GönüL dostLarının Sevmediği Cümleler!

Gönül Dostluğu ile alakalı tüm mevzûlar bu başlıktadır...

Re: GönüL dostLarının Sevmediği Cümleler!

İleti yaşamak_bu_değil 19 Şub 2008, 20:34

bizim komşularda bıkıyodu ama zamanla alıştılar artık... yan komşu bi şarkısını söyleye söyleye dolanıyomuş odanın etrafında :D ezberlemiş anlıcanız!...
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti topraktanbircan 19 Şub 2008, 20:39

yaşamak_bu_değil yazdı:bizim komşularda bıkıyodu ama zamanla alıştılar artık... yan komşu bi şarkısını söyleye söyleye dolanıyomuş odanın etrafında :D ezberlemiş anlıcanız!...

Aslında sabır ve sebat meselesi Burak kardeş.Bıkmadan,azimle dinletirsen bir süre sonra en sevmeyenini bile fanatik Gencebaycı yapabilirsin :) Ama ben çok hassasım bu konuda,birisi müziğiyle ilgili en ufak bir negatif söz söyledi mi hevesim kaçıyor ve o sözleri tekrar duymamak için,Gencebay'a laf söyletmemek için dinletmeyi bırakıyorum.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti idam_mahkumu 19 Şub 2008, 23:26

Doğrudur Başar abi... Meselâ bir yıl önce İstatistik kurumunda çalışırken, içli bir bayan arkadaşı Gencebay'cı yapmaya çalışıyordum.. Çok uğraştım, önce kendimi sevdirdim, sonra söz sevdirdim, müzik, felsefe, derken kız kendini Gencebay'ın içinde buldu. Gerek psikolojisi gerekse doğal yapısı böylesine bir aşkı ve anlayışı kaldıramadı ve isyan etti bana.

"Bari sabah dinettirme bize..." , "Orhansız da bir saniyemiz geçmiyo.." felan gibi şeyler işitince, Gencebay sevgisi için kendimi küçük düşürür duruma geldiğimi görünce anında olaydan elimi eteğimi kesmiştim...Böyle gururumuza, onurumuza hançer gibi saplanan sözler bizi yıldırıyor...
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti SerdarYılmaz 19 Şub 2008, 23:41

Ben size söyle diyeyim arkadaslar; kimseyi hayatimda Orhan Gencebay´ci yapmaya çalismadim... En fazla "dinle de konus" demisimdir, o da en fazla. Ama kimseye "dur, sana Orhan Gencebay dinleteyim" dedigim olmamistir.. Sormam, ugrasmam... Belki de benim yaptigim yanlis, bilemem.. Ama bence: dogruyu kendileri dogal bir sekilde bulsunlar... Dogrudan gidip onlara bunlari ögretecek enerjiyi kendimde bulamiyorum.. Dedigim gibi, en fazla "önce bir arastir, dinle, sonra konus" derim, ama bizzat kendim sevdirmeye, anlatmaya çalismam, daha dogrusu çalisamam...

Bir kisiye yapiyorsun, iki kisiye yapiyorsun, üçüncü de ise kanser oluyorsun artik.. Kendi adima konusacaksam.

Birgün Orhan Gencebay ebediyete göçer, ölümün yarattigi yeni bir ilgi rüzgari olusur, o zaman da belli bir kisim belki o rüzgara kapilip anlayabilirler... Öyle veya böyle.. Bazilari geç anlar, bazilari anlamistir, bazilari ise hiç bir zaman anlamaz.. Esasinda ortada kodlarla sarilmis anlamasi güç bir olay da yoktur, söz konusu müziktir, ama buna bile fasist- veya önyargili ve asagilayici gözlükleriyle bakan oluyorsa diyecegim birsey yoktur, ki genelde Orhan Gencebay müzigini "sevmeyenler" böyleleri oluyor..
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti hayat kavgası 20 Şub 2008, 20:30

Benim Gencebaycı yaptığım kişilerden hiç olumsuz tepki almadım.Mesela eşim,benden önce Gencebayı duyunca ıyyy dermiş bu kendi itirafı.Şimdi bilmediği Gencebay eseri yok.Eşimin 2-3 tane kız arkadaşı da Cengiz kurtoğlunu dinlerdi.Onlara dedim ki ;Bir gün dinlediğiniz Cengiz Kurtoğlu size basit gelecek,o zaman Gencebayı anlayacaksınız.Geçen gün biridi geldi ve şöyle dedi; Haklıymışsın Vedat abi artık Cengiz Kurtoğlu dinleyemiyorum,hiç tat alamıyorum şarkılar basit geliyor artık varsa yoksa Gencebay.
hayat kavgası
Usta Üye
Usta Üye

