konuşmayı" gibi bir hava oluştu bende.Sonuçta burada bir sürü konu başlığı var.Herkes özgürce istediği konuya girip yazar.Bir konuya yazı yazılması ötekilere yazılmayacağı anlamına gelmez.

inan farkında değilim. en ufak bir art niyet yok. tabiiki öyle.

O zaman tamam,yanlış anlaşılma oldu diyelim.Berhüdar ol abi.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti SerdarYılmaz 04 Şub 2008, 01:16

Orhan Gencebay veyahut herhangi bir baska yenilikçi ve özgün bir sanatçi olsun, dislanmasi, kabul edilmemesi, hor görülmesi bu ükenin yanlis islerle ugrastiginin güzel bir örnegidir, çarpici bir belgesidir.. Müzisyen dislanir mi yahu? Böyle saçmalik olur mu? Bir çekememezlik, bir kiskançlik ugruna kos koca sanatçiyi yasakladilar, yok saydilar, tanimadilar... Baktilar, onlarin tanimamasiyla olmuyor bu is, bu sefer - kendilerince - bir asagilayici etiket yapistirdilar... Ne dediler? "arabesk". Bu etiketin altinda sadece bir degil bir çok seyler var esasinda.. "Arabesk" dedigin seyi karalama maksadiyla taktilar.. Öyle ya: araplar, arap, arap kültürü asagilik, çagdisi birsey...(!) Gencebay´a da en güzel darbe onun müzigini araplarin tarzini çagristiran birsey ile tanimlamak... O arabesk yapiyor..!

Ne oldu? Maalesef basardilar.. 70´lerin ortalarina, sonlarina kadar duayen diye kabul edilen Gencebay´in basarisini çekemeyenler saldirilarini çogalttilar.. Öyle veya böyle bir etiket takildi, 80´lerin igrenç arabesk örnekleri de tuz biber olunca bir delinin attigi tasi kimse kuyudan çikaramaz oldu... Sezen Aksu duayendir, süper ask sarkilari yapar, ama Gencebay arabeskçidir, duygulari sömüren arabeskçi bir zavallidir...

Yahu nelerle ugrasiyor bu millet... Su Danimarka´da yasiyorum, adamlara Gencebay dinletiyorum, çat pat sazimla da sunmaya çalisiyorum, adamlarin agzi açik kaliyor, daha istiyor... Çünkü adamlarin sanata aski ve saygisi var... "Istanbul Hatirasi"´ni izleyen Amerikan gazeteci özellikle Gencebay´a hayran kaliyor, ondan bahsediyor, ona dikkat çekiyor, özellikle de onu övüyor.. Ve örnekleri say say bitmez.. Tabii yurt disindan... Her türlü üretime hosgörüleri ve açik kapilari var.. Biz ise birbirimizi çekemiyoruz, bagnaziz, kiskançiz.. Sonra da "niye gelismiyoruz, niye Avrupa birligi bizi istemiyor" diyoruz... Arkana iki basist ile baterist atip, eline de gitar ile mikrofonu alip Bati-özentisi seyler söylemek ile Avrupa birligine girilmez güzel kardesim... Piyano virtüözü olmakla da sanata çok ek birsey katilmaz.. Ama nedense 300 senelik klasik eserleri (ki bunlara müthis saygi duyariz, yanlis anlasilmasin) icra etmekten baska bir getirisi, bir katkisi olmayan insan ülkemizde büyük harflerle SANATÇI diye tanimlanir ve hakkindaki haberler gazetelerin "KÜLTÜR VE SANAT" bölümlerinde yerini korurken, ötekisi, yani Türk müzigine 40 yildir devrim niteligi tasiyan zenginlikler katmis sanatçi hala hor görülür, burun kivirilan bir sahsiyet konumunda olur... Su çarpikliga bakin.. Böyle bir ülkede degil müzik, kolay kolay ne gelisebilir ki...??

Dolayisiyla çok sinir bozucu bir durumdayiz aslinda, Basar´i ve onun durumunda olan kisileri de çok iyi anliyorum.. Kolay degil hakli olmak ama haksizliklarla karsi karsiya kalmak...
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti idam_mahkumu 04 Şub 2008, 01:29

SerdarYılmaz yazdı:Orhan Gencebay veyahut herhangi bir baska yenilikçi ve özgün bir sanatçi olsun, dislanmasi, kabul edilmemesi, hor görülmesi bu ükenin yanlis islerle ugrastiginin güzel bir örnegidir, çarpici bir belgesidir.. Müzisyen dislanir mi yahu? Böyle saçmalik olur mu? Bir çekememezlik, bir kiskançlik ugruna kos koca sanatçiyi yasakladilar, yok saydilar, tanimadilar... Baktilar, onlarin tanimamasiyla olmuyor bu is, bu sefer - kendilerince - bir asagilayici etiket yapistirdilar... Ne dediler? "arabesk". Bu etiketin altinda sadece bir degil bir çok seyler var esasinda.. "Arabesk" dedigin seyi karalama maksadiyla taktilar.. Öyle ya: araplar, arap, arap kültürü asagilik, çagdisi birsey...(!) Gencebay´a da en güzel darbe onun müzigini araplarin tarzini çagristiran birsey ile tanimlamak... O arabesk yapiyor..!

Ne oldu? Maalesef basardilar.. 70´lerin ortalarina, sonlarina kadar duayen diye kabul edilen Gencebay´in basarisini çekemeyenler saldirilarini çogalttilar.. Öyle veya böyle bir etiket takildi, 80´lerin igrenç arabesk örnekleri de tuz biber olunca bir delinin attigi tasi kimse kuyudan çikaramaz oldu... Sezen Aksu duayendir, süper ask sarkilari yapar, ama Gencebay arabeskçidir, duygulari sömüren arabeskçi bir zavallidir...

Yahu nelerle ugrasiyor bu millet... Su Danimarka´da yasiyorum, adamlara Gencebay dinletiyorum, çat pat sazimla da sunmaya çalisiyorum, adamlarin agzi açik kaliyor, daha istiyor... Çünkü adamlarin sanata aski ve saygisi var... "Istanbul Hatirasi"´ni izleyen Amerikan gazeteci özellikle Gencebay´a hayran kaliyor, ondan bahsediyor, ona dikkat çekiyor, özellikle de onu övüyor.. Ve örnekleri say say bitmez.. Tabii yurt disindan... Her türlü üretime hosgörüleri ve açik kapilari var.. Biz ise birbirimizi çekemiyoruz, bagnaziz, kiskançiz.. Sonra da "niye gelismiyoruz, niye Avrupa birligi bizi istemiyor" diyoruz... Arkana iki basist ile baterist atip, eline de gitar ile mikrofonu alip Bati-özentisi seyler söylemek ile Avrupa birligine girilmez güzel kardesim... Piyano virtüözü olmakla da sanata çok ek birsey katilmaz.. Ama nedense 300 senelik klasik eserleri (ki bunlara müthis saygi duyariz, yanlis anlasilmasin) icra etmekten baska bir getirisi, bir katkisi olmayan insan ülkemizde büyük harflerle SANATÇI diye tanimlanir ve hakkindaki haberler gazetelerin "KÜLTÜR VE SANAT" bölümlerinde yerini korurken, ötekisi, yani Türk müzigine 40 yildir devrim niteligi tasiyan zenginlikler katmis sanatçi hala hor görülür, burun kivirilan bir sahsiyet konumunda olur... Su çarpikliga bakin.. Böyle bir ülkede degil müzik, kolay kolay ne gelisebilir ki...??

Dolayisiyla çok sinir bozucu bir durumdayiz aslinda, Basar´i ve onun durumunda olan kisileri de çok iyi anliyorum.. Kolay degil hakli olmak ama haksizliklarla karsi karsiya kalmak...

Bu sözlere daha ne denir ki Serdar kardeş. Her harfine katılıyorum...

Benim de günlük hayatta sıkca rastladığım, üzüldüğüm cümleler var..

- Orhan mı gene, ayyy.. gına geldi
- Ömer, Radyoda seninkini çalıyor
- Orhan!, Orhan! ( dönüp bakıyorum) AA nasılda baktı orhan deyince!
- Ömer abi iyi güzel anlatıyosun, orhan baba bi tane yaw. Ama sezen aksudur Türkiyenin beste fabrikası!
- Demek abi bu Vaktinde Gel Sevgilim adlı sanat müziğini Gencebay da okumuş. Ama ona yakışmıyo böyle entel şeyler ya, o arabeskin damarın babası! ( İronik)
- Ömer, Orhan baba antebe konsere geliyormuş!
- Bu kadar abartma Orhan işini ömer. Paran varsa herşey var. Atlar gidersin İstanbula, verirsin parasını canlı canlı dinlersin. Gitmek istemiyorsan verirsin parasını, gelir ORHAN canlı canlı dinlersin !
(!!!)

:(

Bizim memleket ne zaman adam olacak ?
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti GözümSende 04 Şub 2008, 01:32

^^ üstteki yorumu okuyunca aklıma geldi
geçenelrde yeni tanıştığım birisiyle konu Gencebay dan açıldı.Çok severmiş kendisini hatta geçenlerde canlı dinleme bulmuş son konserinde :D
soramadım hangi konser diye,yaşça epey büyüktü benden

hakikaten insanlar bilmeden konuşuyor. ne demişler

cahil ile etme sohbet
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Usta Üye
Usta Üye

İleti topraktanbircan 04 Şub 2008, 01:32

SerdarYılmaz yazdı:Orhan Gencebay veyahut herhangi bir baska yenilikçi ve özgün bir sanatçi olsun, dislanmasi, kabul edilmemesi, hor görülmesi bu ükenin yanlis islerle ugrastiginin güzel bir örnegidir, çarpici bir belgesidir.. Müzisyen dislanir mi yahu? Böyle saçmalik olur mu? Bir çekememezlik, bir kiskançlik ugruna kos koca sanatçiyi yasakladilar, yok saydilar, tanimadilar... Baktilar, onlarin tanimamasiyla olmuyor bu is, bu sefer - kendilerince - bir asagilayici etiket yapistirdilar... Ne dediler? "arabesk". Bu etiketin altinda sadece bir degil bir çok seyler var esasinda.. "Arabesk" dedigin seyi karalama maksadiyla taktilar.. Öyle ya: araplar, arap, arap kültürü asagilik, çagdisi birsey...(!) Gencebay´a da en güzel darbe onun müzigini araplarin tarzini çagristiran birsey ile tanimlamak... O arabesk yapiyor..!

Mükemmel bir gönül dostusun Serdar.Harika özetlemişsin.Sorun bağnazlık,kıskançlık,çekememezlik.Bizde birisi başarılı olup sivrildi mi,ona nasıl yetişiriz,ondan nasıl feyz alırız,onu nasıl anlamaya çalışırız değil de hemen ona nasıl çelme takarız,nasıl ayağını kaydırırız diye düşünülüyor. Ve bir diğer olayımız da kendi kültürünü hor görme.Adam hiçbirşey ortaya koymadan,üretmeden, sadece 300 sene önce Mozart'ın ya da bir başka klasikçinin yaptığı şeyleri piyanosuyla yorumladığı için Türkiye'yi aşan,ne benzeri gelmiş ne de gelecek,bize üç beş gömlek fazla,sanattaki tek ismimiz yüce deha olarak anılıyor.Ama gencebay;sen değil misin ki kendi öz müziğini geliştirmeye çalışan,ağzınla kuş da tutsan arabeskçisin.Ki ben de senin gibi tekrarlıyorum,her tür kaliteli müziğe saygım sonsuz ama bu kadar da mantık sınırlarını aşan bir çifte standart olamaz.Tam bir sömürge mantığı.Kendi kültürüne bu kadar aşağı bakan,beğenmediği değere sadece arabesk değil,zaman zaman da alaturka diyen bu müstemleke zihniyetinden ne gibi bir ilerleme beklenebilir?
En son topraktanbircan tarafından, 04 Şub 2008, 01:43 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti SerdarYılmaz 04 Şub 2008, 01:36

topraktanbircan yazdı:

