Sev dedi gozlerim hakkinda bir soru

Bilinen Bilinmeyen Eserleri ve Bunların Sözleri...

Re: Sev dedi gozlerim hakkinda bir soru

İleti aksamgunesi 09 Şub 2008, 14:31

Bir Araya Gelemeyiz eseriyle ilgili bir arkadışımdan şarkının hikayesini duymuştum..onada bir başka arkadaşı anlatmış..doğruluk derecesini çok bilemiyorum ama sizlerle paylaşayım..Nihat Dalay bir kızı seviyor ve cok istemesine rağmen maaşının yetersizliğinden dolayı başlık parasını karşılamaya yetecek güçü olmadığından dolayı sevdiği kıza kavuşamıyor..bu kızın evinin karşısında mezarlık bulunuyormuş..ve mezarlıkta bir boş mezara girerek kimseye görünmeden sevdiğinin kısıtlı dışarı cıktığın zamanlarda onu görerek teselli buluyormuş..şarkının sözlerini burada yazmiş..bana anlatılan budur..bilmem buna benzer sizlerin bildiği birşey var mı?
aksamgunesi
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti idam_mahkumu 09 Şub 2008, 14:41

aksamgunesi yazdı:Bir Araya Gelemeyiz eseriyle ilgili bir arkadışımdan şarkının hikayesini duymuştum..onada bir başka arkadaşı anlatmış..doğruluk derecesini çok bilemiyorum ama sizlerle paylaşayım..Nihat Dalay bir kızı seviyor ve cok istemesine rağmen maaşının yetersizliğinden dolayı başlık parasını karşılamaya yetecek güçü olmadığından dolayı sevdiği kıza kavuşamıyor..bu kızın evinin karşısında mezarlık bulunuyormuş..ve mezarlıkta bir boş mezara girerek kimseye görünmeden sevdiğinin kısıtlı dışarı cıktığın zamanlarda onu görerek teselli buluyormuş..şarkının sözlerini burada yazmiş..bana anlatılan budur..bilmem buna benzer sizlerin bildiği birşey var mı?

Olay ile şiir arasında bir bağlantı kurmaya çalıştım. Mezarlık ile şiir örtüşüyor gibi... Hani mezarlık psikolojisi ile aşağıdaki sözleri düşünmüş olabilir...

"Ölüm bu hayattan iyi olsada elde değil ölemeyiz..."

İşin aslını babaya sormak lazım...
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti topraktanbircan 09 Şub 2008, 17:26

aksamgunesi yazdı:Bir Araya Gelemeyiz eseriyle ilgili bir arkadışımdan şarkının hikayesini duymuştum..onada bir başka arkadaşı anlatmış..doğruluk derecesini çok bilemiyorum ama sizlerle paylaşayım..Nihat Dalay bir kızı seviyor ve cok istemesine rağmen maaşının yetersizliğinden dolayı başlık parasını karşılamaya yetecek güçü olmadığından dolayı sevdiği kıza kavuşamıyor..bu kızın evinin karşısında mezarlık bulunuyormuş..ve mezarlıkta bir boş mezara girerek kimseye görünmeden sevdiğinin kısıtlı dışarı cıktığın zamanlarda onu görerek teselli buluyormuş..şarkının sözlerini burada yazmiş..bana anlatılan budur..bilmem buna benzer sizlerin bildiği birşey var mı?

Ben bu hikayeyi ümit şarkısı için duymuştum sanki.Klasikler-1 çıktığında ümit şarkısına klip çekilirken anlatmıştı Gencebay.Tam bu hikaye mi emin değilim ama emin olduğum tek şey o hikayede de bir mezarlık olayının olmasıydı.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti gokhanmutluer 25 Şub 2008, 10:45

rüya gibi hep sen vardın diyor ;)
Kullanıcı avatarı
gokhanmutluer
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti bjk-carsi 02 Mar 2008, 00:40

bende hep merak etmisimdir ama ben rüya gibi anladım hep
bjk-carsi
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti dreams86 14 Mar 2008, 03:26

bence rüya diyor.hemdaha çok manalı bence tabi herzaman dediğim gibi bunlarda baba ya iş düşüyor albümleirn cd kaset baskılarında şarkı sözü de eklese çok iyi olacak bunlara hiç ağırlık vermiyor baba.yada tüm şarkı sözlerinin yazdığı bir kitap olsa bunlar çok zor değil
Kullanıcı avatarı
dreams86
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti dreams86 14 Mar 2008, 03:26

bence rüya diyor.hemdaha çok manalı bence tabi herzaman dediğim gibi bunlarda baba ya iş düşüyor albümleirn cd kaset baskılarında şarkı sözü de eklese çok iyi olacak bunlara hiç ağırlık vermiyor baba.yada tüm şarkı sözlerinin yazdığı bir kitap olsa bunlar çok zor değil
Kullanıcı avatarı
dreams86
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti muamma0941 17 Mar 2008, 15:14

benim dinlediğim kadarıyla ağ gibi diuyor baba
muamma0941
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti yargısız infaz 27 Mar 2008, 00:57