İleti asical 20 Şub 2008, 22:06

''AY aşkım sen Orhan Gencebay dinliyormuydun?'' gibi bir şaşırma ifadesini ilk kullandığında eşimi ''ulan ben sazı elime her aldığımda ne çalmaya çalışıyorum kimden çalmaya çalıyorum gerizekalı'' diye bağırıp korkudan dilini yutmasını sağlayacak kadar sinirlenmiştim.Orhan Babayı dinlememiş,anlamamış birisinin onun hakkında yorum yapma hakkı yoktur.Sevmeyenleri tarzım değilleri anlarım.Ama Dinlediğimi bilen dudak büküyorsa neden büktüğünü bilecek değilse benden korksun.
HOR GÖRME GARİBİ KİMBİLİR NEDERDİ VARDIR.
O GARİP HALİNDE NESIRLAR GİZLİ ONU BU HALLERE BİR KOYAN VARDIR.
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye

İleti topraktanbircan 21 Şub 2008, 12:12

asical yazdı:Orhan Babayı dinlememiş,anlamamış birisinin onun hakkında yorum yapma hakkı yoktur.Sevmeyenleri tarzım değilleri anlarım.Ama Dinlediğimi bilen dudak büküyorsa neden büktüğünü bilecek değilse benden korksun.

Çok güzel bir söz.Aynı düşüncedeyim.Eğer birisi diyorsa ki;"Tamam,büyük müzik adamı ama sesi,müziğinin tınısı hoşuma gitmiyor" dese anlarım,amenna.O kadar da zorba değiliz ya,adam sevmiyor işte zorla güzellik yaptıracak halimiz yok.Ama hiçbir eserini dinlemeden;" İşte efendim köyden kente göç,müziği yozlaştırıyor,iç kapatıyor,bıdı bıdı...." diye başlayan tiplere zerre tahammül edemem.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Kadim Üye
Kadim Üye

İleti idam_mahkumu 21 Şub 2008, 12:15

topraktanbircan yazdı:
asical yazdı:Orhan Babayı dinlememiş,anlamamış birisinin onun hakkında yorum yapma hakkı yoktur.Sevmeyenleri tarzım değilleri anlarım.Ama Dinlediğimi bilen dudak büküyorsa neden büktüğünü bilecek değilse benden korksun.

Çok güzel bir söz.Aynı düşüncedeyim.Eğer birisi diyorsa ki;"Tamam,büyük müzik adamı ama sesi,müziğinin tınısı hoşuma gitmiyor" dese anlarım,amenna.O kadar da zorba değiliz ya,adam sevmiyor işte zorla güzellik yaptıracak halimiz yok.Ama hiçbir eserini dinlemeden;" İşte efendim köyden kente göç,müziği yozlaştırıyor,iç kapatıyor,bıdı bıdı...." diye başlayan tiplere zerre tahammül edemem.

Al benden de o kadar.
İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...
Yeni Üyeler Burayı Tıklayarak Forum Kurallarını ve Burayı Tıklayarak Radikal Gencebaycılık Konularını Okusunlar!

Resim

Burası fikir sitesidir, fikre ve üretime dayalıdır.Fikriniz varsa yazın, fikriniz yoksa susun yada fikirlere geliştirici yorumlar yapın.

Resim

Orhan GENCEBAY ile İlgili En Önemli Makalelerim

>> Orhan Gencebay'ın Müziği Arabesk Değildir

>> Müzisyenliğin Böylesi ( Çaldığı Enstrümanlar

>> Türler Üstü Müzik Adamı

>> Orhan Gencebay'ın Ses Tonu

>> Orhan Gencebay'ın Yasaklı Şarkısı yada Albümü Yok.

>> Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Nedir?

>> Gencebay Müziği Orkestrası

Gencebay Felsefesi İle İlgili Olanlar

>> "Gözüm Sende" ve Karşılıksız Bir Aşk....

>> "Aşk Değil" Beslenen duyguların sevgili ile yeniden doğuşu..

>> "Hep Böyle Kal" Ben sana nasıl aşık olmayayım sevdiğim ?

>> "Tanrıya Feryat" a gizlenen derin felsefe...
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Administrator
Site Administrator

İleti GÖNÜL_FIRTINASI 21 Şub 2008, 22:29

İşe ALındınız. Ama ORHAN GENCEBAY dinLediğinizi duyduk. Umarım akşama kadar bize ORHAN GENCEBAY dinLetmessiniz.

hep dinletiyom gına geldi millete... :lol: :lol: :lol: :lol:
Resim

Ne Bir Başkası Girdi Şu Gönülden İçeri...Ne Bir Yabancı Çıktı Gönül Kapısından....!
Kullanıcı avatarı
GÖNÜL_FIRTINASI
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti ilahgözlerin 24 Şub 2008, 19:44

ben babaya has olan kelimeleri cümleleri başkaları durmadan alakasızca kulanılmasını sevmiyorum
ilahgözlerin
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

ÖncekiSonraki

Gönül Dostları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir