Gencebay'cı yapma teknik ve yöntemleri...

Gönül Dostluğu ile alakalı tüm mevzûlar bu başlıktadır...

Gencebay'cı yapma teknik ve yöntemleri...

İleti idam_mahkumu 09 Şub 2008, 14:52

Nihayet fırsat bulup, konu ile alakalı bilgi ve deneyimlerimi aktaracağım.

Konumuz, bulunduğumuz ortamı Gencebaylaştırma…

Şimdi öncelikle, neden böyle bir şeye ihtiyaç var onu anlatmaya çalışayım…

Bizler Gencebay’cıyız ve farklıyız. Hem de çok farklıyız. Şimdi bu farkları bir bir saymakla bitiremeyiz.

Öyle sonsuz ümidimiz, aşkımız ve merhametimiz var ki, bu en iyi yine biz anlarız. Gün içinde çoğu kez ağlamaklı geziyorsak, dilencileri görünce üzülüyorsak, dolmuşta otobüste yaşlılara, güçsüzlere yer verebiliyorsak, doğalsak, insanlara çabuk inanıyor ama insanları kandırmak gibi bir lüksümüz yok ise, bir şeye aşığım ama neye aşığım, ben de bilmiyorum? Diyebiliyorsak, bizler Gencebay’cıyız.

Eğer bulunduğumuz ortamda ters giden bir şeyler varsa, olaya el atıp durumu düzeltme çabasında oluruz. Hakkımızı yedirmeyiz, kimsenin de hakkını yemeyiz.

Bu konulara bilahare detaylı gireceğim, şimdi asıl meseleye dönelim.

Neden bulunduğumuz ortamı Gencebaylaştırmaya çalışırız?

Bunun birçok sebebi var. Kısaca izah edeyim…

1 – Kendimizi daha güvende rahat hissedebilmemiz için.
2- Gencebay’ın müziğini ve felsefesini daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için
3- Gönlümüzden taşan duyguları, başka gönüllere transfer edebilmek için.
4- Gencebay hakkında konuşacak, muhabbet edebilecek bir ortam yaratabilmek için.

1 – KENDİMİZİ GÜVENDE VE RAHAT HİSSEDEBİLMEK

Bir Gencebay’cı toplum içersinde her an birilerinin kendisine baktığını, birilerinin kendisinin hal ve hareketlerini izlediğini ve seyrettiği kanısındadır. Örneğin iş yerinde ya da okulda, Gencebay dinlerken sanırız ki birileri bizi gözetliyor, çözmeye çalışıyor. İşte bu yüzden içten içe bir takım psikolojik kaygılar duyarız. Sanki kötü bir şey yapıyoruz, sanki suç işliyoruz, sanki günaha giriyoruz.

Bu kaygıların sebebi şüphesiz bize yani Gencebay’cılara yapılan haksızlıktır. Hatta Gencebay’ın zatına yapılmıştır bu haksızlık. Gencebay’ın üzerinden duygu ve felsefe bağı ile biz dinleyenlere geçmiştir.

Gencebay’ı ve Gencebay’cıları yanlış tanımalarından doğuyor bu…

Neden yanlış anlaşıldığımızı biliyorsunuz, Gencebay; “Yanlış anlaşılmaktan korkuyorum…” diyordu hatırlarsanız, sonra Emrin Olur albümünde “Aklıma gelmeyenler, başıma geldi şimdi…” demiştir. Yani korktuğu başına gelmiştir. Onun korkusu, bizim korkumuz.

Toplum içersinde kendimize yandaş ararız. Bunun sebebi “Yalnız Değilim” psikolojisidir.

Bir müddet sonra toplumda size ve Gencebay’a karşı bir takım hakaret, sözlü saldırı, psikolojik ( soğuk ) savaş, dışlanma ve hor görülme olayları cereyan eder duruma gelecektir.

Uğradığınız haksızlık sizi üzecektir elbette. Üzülmenizin bir önemli sebebi, Yalnız oluşunuzdur. Etrafınıza bir bakarsınız ki, yapa yalnızsınız. Bir Allah’ınız var, bir Gencebay’ınız var bir de siz varsınız. Bu oldukça üzücü bir durum.

Toplum ( okul, iş, aile vs ) size tek kaşını kaldırıp clark atar duruma geldiğinde durum daha da vahim hâle gelmiştir. Siz kendinizi bir Gencebay’cı olarak “ kültürlü” , “bilinçli” ,” radikal” ,” özgün” , “araştırmacı” , “duygulu” , “müzisyen…” Gibi sıfatlar ile nitelendirirken, gecekonduda oturup, arabesk müzik dinleyen bir insan yerine konulup, kale alınmamanız an meselesidir.

İşte bu duruma düşmüş bir gönül dostu, kendine bir yandaş arama telaşına düşer. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. İki kişi ya da üç kişi ya da dört kişi olursam, kendimi daha iyi savunurum ideolojisi. Lâkin burada şu anlaşılmamalı, yandaş aramak sığınacak bir kapı aramak, diğer insanlara karşı bir araç aramak demek değildir. Sadece yalnızlığınızı giderebilecek, sizi anlayabilecek birilerini aramak demektir.

2- GENCEBAY’I DAHA GENİŞ KİTLELERE YAYMAK

Toplumda Gencebay’cılar yetiştirme anlayışının bir diğer önemli sebebi de, şüphesiz Gencebay neslinin kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlamaktır. Siz birilerini yaparsınız bir şekilde, birileri birilerini yapar, derken Gencebay’ın gönül ailesi büyür. Zaten bu anlayış ile belki de birçoğumuz Gencebay sever oldu, baba babam aşıladı çocuk yaşlarda. Bende arkadaşıma aşıladım, o da bir radikal ve özgün oldu. O da birilerine aşılar bir gün derken aile git gide büyür.

3-GÖNLÜMÜZDEN TAŞAN DUYGULAR

Bizler gönül adamıyız. Aşk adamıyız. Sevmeye âşık insanlarız. Neye âşık olduğumuzu bilmeyen insanlarız. Kalbimiz kan pompalarken aynı zamanda tüm uzuvlarımıza aşk ve sevgi pompalar. Bazen öyle günler olur ki bu duyguları açığa çıkarabilmek için, hiç tanımadığımız bir insana “ Seni seviyorum…” diyebiliriz. Bu bir bayanda olabilir, erkekte olabilir. Başımıza gelmiştir bu… Bankada ilk defa gördüğünüz bir bayan memurun bir bakışına tav olmuş olabiliriz. Yâda akşam işten eve dönerken, pencerenin birinden size bir saniye bakan birine tutulabiliriz. Yeşil gözlü bir erkek çocuğun güzelliğe hayran olabiliriz.

İşte toplumda bazen böyle insanlara ilgi duyduğumuz olmuştur. Buna sevgi de diyebiliriz, aşkta diyebiliriz.

Farz edelim ki toplum içersinde bir bayan kişiye ya da bir bay kişiye âşık olduk, sevdik. Bu bay ya da bayan kişiye duygularımızı ifade etmek zor olabilir. Unutmayın siz gönül adamısınız, sizden duygular taşıyor olabilir. Ama karşınızdaki şahıs sizin kadar duygusal olmayabilir, aşktan sevgiden sizin kadar anlamıyor olabilir.

İşte bu durumda işin içine o şahsıda Gencebay’cılaştırma yöntemi girecektir.

İcabında çok duygulanıp, karşınızdaki insana “ Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim, dünyamı aşkına vermiş biriyim…” diyebilirsiniz. Ama karşınızdaki insan yüzünüze boş gözlerle bakabilir, çünkü ne izah etmeye çalıştığınızdan pek bir şey anlamamış olabilir.

Oysa Gencebay’dan az çok anlasaydı, size tebessüm edebilirdi. Çünkü ne ima etmeye çalıştığınızı bilirdi.

İşte isteriz ki yanımızdaki bay bayan kişi, çocuk, teyze, anne, baba, abi, kardeş her kimse Gencebay’cı olsun, benim arada bir gönlümden taşan duyguları karşılayabilecek düzeyde olsun isteriz. Bunun içinde çevremizdeki insanlar, başta sevdiklerimizi Gencebay’cı yapma arayışı içerisine gireriz.

En çok Gencebay’cı yapmak istediğimiz şüphesiz sevgililerimiz olmuştur. Gencebay’cı olan bir insan ile, olmayan bir insan arasında zaman zaman ciddi iletişim kopuklukları doğabiliyor. Buna sebebiyet vermemek için sevdiklerimizi bizler kadar olmasa da en azından Gencebay sever yapma telaşı içersinde oluruz.

Sizin Gencebay’ı ne kadar sevdiğinizi bilmeyen, anlayamayan sevdiğiniz, yolda yürürken Gencebay şarkısı söylemenize takılabilir. Ya da onunla beraber gezerken iki de bir kasetçilere girip “Abi Cevap Ver albümü var mı?” demenize kafa takabilir. Ya da Bağlamanızda sürekli Gencebay şarkısı çalmaya çalışmanıza anlam veremeyebilir. İşte bu noktada işin içine O’nu Gencebay’cı yapabilmek giriyor.

Yoksa araya tartışmalar, anlaşılmazlıklar, dil yaraları girebilir…

4- GENCEBAY MUHABBETİ YAPABİLMEK

Toplumu Gencebay’cılaştırmanın önemli bir sebebi de Gencebay muhabbeti yapabilecek bir ortam yaratabilmektir.

Siz, radikal ve özgün bir Gencebay’cısınız. İşe giderken Gencebay şarkısı söyleyerek gidiyorsunuz. İşe okula vs vardığınızda insanlarla karşılaşıyorsunuz ve hayatınıza devam ediyorsunuz.

Birkaç saat sonra Bir yudum mutluluk şaheserini söylemeye başlıyorsunuz. Bu öyle bir şaheser ki adamı heder eder. Birazdan yanınızdakine dönüp

“ Abi şu şarkıdaki yaylı partisyonları beni bitiriyor be…” diyebilirsiniz.

Yanınızda ki “O ne ya…” diyecektir.

Az sonra Yokluk şaheserini mırıldanmaya başlarsınız. Hatta önce senfonik yaylılarını, sonra İspanyol gitarı çalarsınız beyninizde…

Sonra birden aniden “Ben yokluğu bende sanırdım…” diye başladığınızda yanınızda ki yüzünüze “Manyak mı bu adam ya?” diye bakabilir. Ama Gencebay’cı olsaydı hemen size katılıp “Meğerse ne yokluk çekenler varmış…” diyerek yüzünüzde güller açmasına sebep olabilirdi.

Dün TV’de Leyla ile Mecnun filmini izlediniz varsayın. İş yerinde yarın arkadaşlarınıza anlatmak istersiniz;

“Leyla ile Mecnun filmini izledin mi? Baba o pusu sahnesinde çalan müzik beni oldu olası bitirir… Hele o babası bebeği suya bırakırken çalan yaylılar var ya, hani segâh makamında, hani şu Vurda Öyle Git’e benzeyen yaylılar…”

Demek istersiniz ama karşınızda günde 35 bardak çay içen, akşama kadar bulmaca çözen, kapının önünde sandalyeyi koyup gelen geçen bayanlara bakan biri vardır. Sizin ne demek istediğinizden bir tek kelime dahi bir şey anlayamaz.

İşte bu durum sizi üzer ve etrafınızda sizin bu özel muhabbetlerinize “Evet ya, neydi o kemanlar beni de çok etkiledi…” diye cevaplar verip sizi mutlu edebilecek birilerini arama gayretine düşürür…

Evet, şimdi geldik kuru fasulyenin faydalarına.

Farzedin ki yukarda ki sebeplerden biri sizi bu düşünceye itti. Ki itmiştir hep. Çoğumuz tıkanır kalırız.

İşte benim kendi deneyimlerim…

Bir insanı bırakın Gencebay’cı, Gencebay sever yapabilmek büyük bir marifet işidir. Büyük emek, zahmet, kafa rahatlığı, meşakkat isteyen bir iştir.

Gencebay’cı yapmak için gereken bir takım safhalar vardır.

1 – Kendinizi sevdirme
2- Farklı olduğunuzu hissetirme
3- Size ilgi duyulmasını sağlama
4- Gencebay’cılığın dışa vurulması
5- Kişinin tepkisine göre hareket
6- Kişiye göre strateji üretme
7 – Uygun zamanı kollamak
8 – Ve Action

Önce toplumda konumunuzu belirlemeniz lâzım. Örneğin Gencebay’cı olmayan bir müdür o iş yerinde pek meşhur değilken, gerçekten radikal ve özgün olan bir Gencebay’cı işçi bütün fabrikanın en ilginç ve en çok konuşulan adamı olabilir.

Zira öyleydi, yıllar önce bir fabrikada elektrikçi olarak çalışıyordum. Yüzlerce işçisi olan bir iplik fabrikasıydı. Bense lise talebesiydim ve elektrik stajı yapıyordum.

İşletme şefi sürekli bizi denetlerdi, işçilerin arasına karışırdı. Çok yakışıklı bir adamdı, Makine mühendisiydi çokta kültürlüydü ama duygusuzdu biriydi.

İş yerinde sevmeyen çok, seven pek azdı. Sevenlerde dalkavuktu zaten. Bense bir stajyerdim o fabrikada. Ama işçiler, ustalar diğer yöneticiler beni çok severlerdi ve saygı duyarlardı. İşte bu Gencebay’cılığın verdiği bir dik duruş meselesi, bir dirayet, bir basiret meselesi. Müdürün mesamesinin anılmadığı yerlerde benim adımın anıldığı bir gerçekti. Beni görünce “Oo… Orhan baba gelmiştir…” derlerdi…

Şimdi bunu okurken “Evet aynı ben…” dediğinizi hissediyorum. Evet, siz gerçek bir Gencebay’cısınız. Bir Gencebay’cı toplumda sevilir, kendini çok kolay sevdirir. Felsefe kokan sözleri ile, 1976 Gencebay duruşu ile, zekası ile, dürüstlüğü ile hep sevilir, hep ilgi çeker. İşte bu durumdaki birinin etrafındakileri Gencebay sever yapma olasılığı çok yüksektir.

Aynı şeyler benim başıma her işyerinde gelmiştir. İş yerinde size ilgi duyan 3-5 kişi çıkacaktır. Bunlarla önce dostluk bağlarını güçlendirmeniz gerekir. Maddi manevi paylaşımlarınızın olması gerekir.

Bu da zamanla olacak bir şey. Öyle bir gün gelmeli ki çevrenizdeki size yakın insanlar “Yahu gene mi Orhan!”dememeli…

“Aa bu şarkıyı hiç duymadım, hangi albümden bu…”
demeye başladığı anda içiniz ısınmaya başlayacaktır…

Gencebay’a eğilimi olan ve olmayan insanlar vardır. Ağaç yaş iken eğilir misali… Eğilimi olmayan birini ne ederseniz edin, asla bir gencebay sever yapamazsınız…

“Orhan mı? Beleş verseler dinlemem…”
diyen birini dünyanın sonu gelse yapamazsınız.

Ama , “Orhan Gencebay iyi bir müzik adamıdır…” diyen birini yapabilirsiniz… Önce bunun tayinini yapın ki boşa kürek çekmeyin…

Önce kişiyi bir etüt edin. Eğilimi olan birini göreceksiniz ki yakın geçmişte ciddi duygusal travmalar geçirmiştir ve bir şeylerin acısını çekiyordur. Ya da gerçekten müzikten anlıyordur.

İşiniz daha da kolay… Şöyle bir etüt edin, nelerden hoşlanıyor. Sözlerden mi, müziklerden mi… Atıyorum sözlerden…

Size gün içinde, “yahu Ömer baba, sen anlarsın bu işten… Açılamıyorum bir türlü sevdiğime, ellere gidecek diye çok korkuyorum…” diyebilir…

Sanki sizin sözünüzmüş gibi hemen yapıştıracaksınız,

“Dostum ben, Anladım ki sevdiğini söylemeyen derman bulmaz… Son pişmanlık fayda vermez. Sevdin ise söyle dostum… Aşkta saklı gizli olmaz, son pişmanlık fayda vermez…”

“Valla ne güzel söyledin be…”

Evet... Deyip geçin ötesine karışmayın…

Bir iki derken, karşınızdaki şahıs sizin filozof olduğunuzu düşünür duruma gelecektir. Bir gün bir açığını yakalayıp Gencebay dinleteceksiniz ona…

Müzikal olarak da olay çok ama çok önemli… Sakın ola Gencebay’ın arap müziği eserlerini dinlettirmeyin, olabildiğince daha sentez eserlerini dinletin…

Seni buldum ya, bir araya gelemeyiz, bir de sen vurma, kabahat seni sevende tarzı gibi meselâ… Neyden hoşlanıyorsa ona doğru yönelin…

Sonrası kişinin zaaflarına göre gencebay’ı anlatmak.. Müzikse müzik, sözse söz, aşksa aşk, felsefeyse felsefe…

Çok zor, çok meşakkatli, çok uzun zaman alabilecek bir iş…

Berhüdar Ol’un, İdam Mahkumu. 12 Şub. 08
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

Re: Gencebay'cı yapma teknik ve yöntemleri...

İleti SerdarYılmaz 09 Şub 2008, 15:37

Daha önceleri de söylemis oldugum gibi, benim çevremde Gencebay dinlemeyen hemen hemen yoktur.. Yakin/uzak akrabalar komple Gencebay dinleyicisidir.. Ya az ya çok, ama abartmiyorum, herkes Gencebay dinler, daha ötesi dinlemekle kalmayip anlayarak severek, bilinçli olarak, yani bir arabeskçiden ziyade bir müzisyeni dinlediklerinin farkindadirlar.. Bir arkadasim var (Türk), o bile benim kendisine bu konu hakkinda daha önce hiç konusmamis olmamama ragmen birgün beni çevirip Cevap Ver sarkisini dinledikten sonra "ya, Gencebay´in sarkilari siradan olmuyor hiç, hep kompleks ve doyurucu bir yapiya sahip oluyor, dinlerken insani bunlar üzerinde düsündürüyor" demisti... Yani yasadigim çevrede genelde önyargilar ve ezbere bir yaklasimdan ziyade daha bilinçli tanimlamalar vardir.. Ha, belki yasadigim yer Türk´ler ile kaynasaydi elbette durum biraz daha farkli farkli olabilirdi..

Arada elbette az buz da olsa gereken bilgiye sahip olmayanlar oluyor.. Onlara da "hepsini dinle de kararini ver, bu adam dinlenmeye deger mi degil mi diye" derim.. Ama fazla da zorlamam.. Bir insan israrla önyargiya ve yanlis tanimlamaya devam ediyorsa yapacak çok fazla birsey yoktur.. Oradan sonra ben isi tamamen müzige birakirim, eger önyargili insan benim bulundugum bir mekandaysa ilk asamalarda yavastan Gencebay çalarim çekinmeden, bakalim tepki ne olacak diye... Bunu bir kaç kez yapmisimdir, sonuç da olumlu olmustur.. Ama Gencebay hala laf yiyecek olursa - ki böyle birseye rastlamisligim yoktur simdilik - ne yaparim bilmem, herhalde kasetçalari kapar ve "esek hosaftan ne anlar" derim.. :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti aydın 09 Şub 2008, 15:58

Ben Elazığda yaşıyorum.yaşadığım çevrede beni tanıyanlar arasında Gencebayın benim için önemini bilmeyen yoktur.Yıllarca gencebayın müziğini, felsefesini,farklılığını anlamayanlara anlatmaya. izah etmeye çalışan Orhan Gencebayın neferlerinden biriyim.Bunu yaparken sabırla ve çeşitli örnekler vererek çok kişiyi olumsuz düşüncelerden vazgeçirdiğimi düşünüyorum.Örneğin bundan 20 yıl kadar önce sadece caz dinleyen bir arkadaşım vardı.Biraz uçuk bir tipti.samimiyetimiz dolayısıyle benim gencebaya olan ilgim dikkatini çekmişti olaya soğuk bakan biriydi .Zaman içerisinde Bir Araya Gelemeyiz,Hatasız kul olmaz gibi şahaserleri dinletisine sunup bana HAKLIYMIŞSIN diyen bu arkadaşımla yıllar sonraki bir görüşmemizde 'GEL BAK SANA NE GÖSTERECEĞİM' dediğinde gördüğüm şey beni oldukça mutlu etmişti.ORHAN babamızın bütün albümlerini almıştı.Bu örneklerden bir tanesi tabi.Ayrıca ben günümüzde kafası çalışan bir insana orhan gencebayı anlatmaya gerek kalmadığını görüyor ve mutlu oluyorum.
aydın
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti topraktanbircan 09 Şub 2008, 17:18

Ömer,öncelikle bu harika konuyu açtığın için sana çok teşekkür ederim.Benim en önem verdiğim konulardan biridir.Ve herkesin de en önem vermesi gereken konu bu olmalı diye düşünüyorum.

Gencebay dinlemeye bundan 15-16 sene önce başlamıştım. O zamandan beri ne zorluklarla karşılaştım,nasıl insan tipleriyle karşılaştım.Gerçekten çeşit çeşit dinleyici profili var.Sözlerime ilk önce şunu diyerek başlamak istiyorum.Eğer bir insan Gencebay müziği için çok yoz,kötü,arabesk vs. gibi tabirler kullanıyorsa inanın iki ihtimal vardır.Ya o insanın önyargıları ve örümcek kafası,şuurunun ve zekasının önünün açılmasını önleyecek kadar katıdır ya da Gencebay'ı hiç dinlememiştir.İnanın başka bir seçenek yoktur.Çünkü etrafımda Gencebay'a en burun kıvıran insanlar bile birkaç şarkısını dinledikten sonra onun büyük bir sanatçı olduğunu anlıyor,en burun kıvıranı bile.Bunu size 16 yıllık tecrübemin bana kazandırdığı yüzlerce deneyimime dayanarak söylüyorum.Bir tane bile aksi yönde sapmasını görmedim,o saydığım iki olasılık dışında.

Ama gelelim esas meseleye.Gencebay'ın büyük bir sanatçı olduğunu kabul etmek başka,Gencebaycı olmak başka kavramlar.İnanın bunlar o kadar ayrı kavramlar ki.Bunu çok iyi gözlemledim.Bu biraz da yetişme tarzıyla alakalı birşey.Bir insan küçüklüğünden beri Klasik Batı Müziği,Klasik Türk müziği,Türk Halk Müziği ve bunlar gibi saf ve dinlendirici müziklerle büyüyorsa,inanın Gencebay müziğindeki o sentez anlayışını,o melodideki gerilimli yapıları,o tonları,o tınıyı kulağı kolay kolay kabul etmiyor.Bu bir yetişme,bir görgü meselesi.Herşey çocukluk çağında alınıyor.