Mükemmel bir gönül dostusun Serdar.Harika özetlemişsin.Sorun bağnazlık,kıskançlık,çekememezlik.Biz de birisi başarılı olup sivrildi mi,ona nasıl yetişiriz,ondan nasıl feyz alırız,onu nasıl anlamaya çalışırız değil de hemen ona nasıl çelme takarız,nasıl ayağını kaydırırız diye düşünülüyor. Ve bir diğer olayımız da kendi kültürünü hor görme.Adam hiçbirşey ortaya koymadan,üretmeden, sadece 300 sene önce Mozart'ın ya da bir başka klasikçinin yaptığı şeyleri piyanosuyla yorumladığı için Türkiye'yi aşan,ne benzeri gelmiş ne de gelecek,bize üç beş gömlek fazla,sanattaki tek ismimiz yüce deha olarak anılıyor.Ama gencebay;sen değil misin ki kendi öz müziğini geliştirmeye çalışan,ağzınla kuş da tutsan arabeskçisin.Ki ben de senin gibi tekrarlıyorum,her tür kaliteli müziğe saygım sonsuz ama bu kadar da mantık sınırlarını aşan bir çifte standart olamaz.Tam bir sömürge mantığı.Kendi kültürüne bu kadar aşağı bakan,beğenmediği değere sadece arabesk değil,zaman zaman da alaturka diyen bu müstemleke zihniyetinden ne gibi bir ilerleme beklenebilir?

Berhüdar ol Basar. Bu konularda yalniz olmadigini bilmek, böyle paylasa- ve dertlesebilmek çok güzel birsey. Varolun.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti nikrizruyası 04 Şub 2008, 13:25

vallahi şahane muhabbet olmuş

açana tşk ederim.35 yaşındayım hep bunları duydum hala duyuyorum ama takmıyorum.Bu yaşıma kadar ne gizli dinleyenlerini gördüm.

Yeni bir olay geldi başıma film sktöründe çalışıyorum, Warner Bros Türkiye de çalışan bir bayan arkadaşım var.Telefonda konuşurken Gencebay müziğni duydum.Dedim ki Gencebay mı dinliyorsun?Her zaman olduğu gibi savunmaya geçti yo ya oylesıne aldım dınlıyorum dinlemem aslında deyınce güldüm ve ona bende gencebay dınlerım deyınce kadıncağız bırden dökülmeye başladı.Öyle dolmuşki ne yapsın sosyetık ve entel bır ortamda çalışıyor baya dertleştik ona kesınlıkle gızlenmeye gerek yok sevıyorsan sevıyorsundur dedım ben oyle yapıyorum.Uzun lafın kısası

GENCABAY I ANLAMAYANIN VAY HALINE ŞÜKÜRLER OLSUNKİ ŞaNSLI İNSANLARIZ
gencebay müzik evliyasıdır ne mutlu onu gerçekten anlayanlara
Kullanıcı avatarı
nikrizruyası
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti idam_mahkumu 04 Şub 2008, 13:55

nikrizruyası yazdı:vallahi şahane muhabbet olmuş

açana tşk ederim.35 yaşındayım hep bunları duydum hala duyuyorum ama takmıyorum.Bu yaşıma kadar ne gizli dinleyenlerini gördüm.

Yeni bir olay geldi başıma film sktöründe çalışıyorum, Warner Bros Türkiye de çalışan bir bayan arkadaşım var.Telefonda konuşurken Gencebay müziğni duydum.Dedim ki Gencebay mı dinliyorsun?Her zaman olduğu gibi savunmaya geçti yo ya oylesıne aldım dınlıyorum dinlemem aslında deyınce güldüm ve ona bende gencebay dınlerım deyınce kadıncağız bırden dökülmeye başladı.Öyle dolmuşki ne yapsın sosyetık ve entel bır ortamda çalışıyor baya dertleştik ona kesınlıkle gızlenmeye gerek yok sevıyorsan sevıyorsundur dedım ben oyle yapıyorum.Uzun lafın kısası

GENCABAY I ANLAMAYANIN VAY HALINE ŞÜKÜRLER OLSUNKİ ŞaNSLI İNSANLARIZ

Haklısın Suat abi.. hemde çok. Orhan Gencebay gibi bir filozofun yarenleri olarak, anlayanları olarak göğsümüzü kabartmak, bulunduğumuz ortamlarda saygı görmek, fikirlerimizi hürmet edilmesi gerekirken bizler sanki eskrakeş, böcek gibi bakıyorlar..
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti topraktanbircan 04 Şub 2008, 14:04

İşte böyle bir anlayış,yıllardır silinmedi gitti.Dinlediklerini söylemeye utandıkları adam da gerek müzikal gerek felsefi olarak Türkiye'nin en üst düzey sanatkarı.Böyle bir durum ancak gariplikler ülkesi Türkiye'de olabilir.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

ÖncekiSonraki

Gönül Dostları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Yahoo [Bot] ve 0 misafir