idam_mahkumu 11 Oca 2008, 18:05
Biraz geç kaldım ama ben şunları eklemek istiyorum. Gencebay konser vermesin - ki istesede veremez zaten - Çünkü Gencebay'ın öyle saatlerce açık havada bağıra bağıra konser verebileceğine, böylesi bir ortamda hakimiyet kurup dinleyice gerçek anlamda hitap edebileceğine inanmıyorum. Bu hayal olur.
O ses yok bir kere... O heyacan, o hırs o azim yok. O alt yapı hiç yok. Ortada öyle bir orkestra bile yok.. Ben konserleri hiç sevmem zaten, açık hava, soğuk, hırsızlık olayları, bağrışma, kavga, çalınan müzik duyulmaz, anlaşılmaz, sanatçı taaa uzakda karınca gibi görünür vs. vs.vs..
Böylesi bir kompozisyona Gencebay'ı zaten yakıştırmıyorum... Bağlama solo gibi, enstrümantal albüm gibi masa başında yapılabilecek şeyler varken, konser gibi ( boşa masraf ve boşa zaman kaybı ) şeyler için memleket memleket gezip, maddi manevi yıpranıp, yorulup, bizi de "gitsek bi türlü gitmesek bi türlü" havsına sokmasının hiç mi hiç alemi yok.
Kısacası "hikâye" diyorum ben. Herşey bitti konserimiz kaldı...
Ha, projeler olur bir bir bağlama, senfoni, felsefik ve müzikal filmler, şiirler, kitaplar peşi sıra gelir. Artık yapacak son şey bir konser olur.. Bu da öyle sıradan bir arabeskçinin almanya turnesi gibi olmaz, kapalı bir mekanda "Türk sanat müziği" havasında, sakin, sessiz, çıt çıkmayacak, arkada senfoni orkrası önde Gencebay, güzel ve mis kokulu bir orkestra... 1-2 saat tadımlıkta olsa bir konser olabilir diyorum ben.. Şarkıyı okumasada olur, calsın bağlamasını biz onun ne dediğini anlarız zaten...