Size şundan örnek vereyim.Ben her tür müzik dinleyen ve her kesimden insana Gencebay'ı anlatmaya çalıştım.Karşılaştığım manzara aynen şöyle oldu.Mesela adam Klasik Türk müziği dinleyicisi."Vaktinde gel sevgilim","Hadi git","Bilmez insan kadrini" gibi eserleri çok severken "Karaçalı" eserini kulağı kabul etmiyor,çünkü o anlayışı yok.Mesela bir batı müziği dinleyicisi.Bağrımda bir ateş,beni böyle sev,seni buldum ya,hatasız kul olmaz eserlerine tapıyor ama iş bahçevan eserine geldi mi oraya kadar varamıyor anlayışı.Bunun örneklerini her tür müzik dinleyen dinleyici kesminden verebilirim,uzatmaya gerek yok.Yani sonuçta bu adamların hepsi Gencebay'a saygı duyuyor,onun büyük bir müzisyen olduğunu kabul ediyor ama Gencebaycı olamıyorlar.Neden?Çünkü gerçek gencebaycılık için katetmeleri gereken yolların bazı noktalarında tıkanıyorlar,daha ileri gidemiyorlar.Çünkü çocukluktan beri aldıkları müzik zevki buna engel.Vaktinde gel sevgilim,hatasız kul olmaz vb. eserleri iyi müzik dinleyicisi olan herkes sever.Ama karaçalı,bırakın da yaşayalım,yakılacak yara,iç benim için,gitti de gitti gibi eserlere geldik mi olay böyle olmuyor.Bu eserleri anlamak için gerçekten Gencebay müziğiyle çok haşır neşir olmak gerekiyor.Ve ben hep İnsanları Gencebaycı yapma yolunda bu noktada tıkanıyorum.Bu noktada ne yapmam gerektiği konusunda fikrini beyan eden,bana yol gösteren bir gönül dostu olursa çok sevinirim.Akıl akıldan üstündür.Ve beni çok derinden ilgilendiren bu başlık için de Ömer kardeşime bir kez daha teşekkür ediyorum.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti idam_mahkumu 12 Şub 2008, 01:22

Başar abi kısa süre içersinde, daha doğrusu ilk müsait zamanımda konu ile alakalı geniş çaplı bir makale yazıp, paylaşayacağım inş..
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti topraktanbircan 12 Şub 2008, 01:54

idam_mahkumu yazdı:Başar abi kısa süre içersinde, daha doğrusu ilk müsait zamanımda konu ile alakalı geniş çaplı bir makale yazıp, paylaşayacağım inş..

Berhüdar ol Ömer.Dört gözle bekliyoruz..
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti idam_mahkumu 12 Şub 2008, 23:22

topraktanbircan yazdı:
idam_mahkumu yazdı:Başar abi kısa süre içersinde, daha doğrusu ilk müsait zamanımda konu ile alakalı geniş çaplı bir makale yazıp, paylaşayacağım inş..

Berhüdar ol Ömer.Dört gözle bekliyoruz..

Ufak tefek bilgilerimi aktardım, berhüdar olun.

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti topraktanbircan 13 Şub 2008, 00:26

Mükemmel bir yazı olmuş Ömer.Büyük bir zevkle okudum.Okurken yer yer düşündüm,yer yer tebessüm ettim,yer yer derinlere daldım,yer yer de kahkahalara boğuldum.Betimlemelerin,tasvirlerin,olayları ve olguları hikayeler biçiminde sunman gerçekten çok hoş olmuş.Herkesin dikkatle okuması gereken bir yazı.

Berhüdar ol.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti esra18 13 Şub 2008, 11:34

Omer bey harikasiniz tesekkurlerimi sunuyorum usunmedim okudum sonra cok begendim bir kez daha okudum cevremdeki insanlari bu yonergeler dogrultusunda gencebay sever yapacagim in$allah :)
ilkgoz agrim son askimsin....
Kullanıcı avatarı
esra18
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti idam_mahkumu 15 Şub 2008, 14:51

Mesela iş yerinde bir arkadaş var, iyi çocuk ama Gencebay için arabesk diye ayak diretiyor(du). Geçenlerde birine aşık olduğunu duydum, açılamıyormuş..

İş yerinde akşama kadar Kördüğüm'ü dinliyorum... Geçen geldi diyo ki, çaldığın şarkıyı banada verir misin?

Hani sen arabesk dinlemezdin, dedim.. Ya türk sanat müziği gibi şarkı, ne arabeski çok beğendim tam beni anlatıyor... Dedi :) :D :mrgreen:

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

Sonraki

Gönül Dostları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir